http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14861



7-инчовите таблети са изключително популярни. Факт, с който се съобрази дори Apple с пускането на iPad mini.
Както се очакваше, още преди месеци в мрежата попаднаха данни и за бъдещия 7-инчов таблет на Microsoft. Според първоначалните данни се очакваше той да е с редови процесор ARM от Texas Instruments, 288 MB RLDRAM 2, екран с разширение 1280 x 720 пиксела, слот за SD памет и батерия, осигуряваща 7 часа автономна работа.
Но, според theverge 7-инчовата машина на Майкрософт ще е значително по-интересна. Тя ще се появи на пазара под името Xbox Surface и както се предполага от името й ще е изключително оптимизирана за игри.
В момента текат тестове на комбинация от специален ARM процесор и RAM памет с висока пропусквателна способност, които да осигурят комфортен геймплей.
Очаква се, Xbox Surface 7" да не работи с пълноценна Windows операционна система, а да използва само ядрото й и оптимизирана надстройка, която ще поддържа някои стандартни функции, но ще е насочена към игрите.
Към момента, Microsoft отказват да коментират плановете си и всичко остава забулено от въпросителни, което е характерно за всички Surface таблети...
xboxsurface.jpg