Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #1

    Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Привет, имам проблем с климатик CORONA CSH-S225G - купуван е втора употреба. На студено си работи нормално. На топло като постигне зададената температура не я поддържа и дава грешка - мига червено 2 пъти за 1-2 сек и после 3-4 сек. тъмно. Преведох грешките от официалния японски сайт(не ме питай как и колко време загубих) такава няма а този тип грешки са свързани с прегряване на компресора или дефектен вътрешен датчик. Климатика е монтиран в южна спалня 12 кв.м с изолация от всякъде и сменена дограма. Фреона е проверен, тока е ОК , платките са проверени за студени спойки и изгорели елементи, с датчиците общо 5 броя е правено каквото се сетите (на късо, на безкрайност, нагряване, охлаждане, с потенциометър 100к и въртене, с напълно откачени датчици... и не дава същата грешка). Вентилаторите се въртят нормално - като нагрея вътрешния датчик турбината вдига обороти, като спра външния вентилатор си замръзва и после обезскрежава нормално. Веднага след като даде грешка спирам от контакта и пускам и тръгва нормално и след време пак същата грешка. Бубината на 4-пътния се стопля доста но не е стопена и си бачка ...Като го пусна на сервизно топло все едно имам вулкан в спалнята и тока си е ОК и не спира никога. Като задам 30С от дистанционното работи и ако го изключа и включа всичко е ок но е горещо и не става за спане... Само на челна стойка не съм го изправял и пак дава тази грешка. Има ли някой полезни идеи или да му задам 30С от дистанционното и с отделен терморегулатор да командвам спирането и пускането от дистанционното на on/off когато си постигне зададената температура.
    P.S Мислех си да пиша на производителя с гугълски японски, имам и резервен вариант да му играя 300гр. тротилов еквивалент на няколко пъти с тъпото на брадвата.
    Този пост е редактиран от Boncho; 27-10-13 в 22:25.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #2

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Ако правилно съм разбрал, с откачени датчици не дава грешка. Намери датчик със същата или близка стойност и го/ги смени за проба.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #3

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Дава грешка но не такава. На откачени или "променени" датчици мига бързо зелено.

  5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #4

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    На един от моите климатици беше "заминал" вътрешен тръбен датчик. Не беше прекъснал или окъсил, а просто не си променяше коректно стойността и климатика не показваше грешка за вътрешен датчик, но и не работеше. Поставих за проба въздушен датчик със същата стойност и тръгна. След това купих тръбен, смених го и всичко се нареди.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #5

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Играх си въртях ги, съротивления им добавях и махах и пак същата. Днес отново свалих всички датчици странно но всичките 5 са по 10К . Пробвах ги на температура 0С,20С,40С и на 70С. Съпротивлението им беше с разлики под 1К като само външния тръбен датчик при 0С показа около 5К по малко от останалите но на другите темпеатури си върви наравно с тях. Разгледах храктеристиките - 5К излиза че лъже с под 5С . После ще ги сменя всичките един по един и ще пиша.... Малко ме съмнява да е от това но не пречи да опитам преди да се саморазвият тръбите и климатика да паднае неволно от стойките....
    Този пост е редактиран от Boncho; 28-10-13 в 16:48.

  7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #6

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Не е странно, а е по скоро нормално всички да са с една стойност. Стойността се дава при 20 градуса.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #7

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    За стойността на датчиците ми е странно защото обикновено тези на изхода на компресора са с по високо съпротивление...И днес смених всички датчици и пак същото. Други идеи?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #8

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Идилията продължава..днес съм на температури. След час работа 56-60 градуса на 30-ина см. от изхода на компресора (R410) и ток около номиналния 6А (ампер клещите дадоха фира от много мерене) нормално ли е?

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #9

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Кое дали е нормално? Да се скапят амперклещите или температурата и ампеража? За първото не е нормално, второто не виждам нещо нередно.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #10

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Благодаря за отговора.Не съм си и помислял, че ще си счупя ампер клещите от измерване на тока на японския ми К2У. Мислех си че той само ще върви а аз само ще го "подмивам", но вече не му завивам видите на капаците за да не ги развивам при нов опит за ремонт. Имате ли полезни идеи къде другаде да му търся кусура?
    P.S.Със скоби се подчертава, че ограденият израз има допълнително, уточняващо значение, а може и да се предаде лично отношение на пишещия към написаното.


  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,600
    #11

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Не разбрах как го пускаш да работи? - след рестарт от контакта или в тестов режим топло?
    Включваш в контакта задаваш му топло - достига и изключва. Проблема става когато се опитва да тръгне вторият път - така ли е? Въпроса ми е при тръгването ли дава грешката или както работи. С колко градуса духа като дава грешката? Каква е консумацията в този момент?
    Работи ли нормално ако работи на минимум (задай му колкото е стайната температура или +1градус), вентилатор на ауто, ограничения на тока ако има включи ги. Вентилатора духа ли хладно, преди да превключи на по-висока скорост?
    Може някой датчик да прекъсва при определена температура - може да мериш какво е напрежението върху него и дали се именя плавно докато се стопля. - колко е напрежението върху вътрешните датчици при 25гр.? - на моя (не е японски) принципно трябва да е точно 2,5V т.е. точно в средата (най-линейната част на графиката). Въпреки че са с различна стойност(10к / 49к7) и добавъчните резистори са различни(10к / 49к9).
    Странно всички датчици да са с еднаква стойност - И при моя има 5 датчика - само 2 от тях са по 10к другите са 49к7, 51к2, 4к9. Сега мернах вътрешен тръбен от Санио на 100V - към 50к, друг тръбен не знам от какво 15к.
    Прави ми впечатление, че която температура е интересна (важна) там целят 2,5V. Примерно при:
    Discharge thermistor при около + 72гр. - 2,5V.
    Outdoor heat exchanger thermistor под минус 20гр.(писано в сервизното) или +25гр.(по сметки от схемата).
    Outdoor temperature thermistor около минус 1-2градуса.
    Опиши по-подробно как се случва грешката. При какво задание максимално бързо може да го вкараш в грешка? Всеки път еднакво ли е времето, колко? Като се научиш да го вкарваш в грешка за приблизително еднакво време може да добавяш последователно на датчика на компресора 5к, 7к. или на вътр. тръбен 2к , 5к, 10к. С тоя потенциометър 100к много грубо става. Дори 1к има голямо значение. Постави се на мястото на климатика: да речем че датчика на изхода на компресора му казва че е 30гр., а при вътр. тяло му казва че е 45-50гр. -от къде дойдоха , или пък обратното - къде се загубиха?

    Май много ми станаха въпросителните, спирам.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #12

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Има клавишна комбинация на дистанционното с която го пускам да работи на пълна мощност на студено или топло. В този режим работи и не дава грешки но не може да се регулира нито температурата нито скоростта на вентилатора и става баня.
    Когато го пусна от дистанционното на нормален режим и примерно след час работа даде грешка го вадя от контакта за 4-5 сек. и пак го пускам от дистанционното и всичко е ОК до следващата грешка. Грешката идва по време на работа а не в момента на включване от дистанционното. Включвам го и след като му изтече защитното време тръгва компресора и постепенно стига до около 7-8 А (на 100V). Като се стопли питата започва да върти вентилатора и да си променя оборотите според топлото и като си постигне зададената температурата започва да намаля тока до около 4А и изключва компресора и веднага сваля скоростта на вътрешния вентилатор. Вчера го пуснах на минимална мощност , автоматичен вентилатор и температура близка до стайната. Направи 5-6 такива цикъла но се наложи да изляза и като се прибрах пак се беше ошашавил. Грешката се появява когато след постигане на зададената температура и изключване на компресора се опита отново да тръгне. Вдига 1-2А все едно тръгва нормално и рязко пада на 0 А и след 20-ина секунди се поява грешката. Грешката не се появява всеки път а когато си иска - поне аз не намирам закономерност. Тъй като не работи компресора в този момент вентилатора духа с колкото е в стаята. По принцип най бързо се появява при температура в стаята близка до зададената. Ако е на 30С работи нормално(вкл/изкл, обезскрежава) докато я постигне и като почне да подържа по някое време дава грешка. Смених всички датчици но това си остана и нищо не се промени. Направи ми впечатление че като му извадя някой датчик спира и мига зелено и като го сложа направо си тръгва и си чисти грешката сам. Мислех да му направя външно терморегулиране като прекъсна някой датчик с терморегулатор настроен примерно 24C и задам 30C от дистанционното....
    Това за напрежението на датчиците не съм го пробвал още и като го направя ще пиша.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    14
    #13

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Вече "работи" чрез задаване на 30С от дистанционното и прекъсване на датчика на компресора с биметален терморегулатор за подово отопление. При достигане на зададената в стаята температурата прекъсвам датчика и климатика спира. Когато се охлади стаята и се възстановява веригата на датчика климатика тръгва нормално. Вярно, че и така работи но съм част от сапунения сериал "СТАРТ ОТ СКРАПА С ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ ЯПОНСКИ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ" .

  17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #14

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Честно казано не мисля че в този "режим" този "сериал-Старт от скрапа" ще продължи много време ...

  18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #15

    Отговор: Проблем с климатик CORONA CSH-S225G

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Честно казано не мисля че в този "режим" този "сериал-Старт от скрапа" ще продължи много време ...
    Той, сериалът, е приключил още със свалянето му от жълтурковците

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Corona CSH-283TS
    От dodo_abg във форум Други марки климатици
    Отговори: 8
    Последно: 07-05-13, 21:11
  2. Corona CSH 253 CV
    От dkd във форум Други марки климатици
    Отговори: 2
    Последно: 11-12-12, 09:32
  3. Corona CSH-AX228 - от къде да си купя дистанционно?
    От georgi_guse във форум Други марки климатици
    Отговори: 8
    Последно: 01-08-12, 15:51
  4. Климатик Corona CSH-AX288 12-ка или 14-ка е?
    От zash във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 09-11-04, 13:23
  5. Проблем с Corona
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 18-09-02, 01:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе