Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-качествена фирма за монтаж на климатици в Пловдив? (край 01.05.11г.)

Гласували
61. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Атаро клима

    23 37.70%
  • DL КЛИМА

    1 1.64%
  • КЛИМА ГРУП ООД

    4 6.56%
  • Ант Клима

    2 3.28%
  • Марси ПКМ

    2 3.28%
  • Клима Концепт

    3 4.92%
  • ДИМЕЛИ

    10 16.39%
  • ТЕМПЕКС

    4 6.56%
  • Булклима

    9 14.75%
  • ФРИГО - СТАРС

    1 1.64%
  • А КЛИМА ЕООД

    0 0%
  • Фаворит

    2 3.28%
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 92
Like Tree125Одобрявам

Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #16

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    ... Да, съжалявам, но не съм си позволил да обидя никой тук и не бих искал някой да ме нарича мърляч, без да ме познава и без да има основателна причина за това. Ако пък е админ е още по-лошо. Все пак той трябва да следи за добрия тон тук! Да не забравяме, че сме се събрали за да помагаме с каквото можем.

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #17

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Когато някой ме нарече мърляч, без да познава мен и работата ми не може да не се обидя ...

    И не съм съгласен, че качеството не зависи от индивидуа лните качества на монтажника. Изключително важно е кой и как ще монтира една машина. От монтажника зависи монтажа и последващата работа на машината.

    Това, което пишеш би трябвало да е така, поне на теория, но за съжаление в голяма част от фирмите не е така. Всеки от нас се е нагледал на "професонални монтажи".



    И все пак не разбрах как стигна до извода, че съм мърляч? Или се самозабрави?
    Как стигнах до извода - като прочетох мнението ти, че качеството на дадена услуга зависи от конкретния индивид, който я извършва, а не от фирмата, която му плаща за да я извърши и залага името си. Ако това беше правилната логика, по форумите щяхме да обсъждаме Хорст или Хрубеш е сглобявал буталата в двигателя, а не дали Опел или Мерцедес гарантират производството си с името си, без значение кой контрольор е бил на смяна.
    Моето мнение е, че ако дадена фирма не може да осигури еднакъв долен праг на качеството на производството / услугите си, то значи в нея нещо куца и по моите разбирания са мърлячи... Това не е персонална оценка за теб или когото и да е друг - това е цялостна оценка за фирмата...
    Съжалявам, че я приемаш лично. В смисъл - ако се занимаваш с монтажи и ги правиш както трябва, значи единствения проблем е в нагласата ти, което реално не е проблем: )
    Но... ако имаш собствена фирма и върху плещите ти лежи товара да наемаш хората, които представят теб и фирмата ти чрез работата си... тогава има по-сериозен проблем в нагласата ти, че добрата работа на климатика на клиента ти се обуславя от това дали е имал късмета да попадне на 1-ва монтажна бригада, а не на втора или трета.
    Независимо какво ниво на обслужване се опитваш да предлагаш на клиенти - задоволително, добро, отлично - то се формира от най-ниското ниво в брънката. Ако имаш 3-ма монтажници на отлично ниво и един на задоволително, то би било редно като фирма да предлагаш услуги със задоволително ниво, а ако е по- добро от него... това е бонус за клиента, от който той би бил доволен.

  4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #18

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    ... Аз те разбирам, но ти говориш как е редно теоритично. Аз ти казвам как се случва в България и го гледам по цял ден. Човека е основен фактор при монтажа. Ако не е съвестен ще претупа работата. А ако помислиш на колко фирми ръководния персонал прави внезапни проверки по време на монтажа, ще разбереш за какво говоря.

    ... колкото до анкетата, коя фирма е по-добра, кои фактори са определящи? Повечето потребители дори не знаят, че вакумирането е задължително! Тук се публикуват снимки от монтажи на които потребителите са доволни от монтажа а професионалистите не искат да ги коментират, защото видимо има пропуски. Не всеки потребител може да даде обективна оценка... За това казах, че е безмислено ...


    p.s. Само да вмъкна, че лично съм виждал на една от прехвалените фирми в София. Единя монтаж е перфектен а на друг адрес са сложени двете тръби в една обща изолация! Факт.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #19

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Оо, разбира се. Изцяло теоретично говоря.
    Заова се учудих, че се обиди от написаното и го прие лично - просто си драскам как бих искал и как би трябвало да бъдат нещата.
    От друга страна, всекидневно се старая да ползвам услуги и стоки от фирми, които най-много се доближават до това, което искам да е. То затова май вече пазарувам само от два хранителни магазина: )
    Що се отнася до анкетата и критериите... - те са общи - клиента не го интересува вакумиран ли е климатика или не. Интересува го дали работи, дали майсторите са работили чисто и възпитано, дали фирмата е била коректна при продажбата и гаранцията, дали цената е била резонна, а не завишена.Затова репутация се гради с години, а не за няколко месеца.
    Аз от климатици нищичко не разбирам. Не знам какво е вакумиране, незнам и дали енеобходимо - не ме интересува. Искам техниката да работи както трябва. Ако го прави - значи фирмата е ОК.

    ПС-Съжалявам за правописните грешки. Пиша от таблет, че ме мързи да стана до компютъра и... не е особено лесно: )

  6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #20

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    ... Ами лично го приех, просто съм перфекционист

  7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #21

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    КрИс, като работодател би трябвало да ти е ясно (поне така предполагам), че именно тези пропуски (вакуумирането) след време биха довели до проблем в цялостната работа на системата.
    Пример: В твоя случай, ако имаш работник-специалист, който "несъзнателно" пропуска твоите разпореждания и препоръки (да речем както вакуумирането при многото фирми) в процеса на работа и отношение към клиентите, то той по този начин допринася за лошата слава на твоята фирма, от там и отлив на клиенти, а от там и регрес в печалбите.

    Да, ти като клиент за теб е важно, това което си купил да работи и да не ти създава грижи, но ако не си наясно с някои съществени подробности (вакуумирането при климатиците) след време може да доведе до нежелани проблеми. Какво би било мнението ти (с какви чувства ще си тогава) за фирмата монтажник?
    Та мисълта ми е, че не всичко е това което би трябвало да бъде както в добре устроените европейски държави, а не е защото живеем в страна в която почти всеки гледа да обере каймака и парсата докато може, после не е гаранция, че ще е фактор на пазара (управляващ на държавата-мандата е само 4г.). Малко са фирмите, които държат на клиентите си, а още по-малко са тези които имайки тези редовни клиенти искат да ги увеличат с още два пъти по толкова в перспектива (да речем за 3 г.).

    П.С. На места се изразявам с условности, което пък не променя цялостната картина в държавата. Разсъждавам и пожелавам само с добри намерения
    Хайде със здраве и на всеки клиент пожелавам кадърен и можещ МАЙСТОР у дома

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #22

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    - клиента не го интересува вакумиран ли е климатика или не. Интересува го дали работи, дали майсторите са работили чисто и възпитано, дали фирмата е била коректна при продажбата и гаранцията, дали цената е била резонна, а не завишена.Затова репутация се гради с години, а не за няколко месеца.
    Така ще разсъждава всеки нормален,необременен емоционално човек КрИс,който живее в една нормална държава-обаче при нас реалноста е друга.И клиента ще почне да го интересува не само дали работи-а и как този климатик,защото след време ще разбере,че симпатягите от фирмата са му ''спестили'' някоя услуга за която той си е заплатил по принцип,а не му е извършена(за вакумирането нали става въпрос)-един вид е бил окраден.
    За различните екипи Mega е прав-на мой гръб съм го изпитал.От една фирма за три климатика-три различни екипа-за втория се обаждах във фирмата да не ми ги пращат тези никога повече, да няма бити.Климатика е уред с презумпцията да се ползва доста години,и тези пишман майстори може отдавна да не са в тази фирма,но ти няма да забравиш,че си бил прецакан и неминуемо ще го свържеш с фирмата им.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #23

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Вие наистина ли си мислите че монтажника случайно пропуска вакуумирането. Аз съм 99.99% сигурен че това се прави по разпореждане на шефа. И е умишлено и целенасочено, за да имат работа по ремонтите в след- гаранционния период.

    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302154781[/time]_________________________________________________


  11. Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    351
    #24

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Едва ли е по разпореждане на шефа.Просто така е по-лесно.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #25

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Дали ? Нали някой тука от форума се обадил на шефа на фирмата след като монтажниците не му го вакуумирали. Отговор- Вакуумирането не е задължително, особено когато монтажа е на момента, а не на два етапа. Няма никакъв проблем за машината. ?!?!?

  13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #26

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Вакумирането се пропуска по две причини, най-тъпата е ако изобщо нямат вакуум помпа. Другата е, че процедурата отнема от 40 - 60 минути ако се прави както трябва. 20-25 минути вакуум, след това още толкова тест. Ако някой е на кеф би пуснал помпата още 5-10 минути. Особено за по-голяма машина. Така не може да монтират една машина за два часа, защото имат норма. За това продължавам да твърдя, че за два часа няма читав монтаж!

  14.  
     
  15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #27

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    За това продължавам да твърдя, че за два часа няма читав монтаж!
    Продължителността на монтажа като време (примерно 3-3,5ч.) също не е гаранция за качествен и естетически издържан монтаж. Това да работиш и извършваш дадена услуга както трябва, трябва да го имаш заложено вътре в теб иначе не става. С други думи казано, ако чувствуваш работата си като любимо хоби значи всичко е ОК.

  16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #28

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    ... Абсолютно, просто дадох пример. Ако работиш това, което харесваш няма да работиш и един ден в живота ти Просто няма да е работа за теб а удоволствие. Следя форума редовно и смея да кажа, че тук има много печени майстори! Имена няма да споменавам по разбираеми причини.

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #29

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    Това ми звучи като следното : Зъболекаря към пациента- Не си нося машинката за пломби, ама имам клещи, ще ти го извадя зъба. И ще стане по-бързо. Нямай грижи.

    Някой да каже кога е положено началото на този форум ?

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    213
    #30

    Re:Най-качествена фирма за климатици в Пловдив

    IVO-1977, Ето малко от историята на форума. https://forum.setcombg.com/index.php?topic=28554.0

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Най-качествена фирма за климатици в Стара Загора
    От jeliax във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 27
    Последно: 02-09-19, 13:37
  2. Фирма за климатици София
    От checho_85 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 11
    Последно: 20-08-15, 17:02
  3. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 16:49
  4. Части, фреони и консумативи за климатици в Пловдив
    От bi4kiata във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 03-01-10, 13:57
  5. Препоръчайте ми фирма за Пловдив
    От richi във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 21-11-09, 20:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе