Страница 3 от 78 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 1162
Like Tree367Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #31

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Някъде по горните постове прочетох защо няма ценоразпис на всичко и клиента да избира.
    Ще ви кажа че това бяхме го направили и за всеки клиент след монтажа му смятах на екселска таблица на телефона колко струват матерялите на цената която ги купуваме и цената на работата. И какво стана за наше учудване почнахме да губим клиенти защото те нямаха ясна сметка колко струва точно защото съпоставят обявена цена накуп някъде другаде. Неможеха да разберат че като им е малък тръбния път ще платят по малко отколкото им е обявена някъде като точна сума.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #32

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Аз също не мога да разбера как може да се калкулира за всеки монтаж точна сума? Наистина е вредно!

    1. Монтажната фирма поема и гаранцията, нали? Колко струва тя? Евристично на око се определя, нали, след като няма някаква фиксирана сума, платима от производителя/вносителя на монтажната фирма, затова че е поела гаранцията, нали?

    2. Оборудването не се вижда от клиента колко струва! Това е като приказката за лорда и художника, дето художника го нарисуввал за 3 дни и казал 300 жълтици. Лордът казал - ами моите хора получават толкова за 3 години? Милорд, 3 дни и 30 години учене! Е, дано и монтажниците са опитни и обучени. Освен това не може да се каже едно Хилти и една бургия колко дупки издържат, нали? Дай да сложим и километри до клиента, тегло на климатика, етажи за носене нагоре по стълбите, брой завити гайки, брой минути за обезвъздушаване... Да - всичко може да се калкулира, но кажеш ли го на клиента - той става по-недоверчив, а и почва да търси фирма с отделни по-евтини елементи от монтажа, защото те ще му се набият на око!

    3. Не съм монтажник, нито имам фирма за климатици, но комшията, който ми е монтирал (неговите хора) и двата ми климатика, ми е разказвал и показвал. Та съм донякъде вътре в нещата от към страната на фирмата, не само на клиента!

    Иначе, като цяло - доста поскъпнаха монтажите последно време, докато климатиците поевтиняха. Това го казвам вече като клиент.

    Изход от това положение частично има в продажба на климатиците с включен монтаж и вносителят/продавачът да плаща на фирмите няква сума (по тяхна договорка, без клиентът да я знае). Разбира се - екстрите ще се доплащат (канали, удължен тръбен път, повече дупки и прочие) по определен каталог и ценоразпис. Обаче става и малко по социалистическому с уравниловка. Тогава вносителят ще вземе да се цигани с фирмите и ще се понижи пак качеството на монтажа и поддръжката!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    84
    #33

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Valev ,как го бяха направили моите "любими" К§К-клиентска декларация,кое влиза в монтажа,кое не,като ти изнася-подписваш и получаваш.Е монтажите на Техномаркет-групите не бяха и не са върха на маисторлъка,но всичко беше канализирано,ако имаше мрънкане от страна на клиента -прочети си декларацията ти си я подписал.А как ще коментирате безплатния монтаж на ОСАКИТЕ.

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #34

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    ЕWGENY, извинявай ама у наше село не се получава да продаваш клими за по 2500-3000 лева/бр и да ходиш оцапан скъсан и с бричка на 15 год. с вързаха с канап дървена стълба при клента. Просто никой не те взима насериозно. А сериозно – 1 дава по-добър имидж, 2-ро сигурен си че монтажната група ще стигне за там закъдето е тръгнала без единия да е каалясал от шофиране и да са им бръмнали главите.. Честно не знам коеот двете трябва да е на 1-во място и е по-важното.
    Че то цената на любимата марка е такава че да си купиш 2 Мидеи-ки. Какъв безплатен монтаж???
    За да има безплатен за клиента монтаж трябва някой да го плати. Знаейки горе долу какъв е маржът на големите фирми вносителки мога да кажа, че това да го направи българска фирма на реални цени е невъзможно. Т.е. тя трябва да продава на загуба. Иначе ако има субсидия отвън може. Такива дават много LG, Samsung и Panasonic по някой път за определени модели

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #35

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    енков-не виждам резон в забележката ти,че монтажите поскъпнаха,а климите поевтиняха,да не би да искаш да вървят заедно.В една Европа,към която сме се запътили,монтажите са съизмерими със стойността на климатика.В Лондон имам колега,който взема 35 лири НА ЧАС.А тук,в сервиза на Субару,се опитаха да ми калкулират смяна на масло(маслото бе мое) за 300 лв без ДДС.Друг колега с Лагуна за смяна на 3-4 тампона по ходовата част даде около 1000 лв.Защо да правя монтажи по 130 лв.Имам си достатъчно клиенти за 200.
    Понеже е моя идеята за точна калкулация-как си представяш на обект за 1 млн да обясня твоята теза на инвеститора си-нали ще ме смени веднага.Защо да не е така и с малките монтажи?

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #36

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Ихаа, що чудо сте изписали днес! Има фирми, продаващи климатици с безплатен монтаж, има и други фирми, които казват: монтажа струва 300 лв. Истината, винаги е по средата! И за фирмите, и за клиентите. Аз съм "клиент" , не "монтажник". При "поръчката" казах, че няма прозорци и тераси на които да се монтират външните тела(не, че няма, така си го представях), отговориха ми, че "алпинизма" трябва да си го доплатя. Казах, че съм на втория етаж и със скеле може да се монтира. Човека, дойде на оглед(вярно платих му 60лв. за огледа, нищо, че го карах с моята кола и му отнех, не повече от 30 мин.(е, те това е ставка!)) и каза няма проблем! Със скеле ще стане. Пристигнаха за монтаж, монтираха вътрешните тела, започнаха да сглобяват скелето и се оказа, че половината части ги няма(на всеки може да се случи), едни извинения.., тръгнаха да търсят скеле. Викам им : мен не ме бърка в случая, елате в понеделник(беше петък), дали сега или в понеделник, все ми е тая.. В понеделник сглобиха скелето, монтираха всичко, вакуумираха, пробваха, всичко добре. Това което не ми хареса, беше, че не запушиха дупките от вън, въпреки, че можеха(знам, че има монтажи при които е невъзможно) . Но като им казах, че едната дупка, аз не мога да я запуша, отвътре(дупката е на "гърба" на климатика) и ще им "дам силикон", за да я запушат, момчето се качи обратно(може и псувайки) и ми запуши дупките. При това не ми е искал 10лв. за запушване! А, аз да му искам касова бележка за запушването.
    vanko68, забрави да включиш Каско-то на колите, (по евтино ще ти излезе, ако при всеки монтаж, чупят по един стоп). Но повече ми хареса израза:
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Защо да правя монтажи по 130 лв.Имам си достатъчно клиенти за 200.
    И времето, за извършване на дадена услуга, въобще не е показател, дори когато говорим за "монтаж на климатик". Има лесни, трудни, опасни монтажи. Всичко е индивидуално.Трябва да има "нормална" цена за "нормален" монтаж. Това, че единият монтаж е два часа(примерно), а другият е четири(защото са "ударили" бетон с арматура), не трябва да променя нещата(защото, ако съм на време, мога да пробивам дупка в дърво и осем часа..) Или това, което казва КрИс, : аз не мога да си оправя компютъра три дена, и викам спец. Той го "оправя" за половин час, трябва да му платя шест лева ли?, не!, трябва да му платя толкова, колкото съм загубил от моето време за "оправяне", т.е. колкото изкарвам за три дена! Другият път да знам, какво да правя! Ако, монтирвам клими, това правя!, ако сменям "масло" ,това правя! Като карам кола за 200 000 лв. , смяната на маслото няма да струва 100 лв., и трябва да се прави в оторизиран сервиз! Защото, хората от този сервиз, трябва да са живи(а, не умрели от глад) когато ти се скапе колата за 200 000 лв. Тогава кой ще ти я оправи? , този който ти сменя маслото за 100лв.? Съмнявам се!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #37

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Vanko68, аз казах мнение от гледна точка на клиента! Колко взимат в ЕС и САЩ не го интересува бай Пенчо от Красна Поляна, нали? И аз съм програмист и взимам тук 1600 лв, а мои колеги в САЩ взимат 7000$ на месец, ама... Въпроса беше, че се появи глад за монтажи, поради разкото преминаване на отопление с климатици и се появиха 'кофти' монтажи и менте фирми. Иначе много ясно, че в пазарна икономика и конкуренция нещата се огласят донякъде сами!

    Значи, давай да си купим климатик от 300 лв, и да дадем 500 лв за монтажа му - за теб е нормално, за бай Пенчо - не! Поне не и ако не му се обосноват нещата разумно защо са така.

  10. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #38

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    ... И какво стана за наше учудване почнахме да губим клиенти защото те нямаха ясна сметка колко струва точно защото съпоставят обявена цена накуп някъде другаде. Неможеха да разберат че като им е малък тръбния път ще платят по малко отколкото им е обявена някъде като точна сума.
    Чакай сега: 1. клиента сравнявал твоята "разбита" цена с тая "накуп" другаде 2. и твоята като излизала по-малко(заради по-късите тръби, примерно) клиента се "плаши" ?!? ... брех тия клиенти - връщаш им 20лв., а те не ги щат

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    287
    #39

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    ЕWGENY, извинявай ама у наше село не се получава да продаваш клими за по 2500-3000 лева/бр и да ходиш оцапан скъсан и с бричка на 15 год. с вързаха с канап дървена стълба при клента. Просто никой не те взима насериозно. А сериозно – 1 дава по-добър имидж, 2-ро сигурен си че монтажната група ще стигне за там закъдето е тръгнала без единия да е каалясал от шофиране и да са им бръмнали главите.. Честно не знам коеот двете трябва да е на 1-во място и е по-важното.
    Че то цената на любимата марка е такава че да си купиш 2 Мидеи-ки. Какъв безплатен монтаж???
    За да има безплатен за клиента монтаж трябва някой да го плати. Знаейки горе долу какъв е маржът на големите фирми вносителки мога да кажа, че това да го направи българска фирма на реални цени е невъзможно. Т.е. тя трябва да продава на загуба. Иначе ако има субсидия отвън може. Такива дават много LG, Samsung и Panasonic по някой път за определени модели
    А у наше село по дрехите посрещат, но по акъла изпращат, ако ме разбираш.

  12. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #40

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Аз като клиент бих казал че и двамата сте прави. Излишното "изхвърляне" води до недоверие у потребителите че им се надува цената за да карате скъпи коли. Също и чак със сезал да е вързана стълбата и да не си перат дрехите монтажниците?!? ... мисля че няма такива. Трябва да има баланс за да излиза цялата игра максимално ефективно и всички да са доволни. 

    П.С. специално аз не бях се замислял до сега за цената на монтажа(предполагам и други хора)? Първата работа е избора на машината+фирмата от която ще се купи +монтаж да извърши ТЯ(така отговорностите ще са по централизирани мисля)! Че съседната фирма монтира с 20лв повече/по-малко, не ми е бил критерии и едва ли ще бъде. За малко да си купя климатика от една верига, но обаждайки се да питам кой ще го монтира - така ме замотаха с приказки че нищо не им се разбра и се отказах + това продават още хиляда техники и въобще не ги е еня за климатиците специално. Та заложих на специализирана фирма и дано не ме разочароват.

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    287
    #41

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Аз като клиент бих казал че и двамата сте прави. Излишното "изхвърляне" води до недоверие у потребителите че им се надува цената за да карате скъпи коли. Също и чак със сезал да е вързана стълбата и да не си перат дрехите монтажниците?!? ... мисля че няма такива. Трябва да има баланс за да излиза цялата игра максимално ефективно и всички да са доволни.
    Най-точно казано.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #42

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Проблема с неразбирането се явява в магазина понеже незнаем колко ще е тръбния път. И обяваяваме цената която се знае примерно климатика 500лв монтаж на 12ка 70лв и матерялите примерно от 20лв до колкото излезнат според дължината и се плащат след монтажа. Трябва да я намеря таблицата но трябва да се актализират цените на матерялите. И само се попълват дължините и всичко излиза точно. Наистина не е добре да си купиш 1кремвирш а да платиш 3. Но много често се случва да не взимаме пари за по дълъг тръбен път до метър както и да остава от някой монтаж но уви в града почти всеки монтаж е средно 3 - 3,50 метрa.
    Между другото днес проверих за цените и ето актуална информация в тази таблица

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #43

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Браво, Велев.
    В моя случай по тези цени монтажът би трябвало да е:
    материали: 45,02 лв
    труд: 80 лв
    Общо: 125 лв. Е, аз дадох 156 лв, горе-долу толкова.
    Но за монтажи 200-250, че дори и 300 лв има вече, значи монтажниците си разделят 200 лв - по 100 на човек на монтаж. 2 монтажа на ден - ето ви 200 лв. Малко множко ми се вижда на фона на заплатите в БГ.

  17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #44

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Е да множко но пък карат нови автомобили не като мен ван на 19години. Даже сега се оказа че всъщтност по тези цени сме дотирали клиента и сме работили монтажа на 60лв. Защото го правим на 130лв до 3метра и монтажа си е качествен работим с прахосмукачка слагаме пвц кабел канал на тръбите и на захранващия кабел даже подмазваме и дупките.

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #45

    Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

    Малко са такива като вас, да знаеш. 130 лв монтаж не съм чувал отдавна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 78 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 14:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 16:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 12:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 10:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 13:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе