Резултати от 1 до 8 от общо 8

Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    3
    #1

    Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/


    Здравейте,

    Досега бях много активен пасивен член на форума, но сега бих искал да споделя опита си от вчера от хотел Феста Чамкория гр. Боровец.

    По принцип не отсядам в хотели, за които нямам лични впечатления или от познати, но имах нужда от свеж въздух извън задухата на града, снимките на хотела изглеждаха прилично и се надявах, че четирите звезди ще оправдаят необходимостта от добро реноме на верига хотели дори и в България.

    Вчера /30.07.15 г./ пристигнах в гореспоменатия хотел с резервация за две нощувки, исках първоначално за 4, но се оказа, че хотелът е пълен и има възможност само за две – реших, че това би бил още един плюс за тричленното ни семейство - явно хората го харесват.
    Не обърнах внимание на дупките в двора на хотела – вече бях свикнал с тези по пътя до там. На рецепция дамата беше наистина учтива, както и целият останал персонал в хотела – това остана като единственото положително впечатление от там.

    За съжаление нямаше пиколо /в препълнения четиризвезден хотел/, наложи се да направя три курса с багажите до резервирания джуниър апартамент с помощта на развален асансьор – вратата се отваряше и затваряше по три пъти от самосебе си всеки път, когато използвах асансьора /разбира се, без някой да натиска бутони или да стои на мястото на датчиците за присъствие до вратата/.
    Това не успя да развали настроението ми – казах си, че може би трудно се намира персонал през лятото. Апартаментът представляваше едно голямо помещение с баня в единия ъгъл, т. е. нямаше отделен хол – да кажем, че и това не е особен проблем, сигурно аз не съм прочел правилно параметрите на помещението.
    Услужливо диванчето беше разпънато и с поставени чаршафи – още един плюс за персонала.

    Дотук обаче приключиха приятните усещения в хотела – беше невероятно задушно, а в апартамента имаше два климатика – чудесна идея, лошото е, че единият въобще не функционираше, а другият духаше леко топъл въздух независимо от настройките, които променях във всички възможни комбинации /разбира се, възможната комбинация принципно беше една – „звездичка“ за студено и стрелка надолу до желаната температура/.
    Апартаментът имаше и две тераси, които гледаха директно срещу прозорците на отсрещната сграда и не бяха почиствани от дълго време. Реших, че ще оставя вратите отворени, но се оказа, че няма и комарници – а хотелът се намира в борова гора, навън беше пълно с комари и други насекоми.
    Оказа се, че ще трябва да спим на по-задушно и топло, отколкото в апартамента си в града.
    Използвахме басейна, който всъщност беше много по-малък, отколкото изглеждаше на снимките, имаше и детски басейн, който беше и един от основните аргументи да изберем хотела.
    Водата не беше задоволително отоплена, нямаше задължение да се носят шапки, а спасителят се познаваше единствено по надписа на гърба на тениската и обикновените дрехи, които носеше, хвърляйки по един поглед в помещението на интервали от по 15-20 мин. Състоянието на водата беше в особено незадоволително състояние и решихме повече да не ползваме басейна по време на престоя си.

    Междувременно дочух и няколко разговора, които прерастнаха по-късно в дискусии с персонала по отношение на чистотата на стаите на други гостуващи. След басейна дойде време за вечеря, а тя беше обявена на блок-маса, тъй като резервацията беше за полупансион – закуска с вечеря. Блок-масата всъщност представляваше няколко тави с ястия, напълно неподходящи за четиризвезден хотел – преварени броколи с някакъв особен сос, пангасиус в подобен сос, пържени картофи и, нещо, което виждах за пръв път в такъв клас хотел – насипни кебапчета и кюфтета – като в магистрална механа, но недопечени.
    Отново имаше особено остро недоволство и от останалите гостуващи на масите около мен – всички започнаха да си поръчват от менюто, вместо да се възползват от вече заплатената вечеря, както мислехме да направим и ние, но апетитът ни вече се беше загубил и решихме да се възползваме от обявения детски кът – той се оказа мъничка стая до стълбите с детска масичка и няколко столчета, което до голяма степен съставляваше „оборудването“ на детския кът.

    Отвън имаше една пързалка, чието покритие беше изтъркано и децата не можеха да се пързалят по нея и три люлки, две от които почти неизползваеми или по-скоро опасни за децата.
    Решихме да се приберем и да купим нещо на детето от „магазина“. Оказа се, че и той, както и лоби бара, работи на повикване – трябва да се обадят от рецепция, за да дойде някой сервитьор от ресторанта, който да продаде желаните артикули.
    Решихме да си лягаме, тъй като беше натоварен ден и, опитвайки се да не обръщаме внимание на захабените настилки и стени в коридорите, разваления асансьор и куповете с бельо за смяна, оставени от персонала, се прибрахме в стаята. Беше станало още по-задушно, а носеният от нас термометър показваше над 28 градуса.
    Тъй като детето е малко, решихме да преместим леглото до стената, за да не падне по време на съня си. Под него освен доста захабения мокет имаше множество боклуци от предишните обитатели, които не бяха почиствани от дълго време. Аз реших да легна на разтегателния диван, който се оказа напълно продънен от двете страни, а по средата по ширина беше желязото от рамката на дивана – т. е. беше абсолютно невъзможно да се спи там. Легнах при семейството си, усещайки пружините на матрака, задухата в стаята и шумовете от коридора и съседната стая, като успях да поспя около два часа общо за нощта. Днес сутринта отидох директно до рецепция и казах, че освобождавам стаята. Дамата отново беше учтива, но ме накара да чакам, докато някой не отидел да провери дали не съм ползвал нещо от мини бара, въпреки уверенията ми, че такова нещо не се е случвало – почувствах се като заподозрян крадец на безалкохолни. Очаквах поне да ме попита по какви причини освобождавам по-рано апартамента, но такова нещо не се случи, просто констатира, че „трябва“ да освобождавам утре.

    Чудя се, след като са такива условията в четиризвезден хотел от верига, която със сигурност иска да изгради репутация и съответно да привлече повече клиенти, какво ли очаква в останалите хотели бедните българи и чужденци, които привлечени от лъскавите снимки искат да изкарат една приятна ваканция в уютна обстановка?
    Аз не бих повторил преживяното там, а и не го препоръчвам на други. Дано ръководството, което пише понякога отговори от общ характер на негативни мнения по различни сайтове да вземе адекватни мерки, които да направят хотела по-привлекателен за посетителите си.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    броят звезди отдавна не е показателен критерий за състоянието на хотелите в България
    по мои наблюдения между 3 и 4 няма никаква съществена разлика, като средностатистически нивото отговаря на общежитие/хостел зад граница

    подчертавам - средностатистически, а не навсякъде!

  4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #3

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Не знам колко звезди е този хотел ама ми прави впечатление ниските цени...
    Иначе ето сайт за отзиви - там ще е по полезно да се коментира:
    Хотел Феста Чамкория - Боровец цени и оферти, мнения, снимки и карта х

    Аз лично ако ще е на почивка - проверявам такива отзиви за хотелите!

  5. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    3
    #4

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Не знам колко звезди е този хотел ама ми прави впечатление ниските цени...
    Иначе ето сайт за отзиви - там ще е по полезно да се коментира:
    Хотел Феста Чамкория - Боровец цени и оферти, мнения, снимки и карта х

    Аз лично ако ще е на почивка - проверявам такива отзиви за хотелите!
    Лошото е, че за всички хотели там има подобни мнения, ако четеш внимателно, нито един от тях не става /което май и си е истината/.

  6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #5

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Цитат Първоначално публикувано от zaphod200 Виж публикацията
    Лошото е, че за всички хотели там има подобни мнения, ако четеш внимателно, нито един от тях не става /което май и си е истината/.
    Всъщност не чети положителните а отрицателните. Те са показателни и си преценяваш - естествено винаги може да се подхлъзнеш но все пак си е нещо за което да се хванеш освен ако нямаш отзиви от първо лице от някой познат който е бил на място! Има моменти когато даден хотел е бил на ниво но при смяна на собствениците или други подобни фактори от където и отзивите стават подвеждащи...

  7. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    3
    #6

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Точно така е, а и аз визирах отрицателните мнения - положителните си ги създавам сам

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jul 2020
    Мнения
    1
    #7

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Преди да тръгнете на екскурзия (без значение как е турист или за работа), определено трябва да се подготвите добре за пътуването. И един от основните моменти според мен е хотелската резервация. И за да нямате проблеми с този въпрос, съветвам ви да използвате тази услуга за резервации (Planet of Hotels). Базата им включва 1,5 милиона възможности за настаняване, които са разположени в 140 000 дестинации. И според ценовия диапазон, можете да намерите напълно различни опции за всякакви нужди.

  10. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    954
    #8

    Отговор: Кратък пътепис - дотам и обратно /Хотел Феста Чамкория Боровец/

    Слушай, цвИтанье... недей с лошо - ходи си поживо-поздраво, откъдето там си дошъл. Акъл и съвети - само ако поискаме. Хайде, чао!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. очила за обратно виждане
    От ivanxxx във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 06-08-11, 12:32
  2. х-л Рила Боровец
    От kris11 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 1
    Последно: 28-03-09, 14:48
  3. Кратък въпрос за emule
    От MikiOne във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 19-05-08, 18:55
  4. Разцепено Dvd - Обратно На Цяло Dvd
    От radop във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-11-05, 19:10
  5. Отговори: 4
    Последно: 08-04-05, 19:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе