Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 123

Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #1

    Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Здравейте, отварям тази тема с цел да изостря вниманието на всички, които възнамеряват да си купят климатик от Зора и да ползват услугите на въпросната фирма "ДЕ-ДЕ" ЕООД, гр. Пловдив.
    В края на миналата година си купих нов климатик Fujitsu от търговска верига Зора. Имам вече 2 купени от там климатика и монтирани от въпросната фирма, това ми е трети /и последен, повече едва ли ще купя от там с оглед долунаписаното/. При покупката от Зора ми дадоха преведена на БГ инструкция за ползване, гаранционна карта с техен печат и един напечатан лист А4, на който е записан телефона и адреса на сервиза, както и ценоразписа за монтажните работи /забележете името на сервиза не го пише никъде, само адрес и телефон за връзка/. По принцип при покупка консултантите в магазина те свързват по телефона директно с въпросната фирма, за да си запишеш час за монтаж. Не се предоставя списък с оторизирани фирми, от който да си избереш. Ако попиташ дали са само тези, отговарят ти, че може да си намериш други, но вече този, който извърши монтажа, той си носи гаранцията. Тоест, пълно информационно затъмнение по въпроса, клиентът остава с впечатление, че едиственият оторизиран сервиз са ДЕ-ДЕ/. В случая теренът ми не беше подготвен за монтаж и отклоних предложението за уговаряне на час същия ден.
    И така преди дни се обадих на един от посочите в листа, който ми дадоха от Зора, телефони, за да запиша час за монтаж. Знаех коя е фирмата, тъй като имам вече 2 монтирани от тях климатика и не съм се съмнявала, че може да има нещо нередно. Другите монтажи са да кажем добре извършени. Съответно в разговора предупредих, че монтажът на климатика е по-специфичен, тъй като на мястото, където ще се монтира въпросната машина, имам стара, която трябва да се свали и тръбния път минава зад кухненски шкафовеп на усвоена тераса. Това да се има предвид - ако се налага да бъдат свалени шкафовете, за да има достъп до тръбите. Малко по-късно ми се обади същата г-жа и поиска оглед на място. Огледът се осъществи малко по-късно същия ден и веднага след него по телефона ми позвъни мъж, който се представи за монтажник на фирма ДЕ-ДЕ и ми съобщи, че не се налага да се сваля кухненските шкафове и няма проблем да се монтира климатика. Подчертавам, че не сме обсъждали с монтажника, нито той е обсъждал с човек от семейството ми, който е бил на адреса, че монтажът на новия ми климатик възнамеряват да го извършат на старите тръби. Единствено ми бе съобщено, че няма проблем да извършат монтажа без сваляне на кухненското. Зад кухненските мебели има ниша за тръбния път и тръбите могат да се движат свободно, така че не ме усъмни нищо относно намеренията им. С г-жата от сервиза повече не сме се чували през същия ден, тъй като уточнихме часа още при първото ми обаждане.
    На следващия ден се чувахме с монтажната група няколко пъти по различни въпроси, включително повдигнах въпроса за евентуално доплащане заради по-сложния монтаж, но в нито един разговор не е ставало въпрос, че монтажът на чисто новият ми климатик ще се извърши на старите тръби, дори не се е намекнало за подобно нещо. Тук ще вметна, че старата и новата машина работят с ралчни несъвместими фреони и различни несъвместими масла, както и при различно налягане и с различни по диаметър тръби. Та нали това е идеята на предварителния оглед - да кажат как трябва да подготвим терена, след като се касае за по-сложен монтаж. В ранния следобед в деня на монтажа се обадих вкъщи да проверя дали всичко е наред. Коментирайки взетата от монтажниците сума, веднага разбрах, че нещо не е наред. Та само монтажът на новия климатик струва 150 лв според дадения ми ценоразпис /а аз имах демонтаж на стар климатик и тръби, монтаж на външно тяло на един друг гаранционен към тях климатик и кондензна тава за новия климатик/, та нещо сумата от 120 лв, която са поискали, ми се стори невъзможна. Попитах дали са свалили старите тръби, на което човекът, който бях оставила вкъщи, отговори, че има оставени само тръби, които са дълги по около 50-тина см. и нищо друго. Вечерта преди монтажа бяхме говорили вкъщи, че всичко трябва да се свали и да се замени с ново - вътрешно тяло и тръби. Считам, че така им е било по-лесно и са се възползвали от това, че нямахме възможност аз или мъжът ми да отсъстваме от работа и оставихме вкъщи възрастен човек, който от монтаж на климатици, тръби и т.н. не разбира. Веднага се обадих на монтажниците по телефона и попитах дали са сменили тръбите. Отговориха - ами нали така се разбрахме с вас, да не сваляте кухнята. Да не свалям кухнята, да, но не и да не ми сменят тръбния път. След което последва дълго обяснение как те били вакуумирали 30 мин, иначе нормално се вакуумирало 2 мин /нищо общо с истината-впоследствие разбрах, че се прави доста по-дълго от обявено от тях "нормално" вакуумиране на системата в зимния сезон/, че те правели по един такъв монтаж всяка седмица, че не било проблем и т.н. глупости с цел да си оправдаят действията.
    И за да се изясни напълно картинката, малко предистория. В началото на декември, когато се наложи да свалим 3 външни тела, заради ремонт на сградата, докато записвах час за демонтажа, чисто информативно попитах въпросната г-жа от сервиза на ДЕ-ДЕ дали може да се монтира нов климатик на старите тръби, тъй като евентуално по-нататък ще искам да сменя един стар климатик /въпросния/. Тогава тя ми обясни на дълго и широко, че не било хубаво, тъй като двете машини работят с различен фреон и различни масла и че евентуално ползване на стар тръбен път е риск за новия климатик и може да го повреди, поради възможност за разпенване на новото масло при евентуално смесване със старото масло в тръбите. Възможно било да има напуквания по кондензационния маркуч, който отвежда водата от конденза на вътрешното тяло. И че по принцип правят такива монтажи, но това е на отговорност на клиента и се записва в протокола от монтажа. Естествено, че като трезво мислещ човек, купил машина, струваща една торба пари, не бих рискувала да ми падне гаранцията и не бих спестила някаква сума за новите тръби. Това беше и идеята на предупреждението от моя страна, че тръбите минават зад шкафовете и организирания преди монтажа оглед. Но въпреки всичко явно някой някъде беше решил, че така е по-лесно и ще оставят старите тръби и ще прехвърлят отговорността към клиента, тоест мен, без мое съгласие.
    Нататък - след като разбрах какво са направили, последва обаждане от моя страна до сервиза на ДЕ-ДЕ, разговарях с г-жата, който записва монтажите, обясних какво се е случило и й заявих, че не съм съгласна с така направения монтаж. Тя се учуди и сподели, че явно е нейна грешка, че не ми се е обадила след огледа, даже била учудена, че сме избрали такъв монтаж и щяла да говори пак с монтажниците. Същевременно предупредих човека вкъщи да изключи климатика, поради притесненията ми да не се повреди. Последва още един разговор с г-жата от сервиза, след като се е чула с техниците, при който тя ме убеждаваше, че нямало проблем, момчетата били вакуумирали системата, всичко щяло да е наред, досега проблеми не са имали с такива монтажи и ред подобни щуротии. В пълно несъответствие на това, което тя каза месец и нещо по-рано!!!!
    Вечерта същия ден, решихме, че на следващия ден ще пуснем рекламация на монтажа към сервиза. Рекламацията беше пусната от мъжа ми и касае несъгласие за монтаж на стари тръби и евентуалните проблеми с машината и гаранцията й и нищо повече. След разправията с тях, той сподели, че въпросната г-жа е попитала ядосано цитирам: Вие какво искате - да ви сменим климатика ли? Ние дума не сме отваряли за подобно нещо, искахме смяна на тръбите и протокол, че монтажът на стари тръби е по тяхно усмотрение, а не по наше желание, с оглед на притеснението ни да не ни отпадне гаранцията, на което ме водеше мисълта, имайки предвид разговорът ми с г-жата от сервиза от началото на м. декември.
    На следващият ден г-жата в разговор с мъжа го е уведомила, че на 90 % е сигурно, че ще ни сменят климатика. Междувременно, записахме час за смяна на тръбен път, а и по ТЯХНО предложение впоследствие на целия климатик.
    Ден преди въпросната смяна се чухме с г-жата от сервиза, която между другото до последно се представяще като Управител, а впоследствие се оказа друго. В разговора стана ясно, че вече на 100 % ще ни сменят климатика, като на въпроса от къде да си го вземем, отговори, че те ще го донесат /????/ и също ще ни донесат гаранция, подпечатана от Зора. Попита ме дали си пазя кашоните, като спомена, че те /сервиза/ ще вземат климатика, който съм купила, ще си го тестват и ще си го продават. Това малко ме озадачи и се усъмних какъв климатик всъщност ще получа, от къде ще го вземат те, дали няма да е някой дефектен и т.н. В този ред на мисли, пожелах протокол за смяната, подписан от Зора в качеството им на търговец. В крайна сметка съм купила уред от Зора със серийни номера, изписани на кашона и би следвало замяната да е със знанието и посредством магазина и с машина от склада на магазина, а не по усмотрение на сервиза. Междувременно мъжът ми подаде рекламация на монтажа и в Зора с оглед на моите съмнения, че сервиза предлага нерегламентирана замяна и Зора може и нищо да не знае. Както се оказа при посещението му в Зора, те не знаеха, че от сервиза са ни предложили смяна на климатика, а само на тръбите. Пак казвам ние замяна на климатика не сме желали и такава не е описвана никъде в нашите рекламации. Желанието ми да имам протокол за замяната, която Сервизът предложи, целеше да съм сигурна от къде излиза машината и че при възникнал проблем, ще мога да си търся търговската гаранция от Зора. Ако се бях съгласила замяната да стане по този начин, щях имам машина, която Зора не ми е продала /заменила/ и в същото време гаранция, подпечатана от Зора с номера на машина, която не е излязла от техен склад. Според мен това би било проблем с оглед мои бъдещи права. Лошото е, че всичко това го нямам в писмен вид и не мога да го докажа, но и някак не ми се рискуваше да правя подобни ходове. Хитро от страна на сервиза, нали? Все си мисля, че камъните щяха да са си в моята градина. Как щях да докажа от къде го имам този климатик? Никак. Според сервиза какъв щял да ми е проблема - ще си имам гаранция с печат на Зора, ще си имам и фактура, че съм го купила от Зора. Проблемът ми е, че в този момент вече не вярвах на сервиза и бях убедена, че има нещо гнило в цялата работа.
    Късно следобед в деня преди монтажа, отново се обади г-жата от сервиза /умишлено ще й спестя името, тя си знае коя е/ и ме уведоми, че щом сме искали протокол, управителят на сервиза /та нали тя уж беше Управител, а сега на хоризонта се появи нов такъв?????/ е размислил и не могат да направят смяна, а само могат да сменят тръбите. Ако сме искали, да отложим монтажа и да говорим със Зора, но те нямало да направят смяна на машината, била сигурна. Поисках среща с въпросния управител на сервиза, за да се разберем очи в очи. Беше ми обещана такава, но така и не беше организирана. Явно протоколът, който искам, и рекламацията в Зора ги притесни и явно са мислели да ми пробутат кой знае каква машина. На няколко пъти в многократните ми разговори попитах г-жата от сервиза дали Зора, като търговец знаят за замяната, която те ми предлагат. Отговори ми се уклончиво - били уведомени, че има проблем??!!!
    Същият ден вечерта ходихме до Зора да говорим с управителя, който се държа доста тенденциозно и твърдеше, че ние при монтажа не сме поискали смяна на тръбите, от сервиза как да знаели, че искаме да ги сменят!????. Господин Управител, това аз не съм длъжна да го знам и да го изисквам!!! Има си разписани от производителя правила и действия, които монтажните групи са длъжни да знаят, а не аз като клиент!!!! Също монтажните групи са длъжни да знаят какви са рисковете и да отказват подобни монтажи, дори и по искане на клиента. За съжаление всичко в БГ се случва по подобен начин, а после се питаме: Защо така стана? Още - той климатикът не можел да го смени, защото работел и т.н. /пак казвам - ние не сме предявяли претенция за смяна на уреда никъде и пред никого, смяната я предложи сервиза - значи или са осъзнали риска, или са искали да се докопат до чисто новия ми климатик срещу предоставен от тях кой знае какъв - това само мога да гадая/. След доста дълъг разговор с Управителя на Зора, на който всъщност идеята беше да получим някаква защита и съдействие от магазина срещу своеволията на сервиза, разбрахме, че няма да стане. Като съвестни граждани, искахме да уведомим търговеца как действат от сервиза и че това изобщо не е в техен интерес, защото те носят търговската гаранция - глас в пустиня. Съответно монтажът се отложи за неопределено време.
    Няколко дни по-късно се чух със сервиза отново и отново получих отговор, че могат да сменят само тръбите /та нали това искахме и ние!!!!/. Поисках протокол, в който черно на бяло да пише, че смяната се налага поради грешка в монтажа от тяхна страна и два дни по-късно получих становище относно моята рекламация, в което се казва, че те не се считат за виновни и че са извършили монтажа така, както трябва. Във въпросното становище прехвърлят вината на човека, който бяхме оставили вкъщи /човек над 70 години, който от климатици и понятие си няма/. Те били обсъждали с него всичко - да се смееш ли, да плачеш ли???!!!! Не знам как не ги беше срам да повярват в подобно нещо, да го напишат, че и да се подпишат отдолу. Като заключение на становището пишат, че ми отхвърлят рекламацията, поради неоснователност. Но от "чисто човешка гледна точка" /Боже, какъв изказ само/ ни предлагат да сменят тръбите. А чисто "човешката гледна точка" всъщност се оказа следната - монтажниците се били заблудили, че монтажът е на лизинг и не си го били таксували. Та идеята е, че ще дойдат да си оправят бакиите, за да си вземат 150-те лв, които аз "изначално" съм им дължала. Чудя се как може "изначално" да дължиш на някого цялата сума за монтаж при полвинчато свършена работа? В крайна сметка дойдоха и си свършиха работата /друга монтажна група/ и си получиха "изначално" полагащото им се възнаграждение .
    Впоследствие се оказа, че близо 10 годишните стари тръби, които монтажниците от първата група "са огледали добре, почистили и вакуумирали" /така пишеше в становището/, са всъщност доста усукани и почти пречупени. Кондензационното гофре на вътрешното тяло беше спукано, увили са го с тиксо. Едната стойка е отлепила на 3 пръста от стената, защото анкерите са забити на верев. Цяло щастие е, че имах предварително монтирани стойки, за които съм убедена, че са здрави и климатикът лежи на тях. Външното тяло се оказа по-голямо и се наложи да сложат още една стойка /въпросната увисналата/ от външната страна до една от предварително монтираните и сега лежи на 3 стойки, две от които са здрави.
    Та, имайте предвид, че трябва да бъдете предварително осведомени в детайли как се монтира климатик и да висите на главите на монтажната група, иначе последиците може да си ги носите единствено и само вие.
    Мен ме спаси недоглеждането на първата монтажна група и факта, че се оказа, че им дължа пари, иначе сигурно щяхме да се влачим по институциите с години.
    През цялото това време едно "извинявайте" не получихме. Не знам как ще си легнеш с чиста съвест, прехвърляйки отговорността на белите коси на един възрастен човек!!! Явно работещите в ДЕ-ДЕ могат!!!!
    И не на последно място - длъжна съм да го спомена - втората монтажна група си свърши добре работата. Надявам се, че не е било защото и двамата с мъжа ми им висяхме на главите.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #2

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Не мога да не отбележа множеството предупреждения из форума - да не се купуват клими от селския хоремаг. Има си специализирани фирми с квалифицирани специалисти. Има си и "ОйКотьо" и "Мошеник и син", дето правят безплатни монтажи за някои вериги. Бе от всичко си има и за всеки...

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #3

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Не мога да не отбележа множеството предупреждения из форума - да не се купуват клими от селския хоремаг. Има си специализирани фирми с квалифицирани специалисти. Има си и "ОйКотьо" и "Мошеник и син", дето правят безплатни монтажи за някои вериги. Бе от всичко си има и за всеки...
    Ако монтажът беше безплатен, щеше да е друга бира, ама на тези се оръсих 170 лв. Хубаво, че бяха забравили да си ги начислят първия път. Иначе, тая грешка няма да я допусна втори път, ама човек се учи от грешките си.....

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #4

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от ivka03 Виж публикацията
    ... Иначе, тая грешка няма да я допусна втори път, ама човек се учи от грешките си.....
    Интелигентният човек се учи предимно от грешките на другите, личните са винаги на заден план.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #5

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    правило номер едно е винаги да присъстваш на монтажа - 1 ден отпуска не струва нищо на фона на останалите разправии и нерви ..

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #6

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Вижте, не съм пуснала темата, за да получавам критики или одобрение, а за да споделя горчивия си опит с въпросния сервиз и прочелите темата да имат едно наум.
    Наясно съм, че и ние имаме вина, че не сме присъствали, но обстоятелствата бяха такива, че нямаше начин да се отсъства от работа, а монтажът беше наложителен.
    Още повече, отново казвам - имам още 2 монтирани от тях машини - без проблеми. Не съм и предполагала, че може да стане така, нищо не ме е водило до тази мисъл.
    За съжаление, аз самата съм имала горчив опит с рекламации към тъй наречените специализирани фирми, а с големите маркети - не. Даже, напротив - налагало ми се е да правя рекламация на друга техника в Технополис и Техномаркет - техниката е била заменяна на момента или ремонтирана безпроблемно в рамките на няколко дни.
    И между другото за този сервиз няма почти нищо в интернет пространството - нито в негативен, нито в позитивен план.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #7

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    ИВКЕ,много ти е добра темата.такива МИШОЦИ трябва да се показват,НО........друг път преди да купиш каква и да е техника....ЕЛА и ПРОЧЕТИ,ЕЛА и ПРОЧЕТИ У ФОРУМУ.БАЗИКЛИИ СМЕ,ма момчетата помагат

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #8

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Човек не е длъжен да ги дебне и да разбира от монтаж. Все пак идват "професионалисти" и трябва да направят това което препоръчва производителя на конкретния климатик. Не се подлъгвайте от безплатни монтажи!!!

  11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #9

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Като сте искали да сменят тръбите защо не свалихте шкафовете и да кажете на присъстващия или да му бяхте оставили бележка. Това че тръбите са били усукани е от предишния монтаж на сваления климатик. Понеже ходя по монтажи бих казал че собствениците голяма част не си помръват и пръста да разместят мебели и други препятствия а ни ползват да вършим и тази работа.Не ги познавам колегите но бих казал че те нямат вина и са решили да ви спестят средства дори. Правили сме монтажи на стари тръби след като собственика не желае да се разкъртва и вадят старите тръби и не сме имали никакви ядове, за предпочитане е да са нови но не ние решаваме.

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #10

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Аз пък съм съвсем далеч от темата, но 170лв за монтаж ми изглеждат предостатъчно за да си разместят (и върнат в първоначално положение) мебелите монтажниците, а не плащащите.
    Аман от майстори в България, на които трябва да се молиш да си свършат работата, за която им е платено.
    Ако има пречка - седи се и се отстранява, а не се монтира и прехвърля вината на стари монтажи, мебели, климатични условия и арменски поп.

    Много странни за мен мнения има в темата - трябвало да седя по време на монтажа, да съм наясно какво и как се монтира за да станело както трябва.
    Ай стига бе.

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #11

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    АВЕНДЖЪРА може ма банне,но на мен ЕДНА ФИРМА докът ми монтира,аз и ЗМИПТА правехме софратаи хич не ми пукаше,щот знаех за какво става въпрос.а и щом ПЛАЩАМ,ще става квот аз кажа

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #12

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Аз ще ти кажа защо са 170лв към стандартния монтаж от 3лм тръбен път добави още един за 20лв защото явно е остъклен балкон 3лм не стигат ето ти цената от 170лв. Много хора казват бре много скъп тоя монтаж а в този монтаж само материалите са поне 60лв 25лв ддс.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #13

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Знаеш ли, DUNDURMA, мен повече ме подразни отношението на сервиза. Иначе, който не работи, той не греши. При малко повече вникване в проблема и едно просто "извинявайте, станало е недоразумение", нещата щяха да стоят по друг начин. А не да ме разиграват като маймуна - ще направим това, ще направим онова и да се опитват да замажат положението, извършвайки нерегламентирани действия. Пък то всеки си пати от главата, нали знаете....
    Аз нямам и не съм имала против да си платя толкова, колкото трябва. Написала съм го - попитах дали и какво дължа заради нестандартния монтаж, отговори ми се - нищо. Наясно съм, че тръбите може да са по-дълги, това не го оспорвам, наясно съм и че това струва пари. Също съм предупредила, че е нестандартно разположението на тръбите и идваха техници на оглед. Същите техници, които извършиха и монтажа на старите тръби. Аз не съм желала да спестя нищо - нито труд, нито пари, замислете се. Иначе, щях да им кажа - слагайте на стария тръбен път на моя отговорност, а не да ги ангажирам да идват предния ден да гледат и после да се занимавам цяла седмица с рекламации и нерви.
    Пак казвам - в шкафовете има предвидливо оставен ревизионен отвор, който се отваря за 10 мин. Аз не искам никой да ми мести мебелите или да ми тупа килима, а само да си свърши съвестно работата и поне да обсъди намеренията си с клиента. В крайна сметка аз плащам на професионалисти, за да ме съветват и да ми посочат плюсовете и минусите. Това не бе сторено, а всички негативи бяха прехвърлени на 3-ти човек, който бях оставила вкъщи.
    Извинявайте, но това е недопустимо поведение за хора, които искат пари за дадена услуга, а я вършат полвинчато.
    Velev, едно е клиентът да не иска да кърти и да си поеме отговорността, друго е монтажникът да свърши нещо на своя глава, за да си улесни работата, а после да си отрива ръцете с клиента.
    Този пост е редактиран от ivka03; 02-02-16 в 15:26.

  17. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    567
    #14

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    За пловдив ли ставаше дума........

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #15
    Цитат Първоначално публикувано от bagerista9 Виж публикацията
    За пловдив ли ставаше дума........
    Да,за Пловдив става въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?
    От naydenov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 156
    Последно: 05-11-13, 23:31
  2. фирма за покупка и монтаж на климатик в Хасково
    От MoreT във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-12, 21:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-01-11, 08:51
  4. Избор на фирма за монтаж на климатик
    От korab във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-10, 22:33
  5. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе