Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 141
Like Tree103Одобрявам

Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    2
    #1

    Question Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Здравейте!
    Моя случай е следния.Миналата година си закупих въпросния климатик,като преди това след разглеждане във форума установих че от него май нямаше оплаквания.Дойдоха монтираха го(въпросната фирма ще я кажа след време) и се започна.Още след монтажа забелязах че капака който е отдолу не е прав а е леко вдлъбнат на мястото където двете куки се закачат за планката.Тогава беше студено и работеше на отопление.Щом се затопли първото което стана е че потече от вътрешното тяло(просто не бяха добре свързали дренажната тръба).Дойдоха поправиха това и след време една от клапите започна да се движи неравномерно а на тласъци като когато се спре другите клапи се движат както трябва а тази просто си хлопва като врата.През цялото време откогато е монтиран се чуват постоянни пукания от пластмасите му.Това отначало си мислех че е от разликите в температурите при дефрост(по време на дефрост пуканията може да събудят мъртвец) но това продължи и през лятото.Това ме изнерви и ги викнах да си свалят вътрешното тяло и да го пращат за ремонт.След като го взеха(още чакам да го върнат)забелязах че не бяха сложили дюбели по всички краища на планката и че стената е леко крива.Възможно ли е от посукването на планката да е виновника за пукането на пластмасите и за неплавното движение на клапата.
    Благодаря предварително!
    P.S.Четох за подобен проблем във форума с Daiseikai 6,като колегата дори е записал пуканията които много приличат на моитеhttps://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B5-print.html

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #2

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Кривата стена усуква машината, което е предпоставка за пукания. Машина, монтирана на студена стена в голяма степен увеличава шанса за припуквания. Когато машината спира отзад идва студено и свива материала, след това машината тръгва и при рязкото загряване може да припуква.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #3

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Въпроса не е до кривата или студената стена. По-скоро причината е качеството на пластмасите. Смених тошибата с мицубиши и вече не пука. Стената не съм я сменял
    root666, aruba_man, mirandi и 1 други харесват това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    32
    #4

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Аз имам същия нлиматик от половин месец и пукания от пластмасата ги има също и при мен.
    Дори има и един странен брум от вътрешното тяло подобен от трансформатор когато климатика достигне температурата и изключи.
    А при теб има ли го? Външното тяло за сега е много тихо и не го чувам при тези високи температури.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    10
    #5

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    здравейте,

    От Бургас съм.
    Мотнтирах същия климатик и съм направо бесен от тези пукания.Не мога да си представя ,че климатик за 2000+ пука толкова много.Тихия режим не се усеща от тях.Стария ни Haier беше цвете.Също го избрах след проверка по форумите и никъде никой не пишеше за такива неща. Моля за съвет или мнение от компетентните колеги от форума.Ako Alexanders може да помогне с нещо..Шурея вече ме скасва от бъзик ,че само простите климатици пукали да съм си бил взел Daikin.
    tweeg и aruba_man харесват това.

  7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #6

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    след 4-5 години пластмасите улягат и пука по малко ,мойто фуджитсу вече почти не го чувам добре че е в хола де ..

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #7

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Минат години, едните спират да пукат, другите започват. Угодия няма. И камината припуква да и се незнае.
    estqwerty, VeleV.Klima, Ангелов и 2 други харесват това.

  10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #8

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    за мен са монтажни проблеми припукванията.
    дайкина поспря след първото чистене и по-основно разглобяване - просто не затегнах всички винтове чак толкова.

    може тръбния пакет да го натиска - щом е протекъл представям си какво са връзвали...
    може да е крива стена, може да не са защипани всички щипки.

    клапата на колегата - може да е пре-зорено нещо,или да е усукан, или да не монтирана като хората, но вече са се е прецакала не вярвам. да си го отворят и да го видят.

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #9

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    На Нокрията като е нова, цялото вътрешно тяло е в лепенки, доста здрави. Има и четири на клапите, ако са ги отлепили със замах е отишла и клапата. А машина монтирана на крива стена си е беля. Аз лично отказвам такива монтажи.
    bobovo, bestbuy и mirandi харесват това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    20
    #10

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Здравейте, аз също си купих такъв минлата година - пука си климатика. Поне външното тяло е тихо. Имам и АСИА 12 ,който бая шуми отвън. Май Фуджитсу са прехвалена марка
    hellforces одобрява това.

  13. Novice
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    2
    #11

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Благодаря на всички за мненията!
    Относно клапата отначало не го правеше докато не го разглобиха за да вържат дренажната тръба.Други странни звуци не се чуват.Преди това на същото място имаше MITSUBISHI GC35VA и такъв проблем с пукания нямаше.Кво да кажа от 10 години съм на климатици такова чудо нема.Като ходих в магазина огледах същия климатик и забелязах,че долния капак който се закопчава за планката си е равен,докато този при мене беше вдлъбнат точно където се закача за планката и образуваше дъга.Кривината на планката я останових с терзия и подложих шайби за да може когато върнат вътрешното тяло от ремонт да изключа и тази възможност за проблем понеже сега планката е идеална равнина.Техниците и те се съмняваха че може тръбите да указват някакъв натиск но не е от тях в което се уверих.Така че сега чакам да го върнат за да правя заключения.Поне засега времето е топло

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    24
    #12

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Здравейте, и аз имам Нокрия и тя си припуква леко, но само когато е в он-офф режим и в момента в който се изключи. Само искам да попитам нормално или вредно за климатика е да работи в он-офф режим? Аз отоплявам 30 квадрата хол, като често отварям вратата към кухнята която е 15 квадрата. Климатика работи така вече 5-6 дни, откакто захладня времето а именно 5-10 минути работа и 4-5 минути офф. Консумацията му е най-често от 280 до 370вата когато работи, а като се изключи 20вата. Това е работа при температурите в София които варират м/у 4 и 15градуса при зададена 23 градуса вътрешна температура. За първи път имам климатик и искам да знам нормално ли е описаното от мен. Благодаря!
    mirandi одобрява това.

  16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #13

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Остави си климатика да работи, не се побърквай. Нищо и няма на машината. Още е топло. Щом сега спира, в студа ще имаш запас.
    edi1 одобрява това.

  17. Novice
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    8
    #14

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Искам да попитам нормално ли е този климатик да се размразява на всеки 2-3 часа? При това размразяването продължава по 15-20минути. Онзи ден във виелицата пък се размразяваше почти толкова време, колкото топлеше! За сравнение имам Тошиба Дайскай в съседно помещение и тя не разбра че има виелица! Фуджицото не е претоварено, топли 22квадрата помещение в къща + 15квадрата, споделени с Тошибата. Настроен е на 20 градуса, а тази нощ дори беше в Super Quiet при затворена врата (само 22кв.м.) и пак замръзваше на всеки 2-3 часа..

    Освен това имам много проблеми с шума. Тук виждам, че всички се оплакват от шумовете на вътрешното тяло - пукане, жужене, хлопане и т.н. При мен обаче и външното тяло е много шумно. С ухо долепено до стената на която е монтирана Тошибата, чувам бученето на Фуджицото, монтирано в другия край на къщата!! Ако ви се струва, че прекалявам с удивителните, причинта е защото пиша това след поредната бзсънна нощ. Сега чакам доставка на някакви белгийски тампони и ако с тях положението е същото, този климатик ще го изхвърля!

    Изяждам се от яд, че предпочетох това Фуджицо пред Тошиба, която е несравнимо по-добър климатик във всяко едно отношие..

  18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #15

    Отговор: Проблем с FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA

    Ами в къща си, нямаш изолация, машината работи по-интензивно и затова дефроства по-често.Пък и казваш виелица има, това също води до по.чести дефрости.Макар твоите да не са чак толкова чести, щом са на 2-3 часа, други машини при такава ситуация ще пишкат на час, че и по-често.ФУД...не са от машините с тихи външни тела по принцип, но много зависи и от монтажа на външното.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fujitsu AWYZ14LB NOCRIA ще ми върши ли работа?
    От diss във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 37
    Последно: 30-04-14, 23:03
  2. разлика м/у 2 nocria AWYZ14LB , AWHZ14LB
    От chefolino във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 18-12-13, 17:05
  3. Daikin FTX50GV / RX50GV или FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
    От mihailradosalvov във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 17-11-12, 09:27
  4. Sanyo DS45T2 или Fujitsu AWYZ14lb Nocria
    От vacata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 26
    Последно: 04-01-11, 10:02
  5. Fujitsu AWYZ14LB Nocria - достатъчно мощен ли е за 43 m² ?
    От $windle във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-09, 23:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе