Вижте резултатите от анкетата: Какви книги обичате да четете?

Гласували
204. Не можете да гласувате в тази анкета
  • криминални

    32 15.69%
  • фантастика

    46 22.55%
  • фентъзи

    32 15.69%
  • любовни

    3 1.47%
  • трилър

    24 11.76%
  • ужаси

    5 2.45%
  • научна литература

    25 12.25%
  • периодика - списания, вестници (не са книги, но...)

    9 4.41%
  • приключенски

    28 13.73%
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 94

Какъв жанр книги харесвате?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #31

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    Всъщност и аз четях преди време доста научна фантастика, както и криминални, Дашиъл Хамет (не е Хамлет) и Селинджър, доста добри са. Някой беше писал, че Богомил Райнов е много добрър, така е, но баща му Николай Райнов е по-висока класа, макар жанра да е друг.
    Сега чета странни дори за мен книги, предимно бизнес-икономически, нещо, което ми е било чуждо.
    Има и забавни такива, ще ги споделя с вас по-нататък.

    Психиката ми е друга на принципа:

    Аз не страдам от раздвоение на личността - наслаждавам му се !!!
    или
    Аз не страдам от психически разстройства - наслаждавам им сееееее !


    Това е шега за разведряване на обстановката, аз го намирам за смешно, но много хора не.

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #32

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    само да допълня казаното от ru-boy с едно изследване, което четох преди години:

    любителите на фантастиката имат средно около 30% по-високо IQ и по-високо образование от любителите на останалите жанрове
    Винаги съм изпитвал подобни съмнения. Затова гледам да убия 30-те % с алкохол, че да се вписвам в средата

  4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #33

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Винаги съм изпитвал подобни съмнения. Затова гледам да убия 30-те % с алкохол, че да се вписвам в средата
    Алкохола не убива (намалява) IQ-то, той само е най-добрия и масов антидепресант.
    Ако смея да вмъкна тая забележка. От лични наблюдения е.


    P.S. Разводних темата, млъквам.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    16
    #34

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    любителите на фантастиката имат средно около 30% по-високо IQ и по-високо образование от любителите на останалите жанрове
    Категорично не съм съгласен и ще поясня защо. От лични наблюдения много от хората, четящи фантастика (и в частност научно-популярна тематика) създават впечатлението за начетеност и знания. Това всъщност е само на пръв поглед. Те проявяват определен интерес към съответните жанрове, но не възприемат същността на написаното/видяното. При разговор с тях веднага става ясно, че са наизустили нещата, без да са вникнали с тях, съответно не могат да направят аргумент на изказаното от тях твърдение. замислете се над думите ми и забележете това при следващия ви разговор с такъв човек

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #35

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    Напоследък се "зарибих" по Джеймс Ролинс(не е Джоан Роулинг).Чета от една виртуална библиотека.За 14 дни прочетох 4 книги(и през ноща) и ако продължавам така гаджето ще ме

    Хайде да "бягам" да си дочета "Карта от кости" че има няма още 120 стр ...

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #36

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    аз съм фантасто-фен, но поради липсата на каквото и да било в жанра (като изключим двете бели лястовици на Бард миналите 2-3 месеца) съм принуден да мина на т.нар. "трилър"

    с дълбоко прискърбие установих, че под етикета "трилър" се печатат екшъни, приключенски, кримки и какво ли още не

    хареса ми поредицата на Престън и Чайлд за Пендъргаст, бях разочарован от Къслър, Пол Зюсман, "Американски богове" на Геймън, който иначе не е чак толкова отвлечен и още няколко други писачи

    мисля да рискувам с нещо на Кунц, макар че и той, като Кинг, са ми малко прекалено обстоятелствени, но някой хора се изкушават да пишат "на кило", когато им плащат "на дума"

    завършвам с нещо положително - препрочетох си "Прекрасен нов свят" на Олдъс Хъксли... какво да ви кажа... качеството си е качество. много се изкушавам да пейстна тук предговора, защото е потресаващо как може човек през 1932 да... предскаже кошмара, в който живеем сега. няма да го направя изцяло, но ще ми простите, че все пак ще лепна малко:

    Цитат Първоначално публикувано от Олдъс Хъксли, "Прекрасният нов свят", 1932
    Тези далеч не безболезнени операции ще бъдат ръководени от силно централизирани тоталитарни правителства. И това е неизбежно, защото най-вероятно е непосредственото бъдеще да прилича на непосредственото минало, а в непосредственото минало бурните технологически промени, извършващи се в икономика с фабрично производство и население, което в по-голямата си част е лишено от собственост, винаги са създавали опасност от икономически и социален хаос.

    За да се преодолее хаосът, властта бе централизирана, а правителственият контрол — засилен. Твърде вероятно е всички правителства в света да станат в по-голяма или по-малка степен изцяло тоталитарни още преди овладяването на атомната енергия; а че ще бъдат тоталитарни по време и след периода на овладяването й, изглежда почти сигурно. Само едно всеобхватно народно движение към децентрализация и самоподпомагане може да възпре сегашната тенденция към държавно планиране и контрол. Засега все още няма признаци за появата на такова движение.

    Причина, поради която новият тоталитаризъм трябва да прилича на стария, разбира се, не съществува. Правителство, което управлява с помощта на тояги и взводове за екзекуция, принудителен глад, масово хвърляне в затвора и масово изселване, е не само нехуманно (сега вече никого не го е грижа за това), но то е и очевидно непригодно, а в ерата на високо развитата технология непригодността е грях срещу светия дух. Истински пригодна тоталитарна държава ще бъде онази, в която всемогъщата изпълнителна власт на политическите вождове и тяхната армия от управници ръководи население от роби, които не е необходимо да бъдат насилвани, за да се подчиняват, защото те обичат своето робство.

    В сегашните тоталитарни държави задачата да бъдат накарани хората да заобичат своето робство е възложена на министерствата на пропагандата, на вестникарите и на учителите. Техните методи обаче са все още груби и ненаучни. Самохвалствата на старите йезуити, че ако им бъде възложено обучението на едно дете, те ще могат да гарантират за религиозните убеждения на израсналия от него човек, са плод на самозалъгване. А съвременният педагог е вероятно доста по-некадърен при изграждането на рефлексите у своите питомници, отколкото са били светите отци, възпитавали Волтер. Най-забележителните успехи на пропагандата са постигнати не посредством извършването на нещо, а посредством въздържането от това извършване.

    Истината е велика, но още по-велико от практическа гледна точка е премълчаването на истината. Като просто заобикалят определени теми и като спускат онова, което господин Чърчил нарича „желязна завеса“, между масите и фактите и доводите, считани от местните политически ръководители за нежелателни, тоталитарните пропагандисти повлияха на светогледа много по-резултатно, отколкото биха повлияли и с най-красноречивите изобличения или с най-неопровержимите логически доказателства. Премълчаването обаче не е достатъчно. Ако се наложи да бъдат избягвани преследването, убиването и другите признаци на социални търкания, тогава положителните страни на пропагандата следва да станат толкова ефективни, колкото и отрицателните.

    Най-значимите проекти „Манхатън“ за бъдещето представляват мащабни, финансирани от правителството проучвания на онова, което политиците и участвуващите научни работници ще наричат „Проблем за щастието“ — с други думи, проблема да се накарат хората да обикнат своето робство. Без икономическа сигурност любовта към робството вероятно не може да се породи — за по-кратко приемам, че всемогъщата изпълнителна власт и нейните управници ще успеят да разрешат проблема за постоянната сигурност. Със сигурността обаче много бързо се свиква. Постигането й е просто привидна, външна революция. Любовта към робството не може да се породи другояче освен в резултат на дълбока, индивидуална революция в човешките умове и сърца. За да се осъществи тази революция, са ни необходими освен всичко останало и следните открития и изобретения.

    Първо — значително подобрени методи за внушение — първоначално по пътя на обучението още от детска възраст, а по-късно с помощта на препарати от рода на скополамина.

    Второ — цялостно развита наука за индивидуалните качества на хората, която да улеснява правителствените управници да поставят всеки отделен индивид на полагаемото му се в социалната и икономическа йерархия място. (Индивидите с нестандартно мислене са склонни да хранят опасни за обществения строй мисли и да заразяват и другите със своето недоволство.)

    Трето (тъй като действителността, макар и утопична, е нещо, от което хората доста често искат да избягат за известно време) — необходим е заместител на алкохола и другите наркотици — нещо по-безвредно, но и същевременно осигуряващо повече наслада от джина или хероина.

    И четвърто (това ще бъде дългосрочен проект, за чието успешно осъществяване ще са потребни поколения тоталитарно ръководство) — разбираема и за глупците евгенична[11] система, предназначена да стандартизира човешкия продукт и така да улесни задачата на управниците.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    106
    #37

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    това ми хареса, впечатлен съм и ще го потърся (ако го има и е електронен вид за четеца - супер
    Мисля си, че може би точно интернет играе важна роля за развитието на обществото в тази насока. Сегашните деца няма да знаят какъв би изглеждал живота без интернет, мобилни комуникации и плейстейшън.

    http://www.recombinantrecords.net/do...-to-Death.html

  10. Novice
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    4
    #38

    Re:Какъв жанр книги харесвате?

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    Напоследък се "зарибих" по Джеймс Ролинс(не е Джоан Роулинг).Чета от една виртуална библиотека.За 14 дни прочетох 4 книги(и през ноща) и ако продължавам така гаджето ще ме
    Хахаха познато чувство и аз съм фен на Джеймс Ролинс,даже имам почти всичките му книги!!!Почнеш ли да го четеш е почти невъзможно да не се зарибиш....А относно гаджето,направи като мен,зариби и нея... :D

  11. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    4
    #39

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    приключенски романи

  12. Novice Аватара на stellala
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    4
    #40

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    приключенски и научна литература

  13. Banned
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    21
    #41

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    Аз харесвам криминални, нещо от сорта на Загадката от Ситафорд на Агата Кристи.

    - - - - - - - - - -

    Аз харесвам криминални, нещо от сорта на Загадката от Ситафорд на Агата Кристи.

  14.  
     
  15. Junior Member Аватара на stefan55
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Pernik
    Мнения
    36
    #42

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    И аз наскоро започнах да чета криминални книги, много са интригуващи. Като взема книгата, докато не я прочета, не мога да спра да чета.

  16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #43

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    поради жалката липса на чиста фантастика по принуда се прехвърлих на трилъри и екшън-трилъри и мога категорично да заявя следното:

    няма жанр като фантастиката, след прочитането на книга от който в главата ти да остава нещо за повече от една седмица, па ако ще Престън да е, Чайлд да е, Кинг да е...

    няма жанр като фантастиката, четенето на който да изисква по-високи познания и интелект от това на петокласник...

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    127
    #44

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    Някой чел ли е "светът за огън и лед" на Мартин. В момента съм във финансова криза и не ми се дават напразно 40 лв. за нещо което може да се окаже бълвоч. В електронен вариант я търся трети месец, но уви.

  18. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #45

    Отговор: Какъв жанр книги харесвате?

    Предполагам имаш предвид "Песен за огън и лед"? Зависи от читателя, мен лично не ме очарова много. Предпочитам "Колелото на времето" и "Сага за войната на разлома".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Харесвате ли пушещите жени?
    От roumen68 във форум Анкети
    Отговори: 46
    Последно: 03-07-10, 06:44
  2. Сайт с БГ Книги
    От p3ps1 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 23-04-07, 15:58
  3. Отговори: 1
    Последно: 21-06-06, 21:26
  4. Харесвате ли рожденния си ден?
    От izwerga във форум Анкети
    Отговори: 22
    Последно: 12-05-06, 13:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе