Резултати от 1 до 9 от общо 9

Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    40
    #1

    Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    Никъде не намерих информация по форумите за този проектор Benq W1400, а съм решил да се оборудвам.

    Въпроса е, че докато се оглеждах за по-голям от моя 32 инчов телевизор реших да се поинтересувам за проектор. Как и докъде са се развили технологиите и цените.

    Плюса на проектора е, че ще изкара картина поне 90-100 инча в малкия ми хол - като сложа и екран, разбира се. Ще мога да си го нося на вилата, където ще гледам на цяла стена нещо от рода на 200 инча (тук ще излезе солено с втория екран, но ще го мислим допълнително - първо на бялата стена ).
    Долу горе ще излезе на цената на 50-60 инчов телевизор, но ще заема по-малко място - окачен на тавана със стойка и прибиращ се екран.
    Минуса е допълнителните неща, които оскъпяват цялата процедура - екран, стойка, много дълги кабели, евентуално втори екран. Има и безжичен вариант в лицето на W1500, който ще улесни свързването, но е с 300 лева отгоре.

    Ще ползвам проектора главно за гледане на BD филми, както и на свалени от торентите.

    Основния проблем е, че още не съм сигурен дали картината, която ще получа ще ме удовлетвори. Ясно е, че няма да е като на телевизор, освен това ако има някакво осветление също ще се влошава, но доколко ще е компромиса да гледам като на кино на голям екран срещу по-малка и по-ярка през деня картина на телевизора.

    Изчетох няколко ревюта по чужестранни сайтове и всичко изглежда добре, ама като не съм го видял на практика, как да се хвърлям в това начинание. По големите магазини няма включени проектори (то ясно, нали се изхабяват лампите), а само телевизори. Няма как човек да се ориентира добре ли е, зле ли е. Някъде могат ли в София да се видят проектори в действие, така че човек да се реши и да си избере даден модел?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    На тъмно е силата на проекторите! Повярвай картината е убийствена вечер - ще забравиш за тв-то и филми на него... През деня става но трябва да затъмниш добре, че слънцето е голям враг
    Аз имам BenQ w1070 и сега се чудя как по рано съм се мъчил на 46-инчовия телевизор...
    Монтирал съм го на тавана на стойка а екрана ми е 120 инча - според мен не падай по надолу от такъв екран!
    С две думи имаш ли възможност скачай няма да съжаляваш!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    96
    #3

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    Да използвам темата:
    Имам 55 инча тв.Последно време си мисля за проектор като платното да го спускам от тавана пред телевизора.Разстоянието е малко 2.70м и според разни калкулатори ще имам 80 инча.
    Проектора на които съм се спрял за сега benq mw519 400лв втора ръка,според вас дали ще ме задоволи първоначално колкото да си начеша крастата.Знам че има Фул ХД проектори но без никакъв допир не ми се изхвърля.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    40
    #4

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    @ivodivo
    За слънцето е ясно. Въпреки че имам приемливи щори, в слънчевите дни няма да вършат работа. А вечер, когато е тъмно, ако гледаш на лампа, какво е положението? Много ли е трагично? Проблема е, че все пак не живея сам и в някои часове има работещи източници на светлина.
    Понеже и аз ще го сложа на стойка на тавана, верикалната настройка (lens shift) прави ли свестен правоъгълен екран и фокус в ъглите?
    А как стои въпроса с шума? Долу-горе може ли да се сравни с настолен компютър или е по-шумно? Ясно, че говорим за различни модели, но като им гледам характеристиките са доста сходни. Все се надявах, че и някой с модела който съм харесал ще се включи.
    Мисля, екрана да се спуска ръчно от тавана пред секцията и това също ме притеснява, дали ще се клати, но за сега не съм проучвал как стои въпроса с екраните.

  6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #5

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    Мога да преценя за моя модел единствено и на приглушена светлина бива но колкото по светло става толкова по избледнява картината! Например имам аквариум в стаята и на осветлението от аквариума не се усеща да пречи но колкото по тъмно толкова по добре за контраста на картината. Понеже е преходна стаята (всекидневна е) към кухня от там с пуснато осветление над кухненските плотове не оказват почти никакво влияние и е добра картината...
    За екрана аз си поръчах платно което се навива като руло - ръчен механизъм. Редовно го свалям и събирам - първоначално когато спусках платното леко се извиваше в краищата но за няколко месеца взе, че се поизпъна. Не пречи на картината въпреки лекото подвиване в краищата то е минимално и в края на картината. Нямам никакви оплаквания за картината или за някакви петна или извивания, камо ли да няма фокус някъде... Понеже съм малко перфекционист доста оглеждах и мерих да разположа проектора точно централно на платното за да няма ефект на трапец във вертикална посока и се получи отлично. Не се клати. Предполагам ако има течение от някъде може и да се заклати но все пак не са като перде - по тежки и плътна е материята им! Аз съм си фиксирал едно място на стената като белег до къде да свалям екрана - по този начин не се налага все да пипам проектора....
    За шума - има лек шум от вентилацията но ако гледаш филм не се чува - може би е по шумен от компютър. Никога не ми е пречел шума обаче - не съм му обърнал до сега внимание което за мен значи не е проблем въпреки, че седи на тавана над главите ни

    п.п. Принципно жена ми не гледаше филми и беше против домашно кино и такива оборудвания у дома но след като пуснах проектора във всекидневната стана киноман и върл фен на проектора! Стаята оживя (по нейни думи е това)...

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    40
    #6

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    Ясно, мерси за информацията. Ще се ослушвам още малко и сигурно ще взема. Интересуваше ме това с вертикалното нагласяване на лешите - явно е направено кадърно, за да може да си сложиш проектора нависоко и да не се налага да е точно срещу центъра на екрана. Този който го гледам е подобен на твоя с някоя друга екстра като 3D.

    А екрана от къде го купи и какъв е?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    40
    #7

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    В крайна сметка се оборудвах с по-евтиният W1070+ с безжичен модул. Екрана е само 84 инча, но толкова ми е мястото. Като цяло съм доволен от картината която получавам и тове вече си е домашно кино.
    Мисля, че безжичния модул внася шум в картината в тъмните части. Не съм много сигурен от какво се получава, защото няма как да свържа директно плеъра към проектора за да го изследвам, но като правя сравнение на картината на пауза спрямо телевизора се вижда този шум.
    Не съм съвсем доволен от стойката за тавана, която е наистина стабилна сама по себе си с много възможности за първоначална настройка, но в последствие много тромаво се борави при необходимост от сваляне и закачане на проектора.

  10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #8

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен

    Честито Тишо!
    Какъв е този безжичен модул?

  11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    40
    #9

    Отговор: Избор на проектор - Benq W1400 или подобен



    Ето това устройство се продаваше заедно с проектора BenQ Wireless FullHD Kit WDP01 | ele.bg (но не на тази цена, разбира се). Съответно реших, че ще ми е от полза вместо да опъвам кабели. Освен това и ще го свързвам по-бързо както на плеъра така и към компютъра при нужда. Но с две думи ползите не са чак толкова големи спрямо цената, освен че всичко стана веднага, а ако трябваше да опъвам и снаждам кабели, докато ги скрия добре по кьошовете щеше да е занимавка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на мултимедиен проектор
    От hristoslav2 във форум Проектори и екрани
    Отговори: 21
    Последно: 02-10-17, 09:38
  2. Помощ при избор на проектор?
    От bobiengland във форум Проектори и екрани
    Отговори: 2
    Последно: 25-04-14, 10:37
  3. Избор на проектор
    От Naiden1979 във форум Проектори и екрани
    Отговори: 0
    Последно: 31-08-13, 22:28
  4. Помощ при избор на проектор
    От pdimitrov във форум Проектори и екрани
    Отговори: 1
    Последно: 16-08-12, 12:37
  5. Продавам проектор Benq W710ST
    От MEK във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 20-04-12, 15:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе