Страница 3 от 36 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 527
Like Tree112Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #31

    Re:Климатици LG

    Както и да е тези LG-та са екзотика и това само показва че корейчетата от LG се мерят с най-големите, от скоро имам вземане даване с промишлената им серия и останах приятно изненадан от продуктите и не толкова приятно от цените ... както и да е признавам че от няколко месеца работя за корейската компания и съм свидетел че хората наливат сериозни пари в този бизнес за да се освободят от имиджа на компания за телевизори и прахосмукачки. В глобален мащаб извадиха трета серия VRF със инверторни скрол компресори с обърнати зони изцяло девелопнати от LG. На месна почва инвестираха в LG AC Academy Което си е чиста проба учебен център естествено ориентиран към продукцията на LG но всъщност може да се посети от всеки който има желание като курсове има всяка седмица във сряда и петък с различна тематика. Освен това успяхме да издействаме дарение към ТУ София катедра топлотехника - работеща мостра "Therma V" което си е термопомпа въздух вода с монтирани допълнително манометри на ниската и високата страна на фреоновата част с топломер на водната част и т.н. Абе хората подхождат много серьозно към този сегмент и имат много добър потенциал.

  2.  
     
  3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #32

    Re:Климатици LG

    Сигорен сам. че е така аз имам малки наблюдения относто тази марка имам един ремонт на стар модел машина но определено хората не изостават с нищо от развитието на климатичната техника това че тука в българия идват продукти от нисък ценови клас и нисак клас производсво е друго вапрос Пазара тука в българия е такъв че няма как да очакваме последните модели на която и да е компания

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #33

    Re:Климатици LG

    Еее не вярно, че в България се продават само климатици LG с ниски цени - даже напротив предлагат се всички климатици от всички серии. Може би си изпаднал във заблуда, ако си прегледал щандовете с климатици на Технополис и Техномаркет, но всъщност LG си предлага всички климатици пък всеки се съобразява какви цени са му по джоба.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #34

    Re:Климатици LG

    dkolov е прав по принцип, но освен евтините модели в момента върви промо на новата арт - кул серия която е с EEV, BLDC комп и коп над 4 ... освен това в SCAC сериите има HICOP модели които по нищо не отстъпват на дАЙКИНИ МИТСУБИШИТА И Т.Н иначе в средния клас RAC така наречения модел NOVA не се прелага в супермаркетите а само в партньорите които продават и промишлената серия.

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #35

    Re:Климатици LG

    Европейските модели климатици LG са орязани от към килограми и не са подходящ избор за хора очакващи климатика да ги топли при ниски външни температури.

    Иначе от към дизайн и ефекти изглеждат много добре.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    74
    #36

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    не са подходящ избор за хора очакващи климатика да ги топли при ниски външни температури.
    Погледни S12AF След близо година на пазара и монтирани достатъчно бройки имам някой наблюдения Няма оплаквания за нетоплещ и/или замръзнал климатик Направени измервания при първоначално пускане .Темп в стаята 10 гр Температура на струята 50-52 гр Консумация на пълна мошност 1400 вата Това беше началото на декември Стандартен панелен хол първи етаж без изолация и дограма Обаждах се селективно на няколко клиента със такива машини края на февруари Никакви проблеми през зимата и нормални сметки за ток между 50и 70 лв за климатик Май излиза добра алтернатива на доста превъзхвалени марки като цена и качество

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #37

    Re:Климатици LG

    Това звучи малко нелогично, защото никой вече не произвежда климатици само за Европа - просто не е рентабилно да пускаш поточната линия за едни климатици, които да продаваш в Америка, а след това да правиш други климатици които да продаваш в Европа.

    Така мисля, че в твърдението че климатици LG за Европа били различни и негодни за отопление не отговаря на истината. Не само това, но и много климатици LG си се използват за отопление и то много успешно. Не мога да разбера откъде си чул или прочел това, но определно ми се струва,, че някой съвсем тенденциозно ти е казал неща в които няма грам истина.

  10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #38

    Re:Климатици LG

    Защо се чудиш, например ФУДЖИЦУ правят едни машини за Европа и съвсем други за Австралия и Нова Зеландия.Машините просто нямат нищо общо едни с други, но излизат от един завод.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #39

    Re:Климатици LG

    разликата по региони основно е свързана с месни особености като ел. напрежение, честота, разрешен R22, нуждата от отопление и т.н така че наистина има различни модели за европа и америка най малко заради разликата в захранващото напрежение иначе твърдението че за европа са орязани е малко смешно след като точно в европа са едни от най - строгите регулации...

    Колкото до това че климите на LG не топлят това не е вярно ... напротив даже се справят много добре особено инверторите

  12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #40

    Re:Климатици LG

    Аз имах конкретно предвид LGC и LFC сериите.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #41

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Защо се чудиш, например ФУДЖИЦУ правят едни машини за Европа и съвсем други за Австралия и Нова Зеландия.Машините просто нямат нищо общо едни с други, но излизат от един завод.
    Сурен ли си че излизат от един завод, защото мисля че някой идват от китайски заводи а други не. Предполагам че има някаква друга зависимост, защото почти всички производители на климатици имат различни заводи, а след това всичко зависи какво поръчват търговците. Европа не е регион в който да се използват климатици с изключение на южната част .

    А не сетих се! Мисля че съм чел за много по-строги изисквания от гледна точка на енергийна ефективност в Австралия и Америка. Не говорим за COP и EER, а за сезонна енергийна ефективност и това е уредено със закон. На Европейския пазар мисля, че не съществува такъв закон. Миналата година се опитаха нещо да направят, ама мисля че лобито на производителите на битова техника е много силно и в крайна сметка останаха само препоръчителните етикети за клас на енергийна ефективност с идеята хората да пазаруват разумно и да бъдат насочвани. За тази цел май бяха въведени два нови класа по-високи от А и с това всичко приключи.

    Така пазара в Европа е доста по-либерален от този в Австралия и позволява да се прелагат свободно климатици с по-ниска степен на енергийна ефективност. Мисля че ако се въведат същите ограничения от пазара ще изчезнат всички климатици примерно с цени до 2000 лева от масово използваните. . Нали се сещаш че това общо взето ще терминира пазара на климатици, защото ще останат много малко хора които искат и имат възможност да си позволят толкова скъп климатик.

    Мисля че горе долу това е причината може да не съм много точен, защото тези неща съм ги чел преди повече от година.

    Въпреки всичко LG произвежда най-различни климатици включително и такива, които влизат в клас на енергийна ефективност A++, ако го мерим по новите етикети, както и други, които са просто А - разликата обикновенно се изразява в цени и всеки си прави сметката. В Австралия си правиш сметката дали изобщо можеш да си позволиш климатик, защото регулациите ограничават възможността да си купиш ефтин и неефективен. Мисля че е добре известно че ефтините климатици като правило са и малко по-неефективни.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #42

    Re:Климатици LG

    Снощи твърдеше друго за евтините,че не било важно какви материали се влагат,а как ги ползваш?Също така и в северна Европа се отопляват с климатици но са усилени да работят до -30,а имат и изискване да вадят около 3кв. при -15 мисля-трябва да проверя от компа като се прибдера.Иначе като цяло европейският пазар е по малък в сравнение с Япония,Азия и Океания,С.Америка и Австралия.Мисля,че и африканският пазар е по голям от европейският
    за климатици.Та както си видял,затова японските клими са на такова ниво-огромен пазар,високи енергийни изисквания и безупречно качество.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #43

    Re:Климатици LG

    Точно така, но първо трябва да уточним какво означава термина ефтини климатици или поне кой какво разбира под това. Лично аз когато казвам ефтин климатик говоря за такъв който струва около 1000 лева или 500 евро. Лошото е че през последите години се появиха още по-ефтини климатици и все още не знам какво определние би трябвало да получат те.

    Всъщност доколкото си спомням снощи исках да кажа, че е не са важни толкова какви материали се влагат, а как се прави монтаж, настройка и вкарване в режим, но наистина си много прав че е много важно и как използваш един климатик. Разбира се че и те са важни, ама когато правиш монтаж без да разполагаш дори с прост манометър материалите започват да остават малко на заден план не мислиш ли? Т.е. важни са ама на този етап в България има по-голям проблем и много хубави климатици често работят по зле от други ефтини климатици. Предполагам знаеш че дори и 10 грама фреон в повече или по-малко могат да извадят машината от оптималния и режим на работа, а какво ще си помислиш когато от някой климатици се изваждат по два килограма фреон в повече от това, което пише на табелата.

    Повечето хора са обикновенни потребители и те използват бутоните на дистанционното управление за включване, изключване, настройка на режима и промяна на температурата -толкоз. Ако нямаш пари се съобразяваш и гледаш да спестиш, само дето в Австралия и Америка много хора не страдат от липсата на пари и не обръщат внимание колко ток им харчи климатика. Предполагам, че това е една от причините да се въведат регулаторни мерки с цел постигане на други цели.

    Що се отнася до Европейския пазар на климатици, той наистина е твърде малък в сравнение с останалите части на света и е концентриран основно в южната част на континента. Когато си на юг там изграят други фактори и основния е че един климатик се използва само за охлаждане. Това води след себе си инвестицията в икономичен климатик нерентабилна, защото навън е 30, а вътре е 20 градуса и в такива условия всеки климатик си е достатъчно икономичен. Загубите при 10 градуса разлика са двойно по-малки в сравнение когато навън е 0, а вътре 20, да не говорим че дори и една тента върши много добра работа през лятото.

    Не знам дали най на север някой използва климатици за отопление, но доколкото знам цяла западна и северна Европа има много по-мек климат от този, който е в България - основно заради Гълфстрийм, който прави зимата мека, а лятото умерено горещо. Спомни си че тази зима падна пет сантиметра сняг в Париж и това беше природно бедствие според новините. Не само това, но и миналата година срещнах един човек живеещ в Швеция, който не беше виждал толкова сняг и студ от десетилетия.

    Не само това, но и цяла Европа използва природен газ за отопление, защото той там май е по-ефтин дори и от България, пък доходите на хората са по-високи и никой не го интересува да спестява като използва климатици за отопление. Разбира се най-вероятно има хора, които го правят но масата от хора дори и не са се замисляли върху този проблем. Доколкото знам по-бедните слоеве на населението получават помощи от държавата от сорта на биогорива.

  17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #44

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov

    а какво ще си помислиш когато от някой климатици се изваждат по два килограма фреон в повече от това, което пише на табелата.
    Е това ми хареса повече и от 600те удара в минута- точно колкото е скорострелноста на АК-47-трябва да знаеш какво е!А да си поглеждал към твоя климатик, колко фреон има- дали има и кило,и как от един ще извадиш два-ще правим фокуси-не върви в този форум?

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov

    Не знам дали най на север някой използва климатици за отопление, но доколкото знам цяла западна и северна Европа има много по-мек климат от този, който е в България - Не само това, но и миналата година срещнах един човек живеещ в Швеция, който не беше виждал толкова сняг и студ от десетилетия.
    Ето, пак ще ти пусна клипче-специално за теб-събитието е на север от Лапландия-мицубиши FD.
    https://www.youtube.com/watch?v=LkV0kfwuZz8#ws
    По надолу в друга тема гледам ,си скъсал нервите и на Jackas та я е заключил,a той е от кротките модове.Лошо.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #45

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    А да си поглеждал към твоя климатик, колко фреон има- дали има и кило,и как от един ще извадиш два-ще правим фокуси-не върви в този форум?
    Да пич напълно си прав не става с фокуси, а с усърдие. Можеш да питаш Фишев колко фреон извади миналата зима от един климатик. Понеже има много майстори на климатици дето четат форуми или де да знам какво и като не работи един климатик първото нещо, което правят е да обяснят на клиента как нямало фреон - и така няколко пъти.

    Що се отнася до модератора, той всъщност се изказа малко неподготвен и това ме подразни. След това реши че има право да направи това без да знам откъде идва това някакво право. Мисля, че не съм нарушил никакъв закон или поне той не даде никакви мотиви за погрешно мое поведение заради това ми се струва че малко ме дискриминира, с което може би ми нарушава човешките права на свободно изказване.

    Както и да е не ми се разправя, въпреки че понякога се дразня, когато се пишат глупости умишлено или неумишелно без да се мисли, че с тези глупости някой човек може да бъде подведен при взимане на някакво решение.

    Що се отнася до клипчето обърна ли внимание на количеството снежна покривка. Въпреки че е на север и въпреки че е лапландия количеството сняг не е много повече отколкото в България в нормална зима. Много хора допускат грешката в своето мислене, че един климатик се плаши от студ. Всъщност това не е така, защото фреона се изпарява на много ниски температури и колкото и да е студено цикъла на Карно си е възможен. Малко пада ефективността и повече пада капацитета, но за това си има прости решения - повече мед и алуминии.

    Предполагам че много добре знаеш, че проблема на един климатик е водата, т.е. влажността на въздуха. От клипчето не става ясно за колко време се е натрупал този лед, но в България има региони в които могат да се постигнат същите резултати за няколко дни и то даже при леко положителни температури. Като основно правило колкото по-студено е навън, толкова количеството валага, което съдържа въздуха е по-малко, респективно и възможността за замръзване на външните тела подтисната. Предполагам си забелязъл че бум на замръзнали климатици има, когато е около нулата и недай си боже има мъгла, а когато е минус 7 и надолу, ако климатика е изчислен както трябва общо взето няма никакъв проблем.

    Разбира се може да опонираш, че много климатици трудно топлят при ниски температури, но голяма част от тях не го правят, защото са направени известни компромиси когато са купувани с цел да се постигнат по-ниски цени - общо взето игра между търговците да изглеждат конкурентни нищо повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 36 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе