Страница 2 от 78 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 1162
Like Tree367Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #16

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Въпросът винаги може да се извърти. Колегите също посещават клиенти по домовете, също дават гаранция, лично по мое мнение вършат по-специфична работа, изискваща повече знания и са далеч от цитираните по-горе тарифи. Средно взимат по 12лв на посещение + 12-15лв на час работа.
    Като след това си почистват - тук някой нахалник беше споменал, че това не му влизало в работата.

    Както и да е - защо теоретизираме?
    Имах проста молба - направете разбивка - кое колко струва при един монтаж, колко отиват за материали, колко за работа, каква е надницата на монтажника и каква е печалбата на фирмата и тогава ще имаме основа, която да дискутираме.
    При всички положения, трудът в последните години в България стана високо надценен, услугите не са качествени, отношението на тези, които ги предлагат не е на висота, което е обусловено най-вече от ниското ниво на образование. Не визирам конкретно само коментираната сфера естествено.
    Не може монтажник с основно образование, неможещ да върже две приказки да идва в дома ми, да взима надница 40лв на час, да се държи надменно и да ми обяснява как аз трябва да почистя боклука, който е направил след него, щото видиш ли не му влизало в работата...
    Тоест, не се изказах правилно - явно може, но според мен не е правилно.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #17

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    монтажниците веднага скочиха за над 200 лв .. добре ,но за тая цена аз искам качествен монтаж не може да ми идват две 20 годишни безхаберни пишлемета с перфоратор за 250 лв ,китайски тръби и др боклуци аз съм техник само като видя инструмента и познавам и качеството на монтажа ... от качеството има още много какво да се желае .. колко от вас като пуснат климатика му замерват налягането ,температурите .. дай парите ади чао

  4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #18

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Май трябваше да поясня: Монтаж извършван от квалифициран персонал облечен с работни гащеризони, снабден с Hitli, Bosch CPS, и други маркови специфични инструменти, работещи с нормални качествени материали, а не тънкостенни тръби с шупли и разпадаща се изолация, дебели стойки, а не такива от 5 лева, идващи на обекта с нормална работна кола Berligno например а не с 20 год. таралясник, имащи дълга 7 метрова алуминиева стълба (а не дървена за 25 лева) ако се наложи и т.н. А на колегата автомонтьор ще кажа: за 2.5 часа в Тoyota платих 1030 лева с ДДС за смяна на накладки масла и каквото се прави на 60000 км. Така че да не се оплаква. И като се говори за труд нека не се забравя,
    1. че всеки един ползувател на такъв уред вика поне веднъж за щяло и нещяло фирмата монтажник било от незнание как се борави с RC, било от нещо друго и ти трябва да отидеш да загубиш време за няма никой;
    2. този уред ти виси на шията докато му изтече гаранцията, че и след това, независимо дали му се е запушил конденза, прокапал е на съседа отдолу, не са му чистени филтрите, питата на външното тяло от пухетата на липите или бог знае още какво......

    така че в този ред на мисли предвид движението в Сф аз дори се замислям за най-горната граница

  5. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #19

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Пич, ти се замисляш да фалираш, а не за горната граница
    И продължавам да не ти виждам разбивката на цените!
    Започна темата с идея за обсъждане, а сега не виждам някой да има желание да говори с конкретни цифри. Срам ли те гони, що ли...?
    Естествено, надявам се да не си толкова наивен за да ми включваш Боша и Берлингото в нея! Давай разбивка по материали, които влагаш и труд, без необходимите трайни активи.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #20

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    То не е лошо да сложи и трайните активи, ама да посочи как разпределя амортизацията им като време и брой монтажи.

  7. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #21

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Е... става вече прекалено сложна сметката, нека да упростим нещата и да не смятаме трайните активи. Да излезе черно на бяло колко реално е печалбата на чорбаджията, част от която естествено отива за трайни активи, каква пара взима монтажника и току виж се избистрила разумната сума, която трябва да се взима за монтаж. В противен случай всеки ще започне да си спекулира и оправдава безумната цена на услугата с активите.
    snk одобрява това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    287
    #22

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Той чорбаджията лесно да се сметне колко взема, ама после колко дава? Наеми, заплати, осигуровки, после пък трябва да пати токове, данъци, за адвокати, за счетоводители, тези машини и коли също трябва да се поддържат. А bigmouth какво значение има с каква кола идват? Какво те интересува китайски ли са тръбите? Като идва сух и здрав климатика, като се огъват, бандажират правилно и са с нужната дебелина, и са ЧИСТИ и се вакуумира. По твойта логика във всеки град трабва да останат 3-4 фирми които могат да си купят 5 нови коли, пък другите да мрем, така ли? Много плитко и тесногърдо.

  10. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #23

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Полечка човеко, ти да не си монтажник в Лас Вегас? Моята машина(Генерал Фужитсу) е купена и монтирана от Булклима(хваля ги защото съм доволен - не за реклама), тъй като те ги продават не се знае колко са за климатика колко за монтажа - но на ценоразписа пишеше 1470+180=1650лв с ДДС. И тъй като това се пада 1ва група - трябваше да си оставят ръцете ли? Бих казал че напротив: разместиха мебелите ... една прашинка не падна, дори искаха да изметата с прахосмукачката - но не дадох!(все пак не са чистачи - и аз съм техник знам какво е - те да си свършат техничестата работа е важно - не да метат!) До колкото ми е известно какво се прави при монтаж - бих казал че си го направиха хората(две момчета), пиха кафе и си тръгнаха(има няма час и половина - монтажа не ги затрудни и грам мисля, само дето външното тяло го качиха по стълба на 4-5 метра ама нищо не казаха). За сравнение: за малко щях да се набутам с ОСАКА - ама като им казах къде е монтажа, питаха дали се спира отдоло с кола - като им казах че не - ми ОТКАЗАХА да направят такъв монтаж - представяте ли си?!?
    Ако ми бяха искали двойно за монтаж, по-добре ли щяха да свършат работата? Не сме се пазарили за цени - колкото искаха толкова. Да не ми монтират всеки ден климатици че да се пазаря. И в магазина за хранителни стоки не се пазаря и в автосервиза и т.н.
    МОНТАЖНИЦИ - направете си ценоразписа така, че да си свършите качествено работата!(това е най-важното). Сега вече конкуренцията между вас също определя нещата но ... никой не е казал че всеки трети трябва да монтира климатици и като е дал 50бона за обурудване, трябва да си ги избие от 100 монтажа!

    П.С> и аз искам да съм генеколог на частна практика с много клиенти(щот разбирам) и да взимам по 40кинта за 10 минути и да бачкам по 10 часа и часовете да са ми запълнени 3 седмици напред ... ама не съм (това е действителен случай, ама няма да му казвам името на човека, щом може нека!)

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #24

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    При мен:
    -материали 10лв/м за тръбния пакет,стойки 8,50,крепежи с консумативи 10,00,общо около 50,00 лв
    -надници за двамата общо 60,00 лв
    Оттук нататък започвам с гориво,загубено време в Сф по задръстванията,амортизации,ударени калници и стопове,ДДСта,данъци,осигуровки,пенсионен фонд,гаранционна поддръжка, и т.н....
    Накрая получавам,че като правя с група по два монтажа на ден,под 200 лв съм на загуба и съм без нормалната печалба 10-20 %.

  12. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #25

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Защо цената не се определя после? Да си има ценоразпис, щом казвате че има различни по качество/цена консумативи - нека клиента да си избира? Недоверието идва точно от липсата на прозрачност при монтажа - не се знае с какви материали и каки процедури ТОЧНО се правят.

    П.С. vanko68, тръбния пакет ти излиза 10 лв/метър, ако монтажа е един метър - 20 лв. връщаш ли ги на клиента?

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #26

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    С този мой оборот едва ли ще стане (фалирането), а само ще кажа че след една година или макс 2 лета трябва да се купуват нови пробивни инструменти, бургии, конусни дъски и други и по-често. маслото на помпата за вакуумиране за която претендирате с право се сменя на 60 часа работа като се прави профилактита на помпата (не безплатна) и т.н. а разбивка няма да правя, защото там нещата не са еднозначни. едно е да работиш с дюбели Hilti или Фишер, друго е с Видира например, само ще кажа, че при така направени цени от чист монтаж за фирмата или работодателя остават около 50-60 лева бруто. Това е уви. може на по-ниски цени ако са 2-ма или 4-ма души и накрая на всеки ден си делят изработеното

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #27

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Аз от известно време се замислям дали да не разделя монтажа на :
    1.Монтаж на вътр,тяло
    2.Монтаж на външно
    3.Материали-тръби,стойки ,ПВЦ канали и т.н.
    Така работя отдавна по големи обекти,всичко е ясно и прозрачно и за двете страни.Особено в частта,където при обяснението"до 3 м" получавам въпроса:"Да,ама при мен е 1,2 м,ще ми върнете ли парите за останалите 1,8",дори някои си искат разликата натурално.
    Сори - сега ти видях поста. Според мен има резон да се раздели работата от материалите/транспорт/вишки и т.н. А защо не се прави така при "домашните" монтажи?

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #28

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Да, аз ако знам "надницата" на монтажниците и имам ценоразпис по реални цени (тези, на които те ги купуват, а не завишени) на материали (няколко типа), мога да реша на кое да отпусна повече средства според монтажа - по-добри стойки, по-добри тръби и т.н. А сега монтаж с 3 м тръби - Х лв, като в повечето случаи тръбите са доста под 3 м. Но ако на някой му трябват 4 м, той разбира се си доплаща, а че на тях са им останали десетки метри калкулирани в цената от предни монтажи няма значение.
    Аз съм ЗА открит ценоразпис с РЕАЛНИ цени. Ако ще ми се вземат пари за пробиване на дупка, може пък да имам инструменти и желание аз да си я пробия. Но така кяра на монтажниците не е голям и затова се държи твърда цена.

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    229
    #29

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Ние клиентите не вадим картофите с бомби и не ядем доматите с коловете.Има вече всякаква информация в нета,кое колко струва.Правим си сметка от къде да си купим и кой да ни монтира климатика.Особено в малък град като нашия , където всичко се знае.Господа монтажници-кави са тези цени над 130-150 лв.Къде отивате ,ако не към собствения си фалит.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    173
    #30

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Най евтино излиза монтажа на NEO - 100 лева .Но идва с пълен кит и като извадиш 10 лева за стоики и анкери или болтове 90лева е бруто печалбата.До колкото знам в СФ. читав монтажик не взима по малко от 1200 лева, за какви 30 лева надник става въпрос,за какви фалити говорим.КОЛКО процента от жилищата са климатизирани.А с поред някои специялисти живота на марковите клими е от 8 до 14 години и скоро колелото 6те направи пълен кръг, да не говорим за не марковите клими. Така че работа има за всички.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 78 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 14:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 16:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 12:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 10:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 13:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе