Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият телевизор Blaupunkt ?

Гласували
36. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

    10 27.78%
  • Много добра

    8 22.22%
  • Добра

    5 13.89%
  • Средна

    3 8.33%
  • Задоволителна

    3 8.33%
  • Слаба

    8 22.22%
Отговори на анкетата
Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 225
Like Tree32Одобрявам

Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    22
    #46

    Отговор: BLAUPUNKT LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Уважаеми PSL,
    Регистрирах се в този сайт, за да получа ценна информация и съвет за закупуване на нов телевизор. Аз не съм специалист по телевизори като Вас! Знам, че стока се купува на място, но само с гледане не става! Исках да се консултирам предварително от независими специалисти, а не от консултантите в магазините!
    Колкото до екскурзиите -пътувала съм в 12 държави в Европа и в света и когато си поискам, пак мога да пътувам!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #47

    Отговор: BLAUPUNKT LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    До kod
    Истина е,че се изказах по-остро отколкото е необходимо.Но това не е официална информация за тв.В книжката му пише 40w на еко режим.Може би има някакви промени,знам ли.Само исках да подчертая,че е хубаво да пишат тези които имат преки впечатления,а не с догадки,защото и аз съм гледал понякога като мисля да си купувам нещо и не е приятно като не можеш да отсееш информацията от разни догадки. Иначе дали съм наказан или не няма значение,с форумите не идва краят на света.Извинявам се ако някой съм засегнал!!!

    п.с.А за това кое е вярно за консумацията аз вярвам на моите замервания,а който иска да ми вярва.Те много лесно могат да се проверят от всеки!!!

    - - - Обновено - - -

    И още нещо за консумацията.Тук давам препратка (виж консумация)към най-добрия(според доста хора и сайтове)модел -SONY-KDL-55HX955 И ЗА СРАВНЕНИЯ един среден тв на Филипс.Вижда се ,че Сонито консумира доста повече.Ако греша нека hristoslav2 ме поправи.

    http://www.sony.bg/product/tv-139-55-lcd/kdl-55hx955/tehnicheski-spetsifikatsii#tab

    http://www.philips.bg/c/televisions/6000-series-140-cm-55-inch-easy-3d-dvb-t-c-55pfl6097h_12/prd/;jsessionid=3450E1E9DF60AD1FFC69D9B92C09B642.app102-drp3?t=specifications

    - - - Обновено - - -

    http://www.sony.bg/product/tv-139-55-lcd/kdl-55hx850/tehnicheski-spetsifikatsii#tab

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,246
    #48

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    За пореден път се убеждавам, че всеки чете постовете на другите, както му е изгодно!
    Затова и избягвам вече да пиша в каквито и да е форуми. Исках да помогна, но явно тук има доста заинтересовани точно от марката Blaupunkt! Колкото до продажбата на марката с прилежащите производства - прочетете какво е написано в Интернет. Собственици, дистрибутори по света и т.н.

    Написаното за зверските цени се отнася за автомобилните аудио уредби на марката като допълнителна опция при купуване на чисто нов автомобил. Който не вярва, нека да отвори съответните сайтове на вносителите в БГ и не само. Бих ви посочил и конкретни марка автомобили, но някой пак ще ме обвини в несъществуващи грехове!

    Желая успех на колежката с покупката на телевизор!
    chefobg одобрява това.

  5. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    7
    #49

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Здравейте, след като предложих на един приятел да си купи този телевизор, бюджета му беше ограничен, намерих във форума тази тема и прочетох всички коментари. Никъде в тях не срещнах мнение за тунера който е също много важна част от телевизора. Почти всички модели в този ценови диапазон са с MPEG 2, като някой нямат и DVB-C, и какво купуваш си марков телевизор пък не можеш да гледаш HD каналите от кабелна и наземна цифрова телевизия, които ще стават все повече, а ида не забравяме че все повече интернет доставчици предлагат изгодни пакети интернет+цифрова TV. Защо трябва да се робува на марките, а не се гледат параметрите и отзивите по сайтовете, разбира се телевизор от 1500 лв. е по добър, но какво му е на този като го съпостави ме с другите в този ценови диапазон. Заслужава ли си да се взима скъпа електроника като постоянно излизат нови модели с все повече екстри и по добри параметри и цената на предишните модели пада доста. Както по горе писа колегата Cable какво повече може да се иска от телевизор за 500 лв., а за тези които казват че телевизора не си заслужава нека кажат кой телевизор да си купи човек за 500 лв., все пак не всички които искат нов телевизор разполагат с 1000 лв.
    zhelko одобрява това.

  6. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #50

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Добро обобщение на мненията дотук.

    Нека Gena_bs като голям разбирач каже кой 32" модел препоръчва на цена до 500 лв., който да има 3D (с 4 очила), FullHD, да чете български субтитри от флашка, да има MPEG4 тунери и да потребява под 40 вата. Ако иска може и китайски, финландски или индийски марки да посочи.

    Понеже отсега отговора е ясен нека да посочи кой е следващия по цена ТВ притежаващ посочените функции...

  7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #51

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Zhelko,бъди така добър да спазваш добрия тон във форума и да не обиждаш колегите.
    Сам си задай въпроса защо няма друг модел 3д до 500лв.Или ако има колко ще изкара като работа в часове преди да се повреди.Те Нео не могат да дадат такава цена още ,а моделите им стават само за Еврофутбол пунктове и селски кръчми.Другото което ме учудва в наивноста ви е консумацията на моделите.Ами извинете но не може да имаш лимузина и да гори като малолитражка.Потребявал под 40 вата как ?Като не работи ли?Не ти ли е ясно ,че консумацията зависи от потреблението на панела.Във филм с тъмни сцени ще преобладава по малка консумация от колкото в друг с изцяло светли.Мога да дам пример със конкретен филм и замервания на 4 модела скъпи лсд модели направени в лаборатория ,а не домашни условия.За финал не забравяйте ,че евтиното излиза скъпо и ако ти дадеш 500лв за тоя модел и го ползваш 2 години/за тея 2 години може да се наложи да завържеш доста социални контакти в сервиза им незнам кой е ,но няма значение / аз ще взема модел за 800-900лв ,които ще ползвам сигурно 5 години така няма да ми се наложи на 2рата да дам още 500лв за евтино лсд.

    З
    Този пост е редактиран от granity; 11-02-13 в 11:42.

  8.  
     
  9. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #52

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    granity, не знам къде има обиди в мненията ми, по същата логика и твоето мнение е обидно за Gena_bs, защото темата за консумацията я отвори той. За теб е наивник, за мен- разбирач.

    По твоята логика 32" ТВ под 800 лв. не става? И климатик под 2500 лв. не става? Автомобил под 50 000 лв. не става?

    Нека видим какъв е твоя избор за 800 лв. за да сравним и да знаем какво да си купуваме.

    Виждал ли си на живо телевизор Blaupunkt или даваш мнение по цената?

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #53

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    kuzmanovb, цената на телевизора не определя дали е с поддръжка на MPEG4 кодировка или не. Просто по-старите модели са само с MPEG 2, почти всички нови, в това число и евтините са с MPEG 4.
    Относно факта, че няма друг телевизор в ценовия диапазон на обсъждания, който да предлага неговата функционалност... не знам, това действително ли е плюс, спорно е, докато марката не се докаже. А за да се докаже... трябва да минат 2 годинки, в които собствениците на сега закупените телевизори ще придобият реална оценка за тях. Честно казано, не мисля, че наличието на полубезмислен 3Д режим в толкова евтин телевизор е нещо, което трябва да ме радва...
    Естествено, че е хубаво да се пише предимно от хора с преки наблюдения върху продукта, но при толкова ново предложение това няма как да стане. Не може да се избегне теорията и апроксимирането на база на сухи технически данни.

    Цитат Първоначално публикувано от zhelko Виж публикацията
    По твоята логика 32" ТВ под 800 лв. не става?

    Става, стига да е възможна комбинацията от ниска цена и читаво изпълнение. Ако е възможна, обикновенно на пазара има няколко марки, които го предлагат.
    Когато е само една, да според мен не става. (Не говоря за конкретния случай и конкретната граница, определена от теб)

    Просто, иска ми се да има малко по-предпазливо отношение към нова, непозната и напълно недоказана марка. Отделно, не съм фен на покупката на бранд и бълването на евтина продукция под популярното в миналото име.
    Мисля, че няма нищо по-резонно от подход с недоверие при ниските цени, докато не мине известно време

  11. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    7
    #54

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Видях мненията ви по горе за сервиза и наложената марка, затова искам да ви споделя моят опит с една от най добрите марки според повечето. Имам 4 LCD телевизора на различни марки, единият от тях ми е Sharp марка, която всеки препоръчва, 6 месеца след покупката се наложи да си ползвам гаранцията тъй като излезнаха вертикални линии на екрана след като телевизора седя 1 месец в сервиза тя ми бе отказана, защото спорет тях бил намокрен и в този случай не се поемали гаранционно обслужване, а и защо им трябваше 1 месец за нещо което може да се установи лесно може би сервиза им е препълнен с развалени телевизори. Всички телевизори ги почиствам по един и същ начин е защо точно този толкова добър телевизор се намокри а не Beko-то който струва на половината на този. Между другото в протокола пише че поради намокряне панела е дефектирал, ако са прави защо след известно време чертите изчезнаха и вече 1 година си го гледам без проблеми. А относно мнението на колегата Granity, след 2 години телевизора който ще вземе сигурно ще е по-добър от скъпия, все пак преди две години като видиш телевизор LED, 3D, 200 hz и т.н. ти се струваше върхова технология.

  12. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #55

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    И така,никой не отговори на въпроса ми в предния пост има ли връзка между консумацията (''на новите модели''както казва gena_bs)и качеството на картината и ако има каква е тя?Ако бяхте даже погледнали една отдавнашна препратка за консумацията на споменатия тв---
    Stromverbrauch im Standard-Betrieb (IEC 62087)
    40 Watt

    http://www.otto.de/Blaupunkt-LED-Fer...ationEntries,0

    Мога да добавя за размишленията дали ще се развали или не след някоя година с една историйка:
    Един монарх искал да докаже колко вреден е чая и заповядал на осъдени на смърт да дават всеки ден по 3 чаши чай.Същия не разбрал края на експеримента защото не го дочакал,за разлика от осъдените.

    А толкова беше лесно да се види книжката(официална според мен) или поне по телефона до Техномаркет,а толкова е лесно да се измери консумацията дори и от хора които никога не са чували за закона на Ом,вместо разправиите които последваха във форума.
    Този пост е редактиран от cable; 11-02-13 в 16:15.

  13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #56

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ново место над Ваах........Там определено няма завод има огромни логистични складове!Все пак живея тук близо 10 години,знам къде какво се събира.И продължавам да твърдя,че тук в Словакия има два завода за Самсунг и един за Сони!И ако наистина тук ги правеха,определено щеше да ги има в търговската мрежа!Словаците много държат на собственото си производство и държавата почти насила налага на големите вериги да се продават неща правени тук!

    - - - Обновено - - -

    Без значение дали става въпрос за телевизори ,компоти или компютри!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,246
    #57

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Аз мисля, че постът на slovaka изчерпва темата!
    Аз се опитвах да посоча, че тези продукти в най-добрия случай само се сглобяват от готови модули или се ребрандират като сглобени в Европа.
    За съжаление дискусията се измести към пазарен и ценови анализ, оценка на познанията и т.н.
    Мога да посоча поне 5 принципни недостатъка на уреди в ниския ценови клас. Но не виждам смисъл да си губя времето...

    Относно гаранциите на каквито и да е уреди и стоки - и 200 години да се дават, в БГ и Господ не може да ти помогне!
    Така йезуитски са написани гаранционните условия, че за да ги признаят, трябва уреда да си е в оригиналната запечатана опаковка!:D

  16. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #58

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Големи сте агенти! Естествено че модулите са готови. Да не би Samsung или Sony да произвеждат матриците си в Словакия :D
    Slovaka, нямаш ли Google? До вчера не знаеше да има завод, днес вече знаеш къде се намира и знаеш във всички сгради там какво се прави, утре ще научиш че тази марка ТВ се продава в Словакия...

    Примерно
    LED TV BLAUPUNKT | Pricemania.sk
    BLAUPUNKT LED televízor B32FX188FBK | Pixmania

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    7
    #59

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Колега Gena_bs не виждам защо се обиждаш и казваш че няма смисъл да напишеш кои са принципните недостатъци на телевизорите от ниският клас. Все пак форумите са направени с цел за взаимопомощ, а по този начин ще помогнеш на хора които търсят съвет за покупка на нов телевизор,ако имаш желание да помогнеш го напиши а пък който както иска да си го чете и превежда. А относно това къде е произведена дадена техника няма никакво значение за качеството, доколкото знам Mercedes-Benz има завод в Китай пък никъде не съм чул че даден модел или бройка на Mercedes е “китайче”.

  18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #60

    Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    До Gena_bs
    Колега ,ти подхвана темата за консумацията на лед тв.Аз бях наказан затова,че казах,че си неподготвен.Въпреки,че 100% знаех,че съм прав,аз ти се се извиних.Сега нямам отговор в 2 мои поста за връзката на консумацията с качеството и колко точно хаби въпросния тв,който получих като подарък от Техномаркет(имам в предвид ,че за радиокасетофонче Loewe съм плащал в пъти повече).
    Възникват следните въпроси:
    1.Не можа ли(ако нямаш доверие на книжката на тв)'' да пъхнеш кабела на тв от едната страна и кабела...от другата''-както се казва в една реклама и да премериш тази консумация???
    2.Видя ли горе тв които съм посочил,прочете ли консумацията им,знаеш ли кой от кой е по-добър,има ли връзка с консумацията или няма?
    3.Както каза по рано ''със здраве да си го ползваш'',здраве да е а какво ще ползвам или не не е интересно.Ти имаш ли тв с пълна лед подсветка,кой модел е?Би трябвало ако говориш по тема за лед тв да си купил(платил)за такъв и да ти е ясно за кво говорим.
    4.На мен не очаквам И НЕ ИСКАМ да се извиняваш,но ти обиди КИТАЙ(ския)народ,който е един от най-трудолюбивите на тази земя.Не случайно скоро ще бъде Н1 по промишлено производство.Ако там се правят и по некачественни неща ТОВА Е САМО ЗАЩОТО нЯКОИ ХОРА НЯМАТ ПАРИ ЗА КАЧЕСТВЕННИ.Когато словака не може да намери с лупа завод за електроника в Словакия ти го одобряваш(явно е Китайче),а когато всички които имат нещо общо с техниката знаят че 90% от нея (за gsm,другите около)се прави в КИТАЙ,КАКВОТО И ДА ПИШЕ НА ЕТИКЕТА къде мислиш ,че има работници с по-голям опит?
    И само да добавя,че преди 10-на години,един приятел,шеф в сервизите за gsm SIEMENS отиде в завода на фирмата в Китай,се върна изумен,а той беше ходил и в Германия и не само и то не по улиците като нас губещи си времето с писане.
    Вкарах малко спам в темата за да е ясно ,че когато някой пише трябва да си отстоява мнението или просто да каже -извинявай,сгреших,случва се или sorry partner както казват картоиграчите в момент на заспиване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
    От BURAN във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 27-12-18, 14:07
  2. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 18:32
  3. Търся мнения за телевизори TCL
    От Disho във форум Други телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 03-11-13, 16:45
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 15:03
  5. 3D телевизори, програми ,мнения.
    От loshdancho във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 26-03-10, 07:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе