Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 158

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #16

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Malone с климатика излиза най-евтино топлото при КПД 1:3.5 (при най-добрите) и на газ да се топлиш пак излиза по скъпо

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #17

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Здравейте, аз имам OSAKA 12 инвертор ( CH-12-BP/D външно тяло, и CH-12-B/D вътрешно тяло). Монтиран е на 8-ми етаж, североизточно изложение. При външна темп.

    -10 (без вятър и нормална за сезона влажност), поддържа 20 градуса на 0.8м от пода, в помещение от 27 кв.м., при зададена температура на климатика 23 гр. Помещението има PVC дограма и добра външна и вътрешна изолация.

    Що се отнася до това къде са произведени, в магазина ми казаха че са китайски. На компресора пише Мицубиши. Когато го донесаха да го монтират огледах кашоните но никъде по тях не пишеше марка или производител. Това ме наважда на мисълта, че е напулно възможно да ги внасят на части от Китай и да ги сглобяват някъде в БГ - Бургас или където и да е другаде. Иначе по работата на климатика нямам забележки. Лед не хваща по питата (поне видимо).Колко ток харчи не мога да кажа точно защото имам и доста други консуматори, но при всички случаи е по-изгодно отколкото ако се топля с т. н. духалка Delonghi (миналата зима се отоплявах с такава).

    Ако имах повече средства може би щях да взема нещо по-добро , но за парите си и този върши работа. Взех го лятото за 1080лв. без монтажа. В момента мисля че ги има на промоция - безплатен монтаж.


  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    79
    #18

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    12-та е нискотемпературан уж, но не е иверторен тип.... при -10 не вдиго пове4е от 22-23.... [V]

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #19

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Има два моедла нискотемпературни. Единя е до-12 другия е до -20. Разликата е в по големия топлообменник на външното тяло.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    79
    #20

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    до -20 еее

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #21

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Julian първо реши дали климатика ще е инверторен или обикновен защото ако имаш кофти ток с инверторния ще береш много ядове но пък иначе хубавото е , че компресора ще издържи повече, защото при нормалните компресора се включва и излкючва когато включваш и изключваш климатика , докато при инверторните само си мени оборотите което води до някои предимства разликата между КПД на инверторен и обикновен е малка в полза на инверторния

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #22

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Комресора няма да издържи по малко. иначе на теория е така както казва. Не инверторнив е със бутален компресор а инверторния съ сспираловиден който пък въоще не го бърка спирането и пускането. Както казах аз съм начсно с климатиците, как бачкат, кое е по добро. Въпроса е до марката Осака. Иначе ефективността(климатика няма КПД) на инвертора е по голяма когато не работи на пълна мощност.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #23

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Досега се обадиха само "клиенти", може би е добре да чуете мнението и на "продавач" (т.е. моето []). Мисля, че ще бъде полезно да споделя впечатление за надеждността на препоръчваните от вас марки - информация, която имам от нашия сервиз, от колеги в сервизите на други фирми и от нашите специалисти по климатизация.



    Първо, за компресорите. Почри всички китайски, корейски, малайзийски и др. производители ползват компресори четири фирми - Hitachi, Mitsubishi, Daikin и Matsushita. Това са все фирми с опит и високо качество на продукцията. От тази гледна точка по-съществена е марката на самия климатик.



    Второ, инверторите. Плавното регулиране на оборотите е предпоставка за по-дълъг живот на компресора, и по-ефективна работа при ниски температури. Приказките обаче за работа при -20оC не трябва да се приемат за чиста монета. Тук съществено влияние оказват влажността на външния въздух, консумираната потребителска мощност, качественият монтаж и стабилността на подаваното напрежение. Над 90% от дефектите в инверторите се дължат на електрониката и тук Makarov е абсолютно прав ("ако имаш кофти ток..."). Що се отнася до марките, най-широко разпространеното мнение у специалистите е, че най-добри са Daikin. В България се внасят от две фирми (една в София и една в Пловдив) и мой познат от сервиза на едната гордо ме информира, че за последните две години имат 3 (три) дефектирали климатика - всичките с повреда в електрониката. Склонен съм да му вярвам, защото такова е мнението и на нашите специалисти. От другите марки инвертори: Hitachi, Chigo, Mitsubishi, Panasonic (в този ред - пак според специалистите ни).



    Трето, за термопомпените климатици. Julian, казваш, че ще го ползваш предимно за отопление. Е, климатикът е предназначен предимно за охлаждане, това е естествената му функция, но щом така си решил - добре. Защо обаче инвертор? Обикновените термопомпени климатици вършат същата работа при външна температура до -5 -7оC. В годината имаш не повече от 10-15 дни с по-ниски температури (е, на Мусала са повече). Струва ли си разликата в цената до инвертора? Няма ли да е ти е по-евтино да избереш обикновен термопомпен климатик в комбинация с "духалка" (както се изрази Malone)? Така би избегнал и евентуалните проблеми с нестабилното напрежение. Ако отидеш на този вариант по-добре е да избереш марков климатик: Daikin, McQuay, Hitachi или Mitsubishi. Добро съотношение "цена-качество" има и при Haier, Midea, Coolstar (Midea), Chigo. Panasonic е прекалено скъп за китайски климатик, Samsung и LG са с много сервизни проблеми. Категорично не препоръчвам Neo, Elite, Daewoo и Kelon. За Gree, Sang и Hisense нямам достатъчно информация.



    Четвърто, за марката Osaka. Една част от тях се сглобяват в Бургас, друга част са внос от Китай. Не дефектират по-често от останалите китайски климатици, но същественият проблем е в поддръжката. Бавна реакция, дълги сервизни срокове и хронична липса на резервни части. Имали сме случай с четиримесечна доставка на компресор - при това в сезона. Накратко, не ти го препоръчвам.



    Накрая - постарал съм се да бъда обективен, въпреки че някои от климатиците се продават от наши конкуренти. Нямам намерение да ти продавам климатик (от две години работим изключително "на едро"), но се надявам да съм ти помогнал. Ако имаш още въпроси ще се радвам да отговоря.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    18
    #24

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    И аз съм се насочил към Osaka. При положение, че в Бургас на всеки блок 9 от 10 климатика са Osaka и тенденцията е запазена от много години ми се струва, че няма да са лоши. А и не съм чувал изревали хора като Elit и други подобни. Мой познати са с такъв на поне 6-7 години е си работи без грешка. Нямам добро отношение към LG например. В хотелите да кажем почти винаги ми се падат такива и като по закон са сдухани.

    Да си призная обаче нищо не разбирам от климатици, така че мнението ми може спокойно да го подминавате

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    49
    #25

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    А за "Career"...........какво мислите.............дано правилно да съм го написал името.............аз пък към тая марка съм се ориентирал..........

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #26

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А за "Career"...........какво мислите.............дано правилно да съм го написал името.............аз пък към тая марка съм се ориентирал..........



    <div align="right">Originally posted by silent*-*12/01/2004*:* 20:26:46</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Carrier. Марката е добра. Все пак Уилис Кериър е изобретил климатика [^]. Рядко дефектират и сервизът им е добър. Само малко режат глави с цените...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    226
    #27

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Като човек който роботи точно в тази област (монтаж на климатици) горещо те съветвам да си вземеш Panasonic Inverter.Било то 9000 BTU или 12000 BTU.Ако говорим за най-добри показатели на климатик то те са на Panasonic E-9CKP,защото при него коефицента на трансформация е 4.Това означава,че при една и съща консумация на ел.енергия сравнена с другите климатици със същата мощност той отдава повече полезна енергия.При Е-12 CKP този коефицент е малко по-малък.

    Не без значение е и голямата гаранция на компресора-5години.

    Високата ефективност се дължи на използвания фреон- 410.

    Мога да кажа,че те са най безпроблемните.



    Hitachi също са добри работят перфектно.Рядко ,но имат проблем с електрониката.А и резервните им части са много кът.



    Daikin добре е,но да не е ментак по цената ще го познаете.



    Hisense правят доста добри АC инвертори (3502 и 4001)



    LG-добър климатик на добра цена



    Mitsubishi може да се приеме като добра алтернатива с Panasonic.



    Midea,Neo и каквото се сетиш от този род-бягай



    Това за -20градуса, ниско температурни високо температурни,термо помпи и други е измамна търговска политика.За тази термо помпа ами това е само една тръба, а хората вече си мислят едва ли не,че е с два компресора.



    Ако мога да помогна с друга информация ?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #28

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Това за -20 градуса, нискотемпературни, високотемпературни, термопомпи и други е измамна търговска политика.

    <div align="right">Originally posted by Tecno*-*13/01/2004*:* 01:50:43</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    100% вярно. А що се отнася за "безпроблемния" Panasonic... Наистина рядко дефектират, но фреонът в инверторите е 410А, което от своя страна (и не само това) докарва цената до около 1300 лв. за 9000 BTU/h и 1550 лв. за 12000 BTU/h. Пак твърдя, че за китайски климатик това е много. Само за сравнение: цените на Hitachi за същите мощности са съответно 1060 лв. и 1320 лв., а на Chigo - 680 лв. и 700 лв....

  17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #29

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Намесвам се пак, но темата ми е много интересна и я следя с особено внимание.



    Добре де Raid и Techno, не е ли вярно, че китайски Panasonic инвертор няма?

    Само малайзийските били такива. Те били качествения Panasonic.



    Кажете за да съм ориентиран, ако реша да си взема Panasonic.

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #30

    Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

    Techo за LG не мога да се съглася защото съм виждал LG-та дето като стане малко по-студено и не топлят.

    А NEO Midea мисля че не можем да ги слагаме под един знаменател защото все пак Midea работят в сътрудничество с Toshiba, а освен това от 1998 имат JV с тях за производство на компресори под марката Toshiba така че може да се предположи, че поне компресора ще е същия както и ако си вземеш китайска Toshiba. То вярно, че качествата на един климатик не зависят само от компресора де. Аз даже почнах към тази марка да се насочвам, но лошото е че е от скоро на нашия пазар и няма много впечатления от тях. Но по разни руски форуми ги слагат на едно ниво с Haier. А Panasonic няма да си взема, не мисля че чак толкова си заслужава надутата цена. Все пак не става дума за 100-150 лв отгоре а за разлика към 50%, ами то по добре след 3 години като ми свърши гаранзията да си взема някя нова китайка и така. Сега до ниво Елит и нео не бих паднал, но все пак трябва да се прави разумен компромис цена/качество.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе