Страница 4 от 36 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 527
Like Tree112Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    51
    #46

    Re:Климатици LG

    Здравеите,да дам и аз моито мнение за климатици LG.Имам такав от 6-7 години.Не разбирам много от климатици но климатика които ползвам се справя отлично на ниски температури и няма никакви проблеми на -6 или -7 градуса.Като чета какви проблеми имат другите с различните марки климатици разбирам че LG са саздали много читави климатици и затова не попадат вув форумите.Моето мнение взимаите климатици lg и не се плашете.
    п.п.има и климатици от марките самсунг,мидея,панасоник,емерсон и нео наи спулучливи са lg и мидея.А наи зле панасоника които се оказа голям проблем въпреки че е наи скъп не работи на минусови температури.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #47

    Re:Климатици LG

    Ама никой не казва, че климатици LG са калпави климатици и не стават за отопление при ниски температури. Света е шарен и всеки си има своите предпочитания. Може би заради това си изпаднал в заблуда че някой ги намира за неподходящи и неприложими в дадени условия- просто някой харесват PANASОNIC, други SAMSUNG, а трети нещо друго и в това няма нищо лошо защото всеки човек си има своя вкус и предпочитания.

    Друга съществена заблуда е че и останалите марки климатици са калпави и най-удачния избро на климатик е LG. Понякога се получава такова широко разпространено мислене, но причината за него не е в самите климатици а във други фактори. Например някой не успял да осигури добър ремонт и сервиз на даден климатик и след това този който е бил принуден да стои на студено се оплаква налява надясно за да излее натрупалата се отрицателна енергия.

    Друг пък е поладнал в силна конкуретна среда и може да се е поблазнил да си купи климатик на по-ниски цени, който не отговаря на неговите нужди за отопление, което в крайна сметка води до липса на такова. За съжаление човешкия мозък има склонност да забравя и отново като поседи на студено човек е склонен да прехвърли вината извън себе си, защото е забравил какви са били основните аргументи за избор на климатик

    Понякога има много причини даден климатик да придобие лоша слава и много малко от тях имат нещо общо със самия климатик, но дори и да има някакъв проблем определн модел за това нещо обикновенно си има сервиз, който трябва да отсрани появилите се дефекти при извършването на максимално качествен ремонт.

  4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #48

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    ... LG са калпави климатици и не стават...
    ето колко просто може да е всичко.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #49

    Re:Климатици LG

    Ех някой хора много обичат да изваждат думи от контекста и да блеснат пред останалите. Мисля че това май се наричаше популизъм, който води до временни ползи, но за съжаление много временни.

    Интересно дали убеждението ти за това, че климатици LG са калпави идва от личен опит или просто повтаряш това, което си чул някъде с цел да бъде манипулирано твоето мислене. Интересно на каква база стъпва схващането ти или просто реши че можеш да копираш част от това, което другите мислят по даден казус.

  6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #50

    Re:Климатици LG

    аз имам един арт кулл в офиса сложен - върши точно това за което е сложен. безотказно. вече 3-та или 4-та година.

    писна ми да чета мнения за машините от които не си доволен,
    тази ти голяма компетентност май в бая лош личен опит те е вкарала.
    може пък аз да съм късметлия а ти кърък знае ли човек има и куци бройки.

    кажи кой е най-великия климатик който ти виси на стената, да я видим тази велика машина.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    329
    #51

    Re:Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Защо се чудиш, например ФУДЖИЦУ правят едни машини за Европа и съвсем други за Австралия и Нова Зеландия.Машините просто нямат нищо общо едни с други, но излизат от един завод.
    Да си работил някога в завод !??? Да знаеш какво е "поточна линия" ?
    p.s говориш пълни ама пълни глупости....

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #52

    Re:Климатици LG

    Сигурно, щом казваш, кой съм, че да споря...... Я ми кажи 09 и 12 LGC и 09 и 12 LFC от кой завод излизат.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #53

    Re:Климатици LG

    На кашона на всеки климатик има код пише къде е произведен. При китайските климатици трудно ще разбереше в кой точно завод е произведено нещо, защото там има много заводи. Китай е голяма държава и гълта много климатици. Ако на кашона ти пише P.R.C голямо разследване ще трябва да проведеш за да разбереш къде в кой завод се прави всеки климатик.

    Всъщност сега се сещам, че този код означава къде е регистриран производителя, а не фабриката въпреки че май иа стандарт според който в този код трябва да е обозначено кой е завода производител. Всъщност това едва ли има някакво голямо значение.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304511849[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    кажи кой е най-великия климатик който ти виси на стената, да я видим тази велика машина.
    Този въпрос към мен ли беше отправен или само таки си помислих. Малко неясно е поставен и не става ясно, кой трябва да отговаря.

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #54

    Re:Климатици LG

    Завода няма значение, естествено, ако само поръчваш машини и ти лепят марката.Специално при ФУДЖИЦУ има значение за къде са, защото серията LFC/ с уникални характеристики/ са за Нова Зеландия и Австралия и не знам по какви причини се продаваха само там.И новата серия LVCA има доста разлики с тези за Европа.Съмнявам се за две серии с кратък живот да се прави нов завод или отделна поточна линия.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #55

    Re:Климатици LG

    Ама нали вече ти обясних, че никой не произвежда климатици само за един къде си, а всичко зависи какво поръчват търговците. Обещай на твоя дилър че ще успееш да продадеш няколко хиляди бройки от тези толкова хубави климатици, след като си изпълни обещанието и бъди сигурен че ще успееш.

    Предполагам, че щом са толкова хубави те най-вероятно са и на много високи цени, което означава, че ще е трудно да го изпълниш тъй-като в този сегмент има и много други хубави климатици, на MITSUBISHI, DAIKIN, PANASONIC и така нататък. Засега пазара се насища в ниския и средния сегмент поради различни причини, докато продажби на хубави инверторни климатици трудно биха могли да се разгърнат мащабно без необходимите регулации, които ограничават ефтини и неикономични климатици. Както ти споменах на предната страница в Австралия не е позволено да си купиш неефективен климатик, докато в Еропа не е препоръчително.

    Така колкото и да са хубави тези климатици остава ти да обясниш на всички хора, че това наистина е така и то в условия на конкуренция, която веднага ще предложи друг климатик на по-ниски цени и след като пазара е свободен засега няма кой да внася тези перфектни инверторни киматици след като трудно ще има реализация в добри обеми. MITSUBISHI, DAIKIN, PANASONIC и LG също имат много хубави модели и ще е интересно с какво това FUJITSU ги превъзхожда.

  13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #56

    Re:Климатици LG

    http://www.fujitsugeneral.com.au/pro...247/asta09lfc/ ето 09LFC, виж му характеристиките, там са и на 12-цата.А цената явно не е решаваща, защото се продават и във Виетнам, освен в Австралия и Нова Зеландия.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #57

    Re:Климатици LG

    Всъщност порових в Австралийските сайтове да попрочета за тези климатици FUJITSU- четох за ASTG12LVCA. Не съм ги виждал тези инверторни климатици, но като каталожни данни и цени много ми заприлича на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZJX-S.

    Това също е един много хубав климатик! Гледах че Австралия ASTG12LVCA струва към 1600 тамошни долара, което по днешния курс на БНБ прави към 2200 лева. Горе долу на същите цени е и SRK35ZJX-S, но в България. Сравнение е грубо и не може така да се вадят прецизни изводи по този начин но все пак.

    Второ в каталозите пише само COP и EER и това може да бъде леко подвеждащо, защото тия параметри се измерват при точно определни условия, които рядко се случват при релна работа. За един климатик е важно как работи през цялото време и какво става като удариш сметката накрая. Поради тази причина мисля, че едни от най-икономичните инверторни климатици са тези, които разполагат със сензор за присъствие тъй-като той оптимизира консумирания електрически ток допълнително в по-дълъг период от време.

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #58

    Re:Климатици LG

    Кое му е икономичното на сензора за присъствие? Като ме няма да ми изстине стаята и като вляза вътре да се набере и да ми е хладно известно време - мерси. Предпочитам аз да му казвам как да работи, а не той на мен.

  17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #59

    Re:Климатици LG

    LVCA е по-новата им серия за там.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #60

    Re:Климатици LG

    Все пак видях и модела за който говореше, ама неговите цени са колкото на една URURU SARARA и в случая не може да става дума за никакво сравнение.

    Допълнително сензора не изключва климатика и стаята на изстива, а просто се оптимизира потреблението на енергия. Ако вътре имаш допълнителни източници на топлина врмето през което сензорите на вътрешното тяло ще раберат това е прекалено дълго и стаята леко се преохлажда, което води до ненужна консумация на електрически ток. В режим на отопление наобратно разбира се.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304519220[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    LVCA е по-новата им серия за там.
    Не не е по-новата просто правят две серии - едната е супер икономична, а другата по-малко се цел да се получат различни крайни цени и да удовлетворят максимално дожоба на този, който се интересува. Всички производители на климатици правят това, а всеки сам си прави колко ще даде когато купува климатик и колко ще дава когато го използва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 36 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе