Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 37

МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #1

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Отдавне се точех да я напиша тази тема, но все нещо ми липсваше. Е и последният камък си падна на мястото и в мен забошуваха ветровете на яростната критика, който търсиха отдушника където да си излеят Яроста!!!

    Първо да уточня, че нямам нищо против малките анимационни сериали на Дисни, те са си класика в жанра, както и Ну Пагади [:D]!

    Изразявам отвращението си от нескопосаните и по американски тъпи, преразкази на най известните приказки и не само на тях, но на всички Пълнометражни анимационни филми на Дисни. По голяма гавра с хората не може и да бъде, поне тези от нас които са осъзнават като мислещи хора, я не като продукт на една цивилизация - американската, така пуританска и същевременно селски тъпа!!! Та въпроцното преливане на чашата дойде с филма ICE AGE, много ми го хвалеха, такъв бил, онакъв бил и т.н., но истината, е че не изтърпях и 20 минути от него. Безбожно тъпа идея за това как някакъв мамут и тъп ленивец спасяват човешко дете и отгоре на това искат да го върнат. Нензам но това вече преля чашата! То бива, бива но чак такива глупости да си ги гледат само зад океана, а не рекламните им екипи да ми ги предтавят като най-хубавият и най-добрият анимационен филм правен някога. Така е и с другите им отрочета, особенно у нас рекламата на тези БОКЛУЦИ е огромна [!]. Тръгнали те да ми пеят песнички и тем подобни глупости. Не го понасям това вече. Не ги знам американците а кой свят си мислят, че се намират, но поне за мен знам, че повече филм на Дисни няма да погледна.

    Да вземем другата страна, Японската анимация. Всеки добър филм е пиршество за окото и мехлем за душата. Създават истории наситени с толкова осещане за реалност, че не разбираш кога си се залепил за екрана и съпреживяваш всеки момент от филма!!! Да не говорим, че филмите са изпипани до най-малкият детайл. Класиките в жанра АКИРА, Ghoust in The Shell, Spirited Away и други. Как, кажете ми могат да докарат анимацията до такива висини, а американците да не вземат и малко от това!!!

    Дайте си мненията за и против различните стилове на рисуване и истории, но да е смислено и обосновано, а не просто нападки от типа, това е гот, това не е, обосновете се!!!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Влади - филма е за деца , не за "ludi" []

    Наистина много се оляха тия с тези филми , да не говоря за мангите - там има ( най-образно казано )

    три момента

    1. 40 % бой

    2. 20 % секс

    3. 40 % каквото доди там ( рев за убит герой, майка с дете )

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #3

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    LUD добре затвори триъгълника Москва Вашингтон Токио, но тепърва стъпваме на поредната дестинация / малиии кви сложни думи знам /и ако тук трябва да постоим 45-50 години ....... ще има да пише6 още такива постове ...........

  5. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    447
    #4

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Виж сега приателю .. Мисля че сравняваш розаво и високо.. в смисъл несравними неща... едното е предназанчено изцяло за деца(пеещи слонове и крокодили и т.н.) а другото децата не го разбират. И аз се кефя на качественото аниме.. ама то е за ценители... Децата няма да разбера....На тях ще са им скучни големите паузи с пеизажи и др.. както и не обръщат внимание на стилната картина и реализма.. на тях им трябва пееща камила и скачаща маймуна .. абе телетъбис(2пъти че по лесно се възприема...)

    А това че някой хареса (че и на мен) АЙС ЕЙЖ .. то си щото сме дежа по душа.. пък и не мога да пусна на племенниците Дух в черупка...или юмрука на севрната звезда(ако не греша за името).. То толкоз кръв ебане .. не е за тях - те се радват на забавната катерица (КУЛТОВА) от ледената епоха

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #5

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    WSD къде пък точно в Ghost in the Shell и Fist of the North Star има SEX!?

    А за племенниците ти: E това че има BG SUB на DVD.box.sk



    Отностно ICE AGE .. като се изкючи катерицата е пълна скръб



    BTW: Най-големите БГ сайтове за MANGA/ANIME са

    chise.ludost.net

    free.techno-link.com/manga

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #6

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    LUDIA, благодаря ти, че отвори разговора на тази тема!

    Абсолютно съм съгласен с тебе що се отнася за американските анимации - сериалите (в по-голямата си част) са направени с вкус и мисъл и е удоволствие да се гледат, особено по-старите. Пълнометражните филми са АБСОЛЮТНО ОТВРАТИТЕЛНИ - първо извращават духа на оригиналите (Малката русалка, Пепеляшка и пр.) , второ "американизират" в лошия смисъл на думата историите. Интересно е, че това го наблюдавам и в игралното кино. (За който не ме е разбрал - всички добри са американци или емигранти в Америка, повечето от останалите са мерзавци). Тук не е интересно дали са филми за деца или не - принципа е важен.

    Що се отнася до японските анимационни филми - нямам голям поглед в/у тях с изключение на сериалите, които гледат децата ми по кабеларките. И за тях мога да кажа , че са върха на тъпотата. Пряка конкуренция на американските пълнометражни анимации. За японските пълнометражни нищо не мога да кажа - не съм ги гледал.

    Прави ми впечатление, че няма европейски детски филми - като изключим правените преди 15-20 год. Тия хора не правят ли филми за деца или к'во ?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    71
    #7

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Въпрос на вкус казал заяка и си облизал за***ка

    Принципно съм съгласен с вас ,но да не забравяме че затова има толкова много филми колкото и вкусове.

    Имаше навремето ('86-87г.) един филм аниме "Космически пирати" (или поне нещо подобно) които беше невероятен, даваха го по кината, за които дори и сега си спомням.Затова не съм сагласен че децата небиха разбрали мангата,а че има растяжени сцени е вярно.Относно Дисни неможе да се отрече класата на аниматорите въпреки изопачаванвто на приказките.

    ICE AGE: Катерицата е върхът ! Моментите с нея сам ги гледал N пъти

    P.S. Незнам дали гледахте "Прекрасни дни"(манга), уникале е!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #8

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Wsd, намери и пусни на племенниците си Spirited Away-тогава да те питам какво ще ти е мнението. Това е приказка за едно момиченце на което заедно с родителите си попада в света на сенките. Истинска история-приказка с дракони, фей и вещици. Ако после кажеш че това не е правено за деца, пу ми кажи. Даже вярвам, че и ти ще го харесаш много. Може да го намериш и под името Историята на Чихиро. Просто във българия няма разпространитвл който да се престраши да почне да разпространява Японската анимация, или ги мързи, или са тъпи и не разбират от анимация!!! Според мен ако Една фирма направи контракт за този вид филми ще "избие рибата".

    Кakarot, не е манга това, и аз си мислех че е, но не е!!!. Тази анимация е корейска. Инак си е много маниашка и много изпипана от към детайли.

    А за братята от ***** се сещам и други много красиви анимации- Жар Птица, Иван Безстрашни и т.н. Мога да кажа, че и тяхното рисуване е по добро пт това на американците!!! [:D]

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,256
    #9

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Като сте подхванали тая тема хора, американците освен от приказки, не разбират и от история [:D] .

    Доказателства:



    1) "Херкулес" - Това доказателство май не е то4но по въпроса за историята, ама що се отнася до Европа най древната история се опира точно на митоете. Та зна4и - в това филм4е обръщат мита на 180 градъса и твърдят, 4в наш Херк бил син на Хера.



    2) Age Of Empires II Age Of Kings

    Гоподата са напълно и абсолютно сбъркани с европейската, да не говорим за османската истрия. Годините на управлеие на осман, на Мехмед II са сбъркани с има няма 4-5 годинки, същото се отнася и за управлението на Юстиниян I Greath .

    3) Последния експенжън на една от любимите ми игри - civilization - как може, да хванеш и да поставиш за владетел на една от най - дълго съществувалите империи в Европа (малко над 1000 години) - Византия една нищо и никаква "елитна танциорка на елински танци" се е нари4ало тогава а сега - курва - Теодора. въпросната императица вено е била доста властна и се е опитвала да дърпа конците на държавата, ама топва не я прави толкова подходяща за длъжността - "Император на Византия", да не говорим, 4е тя не е имала такава титла. Императоириците в историята на Византия са няколко - Ирина (780-790), Теодора (842-856), Зоя (913/914-919), Тофано (15.03.963 - 16.08.963), Евдокия (1067-1068), Мария Антиохийска (1180) и Ана Савиойска (жена на Андроник III Паеолог, управлява в периода 1341-1347).



    А пък ина4е за анимациите - от мангата гледах Animatrix и Ghost In The Shell и не разбирам къде им е "изпиването до най - малкия детайл". Oт дръга страна Анимационната версия на Властелина, както и Шрек, и Ледена епоха наистина ми допаднаха много, даже бих ги гледал още 2-3 пъти.

    А що се отнася до дисни - още със "Снежанка" от 1938 г. това си е било и винаги ще си бъде класика. Е, д аима разни тъпни като продължения на разни филм4ета, ама сега какво да с еправи. Като сте гледали пъвата 4аст и не ви е харесала няма да гледате втората и готово. А ти, Луд, явно никога не си гледал филмите "Фантазия" и "Фантазия 2000".



    btw - не се засягай.

    И още нещо - ако искате свестни американски исторически филми гледйте "Спртак" - 60 г. и "Клеопатра" [:D] [:D]

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #10

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Nniki, не се обиждай и ти, но май не си ги гледал достатъчно добре съответните анимации. Само си спомни мадамата като скачаше от тръба на тръба, и после като падна долу, как от ударната вълна всичко реагира правилно, като във филм. Ако на това му казваш недоизпипано, то ти явно не разбираш за какво става въпрос!!! А в Ghoust in The Shell, си спомни робота, как беше направен и други. Оставям на теб да решиш.

    Виж сега, за филмите на Дисни смешваш няколко различни периода, аз говоря за сегашните Боклуци които излизат из по Марката ДИСНИ. Както писах и преди, не става въобще дума за класиките на самият WALT DISNEY. Говоря за сегашните нескопосани и недоносени интерпретации. Незнам какво им намираш в новите филмчета за готино, че ми пея песнички ли или че вършат тъпотии само за да запълнят Дупките на интелектуалното си изоставане. Не за мен това не е филм, а фарс. За ICE AGE единственото хубаво нещо е тъпата катерица. А другите филми дори нямам намерение и да ги гледам. Аде до писане.

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #11

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by wsd


    на тях им трябва пееща камила и скачаща маймуна .. абе телетъбис(2пъти че по лесно се възприема...)

    <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Tо това телетъбилс е толкова тъпо, направо е за деца олигофренчета(американчета). Добре че аз като съм бил малък не са давали толкова тъпи филмчета.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    515
    #12

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Лудия, не пропускай и серийните анимета. Пълнометражните са добри, да - но пък неща като TRIGUN, Naruto, RahXephon, Cowboy Bebop, Escaflowne, Neon Genesis Evangelion, Bastard (DK [:D]), FL CL (furi kuri) и т.н. просто не са за изпускане.

    Еdit: Как можах да забравя Serial Experiments Lain!

    Пък и повечето са правени по манга, тъй че []



    Пък ДК трябва да дойде някой път на срещите на anime ludost. Чу ли уа? []



    Всъщност много малка част от тези "рисувани филмчета" са правени за деца - предполагам, че за всички е очевидно. Гледайте Otaku Vengeance и тогава ще си говорим []

  16. GGG
    GGG е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    112
    #13

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Има хубави и лоши филми и филми направени за деца независимо каде са направенил.За ISE AGE филма е типично детски не трябва да очакваме много от такива филми е има и някои изключения.А за катерицата от ISE AGE най-много ми хареса от филма.Филмите в САЩ ги правят по калъп.Какво да очаквмаме от тях.За манга стила той е различен и за това стана толкова поулярен в САЩ.Та за това не трябва да отписваме всички филми от дадена страна.Всички са различни и са насочени към техния пазар за да реализират големи продажби.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #14

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    Абе един казва едно друг друго

    Всеки с вкуса си!

    ето на 23 съм вече но тези manga анимации са ми адски скучни, а специално за Ice Age ми хареса.

    Така е всеки с вкуса си

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #15

    МАNGA & ANIME фими Vs Walt Disney филми

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">



    Пък ДК трябва да дойде някой път на срещите на anime ludost. Чу ли уа? []



    <div align="right">оргинално мнение на Kirande</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Знам, Знам .. последния път я проспах []

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Филми
    От Aikas във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 01-04-12, 21:02
  2. Disney ще пусне свой Android телефон
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-11, 16:07
  3. Бг. филми
    От yoyo1 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 01-08-07, 16:05
  4. Филми
    От Pesho13 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 09-05-03, 20:13
  5. Manga - Anime?
    От DeathKnight във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 27-05-02, 11:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе