Резултати от 1 до 9 от общо 9

Законите в България не важат за циганите!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #1

    Законите в България не важат за циганите!

    Честито ви ново българче...

    България | 12-годишна роди момиченце в болницата в Пазарджик - Dnevnik.bg

    Прокуратурата няма ли да се самосезира за извършено сексуално престъпление???

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #2

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    хареса ми един от коментарите : добре че вдигат майчинските

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #3

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    Убеден съм, че се е самосезирала или е била сезирана от лекарите в болницата, Но в този случай това което може да се направи не е кой знае колко много.По отношение на лицето от мъжки пол може да го привлечат като обвиняем по 1 обвинение:

    Чл. 151(1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 27 от 2009 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.
    (2) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2009 г.; изм., бр. 26 от 2010 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено с непълнолетно лице чрез използване на положение на зависимост или надзор, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.
    (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 27 от 2009 г.; изм., бр. 26 от 2010 г.) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до пет години
    Обвинението може да е по ал.1.Това е за дееца("забременителя"). Доказването на ал.1 е почти безспорно, доколкото "резултата"(бебето) е вече "наличен"(родено) и една ДНК експертиза може със сигурност да каже имало ли или не полов акт чийто "продукт" е роденото.Лошото е че като непълнолетен наказанието му ще се редуцира съобразно чл 63 от НК, което ако не е осъждан на практика ще го освободи от наказателна отговорност, тъй като ще се приложи ал. 6 на чл78а от НК= обществено порицание(прочитане на името по местното радио или възпитателна мярка изпълнявана от съответната Комисия за борба с противообществените ала-бала).



    За родителите на момичето съответно може да бъдат обвинени за:
    Чл. 178. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) [COLOR="#FF0000"]190. Който, като злоупотреби с родителската си власт, принуди свое дете, ненавършило 16-годишна възраст, да заживее съпружески с другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с обществено порицание.
    или
    Чл. 192. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2010 г.) (1) (Предишен текст на чл. 192, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2010 г.) Родител или друг сродник, който получи откуп, за да разреши на своя дъщеря или сродница, ненавършила 16-годишна възраст, да заживее съпружески с другиго, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева. (2) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Същото наказание се налага и на този, който дава или посредничи при даването на такъв откуп.
    -ако се докаже.


    За родителите на момчето:
    Чл. 191. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) Пълнолетно лице, което без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
    (2) Пълнолетно лице, което склони или улесни непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст, да заживеят съпружески, без да са сключили брак, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено с лице, ненавършило 14-годишна възраст, наказанието е лишаване от свобода от две до пет години.
    -предоставянето на помещение в което малолетната и непълнолетният да живеят заедно на съпружески начала е "улесняване" на тези лица по смисъла на тази разпоредба.Дали има "склоняване" е въпрос вече на изясняване и доказване.

    При всички положение наказателната репресия би трябвало да бъде насочена главно по отношение на родителите на двете деца-момче и момиче, тъй като за мен те носят основната отговорност за това което е станало.Отделно като има няколко такива случаи на осъден ефективно по един родител на всяко от децата това ще даде доста добър превантивен ефект по отношение на останалата част от обществото с подобни на тях намерения.
    Наказанието само и единствено на децата не е добър подход, което практиката е доказала.Те така или иначе не са наказателноотговорни или са с ограничена по размер и вид наказателна отговорност, а отделно и психическата им зрялост и развитие допълнително спомагат за недоброто осъзнаване на случващото и случилото се с тях.

    С оглед тактиката на доказване на обвинението- 1 обвиняем +2 групи обвиняеми в три отделни дела.

    Законите си "важат", отделен въпрос е има ли кой да ги прилага правилно ...
    ...Но да си кажем истината -нашият Наказателен кодекс е от 1968 година с много допълнения, изменения и "поправки" .Необходим е нов НК, Но за съжаление законопроекта на МП за нов НК е доста остарял "морално" и отразява развитието на обществените отношения докъм 1992 година, което означава, че дори да го приемат, той няма да доведе до качествено изменение в превантивната му и защитна на обществените отношения роля която се изисква от него.Промените както в общата, така и в особената част са само повърхностни и си личи, че не е вложен интелект и няма нови идеи, само са преформулирани стари заучени "постулати" от комунизма...

    Опитайте да копаете с лопата произведена през 1968 година и с която е копано в продължение на 43 години да видим какъв ще е резултата ...
    Този пост е редактиран от justify; 01-08-13 в 16:18.

  5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #4

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    Престъпление от любов, хе-хе.
    Всъщност, къде е престъплението тук?! Повтарящ се секс по взаимно съгласие, и младежът е непълнолетен. Не е изнасилване, живеят си заедно и се обичкат, най - вероятно. От цялата работа СТРАДА СЕРИОЗНО ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, а не двата магала, между които е пламнала любов. Така че, единствените, които смятам за виновни и то само МОРАЛНО са бабите и дядовците на младото циганско семейство, затова че не са си поговорили за секса с децата си, ако изобщо са правили някакви опити за цивилизовано възпитание. От друга страна, тъй като ранната възраст за започване на полов живот е залегнала в тяхната култура, как тогава можем да обвиним и тях?!
    Цялата случка изобщо не ме изненадва, а си е предвидима, като имаме предвид, че този етнос си е доста див, т.е. преобладаващи са инстинктите пред съзнанието. Също както при животните - достигнат ли ранна полова зрелост, при шанс не пропускат да се сношат. Имам един службен котарак, няма и година, един издължен, непораснал още, а вече качва маците. Тук ситуацията е същата - първични инстинкти и нищо друго.

    За тези които си милят, че някой може да бъде съдебно отговорен в този случай - УСПЕЕЕЕХ !

    Мен друго ме вбесява, поне това, което гледам в моя град - хайде, правенето на деца си е хубаво занимание, спор няма, НО тати и мама мангал пускат малките мангалчета да просят и безчинстват по цял ден, да се учат на гепард. Един вид още от малки ги изтърват, да не кажа тласкат към омагьосания кръг на уличния живот. А ето, скоро назначиха нов шеф на Нещо си за закрила на детето и дали с него ще има някаква промяна в работата на тази институция?! Родителите на всяко малко скитащо дете трябва да бъдат предупредени да се вземат в ръце и ако това не стане, да се започне с глобите и отнемането на правата в последствие, и тогава - сбогом помощи, сбогом детски. Верно, в такъв случай пак ще трябва да се откриват социални домове и то много, но пък сегашното положение по добро ли е, улицата да става дом и възпитател за мургавите деца, които се увеличават неконтролируемо, като някакъв обществен тумор.

    Абе на фона на цялата кочина в БГ, барабар с политическата криза и протестите, това че мангалите се увеличили с +1 направо не си заслужава отделянето на внимание.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 01-08-13 в 16:37.

  6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #5

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    Да бе - нека си се плодят - на 25 години - баба със внуци.....
    И какво възпитание дава държавата, конститиуцията...- майната им. за циганята няма закони - има само -дай,ДАЙ.....
    Ако аз дори опипам 12 годишно дете съм педофил - така си е, а мангалите не са - те са други!! Те деца правят, ама ...такак е тук!!

  7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #6

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    Е като си бил на 13-14 г не си плясвал някоя съученичка по задника? Именно това и е станало, само че с малки последствия.

    Аз на тези хора разчитам да ми вадят пенсията след време

    В демографското превземане на България от циганите, можем да видим още едно доказателство за естествения отбор - просперират по-нахалните индивиди.

    От друга страна, ако представим ситуацията като гостоприемник нападнат от кърлежи, какво ще се случи, когато той грохне? Кърлежите ще започнат да се хранят самостоятелно или ще загинат? Рано или късно отговорът ще изплува.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 01-08-13 в 22:46.

  8.  
     
  9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #7

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    От друга страна, ако представим ситуацията като гостоприемник нападнат от кърлежи, какво ще се случи, когато той грохне? Кърлежите ще започнат да се хранят самостоятелно или ще загинат? Рано или късно отговорът ще изплува.
    Отговора е ясен - ще се прехвърлят на друг донор

  10. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #8

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    от няколко страни дочувам, че беззаконието при циганите целенасочено се толерира, тъй като те са удобен и мощен, хм, електорален лост. все повече съм склонен да се съглася. пък и не попадам на кой знае какви други обяснения.

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    ...Аз на тези хора разчитам да ми вадят пенсията след време ...
    ами налей си утре чаша гореща вода, да ти топли зимата

    ама правилно биеш, че оцеляването на индивида не гарантира оцеляването на общността - а у нас предимно 1-вото е на почит, и то далеч не само сред мангалите

  11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #9

    Отговор: Законите в България не важат за циганите!

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията

    Аз на тези хора разчитам да ми вадят пенсията след време
    rullzzzz човече

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. EON България
    От mitko715 във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-12, 12:35
  2. Emotiva в България?
    От ghost_of_sparta във форум Аудиотехника
    Отговори: 8
    Последно: 31-10-09, 11:03
  3. Кой в България?
    От dedo pop във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-06, 21:32
  4. Филм за България
    От sinner във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 17-02-05, 00:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе