Резултати от 1 до 8 от общо 8

Обезвъздушаване на радиатори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #1

    Обезвъздушаване на радиатори

    С какво обезвъздушавате радиаторите си,миналата седмица виках техник от фирмата,която ми направи инсталацията за тази процедура.
    Той я извърши с едно много тарикатско ключе,тези дни пак ми се налага същото,пробвах с една отвертка,изкриви се отпред ,но щуцерчето не се разви.
    Откъде мога да намеря подобно ключе и изобщо с какво вие правите тази процедура?

  2.  
     
  3. XAH
    XAH е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    200
    #2

    Re:Обезвъздушаване на радиатори

    Какъв е обевъздушителя? Моите са най-обиновени и винта е с квадратна глава с прорез и си ги развивам в права отверка. Търсих преди време такова ключе, безуспешно. Предполагам че накрая ще се окаже че в някоя обикновена железария има такива, но не съм извадил късмет. И продължавам с отверката.

    Хммм, сега като се порових, имало такова нещо:
    http://www.bg-maistor.com/produkti/d...facturer_id=12

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    3
    #3

    Re:Обезвъздушаване на радиатори

    Това ключе е комплект с щепселите, тапата и обезвъзушителя за радиатора би трябвало да ти го остави техника които ти е правил инсталацията, но ако неможеш да отвиеш обезвъзушителя с метална отверка едва ли ще го отвиеш с пластмасово ключе, моя съвет е да си купиш нов обезвъзушител и да си го смениш, струва около 2 лева, ако ти е монтиран радиатора както трябва с 2 крана няма да имаш пролеми, спираш крановете - отвиваш стария обезвъзушител с гаечен ключ 22 и завиваш новия, като обезвъздушаваш не го затягаи със всичка сила за да можеш пак да го отвиеш като ти се наложи- успех

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    10
    #4

    Re:Обезвъздушаване на радиатори

    Здравейте, имам следният проблем, като предполагам че е свързан с обезвъздушаването.
    Обезвъздушителите ми навсякъде са автоматични, на алуминиевите радиатори са от този тип - http://www.decatrade.bg/admin/upload...1278058341.jpg
    преди и след котлето, както и преди бойлера са от този тип - http://cdmsystems.eu/images/stories/...6848_thumb.jpg
    само на двете лири са ръчни - http://www.ferro.pl/foto/1/c/018.jpg
    Най високите точки на системата са двете лири и бойлера (като изключим разширителния съд разбира се .
    Преди всеки консуматор имам спирателен кран - на радиаторите подобни на този - http://erkomers.com/uploads/products...202132833.jpg, а на лирите и бойлера ей такива - http://orex.bg/files/thumb2_ouM0St.jpg
    Та какво всъщност се случва - при отворени всички кранове, къде автоматично къде ръчно обезвъздушавам, парното работи на 6.
    Двете лири и бойлера, както и радиатора в коридора обаче са ми по близо до разпределителната кутия и греят повече, за сметка на радиаторите в хола и спалните. Така в котлето се връща по-бързо топлата вода от близките консуматори, докато далечните не могат да се нагреят както трябва.
    Затова пробвах да регулирам(намаля) близките консуматори, за да може повече гореща вода да стига до по-далечните радиатори. Мисля че това е единственото решение в случая. Тогава обаче, се случват две неща за които нямам обяснение:
    Първо - отворените радиатори почват леко да шуртят
    Второ - тези намалени, най-близки консуматори (лирите и радиатора в коридора) не работят както трябва - частично топли са, т.е. лирите са топли само в долния край (монтирани са вертикално), а радиатора е топъл само първите две ребра. Тук може би трябва да уточня, че всички радиатори са свързани едностранно, т.е. и вход и изход са от едната страна на радиатора, един под друг, като обезвъздушителя е от другия край.
    Според мен единственото логично обяснение е, че отнякъде се появява въздух, но не знам какво всъщност става и как да се справя.
    Малко дълго стана, но моля за помощ от патили и запознати.

  6. Novice
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    3
    #5

    Re:Обезвъздушаване на радиатори

    Колега u-ray
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333227480[/time]_________________________________________________

    колега u-ray
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333225221[/time]_________________________________________________

    Колега u-ray Системата ако е изградена с колектор нетрябва да има разлика в топлината на радияторите независимо кои е първи и кои последен освен ако трабите които захранват радияторите са с малак дебит или имаш въздох в системата.Това ,че са захранени еднострано не е от значение стига топла и стодена вода да е спазена също така радиятора от страната на обезваздушителя да е по-навдигнат с някои милиметар и също така системата се обезваздушава студена без да върти помпата и почваш от наи-високата точка боилер лира .Или иначе казано когато заредиш системата пускаш помпата обезваздушаваш колкото излезне въздох после подгряваш системата но необезваздушаваш и когато истине водата по-добре на другия ден обезваздушаваш но без да варти помпата успеха е гарантиран и ако нямат наклон радияторите нека някои ти повдигне малко по време на обезваздушаването и друго на колектора имашли обезваздушители препорачва се Аиде успех.

  7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #6

    Отговор: Обезвъздушаване на радиатори

    да не почвам нова тема - просто ми е интересно : видях това в една италианска кръчма и ми стана интересно как са го обезвъждушили?
    привлякло ми е вниманието и съм щтракнал една снимка... малко ме кефи - ако има начин ще си сложа няколко радита хоризонтални за да мога да мъча местните майстори.
    има ли начин да се монтира така ради?

    IMG_20150516_152113608.jpg

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #7

    Отговор: Обезвъздушаване на радиатори

    Няма начин да няма начин. Радиаторът го обезвъздушаваш изправен, после го полагаш и подвързваш

  10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #8

    Отговор: Обезвъздушаване на радиатори

    Имах един колега преди години някакъв клиент му беше поискал подобни монтажи и му беше забранил да монтира обезвъздушители, защото му съскали и много се чупели. Накрая вакуумираха цялата система с много мощна помпа и напълниха. Твърдят, че няма никакъв въздух.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с алуминиеви радиатори
    От badbore във форум Отопление
    Отговори: 12
    Последно: 28-12-18, 18:47
  2. монтаж на радиатори
    От orlincho във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 05-11-12, 13:50
  3. италянски инфрачервени радиатори
    От barona75 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 70
    Последно: 03-03-12, 09:14
  4. Котле и радиатори
    От ops5 във форум Отопление
    Отговори: 31
    Последно: 21-06-11, 23:01
  5. Вътрешна изолация и радиатори.
    От felipe във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 13-03-11, 23:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе