Страница 34 от 34 ПърваПърва ... 24323334
Резултати от 496 до 509 от общо 509

Media Player - Hyundai (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    3
    #496

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Притежавам мултимедиен плеър "Хюндай" HMB-L110 от около 2 години, но до този момент той продължава да бъде с фабричния си софтуеър, т.е не съм го ъпдейтвал нито веднъж. Във форума виждам, че съществуват множество ъпдейти, но аз за съжаление не мога да се ориентирам дали следва да кача ъпдейтите един по един и по реда на тяхната поява, или е достатъчно да кача последния появил се такъв. Ако е така, това означавали, че всеки последен ъпдейт съдържа всички предходни такива? В общи линии схванах как се процедира при качването на ъпдейти, но не разбрах къде точно трябва да се натисне преди началото на ъпдейта. Всъщност, аз съм много доволен от досегашната работа на плейъра, но обстоятелството, че при част от филмите излизат субтитрите, но на черен екран, е много досадно. Този проблем ме принуди да потърся решение на въпроса и така попаднах на настоящия форум. Предварително благодаря за колегиалното отношение и помощта.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    261
    #497

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    @menemi Нормално е след като 2 години не си го ъпдейтвал на някои филми да ти излиза черен екран - излязоха в NET-а много неща с по-модерни кодеци които със стария фърм няма как да се възпроизведат. То за това основно са и ъпдейтите. За обновяване си теглиш последния (не е нужно да ги караш последователно). Да знаеш само че новите фърмове са с малко по-сиви субтитри което не на всеки се харесва но пък се плейват повече формати което пък е хубавото. Ето тук колегата TODD е описал подробно как се флашва нов фърмуер https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg396819 само може би имаше и по-нов от този към който му беше линка

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    София
    Мнения
    38
    #498

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Здравейте,
    Ползвам този плеър, но има няколко неща, които не са ми ясни
    1. защо подяволите ми зависва при плейване през мрежа?
    - гигабитска мрежа, работи на 100 мбита за плеъра, последния фирм 757, ползвам NAS функция на рутера ми TPLink 1043ND, нямам стойката от комплекта и не ми се струва да е толкова прегрял. Когато зависне се вижда, че спира да ползва мрежовия си адаптер - плеъра зависва зверски и не приема команди докато не се съвземе - 2-3 секунди. През USB не е така. Сложих го изправен и отново зависва (без разлика как е поставен). В стаята не е повече от 20 градуса (студено си е...)
    2. защо според how to upgrade.pdf пише "How to find F/W version Press Stop and Pause consecutively on remote control in SET UP mode", но не работи?
    3. защо торент клиента е тооооооолкова бавен? Не вдига повече от 1-2 МБ/с, за нета ми е 12 МБ/с? Не го ползвам въобще, но все пак да попитам...

    -edit- открих проблема. При плейване от същата мрежа, но на файл от лаптопа всичко е ОК. Т.е. проблема трябва да е някъде в рутера и настройките на NAS-а. точка 1. отпада

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    261
    #499

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Цитат Първоначално публикувано от Life
    3. защо торент клиента е тооооооолкова бавен? Не вдига повече от 1-2 МБ/с, за нета ми е 12 МБ/с? Не го ползвам въобще, но все пак да попитам...
    Колега, всеизвестен е проблема на всички плеъри с работещи с чипа Realtek 1073 (какъвто е Hyndai-а при работа с торент клиенти). Това се случва и при многото други плеъри със същия процесор. Просто 400Mhz-овото процесорче е мултимедийно ориентирано и работата му с торент клиенти не му е силната страна. Писано е много по форума по тази тема. Въпреки че че тегленето на торенти излежда че е проста работа това въобще не е така (поддържат се много конекции които процесора трябва да управлява) така че сравняване на плеър с съвременен компютър относно скорости на теглене с торент клиент не може да става и дума. Правят се някакви опити за ползване на алтернативни и по-стабилни торент клиенти но скоростите много не се повлияват (по скоро идеята е бавно но стабилно), защото когато се увеличат евентуално скоростите пък започва едно забиване не ти е работата. Така че това е положението с този плеър - толкова (те и по новите и скъпи плеъри не могат да се сравняват с компютър по отношение скорости на теглене така че споко)

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #500

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Искам да помоля някой, който притежава този плеър да свали един епизод от тук:
    https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=302976&hit=1
    и да провери дали при него ще тръгне видеото. С последният фирм съм и когато се опитам да пусна някой от тези клипчета ми изписва "грешен файл"

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    89
    #501

    Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    При мене също не тръгват. Въпреки, че разширението е *.avi на екрана излиза надпис "Неподдържан формат". Срещал съм и други подобни файлове, които също не тръгват.

  8.  
     
  9. HMB
    HMB е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    1
    #502

    Отговор: Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Извинете, че изравям тази старичка тема, но имам сериозен проблем с моя хюндай. В смисъл - няма го вече дистанционното му управление. Кучето го изяде. Дали някой знае тези универсални дистанционни стават ли и евентуално какви кодове бих могъл да ползвам....или откъде може да се купи оригинално. Вносителя "дигитален свят", естествено няма (съпорта у нас е на високо професионално ниво).

  10. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    7
    #503

    Отговор: Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Уважаеми всички,

    Аз също се нареждам на опашката за помощ. Никъде не открих подробни инструкции за употреба, изчетох цялата тема, но и тук не открих лек за болката ми.
    Имам го този player от около 2 години, но едва сега се налага да му ползвам и някои от наличните функции. До сега гледах само филми и снимки качени на флашка. Децата обаче растат, а с тях и претенциите им...
    Много моля някой да ми обясни две основни неща:
    1. Как да изградя безжична мрежа за да мога да плейвам филми директно от компютъра, който е в съседна стая? В същата е и рутера.
    2. Как да забутам you tube и/или интернет? За 5 годишни хлапета вече е от изключително значение и е много важно да се пускат именно от you tube...

    Това са ми основните грижи. Моля да се има впредвид, че клоня към... лаик, но що-годе се справям с техниката. Пример: не представляваше за мен никакъв проблем да направя ъпдейт на последната версия на совтуера, следвайки инструкциите от стр. 2 )

    Предварително много благодаря на всички отзовали се.
    Поздрави!

  11. ogs
    ogs е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    15
    #504

    Отговор: Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    1. Купуваш си usb wifi адаптер (за предпочитане N стандарт). Адаптерът трябва да е с чип на Realtek, серии RTL8187/8188/8191... След като го вкараш в usb порта на устройството в менюто за безжични мрежи намираш твоята домашна мрежа и я запаметяваш. При мен сигналът не беше особено добър и стигаше само за 480p видео, затова си прекарах lan кабел до плейъра.
    2. Плейърът има вграден youtube клиент, но той не функционира, понеже вече няма никакъв съпорт от страна на Hyundai (да не говорим за българския вносител). Можеш да търсиш клипове, но те не се възпроизвеждат.
    Поради горната причина, следващият ми плейър ще бъде с андроид, където сам да си качвам софтуерите за видео, youtube и т.н.

  12. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    7
    #505

    Отговор: Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Сполай ти ogs.
    В такъв случай ще е по-добре и аз да търся по-модерен плеър именно заради youtube. Ще му мисля

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    106
    #506

    Отговор: Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Да повдигнем тази забравена тема
    Днес си купих Panasonic P50ST50, който смени старата ми плазма 42S10. Обаче имам проблем със звука на плеъра. Звукът изостава с около секунда от картината. Ако някой все още ползва този плеър и има опит да помогне.
    Пробвах с настройки за звука на плеъра, но без ефект.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    5
    #507

    Отговор: Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Здравейте, днес като си пуснах филм установих, че няма никакъв звук-вчера всичко си беше наред. Дали да пробвам с ъпдейт-още съм с фабричния софтуер, заради по-сивите субтитри при новите версии.

  16. Banned
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    80
    #508

    Отговор: Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Здравейте интересуваме плеърчето става ли за 3Д, по-специално 3Д MKV и 3Д блурей ISO? Също така с някой от ъпдейтите има ли опция за промяна цвета на субтитрите?

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    24
    #509

    Отговор: Media Player Hyundai Light HMB-L110

    Малко късно отговарям, но все пак:
    Става за 3D MKV и то доста прилично, но препоръчвам връзката с PC да е с кабел, а не през Wi-Fi с адаптор.
    Субтитрите са с много опции за настройка, включително и цвета, но не и при 3D.
    За 3D аз използвам програмата 3DSubtitler, с която предварително се задават цвят, големина и позиция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 34 ПърваПърва ... 24323334

Подобни теми

  1. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  2. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  3. Media Player - DIVA (всички модели)
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2807
    Последно: 07-12-20, 21:35
  4. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  5. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе