Резултати от 1 до 5 от общо 5

Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    3
    #1

    Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

    1. Режим IFEEL за какво се използва?
    2. В режим SMART при натискане на бутоните за настройка на температурата се появяват седем възможности 1,2,3,4,5,6,7. За какво служат?
    Благодаря предварително на всеки отзовал се на помощ.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

    SMART mode (fuzzy logic operation) - температурата и скоростта на вентилатора се променят автоматично на база реалната стайна температура. В режим отопление температурата, която се стреми да поддържа климатика е 22°, а на охлаждане 26°. В случай, че тези температури не са достатъчни ползвателя да се чувства комфортно има възможност за промяната им нагоре или надолу с градус, два, три и така до седем. Цел на режима е икономия на електроенергия, чрез промяна оборотите на вентилатора в зависимост от температурата, при което се въздейства върху субективното при човека усещане за топлина и студ.

    При едни производители "I Feel" mode - е за автоматичен избор на режима и скоростта на вентилатора от климатика на база температурата в помещението. Температурата може да бъде променяна плюс-минус 2° от тази, която климатика се стреми да поддържа, при различните марки и модели е различна и е към 23-24°.

    При други производители "I Feel" function - е за това дистанционното да следи и подава информация на вътрешното тяло каква е стайната температура.

  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    3
    #3

    Re:Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

    Благодаря valen1, помогнахте ми много с точните отговори! Уточняващи въпроси:
    1. В SMART mode охлаждане градусите 1,2... повишават температурата, т.е. тя става 27С, 28С ... или обратното?
    2. Относно "I Feel" function, автоматичният избор на режима и скоростта на вентилатора от климатика на база температурата в помещението не дублира ли режима SMART?

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re:Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

    Относно "I Feel" - не знам при твоят модел производителят на климатика за кой от двата възможни варианта е ползвал това наименование. Ако на дистанционното имаш отвори през които да влиза въздух значи е варианта с температурен датчик в него. Другият вариант с това наименование е всъщност режим Auto, при който климатика сам решава дали да охлажда, топли и за вентилатора. Просто някой производители изглежда са решили да се различават малко от другите и вместо да се казва "Автоматичен режим" го нарекли "Чувствам", тоест подсъзнателно вероятно ни казват, че този продукт не е като другите, уред който бездушно и студено да отчита и регулира температурата, а го прави на база усещане и чувство.

    За функция SMART - в режим отопление ползването на цифрите качва, а в режим охлаждане сваля предварително заложената температура, която климатика се стреми да достигне. Целта на функцията е икономия, тоест са заложени такива параметри за достигане, при които климатика работи в съответният режим възможно най-малко, но същевременно изпитваш комфорт. Провери все пак дали тези цифри не са предварително заложени седем варианта на поведение на вентилатора и температурите, от които ти да си избереш най-комфортният за теб.

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    3
    #5

    Re:Климатик NEO ACS-HR 12NT - режими

    Отново благодарство!
    Разгледах дистанционното - няма температурен датчик. Значи е вторият вариант, т.е. режим Auto. И още не мога да се оправя с тези два режима. Лошото е, че няма сайт на производителя. Не се предавам, ше продължа да ексериментирам и каквото науча ще го споделя.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344078002[/time]_________________________________________________

    Ops, грешка!
    На дистанционното има отвори, т.е. има температурен датчик и показанието на температурата на дисплея му се променя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Смяна на климатик (нов климатик-стари тръби)
    От ADAX във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 25-02-19, 19:58
  2. Климатик с плазмен филтър или климатик и въздухоочистител
    От ivosladur във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 20
    Последно: 04-12-10, 19:26
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 18:21
  4. Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !
    От 6pek във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-10, 11:02
  5. Отговори: 22
    Последно: 15-11-09, 21:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе