Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 65

Климатици Hyundai

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #16

    Re:Климатици Hyundai

    velikan не ми се сърди но поста ти е изпълнен със смешни изказвания например:
    Aux от своя страна обаче пък се оказаха най-големия (с 20 000 работници) и добър (с куп немски,японски и европейски сертификати сертификати за технология и качесво) китайски производител на такава техника.Използват японски компресори (наистина както пишат в денси.бг).
    -мидея са на същата цена и са много качествени,но са неефективни;
    -самсунг са другите в този диапазон,ефективни са но некачествени.

    Хал хабер си нямаш от климатична техника.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #17

    Re:Климатици Hyundai

    Хабер от климатична техника е важно да има този който я проектира, монтира и ремонтира.

    Не е задължително да разбираш от хладилна техника за да търгуваш с нея, в този случай е по-важно да разбираш от търговия.

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #18

    Re:Климатици Hyundai

    Aux от своя страна обаче пък се оказаха най-големия (с 20 000 работници) и добър (с куп немски,японски и европейски сертификати сертификати за технология и качесво) китайски производител на такава техника.Използват японски компресори (наистина както пишат в денси.бг).
    АУКС е голям производител, но нито е най-големия, нито е най-добрия. 20000 работници за Китай са нищо, още повече, че АУКС произвеждат освен климатици и куп други неща.
    Те японците не използват японски компресори, а китайците още по-малко. Компресорите са китайски, лицензно производство.
    Хюндай най-вероятно не са чули за тези модели климатици, а денси са си ги поръчали с марка Хюндай на китайците. Можеш да провериш колко струва същия модел с марка Нипон и да видиш колко си се прекарал.
    Относно сертификатите, първите петстотин производителя на климатици в Китай ще ти ги изкарат същите.

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #19

    Re:Климатици Hyundai

    Хюндай е търговска марка на Денси, регистрирана за локалния пазар. Няма причина Hyundai Motor Company да чуват за марка тостери с подобно име в някаква бананова република.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #20

    Re:Климатици Hyundai

    Хюндаи си правят и климатици, ако не са си регистрирали марката тука си е техен проблем

  7. Novice
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    7
    #21

    Re:Климатици Hyundai

    Здравей velikan ! Значи от няколко месеца имам ASW H12A4 DC INV за който бях разпитвал по-преди тук във форума.Залагах големи надежди на него за зимата но,уви останах разочарован.Ползвам го в стая 65куб.м. с южно изложение и ПВЦ дограма без изолация.Климатика отоплява що годе добре до температура -5С,от там нататък просто става един вентилатор.При -5 успява да поддържа 21С вътре в помещението ,при -10С външна е границата при която той напълно се предава и с голяма мъка поддържа около 17С вътре и то с цената на безброй дефрости.В дните с температура под-15С навън,дори с помоща на духалка 2кв работи на някаква най-ниска степен на вентилатора и подухва хладно и това при зададени 30гр и максимална степен на вентилатора.Единственото хубаво нещо е че до тук не съм видял и грям обледяване по питата,винаги изчиства всичко напълно.Мислех,че климатика нещо не е в ред но установих че при мои познати които по мой пример си взеха същия в хол 55куб.м положението е абсолютно същото и вече едва ли не са ми сърдите,че съм ги прекарал.Наскоро идваха монтажниците дето ми го слагаха и казаха,че просто толко си може(бяха пропуснали да ми го кажат при монтажа).Не съм очаквал чудеса от климатика,но при -10С да не може да поддържа 17С и това не бях очаквал.Имам наблюдения върху други климатици,дори върху една Осака 12-ка монтирана в същата кубатура и всичките без проблем поддържат 21-22С вътре в помещенията при температури около -10С отвън.В спалнята 30куб.м съм с Мидея 09HRI закупена заедно с Хюндая и без никакви проблеми при -20С отвън ми правеше +25С вътре когато трябваше да къпем малката и до ден днешен съжалявам,че тогава не си взех и за хола 12HRI.В заключение мнението ми е,че Хюндая е хубав климатик но не е за много ниски температури,иначе е сравнително тих отвън и отвътре,с йонизатор,приличен разход на енергия и много интуитивно управление.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #22

    Re:Климатици Hyundai

    Толкова си може климатика, но по скоро климатика ти е малък за помещението. Докато се купуват климатици без да се отчитат мощностите и всички други фактори свързани с отоплението, така става. Означението в края на климатика А4, означава че външния топлообменник е едноредов, така че с малък топлообменник няма какво повече да очакваш в това помещение.

  10. Novice
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    7
    #23

    Re:Климатици Hyundai

    vclima,напълно съм съгласен с теб че климатичето явно идва малко за помещението,но това в никакъв случай не оправдава изключително слабото му представяне на отопление.Моите познати отопляват хол 55куб.м и положението при тях е абсолютно същото,топли до около -10С,а все ми се струва че тази кубатура е нормална за 12-ка инвертор,още повече много други клими с подобни топлообменници (външното тяло на този тежи 36кг) отопляват помещения в този диапазон 55-65куб.м в рамките на нормалното с малко помощ при температури чак под -15С.Мисля да преместя Хюндая в детската стая 28куб.м за другата зима и да видя как ще се справи там,иначе за хола тепърва ще мисля алтернативи.Благодаря ти все пак за мнението!

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #24

    Re:Климатици Hyundai

    9-ка, 12-ка, 18-ка,... само в техномагазините още ги продават така климатиците. Всеки климатик си има написани на него мощности на отопление- номинална и максимална и те са различни при различните марки и модели климатици. Има 12-ки на една и съща марка с различни отоплителни мощности. Има и нещо, което не го пише на климатика-как се променят/намаляват/ тези мощности с падане на външните температури. При някой модели падат плавно, при други от някаква външна температура се сриват. Едно от условията за добра работа при минусови температури е голями топлообменници/ но не само това/. При климатици с еднаква номинална мощ, по-високата максимална винаги е плюс, защото при много ниски минусови температури, когато топлозагубите са големи, след един дълъг дефрост този с по-високата максимална мощ ще навакса по-бързо загубите.

  12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #25

    Re:Климатици Hyundai

    Имам инвертор Nippon KFR-14 DC монтиран в 64.3 m3 модела дето показва на дисплея вътрешната и виншната темп..До -5 се справяше с подържането на 21-22 градуса.Но тук при нас в Петрич и не е падала много по надолу темп. тая зима.

  13. Novice
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2
    #26

    Re:Климатици Hyundai

    Цитат Първоначално публикувано от djerami1
    ...но,уви останах разочарован.Ползвам го в стая 65куб.м. с южно изложение и ПВЦ дограма без изолация.Климатика отоплява що годе добре до температура -5С,от там нататък просто става един вентилатор.При -5 успява да поддържа 21С вътре в помещението ,при -10С външна е границата при която той напълно се предава и с голяма мъка поддържа около 17С вътре и то с цената на безброй дефрости.В дните с температура под-15С навън,дори с помоща на духалка 2кв работи на някаква най-ниска степен на вентилатора и подухва хладно и това при зададени 30гр и максимална степен на вентилатора.Единственото хубаво нещо е че до тук не съм видял и грям обледяване по питата,винаги изчиства всичко напълно.Мислех,че климатика нещо не е в ред но установих че при мои познати които по мой пример си взеха същия в хол 55куб.м положението е абсолютно същото и вече едва ли не са ми сърдите,че съм ги прекарал.Наскоро идваха монтажниците дето ми го слагаха и казаха,че просто толко си може(бяха пропуснали да ми го кажат при монтажа).Не съм очаквал чудеса от климатика,но при -10С да не може да поддържа 17С и това не бях очаквал.Имам наблюдения върху други климатици,дори върху една Осака 12-ка монтирана в същата кубатура и всичките без проблем поддържат 21-22С вътре в помещенията при температури около -10С отвън.В спалнята 30куб.м съм с Мидея 09HRI закупена заедно с Хюндая и без никакви проблеми при -20С отвън ми правеше +25С вътре когато трябваше да къпем малката и до ден днешен съжалявам,че тогава не си взех и за хола 12HRI.В заключение мнението ми е,че Хюндая е хубав климатик но не е за много ниски температури,иначе е сравнително тих отвън и отвътре,с йонизатор,приличен разход на енергия и много интуитивно управление.
    почти всичко което си казал е вярно,но нека споделя факта че монтажа е от голямо значение:
    виждал съм много неграмотни монтажисти които правят 5-7метра тръбен път за да вземат повече пари и увиват медните тръби които имат огромен коефициент на топлоотдаване в една гола термолента без да има друга изолация.Когато си монтирах климатиците гледах максимално да скъся пътя-на 18ката е 60 см ,на 12ката го докарах до 40см и тръбите напъхах в изолация закупена от http://www.centro-clima.com/ (откъдето и закупих останалите материали-нядявам се да обидя някого с тази реклама,но останах доста доволен от обслужването).Изолацията беше от някакъв черен порест материал с графитен примес и дебелина на стената 1.5 см-струва ми се задоволителна.
    При 18ката отвътре остана малко оголена тръбата и сложих само термолента.Сега като правя сравнение между термо лентата и другата изолация само на пипане мога да установя:
    -термолента-на пипане тръбата е гореща-40-50 C отвътре;
    -черната пореста изолация (не помня името и)+термолента -на пипане тръбата е със стайна температура 20-25 C вътре и минусова отвън;
    Като се има в предвид че при големите студове (-15;-20) в източната стая (48 куб метра) съм поддръжал 23-24 без проблем и от вентилационна отвор е духал въздух с температура 40-45 градуса C мога да твърдя, че съм доволен.
    Така че това което мога да заключа за себе си е че на djerami1 монтажа му нещо куца-явно тръбите отдават много-което е нормално ако са дълги или неизолирани или и двете.

    "при -10С външна е границата при която той напълно се предава и с голяма мъка поддържа около 17С вътре и то с цената на безброй дефрости" -и сега тук те хващам че лъжеш защото при минус 10 почти цялата влага от въздуха пада на земята и влажността съответно е много ниска.Когато е било минус 10 при мен климатиците са размразявали 2пъти през деня и един през нощта.Ако наистина рамразява много често,но броя на размразяванията едва ли е безброй,това означава че външното тяло работи на пълна мощност и радиаторите му са с много ниска температура което означава, че би трябвало да вкарва много топлина.А щом НЕ вкарва много топлина явно тя се губи някъде по пътя-и къде е това-очевидно медните тръби.А самата мед както може би знаете често е използвана за в охладителните системи за процесори,видеокарти,памет и навсякъде в по-скъпите радиатори (за кавито и да е цели).

    а по повод това "АУКС е голям производител, но нито е най-големия, нито е най-добрия"
    ще кажа че на няколко места в чужди сайтове прочетох че AUX е най-големия и най-добрия производител, НО ЗА КИТАЙ-от техните заводи дори идвали и много други климатици с разнообразни названия.
    И още един интересен факт : В Судан който е страна от "третия свят" 75% от населенито в диапазона 14-70 години е заето в областта на селското стопанство=30 милиона души (от 40милина общо).В САЩ където този процес е силно механизиран и автоматизиран занимаващите се със земеделие са едва 1.65%=5 милиона души(от 300 милиона общо).
    Така че примера ми за заводите на АУКС с 20000 работника остана неясен-при липса на машини 20000 няма да направят нищо,но при наличие на такива и знания за употребата им прдукцията ще е много голяма.
    И в заключение:ако бях пред избора да изляза гол навън при минус 20 обвит в някаква изолация:
    то щях да избера порестия кожух за тръби а не така наречената "термо" лента.
    пп
    ЗА bobovo
    тъй като оспори знанията ми относно климатичната техника,които така или иначе не съм изтъквал ще спомена че
    някой който рабираше от това не би избрал да ползва и един от климатиците които си сложил в подписа си гордо.Мисля че е ясно защо("Евтиното излиза по-скъпо").

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #27

    Re:Климатици Hyundai

    За съжаление на моя Hyundai HSH120 днес се спомина компресорът (купуван е лятото на 2003-а). В момента се чудя какво да правя, нов ми казаха че ще излезе ориентировъчно около 300лв със всичко, но не били много читави, а в момента да купувам нов климатик ще ми дойде малко нанагорно.
    Ще го нося на CO да видя дали може да се измисли нещо, има малка дупчица, но се съмнявам, като гледам какво е състоянието като цяло.





  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #28

    Re:Климатици Hyundai

    Какво СО те гони...Ще го изгориш повече.Това спокойно се запоява със сребърен припой след позачистване...Всеки хладилен техик ще ти го направи.

  17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #29

    Re:Климатици Hyundai

    Дай малко разяснение ,ако искаш нормален отговор - изтекъл ли е фреона ,електрически здрав ли е ...изобщо работи ли компресора...?

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #30

    Re:Климатици Hyundai

    Електрически е здрав и работи, но има мъничка дупчица, от която изтича фреона. Стоманата на долната част от корпуса е направо 'изядена'. Не знам каква е причината, поради която е така силно корозирала, може би соленият въздух, защото иначе външното тяло е с южно изложение и е под козирка. До колкото разбрах, имало вариант ако фреонът е бил малко в повече, компресорът да се обледенява постоянно и така.
    Иначе за 7 години никакви проблеми не ми е правил, работеше и в най-големите студове от порядъка на -20, с изключение на една изгоряла платка заради токов удар, която управлява турбината на вътрешното тяло (не спираше да се върти и при изключен климатик).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. HYUNDAI HNH-126 NBE
    От KTT във форум Други марки климатици
    Отговори: 5
    Последно: 13-08-14, 18:41
  2. Тема за Hyundai DV 8000 USB
    От kaki във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-02-10, 15:47
  3. Сервиз за климатици Hyundai ?
    От dimlubnik във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 20-10-09, 22:41
  4. мнения за Hyundai Terracan
    От obshtinska_mishka във форум Автомобили
    Отговори: 0
    Последно: 15-07-09, 14:18
  5. Hyundai L17T
    От shortcut във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 13-02-04, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе