Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Finlux ?

Гласували
125. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 55" LCD

    14 11.20%
  • 52" LCD

    0 0%
  • 48" LCD

    4 3.20%
  • 47" LCD

    1 0.80%
  • 46" LCD

    3 2.40%
  • 42" LCD

    16 12.80%
  • 40" LCD

    14 11.20%
  • 39" LCD

    3 2.40%
  • 37" LCD

    2 1.60%
  • 32" LCD

    50 40.00%
  • 26" LCD

    3 2.40%
  • 24" LCD

    9 7.20%
  • 22" LCD

    5 4.00%
  • 19" LCD

    1 0.80%
Страница 2 от 40 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 588
Like Tree44Одобрявам

Finlux телевизори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    82
    #16

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Като заговорихме за коли - можете да попитате собствениците на автомобили от известни марки сглобявани в турция какво им е мнението - примерно форд. Ще се изумите какви дефекти дават. (примерно описаното за американския завод )
    За Finlux нямам мнение - ама съм виждал работата на Crown. Смятам че ситуацията няма да е ралична.
    Много неясно указание, липса на каквато и да е он-лайн информция, за фърмуер да не говорим. Странни ефекти - вероятно софтуерни - например бутоните на дистанционното понякога изпълняват различни функции от зададените. При тази ситуация и многото неясноти - примерно с цифровите тунери - дори при утвърдените марки, мисля че е много неразумно да се купува подобна стока, особенно като се има и предвид че разликите в цените хич не са толкова фрапиращи!
    Мнооого сте предубедени колеги, към турските сглобки... И те са азиатски също толкова, колкото китайските, тайванските, тайландските и т.н., ама все по турските плюете, е така, да има, да не сте капо. Понеже давате негативни примери с автомобили дето са на светлинни години от видеотехниката, ще Ви дам пример с приключенията ми с един инфраред за ГСМ отпреди години, когато блутуута още не беше известен в БГ. Та, купих си тогава последния писък на китайската техника Сигма инфраред и тръгвам да му инсталирам драйвера от диска. Пускам го в СДто и компа вместо да инсталира драйвер, започна да пее китайски естрадни песни, при оригинален диск с обложка за драйвер. Естествено, че го върнах на магазинерите от "Раковска" и те ми казаха че това си било нормално за китайските IT стоки.
    Та не бъдете толкова злъчни само към турските ТВ, щото целта на форума доколкото схващам е да си разменяме инфо с което да сме полезни един на друг, а не да правим аналогия с производство на автомобили и така да си внушаваме кои народи правят кофти ТВ и т.н.

    П.С. Имам два РС монитора Хюндай - единия оригинален на 6 години не е мръднал, а другия китайски на 2 години. Китайския на третия месец замина в сервиза за ремонт!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #17

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Наясно ли си къде се произвеждат всички марки телевизори които се продават азиатски няма. или европеиски са или турски и китаиски като вторите и третите са на кантар откъм качество и нямат нищо общо с първите.Колкото до диска вадил съм китаиски тест диск за плазма и лсд телевизори от китаиско двд филипс нямаше равен- шапка им свалям на жълтите дето са го забравили вътре.Доиде ми много добре.Ако ти продадеш десетки модели и се сблъскаш с проблемите на потребителите ще разбереш дали съм предубеден или убеден в качеството им.Ти ми говориш като потребител яросно защитаващ индустрията им .Аз ще ти кажа че си на крачка от създаването на много социални контакти поради простата причина че в сервиза ходят всякакви хора.Не ти го пожелавам само споделям част от ежедневието ми.Дано си от късметлиите.Нищо лично.

  4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #18

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Frezist
    Мнооого сте предубедени колеги, към турските сглобки...
    Няма такова нещо. Просто правим разлика, между китайски марки и китайски сглобки. И между телевизор и тостер, където ресърча, технологиите и материалите имат известно отношение към качеството.

  5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #19

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    има малко неща които братята турци да не правят , и съм напълно съгласен с мнението за сглобките и марките отнесено към турция .
    ТА ТЕ ПРАВЯТ МЕРЦЕДЕС "AXOR" в Аксарай и го изнасят за ГЕРМАНИЯ.http://www.mercedes-benz.bg/content/...xor.flash.html
    а за телевизорите бях в зора и ги разгледах ,мисля че има какво още да се желае .Сигурно след един два модела ще имат какво да предложат.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    82
    #20

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от granity
    Ти ми говориш като потребител яросно защитаващ индустрията им ..
    Никого не защитавам, но имам чувството като чета постовете на някой колеги, че трябва да си вържа черна панделка и да мина по главната улица да се оплаквам, че съм един от тримата форумци дето си е купил турско ТВ. За сервизи като стана дума, че може да ходя често, в един по-раншен пост мисля, казах че съм влизал в лицензиран за Пан сервиз на който рафтовете му преливаха от същата марка. Един съфорумец ми обясни че било така щото те най-много се продавали, за това. Хубаво, така да е. Не съм казал обаче по адрес на никоя марка, че са боклуци както доста от съфорумците го правят по адрес на Finlux има разлика нали

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #21

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Явно трябва да се каже по друг начин:
    Купувайте телевизори от производители които имат традиции в такова производство!
    Може Finlux да са супер телевизори - ама утре като пуснат DVB-T и ако се окаже че има някаква несъвместимост какво ще правиш? Колко често излиза фърмуер за Finlux ? Каква дейност по отстраняване на такива проблеми имат? Имат ли изобщо такива традиции?
    Айде - да кажем ако е примерно SONY,PANASONIC и т.н произведен в турция - здраве да е може и качествен да излезе! Ако има кахъри обаче - от централата вероятно ще пуснат софтуерен или хардуерен ъпдейт и ще се реши проблема! Виж дали това ще го направят Finlux може само да се гадае!
    Така че колегите горе са много прави - има разлика между произведено (измислено) в Китай и китайска сглобка! Същото важи и за произведено (измислено) в Турция и турска сглобка!
    И като почнахме сравнения за коли едно е да правиш кола проектирана в германия от фирма с традиция , съвсем друго е от вчера да почнеш производство и да си проектираш и произвеждаш коли!
    Така че по въпроса с телевизори Finlux,Crown и т.н - мога само да ви посъветвам много внимателно да обмислите подобна покупка преди да я направите!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #22

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    elcos

  10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #23

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Мисля ,че нападките към тази марка изместват смисъла на този форум . Който има преки наблюдения нека аргументирано да ги изложи , а не да се използват заклинания и сравнения с автомобилите , кадаифа и рахат локума . Сравнението с Краун също е излишно , тъй като това е търговската марка на Зора както НЕО на ТМ и може да има и турски и китайски всякакви други сбирщайни в зависимост къде е поръчана сглобката. Случаят с Финлукс е подобен на този с Грундиг , известни марки закупени от турски капитали , развойните центрове са в Европа - производството в Турция . Много от утвърдените марки имат трагични модели с лоши матрици слаби процесори и лошо качество на високи цени ама по тях такова плюене не се забелязва. Не агитирам в полза на тази марка , моето мнение е ,че има добра картина ,доста екстри , все още е нова на пазара без почти никави отзиви и история у нас . Предвид цените на моделите за 2010 на утвърдените у нас имена , обаче вече ми се струват скъпи и от там неконкурентни.

  11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #24

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Пич, просто не се вързвай! Купил си го, гледай си го и се кефи и хич да не ти дреме! Доста хора даже и не знаят турците от кого купиха Finlux и какви традиции имаше фирмата. Същите тези хора, ползват "италианска" бяла техника, която отдавна е изкупена от холдинги като Коч Къмпани и само името и е останало. Но по нашите ширини си е така- живеем в скапани панелки и караме боклуците на западна Европа, но иначе трябва да си купуваме най-баровските телевизори. Як максимализъм. Другите марки да го.....! А старата приказка, че за всеки влак си има пътници? Тя къде остана. Едикой си модел нямал 100hz- ебати боклука! Да де, ама те хорицата спорт не гледат, а Канал 1 и BTV-то и със 100 и без тях са си същите лайна! На онзи модел инпут лага му бил огромен- да, тя бабата дето по цял ден врътка между Романтика и Нова и бичи турско-латински сапуни само с лаг се занимава! И така- тоя максимализъм, понякога е вреден. Купувайте си неща,съобразявайки се с доходите си! Имам познати с KURO на които изобщо не им дреме какво бижу имат в хола си, а един приятел гледа NEO и за него това е върха! Хайде със здраве, че в хладилника има един Kaiser и трябва да се изцуцурка!



  12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #25

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Така е , всеки има право на собствена трагедия ! То и затова има толкова богат избор - за всекиго по нещо ! Не винаги по-скъпото , означава по-качествено , а и при нас ценообразуването не е подчинено на никаква пазарна логика , но това е друга тема ! А за Kaiser-а / минути за реклама / , естествено студен и с мезе !

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #26

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Каква нова марка, той @Kasap написа, че това е VESTEL. Който има какво да сподели за тях, да пише. Моето мнение е че правят по добрата ширпотреба, точно отговаряща по качество на цената си.

  14.  
     
  15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #27

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Vestel е собственик на Finlux и в техните заводи се сглобяват .

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    82
    #28

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    E за това форума е велик, щото има пичове като nkd и kaloman

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #29

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Не мислите ли ,че е време да се започне тема FINLUX LCD /Faq , обсъждане , мнения АЗ мисля че тука има хора ,които могат да го направят.
    Нека там да видим данни за матрици, LED ,менюта цени и т.н.или какво ще си говорим празни приказки и безпочвени обиди към едни и хвалби към други.
    Това не е коректно !!!
    Не ме разбирайте погрешно ,искам факти, не съм за или против марката . Нека после всеки си вади сам заключение .

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #30

    Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Идеята е добра ,но трудно ще намерим подробна информация за марката и моделите.Единственият начин който виждам засега е да разменим инфо с колегите от Турция.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_284/tt.htm#
    Аз не знам турски.Ако някои знае да пише.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 40 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1679
    Последно: 22-04-24, 21:00
  2. Hitachi телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 341
    Последно: 23-07-21, 17:47
  3. Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум Sharp телевизори
    Отговори: 1269
    Последно: 09-03-15, 22:29
  4. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 18:15
  5. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 16:56

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе