Страница 5 от 156 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    3
    #61

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    TECNO 10% предварително,сега вече имам някаква надежда че поне ще разбера какво му е[]



    А за ремонта незнам, аз съм от Видин и тука е малко сложна работата със сервизите, почти няма да не кажа че липсват.



    Дано не се е повредил много лошо[]


  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    1
    #62

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Кой ти каза че нямат сайт ОСАКА:



    http://www.eco-clima.com/



    Частите са изцяло Китайски и е МитсубиЧи а на познатото Mitsubishi Heavy Industries.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #63

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Не е Митсубичи а баш си е митсубиши, но не на всички модели.

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    226
    #64

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    YoYo



    Извинявай за закъснението.



    Според сервизното описание на E-12BKP error F-93 няма.

    Тази грешка е имат моделите G-125,E-12CKP.



    Иначе F-93 гласи:<font size="4">Outdoor compressor abnormal revolution</font id="size4">

    Ако наистина ти показва тази грешка , трябва да насочите вниманието си към външното тяло.

    Проблема е във външната платка или само в IPS модула(големия чип на който е монтиран радиатора)

    Другата причина е компресора да се е прецакал, но ми се струва малко вероятно.


  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #65

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Няколко пъти изчетох целия форум и накрая се престраших да попитам и аз нещо. Преди 2 месеца си купих HAIER HSU- 10HMO3B- АС инвертор. Това ми е третият домашен климатик - на службата съм сменил два. Там последно си поръчах FUJITSU, защото не го плащам аз, а предприятието, та за него няма да говорим, защото е нещо незаменимо!!! За в къщи първият ми бе прозоречен, а вторият инвертор ІІ ръка- MITSUBISHI?! Голям зор видях с него- то с какво ли не виждаме зор?! Дрънчеше, тракаше и замръзваше външното тяло и най-важното- не топлеше. Идваха, гледаха го, отваряха го- не мога да си изкривя душата- но пак като чуждо- и си отиваха. Докато не си насиних ребрата да вися на прозореца и не го разглобих в подсъединен вид, с пробни включвания, не разбрах причината- компресорът бе обвит с гумирано от външната страна киче. Та това киче след овлажняване така замръзваше, че вдървяваше целия компресор с тампоните му барабар и всичките му вибрации се предаваха на тялото, а оттам на стената. Махнах, макар и не лесно кичето и вибрациите престанаха?! Не зная за какъв климат бе правен този Бийвър /защото така му бе търговското, доколкото разбрах за Япония име/, но във всеки случай не за нашия...? Разбира се тези неща, които направих не ги споделих с фирмата, която междувременно от мързел явноq не си поигра с нищо, а реши, че ще сменя външното тяло, като намерели същото- СЛАВА БОГУ НА ТАКИВА РЕШИТЕЛНИ ФИРМАДЖИИ!!! И един ден- о чудо- наистина цъфнаха, но с цял друг- SANYO. И всичко заспа- напълно безшумен и перфектен- и отвън и отвътре!!!

    Така дойде и времето да сменя и прозоречния със сплит. Засилих се да взимам пак втора употреба, но като сравних характеристиките им с новите, се оказа, че са доста по-слаби, защото са много по-стари. Това, че японците ги сменяли много често е чиста заблуда според мен. Никой не си сменя всеки 2 години обзавеждането /дори и аз на службата?!/ Настоях във фирмата да ми доставят не по-стар от 99г., но се оказа, че това е химера, появявали се, но трудно достигали до краен клиент като мен?! Средната им възраст се оказа 10г.

    Пиша всичко това и за други като мен- да си правят изводите!!!

    Така или иначе, според цена, харакеристики, гаранция и не на последно място информация във фирмени и световни сайтове се спрях на HAIER и то модел предвиден точно за България!

    Очарован съм от топленето му в сравнение с другия- и двата са по 10000BTU. Тук температурите падаха до -25 градуса, но той си тръгваше нормално и успяваше да достигне 20 градуса в стаята за разлика от другия, който повече от 17 не вдигаше. Но както винаги има едно НО!!!. Някъде на средни обороти на копресора се появяват кофти нискочестотни вибрации, които се предават на стената, като доста неприятно, не силно, но набиващо се бучене!!! И тъй като се убедих, че ще трябва да дам на "майсторите" от фирмата пак готов отговор, моля за съвет. Определено вибрациите са от компресора. В неговото окачване ли да се търси проблема? Външното тяло е окачено на гумени подложки, но болтовите връзки имат пряк контакт с метала на външното тяло и стойките съответно. Като гледам на другия климатик обаче, няма въобще никакви гуми- външното тяло е твърдо хванато за стойките. И при двата климатика стойките са П-образни. Който има опит, моля да сподели! Нещо в монтажа ли е? Или да търся другаде? Но не ми вършат работа изявления, че този модел са такива, защо не си купи еди какъв си и т.н, защото зная, че не е така и причината е или много проста или доста сериозна, а аз трябва да настоявам и устоявам исканията си пред майсторите, ако ще и да става дума за тотална смяна на нещо!!! Ще бъда благодарен на "СПЕЦИАЛИСТИТЕ" ОТ ФОРУМА!!!

    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #66

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Здравейте!



    Зачетох се в темата и ми се стори доста интересна. През последните няколко години за добро или зло се занимавах с климатици. И през цялото време съществуваше вечния въпрос: "ефективен ли е климатика за отопление или не". На този въпрос бих отговорил с друг въпрос: "Може ли да се пренасят торби цимент с Мерцедес S-класа?"



    Искам да направя също така едно уточнение по отношение на марката OSAKA и компресорите MITSUBISH. По принцип MITSUBISHI и която и да е от дъщерните й фирми НЕ призвеждат компресори за климатици. Компресорите в климатиците MITSUBISHI са марка MATSUSHITA. Така че, ако на компресора на Вашия климатик пише MITSUBISHI става въпрос за неграмотно копиране.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    5
    #67

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    имам един въпрос

    може ли на климатик да се постави таймер за време и да се

    включва и изключва от таймера .

    например: 2 часа да работи 1час да почива и дали така няма да се

    скапе.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #68

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    по принцип е възможно. Необходимо е само климатика да притежава функцията "Автоматичен рестарт". Това е функция при която машината си запазва настройките при отпадане на напрежението. И при повторно подаване на захранване тръгва в режима в който е била преди това.



    По отношение на скапването - няма такава опасност, стига времето за включване и изключване да не е прекалено кратко. Производителите на компресори за климатици изискват минимално време между 2 тръгвания на компресора от 5-6 мин,, а и в повечето случаи климатиците имат защити, които не позволяват по-чести тръгвания и спирания на компресора от 5-6 мин.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    163
    #69

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Това с Мерцедеса не го разбрах [:D]

    Хайде с друг пример, че нямам такава кола и незнам колко е ефективно /не, че не съм виждал да пренасят и с по-хубави коли/.

    Искаш да кажеш, че инвестицията е голяма и няма да се изплати климатика, или, че идеята на климатика е за изстудяване, а топленето е повече разход .... или....???

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #70

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Значи, по принцип мойе да наблъскаш 5-6 чувала цимент в лъскава лимузина, нали? Само дето предназначението и функцията на лъскавата лимузина е друго и няма смисъл да се тормози с мърляви товари.



    Същото е и с климатиците. Те са създадени основно да охлаждат. Отоплението е вторичен ефект. За съжаление, Българските климатични условия (зимата) не позволяват ефективно отопление с климатик. Съгласно EUROVENT мощността при отопление за всеки климатик е дадена за външна температура +7 градуса. От там надолу ефективността започва да намалява. И тук идва разликата между добрите климатици и не чак толкова добрите - при добрите климатици намаляването на ефективността е по-плавно, докато при "кучите марки" намаляването е рязко. Но в крайна сметка при температури -5 и по-ниски няма смисъл да се тормози климатика. КПД-то става около 1 - колкото харчи, толкова и топли - също като ел.печка или радиатор. Разликата, обаче от печката или радиатора е, че при климатика има движещи се части (компресор), които се износват и машината се амортизира доста по-бързо отколкото печката или радиатора.

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #71

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Абе хубавите марки климатици топлят доста добре с добра ефективност при доста ниски температури, само дето са доста скъпи. Друг е въпрос че за Варна няма проблеми с ниските температури, но в градовете къето е характерно продълйителна температура на -5 градуса вече е друго. И все пак климатиците имат бъдеще, стват все по ефективни и топлещи до по ниски температури.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #72

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Всичко е въпрос на физика. Водещите производител и да си скъсат задниците от нови разработки, а китайците да се скъсат да ги крадат, пак не могат да избягат от физическите закони.



    Съгласен съм, че може да се направи машина (термопомпа), която да топли при ниски темератури, но тогава ще има проблем с охлаждането когато е горещо.






  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    98
    #73

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    И аз ще си кажа мнението, което е базирано на лични наблюдения и измервания! Та според мен работата на климатика през зимата може да се управлява по гъвкаво отколкото например акумулираща печка(масов уред за отопление в BG) в смисъл такъв, че ак. печка обикновенно се включва да зарежда на нощно но обикновенно времето на другия ден неможе да се предвиди и често се оказва, че пече чудесно слънце а тя грее на 6. В такива случаи аз намалявам или изкл. климатика и ето ти спестени 2 лв. Това е моето мнение!

  17. Nic
    Nic е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    20
    #74

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Знаете ли нещо за климатиците HOKKAIDO, ако знаете моля да го споделите с мен?

  18. Novice
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    8
    #75

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

    Нека кажа и аз за моят Панасоник CS/CU-PW12CKE в студените дни (-5 до -15) малко по-тромаво взе да топли но пак си поддържа 20С при зададена температура от 21С стаята ми е 60 м3 (кубика) със западно изложение една външна стена, на 5-ият етеж съм (последен етаж е) отгоре и отдолу не се отоплява от страни само едната стена граничи с отопляемо помещение общо взето съм доволен от климатика, само искам да попитам редно ли е като работи 1 час след това спира-постига нужните градуси и изключява но 5-6 мин. след това пак се вкл. и почва да топли, видима разлика в температурата няма, нямам термо изолация, със дървена дограма съм, но е читава т.е. уплътнява достатъчно... и при вас ли се получава така? От Хисаря съм (пловдивско) тук зимата е мека, ако има някакво значение де. Климатика съм го купил на 19.01.2005

    П.С. на стойката на външното тяло нямам тъмпони не че се оплаквам от шум или вибрации но възможно ли е да са ме прецакали техниците (казаха ми че на този модел не му трябвали тампони)

    ...Дължината на тръбния прът е околко 1м

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 156 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе