Резултати от 1 до 5 от общо 5

Отмирисване на чисто нов климатик. Моля за помощ.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2015
    Мнения
    1
    #1

    Question Отмирисване на чисто нов климатик. Моля за помощ.

    Здравейте. Пиша, защото вече се отчаях да търся в интернет информация и се надявам някой опитен съфорумец да ми помогне с проблема, а той е следният:
    Лятото купих един ей-такъв климатик HISENSE AS-09UR4SVGVQ5 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria за възрастна жена.
    Няма да споделям как монтажистите си оставиха ръцете при поставянето, понеже това е друга тема.
    Та, значи, климатика го пуснах на изстудяване и започна да мирише приятно - има арома филтри, но миризмата стана толкова силна, че чак на мен ми призля все едно съм изпръскал 1 флакон дезодорант в стаята. Отворих го и видях въпросните арома филтри закачени на обикновените филтри. Махнах ги, защото вонята си беше от тях. Да ама климатика продължи да пуска миризма, явно остатъчна. Със сигурност не е същата по сила, даже ми е приятна на мен, но възрастната жена не може да я понася (наистина си понамирисва). И на топло, и на студено, все парфюмира. За съжаление не спира с времето. Няколко пъти оставях само вентилатора да работи по цял ден. Позамислих се и видях, че има плазма филтър. Да, но не мога да го намеря. Предполагам, че е зад топлообменника.
    Въпросът ми е дали някой знае къде е това чудо и лесно ли се вади без да смъквам климатика? А ако го оставя дали ще помогнат тия спрейове за почистване, които ги ползват за вонята от лятото? Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от avenger; 04-12-15 в 20:13.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #2

    Отговор: Отмирисване на чисто нов климатик. Моля за помощ.

    Оставете го да работи смятам че до няколко дена вече няма да се усеща .

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #3

    КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА HISENSE AS-09UR4SVGVQ5

    Здравейте, по лятните прИмоцийки и аз се закачих на един такъв -- и за офис 15 кв.м. с външна витрина 4,2 на 2,80 стъклопакет - добре се справяше за охлаждане, а и все още за отопление /под 0 още не е падало в Русе.

    Относно филтрите - истински ПЛАЗМА филтър - НЯМА. Не си и правете труда да търсите.
    Отначало и на мен ми беше силен Арома филтъра, на и все още - вече 6 месеца се усеща. Не би трябвало да е толкова натрапчива миризмата, още повече че сте го махнали.
    И новите ако миришат от "летни микроби", то е накиселяваща миризма и се усеща най-много когато не работи компресора, а само върти въздуха. За да се изчисти - махате всички филтри и напръсквате обилно вътрешния топлообменник с Меглио /или друг обезмаслител/, включвате климатика на ОХЛАЖДАНЕ и след 7-8-10 минути минимум работа на най-ниска температура, може да го напръскате и с чиста вода да се поотмие обезмаслителя с евентуалните "вредители" . Друго за момента няма какво да Ви посъветваме. Фирмите за климатици правят същото при профилактика на вътрешното тяло. Ако не умеете - викате си фирма и така...

    В интерес на истината съм очарован - за климатик при това ИНВЕРТОРЕН за само 560 лв с монтажа. Тръгва си плавно, въобще не е шумен, и консумацията му е доста добра. Тепърва предстои обаче да го видя как ще е при хубавите минуси в Русе

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #4

    Отговор: Отмирисване на чисто нов климатик. Моля за помощ.

    дано не фане в русе СТУД,че ще разбереш кво си купил...........

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #5

    Отговор: Отмирисване на чисто нов климатик. Моля за помощ.

    Така и така съм отворил тая тема... да дам отзив... тва куче бачка още... и в студ и в пек, не се предава. Топли много прилично и когато си темперира помещението е повече от нормална работата му. Размразява си нормално. Може би трябваше да е 12-ка, но и така съм предоволен. Сега преди отоплителния сезон го поочистих с ОБЕЗМАСЛИТЕЛ ЧИСТО /с до 3% сода каустик в състава/, и като поизмих и арома филтрите, пак пусна аромат /вече съвсем слабо и ненатрапчиво/. Абе... доволен съм за тия пари и минималните сметки които плащам. Другото в офиса са 2 лаптопа с 2 монитора и 1 принтер - та няма и кой да му помага твърде :D Нямам представа каква му е карантията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Моля за помощ при избор на климатик
    От ddd74 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 27-01-14, 20:43
  2. Моля за помощ при избор на климатик.
    От RolitasR във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 31-08-13, 19:03
  3. Продавам чисто нов климатик!
    От val4o0o0 във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 17-09-11, 16:12
  4. Моля за помощ при избор на климатик за спалня
    От brutas във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-08, 12:10
  5. Отговори: 6
    Последно: 01-12-06, 10:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе