Страница 33 от 171 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #481

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    nikiexp,добри обяснения,но нали не препоръчваш метода ти на измерване на garypallister,защото ако е да, то той ще се топли с климатик в най добрият случай чак другата зима...как според теб е постигнато 20-цата да отдва по номинал 2,7кВт,а 25-цата 3,4кВт след като размерите на вътрешно и външно тяло са абсолютно еднакви....или с други думи ако съм те разбрал добре и двата ще поглъщат от вън чрез топлообменниците си еднакво количество топлина,но единият ще отдава малко повече...
    вътрешно:-295х800х215
    външно:-550х765х285

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #482

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    За да може да се даде отговор на последния въпрос, трябва да имаме подробна сервизна документация за модела инвертор Daikin FTXS-G/RXS-G.

    При моделите FTXS20G, FTXS25G и FTXS35G е видно от търговския каталог, че вътрешните и външните им тела са еднакви по размери. Вътрешното тяло на 35-цата е с 1 килограм по-тежко от другите два модела при същите външни размери. Външното тяло на 20-ката е по-леко с 2 килограма от другите два модела. Трябва да разберем какви са причините. Също е важно и количеството фреон с което работят двата модела.

    При Daikin съм забелязал че се ползват едни и същи вътрешни и външни тела, при различни по мощност модели. Дори е възможно всичките детайли вътре в телата да са едни и същи. Разликата е само в програмата за управление.
    Пример: Daikin създават инверторна 35-ца и чрез софтуера без да пипат нищо друго, ограничават отдаваната мощност и дебита на вентилаторите за да могат да предложат модели 20-ка и 25-ца. Така чрез унифициране, намалят разходите за производство на различни по мощност модели с различни: компресори, вентилатори, електроника, топлообменници и много други.

    Според сервизната документация на вътрешното тяло, което е едно и също за трите модела. Топлообменниците на 20-ката и 25-цата се състоят от общо 18 броя медни тръбички наредени хоризонтално в два реда. При 35-цата, топлообменника включва освен същите два реда и допълнителен ред с 12 хоризонтални тръбички с малко по-голям диаметър. Площта на вътрешния топлообменник при 35-цата е увеличена с над 67 %. Това увеличение е събрано в едно и също като външни размери тяло. До тук открихме първото неизвестно: Защо вътрешното тяло на 35-цата е по-тежко с 1 килограм.

    Намерих сервизната документация на външното тяло, пълното му означение е RXS-G2V1B. От нея става ясно, че външното тяло се ползва при три различни по мощност модела: 20-ка, 25-ца и 35-ца.

    Топлообменника на RXS20G2V1B е единичен. Външните тела на RXS25G2V1B и RXS35G2V1B имат двоен топлообменник. Всеки следващ по мощност модел има с 200 грама повече фреон от предния. Разликата от 2 килограма по-малко тегло на 20-ката идва от липсата на двоен топлообменник и 200 грама по-малко фреон. Комресора е един и същ за трите модела.

    Отдаваната мощност и при трите модела спада по един и същ начин, точно с 36% при -10 градуса.

    Причината за малко по-ниския СОР на 20-ката в сравнение с 25-цата е малкият външен топлообменник. Причината за по-ниския СОР на 35-цата в сравнение с 25-цата е тази, че външните им топлообменници са едни и същи при по-голяма мощност на 35-цата.

    Някой до сега беше ли виждал климатик на която и да е марка с 6 броя заглушители по линията на фреона.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #483

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Дори и само заради двойния топлообменник си струва да сложиш 25-цата

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #484

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Valen1 благодаря ти за отговора който си дал на Конан .   
    Причината за малко по-ниския номинал при 20-ката в сравнение с 25-цата е единичния топлообменник.

    Нямам много свободно време за да търся подробна информация за всеки един въпрос пък дори и той да е от Конан .
    С две думи -колкото е по тежко външното тяло толкова по добре (само се променят максималните/минимални обороти на компресора и вентилаторите ).Вътрешното тяло не е от много голямо зна4ение .
    Метода го препоръ4вам на хора които не се доверяват на продава4ите ,а беше написан специално за теб .
    То и някой модел автомобили от една и съща марка изглеждат еднакво на външен вид но какво има под предният капак е от голямо зна4ение .

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,115
    #485

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    вътрешното тяло също е от значение - по тежко и голямо тяло - по масивни топлообменници и диаметър на турбината - по тихо и ефективно .. според мен под 9-10 кг вътрешно тяло е с компромиси

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #486

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    То4но това става при преоразмерен климатик .Голям топлообменник и турбина от които няма полза .(не говоря за евтините китайски които слагат много малък топлообменник за да спестят материали и вдигат оборотите на вентилатора -пълен дискомфорт в стаята )
    При минусови външни тем. топлината отдадена в стаята е по малко и затова ни стига и по малък топлообменник за да имаме 45-50* на изхода .
    Обратно при положителни външни тем.(минимални топлозагуби)и МИНИМАЛНО натоварен компресор при голям топлообменник имаме ниска
    изходна тем. дори и при най-ниска степен на вентилатора .4есто спиране на компресора и 2-3 минути хладен въздух при всяко негово тръгване пак съпроводено с по ниска изходна тем. ,която създава дискомфорт в стаята .
    За килограмите на вътрешното не мога да дам информация . Valen1 e po tazi 4ast .
     
    Конан напиши как се държи твоят при положителни външни тем. когато спира 4есто .
    изходна тем. и т.н.


  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,115
    #487

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    погрешно разсъждаваш ... голямата турбина е по тиха от малката тъй като се върти на по ниски обороти за да пренесе същото количество въздух ... по големия топлообменник не означава по ниска темп на изходящия въздух ,тя се регулира от няколко датчика и е функция на няколко величини ... а студен въздух при стартиране хубавия инвертор никога не духа

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #488

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    nikiexp слушай какво ти казва Alexi защото това е ИСТИНСКАТА истина!

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #489

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Максималната мощност при инверторните климатици не може да се отдава продължително време.

    При форсиране компресора на максимална скорост, той започва да загрява повече, защото извършва повече работа, фреона започва да пренася повече топлина и топлообменника също загрява повече. При фреона има взаимовръзка температура-налягане. Програмата следи различни температури да са в границите на безопасните.

    В зависимост от режима, това са температурите на: вътрешния и външния топлообменник и температурата измерена на нагнетателната страна на компресора. Когато температурите започнат да се доближават до заложените, над които се създават условия за негативни последици за компресора, скоростта му на въртене започва да се ограничава докато температурите се понижат до безопасни.

    Затова не може да се избира климатик по отдавана максимална мощност, тя не е постоянна. Може да се отдава от време на време за няколко минути, при безопасни за компресора температури-налягания.
    И кво излиза сега...по-добре конвенционален защото той може да работи в конкретният случай на около 4кВт отдавана мощност и ще топли по добре... което се потвърждава и от моите наблюдения...

  12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    51
    #490

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Здр с ваша помощ днес се сдобих с даикин FTXS25G.Имам няколко въпроса.Къде да го монтирам на пода на терасата или под прозореца.Като дойдат монтажниците да сложат ли дренажния маркуч ,някаде във форума четох не трябва да се монтира

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #491

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    sicop, Взел си наистина един много добър модел. Колкото повече му разглеждах параметрите, толкова по положително впечатление създаваше в мен.

    Към настоящия момент само по параметри, мога да кажа че е най-доброто след Ururu Sarara, което съм виждал за домашен климатик.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #492

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    valen1, би ли споделил кое е чак толкова впечатляващо, защото параметрите му не са чак нещо особено. Аз пред този модел бих наредил Дайдейкай 3 и Хиперинверторите на Мицубиши (и двете фирми).
    Но може би си забелязал нещо, което не се вижда на пръв прочит.

    sicop, ако като е на пода на терасата пред него е затворено - недей. Трябва да има приток на въздух. Монтажниците най-вероятно няма да ти сложат щуцера, защото идва зима. Ако ти го сложат, ще го махнеш

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    51
    #493

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Teрасата е отворена.Чул съм от други че им дрънчът когато са на под.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #494

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Ама ти съвсем на пода ли... Зимата ако се заледи отдолу водата, която се стича, ще стане лошо. Тя терасата е отворена, ама нали има парапет? Надали отпред няма ниска стена или остъкление. Най-добре пак на терасата, ама под козирката и ако това е възможно.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    51
    #495

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Значи на терасата но да не е на пода.Имам впредвид на терасата да е лесен за обслужване.Надявам се с тази марка да има по малко нужда от каквито и да било намеси

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 171 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1716
    Последно: Вчера, 12:36
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе