Та, телевизора ми е 42" Самсунг който ми е и монитор на компютъра и предимно като монитор се ползва, но няма цифров тунер за кабелна телевизия, а телевизията ми е кабелна и по коаксиала вървят цифров и аналогов сигнал и на който телевизора има цифров тунер за кабелна, гледа цифрова телевизия с доста по-добро качество, а който е като мен - аналогава.
Оператора продава отделно цифрови тунери, но щото почти не гледам тв и до сега не съм си и купил, но сега се замислям да я вкарам в компютъра, че да мога директно от него да я гледам, че ми писна да прехвърлям от дистанционното между входовете като почнат рекламите, че и като се съберем на разпивка и пусна някоя музикална програма и входовете на уредбата за по-хубав звук.
Та, да препоръчате някакъв не скъп тунер който да върви под Линукс щото десктопа ми е с Убунту 12.04. Разни екстри за запис на предавания и тем подобни не ми трябват.
Май трябва да е нещо в което влиза коаксиал и излиза коаксиал и/или хдми за директна връзка към телевизора в случай, че компа е изключен или само вход, а телевизията се предава както е сега от компютъра към монитора телевизор, а звука към уредбата от компютъра. Ще ми се тунера да има и изход за дирктно към телевизора, за да може телевизора да работи с цифров сигнал и при изключен компютър.
Много-много си нямам идея от какво точно имам нужда за да го реализирам така както искам!