Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree7Одобрявам

Мнения от собственици на климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #1

    Мнения от собственици на климатици LG

    Има мнения за климатици LG във форума, но по-малко са мненията на собственици на такива климатици и повечето на теоретици

    Кажете смогват ли да стоплят при тези ниски температури в момента (-10 ; -20 градуса).

    Ако може с повече подробности за модел климатик, големина и вид на отоплявано помещение, поддържани градуси, външна температура, изходяща температура, разход.


  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    4
    #2

    Re:Мнения от собственици на климатици LG

    LG CS-12AF (NHO) made in Turkey- 2броя, единия в стая север 16кв. с ПВЦ, гипскартон и вата на външни стени и таван, другия в стая юг 12+6 кв(преход), ПВЦ, гискартон и вата на външни стени. При -15 градуса и зададени 20 градуса и двата поддържат 21-22 в стаите, като вечер не са проблем и 24-25 градуса.Много редки дефрости, успях да преброя 2 през деня на единия при -10 градуса, като няма почти никакъв лед под външното тяло. За разхода, засякох с уред този в северната стая при 6 градуса външна температура(края на октомври).При зададени 20 градуса през деня и 22 през нощта, за 24 часа "изгори" 3.2 киловата.Външните тела не бих казал, че са по шумни от други марки, по скоро при мен проблем беше вибрацията която се усеща вътре в стаите. С едни качествени тампони и нивелиране проблема се реши.По принцип се бях засилил да купувам един класен климатик, но не устоях на промоцията от 850лв с безплатен монтаж, рискувах и взех два въпреки негативното мнение към марката във форума, за което не съжалявам до момента.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    56
    #3

    Re:Мнения от собственици на климатици LG

    LG CS 09 AF (външното тяло пише че е корейско, вътрешното турско)- стая около 13 кв. север дървена дограма, панел последните 2 дена (София) средната консумирана мощност през нощта 660 Вт при зададени 21гр. при пускане първия един час около 1000Вт (в зависимост ниска 900Вт или средна скорост на вентилатора 1100-1400Вткакто и температурната разлика текуща в помещението и зададена) при зададена ниска скорост на вентилатора (зададени 22гр.) , преди застудяването тази седмица в установен режим (без изключване 2 дни ) средната консумирана мощност под 400Вт при зададени 22гр. Дефрост 1път (който съм забелязъл) на 10-12 часа последните 2 дена . Шума е по-голям и на двете тела (особено външното) от този на Мицубиши Илектрик (не нов модел) В режим на макс мощност (която е 30мин , после остава на зададени 30гр. и макс. скорост) направи дефрост на един час изходящата темп. става 52гр. (външната температура беше мисля минус 10гр.)при което консумираната мощност става най-голямата , обявена на табелката към 1600 Вт а средната за този тест бе към 1500Вт . Въобще има покритие на данните , които са обявени работи и под минус 15гр външна температура. Мощността я меря с електромер и хронометър. последния месец цената на отопление на тази стая е под 20 лв. като през деня се изключва без почивните дни.При по-висока външна температура над -5 работи в прекъслив режим, при сегашните температури непрекъснато температурата на изхода преди застудяването тази седмица е 35-38гр. а тези дни не съм я мерил)

  5. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #4

    Cool Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Благодарение на форума избрах климатици LG. Като цяло мненията за марката бяха по-скоро лоши, но пък мненията на ползватели и на монтажници (които монтират LG) бяха добри. Бях отделил ограничен бюджет (до 1000 лв.), предпочитано място за покупка ТМ, а алтернативите бяха Хитачи и Панасоник. Спрях се на LG S12AF и LG S12AT, които закупих на цена ~870 лв. с монтажа (единия включен в цената, другия- от друга монтажна фирма на ТМ) и на LG S09AT (~670 лв. без монтаж).

    Какво прочетох преди да ги купя:
    • двойни топлообменници, но пък неособено големи тела
    • наличие на ЕТРВ
    • мощни компресори (1000 вата)
    • 1000 (900) грама фреон
    • много добри данни в сервизната книжка при отопление на ниски температури
    • ниски нива на шум.


    Какво се оказа:

    • Наистина топлят при ниски температури. Единия климатик съм го поставил в помещение, за което тук препоръчват задължително Nocria
    • Не се форсират при старт и при on-off, тръгват плавно и се спират на 500-600 вата, дори не достигат до номинал (за разлика примерно от МЕ, които винаги тръгват на номинал)
    • Много висок минимум (нищо общо с този по каталог), почти цяла зима изкараха на оn-off режим. Консумацията не пада под 500 вата
    • Дефрост само при нужда, случва се да работят дни на минусови температури без да размразяват ако няма нужда
    • Размразяването трае 10 минути и много лошо се форсират след дефрост, компресора достига пълна мощност и работи така 3-4 минути, което води до големи шумове от външното тяло
    • Вътрешните тела са относително тихи
    • При минусови температури външните тела са по-шумни от желаното, има резонанс при определени честоти (това лято смятам да сложа тампони с прекъснат болт на мястото на фабричните)
    • При минусови температури се включва подгряване на компресора
    • Плазмата на AT серията се усеща, добра екстра за тези пари
    • Няма пукане на пластмаси. На единия климатик се получава леко преливане на фреон, но предполагам заради твърде късия тръбен път
    • Сметки за ток- нормални, по-малки от очакваното.
    • Надеждност- слаба. С два климатика имах проблеми в гаранционния срок. На единия изгоря външната платка (която струва почти половин климатик), на другия се повреди клапата на вътрешното тяло.
    • Гаранционен сервиз- по-скоро добър. Климатиците са с фирмена гаранционна карта на LG. Първоначално монтажните фирми свързани с КиК смятаха, че гаранциите и за двата ремонта няма да бъдат уважени (аргументи като токов удар, механична повреда, ненавременна профилактика). Макар и твърде бавно, климатиците бяха отремонтирани. Явно от LG България осигуряват добра гаранционна поддръжка, бяха изпратени нови части.


    В момента посочените модели се намират трудно и са на по-високи цени, за сметка на това сега има модели с включена 5 год. гаранция.
    Като цяло това не са климатици за маниаците, които търсят перфектния климатик. Но са добър избор за тези, които имат ограничен бюджет. Ако трябва в момента да купувам може би пак щях да заложа на LG, но на 9-ки вместо 12-ки- същите като хардуер и софтуерно ограничени (така че няма да се форсират чак толкова след дефрост).
    Горните впечатления са за нискобюджетните инверторни серии на LG. Възможно е моделите от по-високите серии да се държат по-добре.
    estqwerty, dmilkov, mirandi и 1 други харесват това.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    15
    #5

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Имам два климатика LG CA12 AWR(но от по-старите версии примерно от 2007) и никога не съм имал проблем.С годините единствено външното тяло е станало по-шумно има повече вибрации,а вътрешното тяло започва да работи след известно време(примерно 5 мин и този проблем е само при режим "отопление")
    Другият е LG S09/MH и се води най-нисък клас инверторен климатик на LG,но искам да ви кажа,че може би това е най-доброто съотношение между цена и качество.Тази зима температурите бяха паднали до към -9 градуса,но стартираше бързо и работеше без проблем в режим "отопление"
    Наскоро бях пътувала до Румъния и там установих,че масово всички климатици в Букурещ са на LG(все едно както у нас масово са Osaka или Midea)Там явно се купуват,като топъл хляб.
    Силно препоръчвам LG на тези от вас,които имат ограничен бюджет за климатик.
    Не е нужно да се охарчвате с прехвалени марки,като Daikin при положение,че за по-малко пари ще получите същото качество и надеждност.
    zhelko одобрява това.

  7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #6

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Това, че вътрешното започва да работи след 5 минути не е проблем, а е екстра - "топъл старт". Ако я нямаше, щеше да духа хладен въздух през тези 5 минути.
    mirandi одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    15
    #7

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Това, че вътрешното започва да работи след 5 минути не е проблем, а е екстра - "топъл старт". Ако я нямаше, щеше да духа хладен въздух през тези 5 минути.
    И аз така си го обяснявам,но защо тогава по-евтиния и по-нов инверторен климатик,който съм описал и похвалил, стартира доста по-бързо?Нещо повече - започва и да отоплява по-бързо от по-скъпия Art Cool климатик.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    53
    #8

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Колега galya_kost тук в Румъния климатиците се използват само за охлаждане не съм видял някой да се отоплява с климатик, а съм се заглеждал по външните тела зимата, именно затова използват ниски класове климатици. Голяма рядкост са Дайкин Панасоник, Тошиба. Това е така заради ниската цена на газта 0.69 ст/м3 срещу 1лв/м3 във България, но това ще се промени до 2018г, имат план за повишаването и до нашите нива.
    Все пак ще бъде интересно да споменете за февруари примерно какво са изгорили и в какви помещения са инсталирани. В интерес на истината аз също се бях насочил към покупка на ЛГ от по-високите модели, но в момента цената им, не е адекватна и просто чакам някаква промоция или черен петък.

  11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #9

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от galya_kost Виж публикацията
    И аз така си го обяснявам,но защо тогава по-евтиния и по-нов инверторен климатик,който съм описал и похвалил, стартира доста по-бързо?Нещо повече - започва и да отоплява по-бързо от по-скъпия Art Cool климатик.
    Всичко е до софтуер и настройка, не съм добре запознат с климатиците ЛГ, но преполагам, че по-новия, макар и по-нисък клас има по-добро управление, което му позволява да се "набере" по-бързо.

    rgadzhev е абсолютно прав, в Румъния никой не се топли с климатици, използват се единствено за охлаждане. Случаите, в които се използват за отопление са основно в системи за централна климатизация от тип Heat Recovery, където има едновременна работа в режим отопление и охлаждане и ефективността на системата нараства доста.

  12. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    176
    #10

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от galya_kost Виж публикацията
    Имам два климатика LG CA12 AWR(но от по-старите версии примерно от 2007) и никога не съм имал проблем.С годините единствено външното тяло е станало по-шумно има повече вибрации,а вътрешното тяло започва да работи след известно време(примерно 5 мин и този проблем е само при режим "отопление")
    Другият е LG S09/MH и се води най-нисък клас инверторен климатик на LG,но искам да ви кажа,че може би това е най-доброто съотношение между цена и качество.Тази зима температурите бяха паднали до към -9 градуса,но стартираше бързо и работеше без проблем в режим "отопление"
    Наскоро бях пътувала до Румъния и там установих,че масово всички климатици в Букурещ са на LG(все едно както у нас масово са Osaka или Midea)Там явно се купуват,като топъл хляб.
    Силно препоръчвам LG на тези от вас,които имат ограничен бюджет за климатик.
    Не е нужно да се охарчвате с прехвалени марки,като Daikin при положение,че за по-малко пари ще получите същото качество и надеждност.
    При възможност споделете при какви условия работи LG S09/MH и в кое населено място.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    15
    #11

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от igt Виж публикацията
    При възможност споделете при какви условия работи LG S09/MH и в кое населено място.
    Условията са нормални.Климатикът се намира в гр.Варна и както знаете характерно за морските градове е,че през лятото е доста висока влажността.Не се отоплявам основно на климатик през зимата,защото живея в газифициран апартамент и зимата единствено го ползвам ,когато времето сменя сезоните и навън е около примерно 10 градуса.Понякога обаче съм го пускала и в много студени дни.Стаята(източно изложение),където се намира този климатик е 15кв.м,но спокойно може да се отоплява и примерно коридор.
    Забравих да кажа,че този модел е произведен в Южна Корея въпреки,че е нисък клас.Господинът от Техномаркет ми обясни,че първите бройки са произведени там,а след това производството ще се прехвърли в Турция.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    53
    #12

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Не се отоплявам основно на климатик през зимата,защото живея в газифициран апартамент и зимата единствено го ползвам ,когато времето сменя сезоните и навън е около примерно 10 градуса.


    С това трябваше да започнете, поста ми за Румъния го написах, за да не се подведе някой, че може да се отоплява при ниски температури с климатици от 800 лв, тук 99.9% от съфорумците търсят климатици за основно отопление.
    При сегашните температури се виждат и тук работещи климатици, много по-евтино отколкото да се върти газов котел 24KW, но температурите паднат ли под нула до тук с климатиците.
    В интерес на истината Лг имат климатици, които вършат работа и при -15, но цените започват от 1500лв. за 12000 БТУ цена съизмерима с Мицубиши, Фуджицу... сходни характеристики.

  16. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    176
    #13

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    galya_kost одобрява това.

  17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #14

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Е някои се отопляваме вече 10 години с климатици за около 800-900 лв, ама марката е друга...

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    53
    #15

    Отговор: Мнения от собственици на климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev Виж публикацията
    Е някои се отопляваме вече 10 години с климатици за около 800-900 лв, ама марката е друга...
    Имах една стара Осака и още я имам, но е в една стая, която не се иизползва, наистина такава жега хвърля дори и при минус 10, външното и тяло е оргомно и тежко, проблема беше, че всяка година ме канеха на празненството на енергото /тогава/ и ме награждаваха със значка и потупване пред строя. След което я замених с един 100 волтов ми разлепиха афиш за враг номер едно. Не съм смятал, но може би в рамките на две години избих разликата в цената между двата климатика. Така, че донякъде съм съгласен с вас да топлят, но на каква цена?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1648
    Последно: 14-01-24, 12:51
  2. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 09:00
  3. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 09:21
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 18:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 12-08-11, 23:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе