Страница 2 от 156 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #16

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Взе ли го? А топли ли ? Не естествено . Този климатик може да стопли стая около 7кв.м. - т.е. тоалетна. По-добре за тези пари си вземи катайска 12-ка или на Panasonic модела CS-A9/A12CKP който се произвежда в Малайзия. Или RS-9UA на FUJI ELECTRIC - 3.1kW на отопление.







    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дайте мнение за този модел на Panasonic засега съм се спрял на него, имали основателна причина поради която да НЕ го купувам?

    http://get.bg/catalog/product_info.p...aabbb31c671294



    <div align="right">Originally posted by sirko*-*27/12/2004*:* 16:19:55</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    <div align="right">Originally posted by lozanov*-*13/01/2005*:* 08:07:41</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Все още не съм купил нищо, след 2-3 дена отивам да купувам, ще имам предвид да е с по-голяма мощност тва което купувам[8D]

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    163
    #17

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    За Сидиус

    Не споря относно ефективността на климатика и местоположението му, просто искам да кажа, че обикновен климатик е направен и измислен да стои на 15см от тавана, има си климатици, които са за пода, за тавана и са доста добри, но по-шумни и по-скъпи /използвали се за търговски помещения/. При тях направлението на въздуха е отгоре и засмукват студения въздух от пода /още по-прашничко се получава /.

    Според мен, това че е по-ниско не означава, че ще стопли по-бързо вуздуха, той като е топъл пак отива горе /физика/..... каналните климатици духат топлото от тавана. Ама то голям спор настана, всъщност не споря, само размишлявам на глас[]

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    21
    #18

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Последно си взех Haier - HSU09BR03/R2 - неинверторна 9ка, модел 2005 с новия фреон R410A и компресор на Mitsubishi (според продавача - аз лично не съм го отварял) и съм МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНО изненадан. Много тиха машина, на най-ниски обороти си се спи съвсем спокойно, много здраво направена, топли прилично стая около 50 кубика (вътре 23 - вън 0 градуса), външното тяло е изключително тихо и е с пластмасов кожух. Единствен минус засега е, че вътрешното тяло силно припуква няколко пъти когато се включи в режим на разкрежаване.



    Цена 600 лв с монтажа от Екоматик. Горещо препоръвам този модел на всички, които се чудят дали да си купят Осака или Мидеа - Хайера е с пъти по-добра машина от тях!




  5. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    163
    #19

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    И аз го гледах преди няколко дни този модел, но по това което пишеш ни разбрах какво е по-доброто от

    "Горещо препоръвам този модел на всички, които се чудят дали да си купят Осака или Мидеа - Хайера е с пъти по-добра машина от тях!"

    Имаш осака и мидеа и са по....какво от хаера, иначе осака и мидеа имат 12-ки /със стария фреон/ за тази цена.

    Сподели и други наблюдения, колко време работи, има ли едно силно издухване на въздух като се включва на режим отопление, след размразяването. А пукането го имат и другите, незнам колко трябва да е скъп климатика, за да го няма[!]

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #20

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Осаката не пука, поне тази нискотемпературната 12-ка дето я водят до -20 градуса.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    21
    #21

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Значи от месец търся втори неинверторен климатик за вкъщи - обиколих къде ли не, видях какво ли не... Спрях се на Haier защото са най-големия производител на климатици в Китай, фирмата се гордее, че прави качествен китайски продукт и освен това:



    1. Midea са ми много шумни - дори на ниски обороти си бучат. Освен това мои познати в бранша, на които мога да имам професионално доверие, ми казаха твърдо НЕ за марката.



    2. Osaka - ами такава марка няма... В Китай не са я и чували, сайт в интернет също няма, което ми говори, че това е от марките тип Elite - купувани части на килограм и правени под марка, каквато вносителя си избере. От същите уважавани от мен спциалисти отговорът за Osaka беше също НЕ.



    Относно духането - духа много силно, средно или слабо (в зависимост от оборотите на вентилатора). Над 0 градуса духа сраванително врял въздух, под 0 градуса - топъл. Ако ти е на AUTO духа на max когато реши че е изстинал много - след размразяване и след спиране - после сам си намалява оборотите.



    Предпочетох последен модел 9ка отколкото стар модел 12ка. Освен това този Хайер в момента е в промоция и е на цената на най-старата 9ка.



    Ако ги съпоставя с инверторното ми Mitsubishi MSZ-A09YV Хайера не е много по-лош (малко по-ниско качество на отливките, по-евтин вид пластмаса, малко по-шумни ниски обороти), с разликата че мицубишито ми не пука - просто между металните и пластмасовите елементи има сложени някакви мазни тефлонови втулки, които обират разширението и свиването на металите. Хайера е и 2 пъти по-евтин, макар че не топли при -20 и не е толкова икономичен, колкото инвертор. Като външни тела шумът е абсолютно еднакъв с мицубишито.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    5
    #22

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    PANASONIC CS/CU-E9CKP - произход Малайзия.

    Почти безшумна работа на вътрешното тяло.Много тиха работа на външното /в сравнение с Осака,Мидея и Хайер/.Антикорозионно покритие на външното тяло.20 кв.м ги затопля от 10 до 20 градуса за 7-8 мин. при външна температура от 4 градуса.Качествена изработка на пластмасата,добър вид и дизайн на вътрешното и външното тяло.

    Минуси : Относително скъп,малко функции /наличие на Йонизатор,който така и не разбрах какво върши - нямаше разлика след включването/,сравнително глупаво дистанционно.

    Разхода не мога да го кажа,защото още не съм плащал сметки.

    Ако някой е решил да си взема такъв - може да се обади и да пита.

    Хитачи HITACHI RAS/RAC-25YH4 - цена 859 лв. с ДДС от Техномаркет - нискокачествена пластмаса,никакви филтри.Отначало мислех да вземем такъв,но само вида на пластмасата с която бе изработен,и начина на изработка ме отказаха.Добри данни за отопление,но се внасят от 1 месец,и никой не знае дали са истински.НИКОЙ продавач не ми каза за 80-те процента дефектирали климатици миналата година,за това ако решите да си вземете такъв - изчакайте.Дано съм бил полезен с нещо.


  10. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    226
    #23

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    irisa2



    Това което си написал за PANASONIC CS/CU-E9CKP,че бил затоплял помещение от 20 кв.м от 10 до 20 гр.при външна 4 гр. за 7-8 мин.просто не може да бъде вярно.

    Аргументите:



    1.Управлението на компресора при инверторните климатици става много плавно.Това ще рече,че за достигане на максимални обороти на компресора ще са необходими поне 2-3 мин.

    Оборотите зависят от зададената темрература и температурата както вън така и в помещението.

    2.При първоначално включване на климатика вентилатора на вътрешното тяло не се върти до момента до който не се достигне необходимата температура.Това трае около 1 мин.

    3.При пускане и на вентилатора температурата на въздушната струя е около35гр.

    4.Климатика влиза в режим след около 15 мин и тогава струята е с темп. над 52 гр.

    5.Имаш 6 гр.разлика вън/вътре,което означава че имаш големи топлозагуби.



    Глупаво дистанционно?Кое му е глупавото?

    Дистанционното ти предлага функция за самодиагностика на климатика освен другите редовни функции.Кои други които си виждал предлагат това?



    Йонизатора няма да го разглеждаме,за да не си помислиш че се заяждам.



    HITACHI RAS/RAC-25YH4 се внася от 06.2004 год

    Истински китайски климатици.



    Хайде със здраве.

  11. Novice
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    1
    #24

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Info за HITACHI RAS/RAC-25YH.

    Имам такъв климатик от 2 месеца и за сега нямам оплаквания от него.

    Избрах го заради техническите характеристики и цената. Малко ме разколеба това, че е китайски, но в крайна сметка го взех.

    Отоплява стая 38 куб.м. не добре топлоизолирана с две външни стени едната, от които с 4.5 кв.м. дървена дограма. Поддържа 25 градуса при зададени му същите до около -2, -3, като се размразява за няколко минути. При по-ниски температури (до -6,-7, защото до сега нямаше по-ниски) температурата се колебае от 21-22 до 25 градуса на 1.2 м. от пода, но при зададени му 27. Това е следствие на дългото размразяване-около 20 минути за 1 час.

    Относно шума на двете тела нямам забележка.

    За консумацията не мога да кажа точно, но за месец декември сметката ми за ток е 120 лева, като климатика работи non-stop( поддържа 25 град.) отоплявам кухнята с вентилаторна печка (2.4kW) 2 пъти на ден за по 1 час, бойлер, готварска печка.




  12. Novice
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    5
    #25

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Туше !!!

    Добре - Текно е може би е прав за техническите подробности.Това са данни които техниците си записваха при монтажа - температурата на струята беше 47,5 гр.Истина е,че по това време имаше слънце и т.нат.,и не твърдя,че съм премерил времето и температурата точно,НО факта е,че след 10 мин струята беше 47,5 гр. - имам го написано черно на бяло,и гледах термометъра който беше сложен на струята.Както и да е - дистанционното е глупаво,защото не е измислено - голямо,и нефункционално /например ако си направиш таймера не можеш да виждаш часа/,пише че има светещи копчета които са всъщност фосфоресциращи,и трябва да е абсолютен мрак за да се видят /бледо при това/.Йонизатора не върши никаква работа,просто защото не върши - аз лично не съм забелязал разлика след 5 часова работа.Относно функции като "комфортен сън","няма никой вкъщи" и т.н. забрави.Не казвам ,че климатика е лош - ако трябва да следвам типичната българска логика,трябва да кажа "тоя климатизатор е супер,най-якия" и т.н. само и само да не си призная,че не е нищо кой знае какво,но съм да1350 лв. /с монтажа/ за него.Ако "Хитачито" не прави проблем през зимата - то е по-добре.Както и да е - тия неща ги казвам да не се излъже някой като мене,че като дава повече пари получава кой знае какво - "Дайкин" имат многократно по-добър,много по-функционален,и специално предназначен за зимата модел за тия пари,произведен в Белгия./но така и не разбрах вносителя,нито коя фирма им поддържа гаранцията /.И последно - кажете дезодориращия филтър трябва ли да има някакъв аромат,или просто трябва да "убива" лошите миризми ? Накой има ли "съвети към начинаещия потребител на климатик" или т.нар "Климатик за чайници" .

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #26

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Искам да те питам какъв ефекто очакваш от йонизатора.

    Ето малко прочети тука какво е йонизатор и имали почва у нас.

    http://www.geocities.com/botinov2001/ion3.htm

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    21
    #27

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Филтрите, които премахват миризмите съдържат обикновено активен въглен, тоест не е нужно да са дезодорирани. При употреба в стаята мирише просто на чист въздух.



    Аз лично не препоръчвам дезодорираните филтри и допълнителните ароматизотори - миризмата в 99% от случаите е толкова долнопробна и силна, че за нула време в стаята с климатика не може да се стои. Да не говоря ако човек има алергии...



    За йонизаторите - тази екстра е смешно реализирана и абсолютно неефективна при климатиците до 1500-2000 лева. За да йонизира въздуха ефективно, йонизаторът се нуждае от волтаж в порядъка 3-15 киловолта (правил съм такъв преди години по ТНТМ [}]) и площ на електрода да излъчва отрицателните йони. При евтините климатици йонизатора е колкото малка кутийка - видимо няма начин как би могъл да работи ефективно. Примерно на скъпите модели на Daikin и Corona той заема почти 1/3 от климатика отпред, но там наистина върши работа, но и парите са други...

  16. Novice
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    5
    #28

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Благодаря за отговора на Юлиан - сега ще чета за йонизатора,и най вероятно ще се окаже поредния рекламен трик /не съм взел климатика заради йонизатора,но ме дразни наличието на нещо като екстра,което не върши работа/,също както навремето продаваха гсм-и с GPRS,и никой от продавачите не знаеше какво е,обаче го бяха написали като екстра,с големи букви/според един продавач даже това било "нов тип радио"/.Благодаря за отговора на всички ви.Между другото - някой знае ли дали има официален вносител на "дайкин" в БГ ?Гледах на сайта им - представителството им за българия е в Австрия

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #29

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Йонизтора е много важен ако помешението в което е климатика не се проветрява често.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #30

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да те питам какъв ефекто очакваш от йонизатора.

    Ето малко прочети тука какво е йонизатор и имали почва у нас.

    http://www.geocities.com/botinov2001/ion3.htm



    <div align="right">Originally posted by Julian*-*19/01/2005*:* 18:06:13</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Дословно преписано от руски.Имам руски озонатор "ОЗОН" закупен през 1991г. от Руския пазар във Варна, и го ползвам защото сина ми асматик.

    При включването за около 30мин в стаята се усеща озон / като при буря или , ако сте пробвали искренето на запалителна свещ през бобина и електонен комутатор./

    Не съм забелязал някакво успокояващо въздействие върху астмата на сина ми , даже и при пристъпи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 156 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе