Резултати от 1 до 6 от общо 6

Мултимедиен проектор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    444
    #1

    Мултимедиен проектор

    Значи проблема е следния нашата фирма ще копува такова нещо и ми отдадоха честта на мен да избера какъв точно ще е и отсега да си кажа нямам никакви познания по въпроса нито като спецификации нито като модели марки и прочие.Има ли някой който е по запознат с този вид техника да ми препоръча нещо по конкретно ще се ползва за прожектиране на чертежи проекти на къщи кооперации и подобни неща.И също да питам екран-а заедно с проекторите ли се продава ?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Мултимедиен проектор

    Темата е твърде обширна, за да може да се обхване изцяло във форума, но в бр. 40 от септември тази година на HiComm има много добра обзорна статия за 40 модела проектори.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Мнения
    167
    #3

    Мултимедиен проектор

    Екрана се продава отделно. Имам един служебен Toshiba и един приятел има същия в тях. <font color="red">Кой модел?</font id="red">Много сме доволни и двамата. Това е най- евтиния модел май <font color="red">Кой?</font id="red">. Вземи си по-големия модел <font color="red">Кой е по-горния модел !?</font id="red">защото има лазер на дистанционното за показалка и е адски практично. ААА и задължително предвиди и UPS защото в момента, в който изгасне тока лампата заминава а тя е над 500-600лв.



    <font color="red">ДК: Човек ти си мислиш за нещо, обаче не си го написал!? </font id="red">[:D]

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    259
    #4

    Мултимедиен проектор

    Използвам в работата си три модела проектори:

    1)BENQ PB8120

    2)TOSHIBA TLP-2B

    3)INFOCUS-X1



    От наблюденията ми върху тези три модела и работата ми с тях, смятам, че трябва да се обърне внимание на следните параметри:



    1) Особено важна е яркостта на картината. Ако прожектора ще се използва в ярко осветени помещения, той трябва да е с не по-малко от 1200 ANSI Lumens. Като и към тази яркост аз лично имам забележки, но е търпимо. Оптимално качество на картината за всекидневна употреба - 1600 ANSI Lumens.



    2) Важно е какви функции включва дистанционното(ако го има изобщо). Хубаво би било прожектора да има връзка с компютъра и мишката да се управлява с дистанционното. Добре е дистанционното да има увеличение и намаление на картината(цифрово), контрол на звука(ако прожектора има вградена колонка). Задължително е, поне според мен, дистанционното да има лазерна показалка.



    3) Каква е разделителната способност на матрицата на прожектора – ако ще прожектирате на голям екран(над 2м. диагонал), добре е разделителната способност на прожектора да е поне 1024х768.

    От описаните модели, единствено модела на BENQ поддържа всички описани екстри, с изключение на разделителната способност(тя е 800х600). Имай в предвид, че дори да подадеш сигнал на прожектор, който е с по-висока стойност от поддържаната от прожектора, той автоматично си я конвертира към поддържаната.



    4) Контраст - 400:1 е приемливо.



    Надявам се информацията да ти е от полза, колкото и да е обобщена.



    \\EDIT:И при нас екраните са купувани отделно.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    444
    #5

    Мултимедиен проектор

    Мерси за съветите изглежда че малко ще се отложи покупката тъкмо и ще поразпитам още тук там но като цяло ми се поизясни картинката вече

  7. Novice
    Тук е от
    Apr 2016
    Мнения
    3
    #6

    Отговор: Мултимедиен проектор

    Прекрасно решение са новите LED мултимедийни проектори като:
    Мултимедиен проектор Casio Core XJ-V1 Laser & LED projector

    С яркост 2,700lm и невероятните 20 000 часа работа CoreXJ-V1 гарантира, че всички презентации са светли и ярки по-дълго с минимален спад на осветеността и без необходимост от пердета или щори.
    Core е проектиран в полза на потребителя, с много прост потребителски интерфейс и точки за захващане, които отговарят на най-универсалните стойки за таван.
    Без живачна лампа, проекторът Core XJ-V1 носи уникалните предимства на Laser & LED хибридния източник на светлина.Цялата гама модели на Casio е без живачни лампи, което не само гарантира, че учителската среда е безопасна, но и заменя един от най-ненадеждните източници на светлина на планетата - UHP живачните лампи, с две от най-стабилните - лазер и светодиод.
    Без необходимост от подмяна на лампи или филтри, Casio значително намалява консумацията на енергия и нуждата от поддържка на своите проектори, което дава водеща в индустрията обща цена на експлоатация. Проекторът може да се включва и изключва в рамките на осем секунди, без нужда от изчакване за загряване или охлажане.
    В комплекта няма включен VGA и HDMI кабел.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на мултимедиен проектор
    От hristoslav2 във форум Проектори и екрани
    Отговори: 21
    Последно: 02-10-17, 09:38
  2. мултимедиен проектор
    От djordjanov във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 16-02-13, 10:19
  3. Продавам Мултимедиен проектор
    От nelikiki във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 20-08-12, 11:31
  4. мултимедиен проектор
    От djordjanov във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 07-06-12, 19:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе