Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
238. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

    9 3.78%
  • Bosh

    6 2.52%
  • AEG

    18 7.56%
  • Siemens

    9 3.78%
  • Electrolux

    16 6.72%
  • Gorenie

    27 11.34%
  • Whirpool

    32 13.45%
  • Privileg

    4 1.68%
  • LG

    7 2.94%
  • Samsung

    14 5.88%
  • Ariston

    53 22.27%
  • Zanussi

    6 2.52%
  • Siltal

    2 0.84%
  • Candy

    15 6.30%
  • Beko

    14 5.88%
  • Edesa

    0 0%
  • Fagor

    5 2.10%
  • Smeg

    0 0%
  • Baukneght

    1 0.42%
Страница 35 от 80 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1187
Like Tree131Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    55
    #511

    Отговор: проблем с пералня AEG Lavamat 86800

    Напиши някой ред за това какъв е бил проблема. На мен лично ми е интересно, а може да е в помощ на някой друг.

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    1
    #512

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте. Имам проблем с пералня Zanussi iz 12.Не взема омекотител. Почистих чекмедже и цедка и пак не става Какво може да е?

  4. Novice
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    3
    #513

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте!

    След 5 години вярна служба имам проблем с пералнята GE. При работа много се тресе и реално се измества в банята, на моменти издава странен шум и когато на дисплея се изпише, че остава 1 минути до края на избраната програма изведнъж минутите нарастват на 7, 12 или повече. Бихте ли препоръчали сервиз към който да се обърна. Звънях на PAN сервиз , но ми казаха, че не поддържат части за General Electric и могат да ми диагностират пералнята, но поради липсата на резервни части може и да не успеят да я ремонтират.
    Предварително благодаря!

  5. Novice
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    1
    #514

    Отговор: Re:пералня Татрамат 353 - програматор

    Здравейте! От няколко дни имаме пералня Канди Алисе 135-купена втора употреба в гаранционен срок ,но нямам инструкции.
    Не мога да разбера защо когато я поставя на 30 минутна програма например електронния датчик винаги се качва на 90 минути и пере час и половина. Някой може ли да помогне?

  6. Novice
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    5
    #515

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Скоро ми смениха електромера в блока и на ползване на пералнята започна да работи, както си иска нещо се бъгнага програмите. Бях се запътил да си купувам нова , защото и без това майта е вече старичка 8+ г взимал съм втора ръка, но в един форум за бяла техника ми написаха това :
    "Неразрешим проблем освен ако незанесете пералнята на друг адрес . Имали сме този ефект както от сменени електромери ( изпрзщат данни до сървър по ел мрежата и това някак си влияе на синхронизацията на процесора ) , енергоспестяващи хитрини включени някъде наблизо около вас , димер за осветление , повреден PFC на захранване . Все неща които вкарват шумове в мрежата и забиват процесорите . Много от процесорите вземат резет и синхронизация от мрежата . Не само при Индезитските модули се е срещало този проблем ."
    1. Интересува ме дали новият електромер може да влияе по този начин на управлението на пералнята модела : INDESIT WIDL 126S ????
    Знам,че този форум не точно за това, но ако някои може да ме светне по въпроса ще съм много благодарен. Понеже тия дни от електро компанията ще идват да мерят, но те по скоро ще търсят некоректно напрежение или ток. Казаха да не нося за сега пералнята на сервиз, първо те трябва да направят протокол.И за това, ако може дадете мнение дали това , което цитирах е правдоподобно. Защото на мен ми се вижда такова, но не съм компетентен, ще много тъпо да ида да си взема друга пералня и тя да не работи както трябва.
    Благодаря, предварително !!!

  7. Novice
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    2
    #516

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте! Едно питане за пералня Bosh Clasixx5 - основния проблем е, че не изпомпва водата. Активното съпротивление на помпата е 340 ома, а напрежението към нея 75-80 волта. Проследих от кои изводи на платката получава напрежение, и ми направи впечатление, че захранването й не минава през реле, а получава захранване от някаква група резистори от по 240 Kom. Имаше също така елемент, подобен на симистор,, който е с фабрично изтрит надпис.... Ще бъда благодарен ако някой ме насочи от какво може да бъде пониженото напрежение. Проверих и за евентуален пробив към корпус на помпата, но поне с уреда всичко беше наред, с мегер не посмях на пробвам

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    7
    #517

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Добър ден
    Може ли да ми препоръчате свестен майстор на перални в София, може направо и на лс да ми пратите някакви координати. Брат ми има една бая стара пералня Eudora Sparmeister но не помня точния модел май беше по-стария вариант на 701. Сега се е появил някакъв проблем и не иска да центрофугира. Всичко друго си го прави както трябва но тая програма не иска да я изпълни. До последно си работеше както трябва и понеже доста бягаше предполагам, че от това е станало нещо. Пералнята не е скъпа та ми трябва помощ първо да се види какво точно става и ако ремонта ще излезе златен изобщо да не се прави. Благодаря много за помощта на всички.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Живее в
    Варна
    Мнения
    38
    #518

    Проблем с пералня PHILCO WD2003 SL/A

    Здравейте,

    имам проблем с горния модел пералня, а имено че се препълва с вода когато има пране, а когато се пусне без пране т.е. празно няма такъв проблем.

    Благодаря на всички които имат идея какво може да се е прецакало.

  11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #519

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Предполагам че е запълнено с нечистотии маркучето на ниворегулатора и той не сработва всеки път.
    Това е тънко 6-8мм маркуче.Изважда се и се почиства основно, почистват се всички маркучи и тръбички, които водят към него, включая филтърната касета.
    Всичко това се почиства акуратно.
    n_radenkov одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    21
    #520

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте, един въпрос към хората с познания: Може ли да се замени семистор BTB16 700BW с такъв BTA16 600B. Защото вече го направих на една Whirpool и работи безпроблемно но имам леки притиснения да не изпуши отнякъде. Благодаря!

  13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #521

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Никакъв проблем.
    mitko20050 одобрява това.

  14.  
     
  15. TAZ
    TAZ е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Мнения
    14
    #522

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте ! Да попитам за 1 малък проблем имам пералня gorenje wa 63142 AL от 7 години и досега слава богу не е имала проблеми с изкючение на това, че от 2,3 месеца като приключи програмата изписва край на цикъла но дисплея не угасва дори когато програматора се завърти на 0. Мене това не ме притеснява много тъй като при изключване на пералнята от мрежата всичко си става ок, но ще я вграждаме в кухня и ще ми е неудобно да вадя и слагам щепсела вече, та питането ми е за това.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    21
    #523

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

    Здравейте! Да си разкажа моите перипетии продължили цяла сeдмица в стил поправи си сам които може да са от помощ на някого. Whirlpool D45135 на 7 години. Жената казва че дрехите не са изплакнати добре и не са достатъчно центруфогирани и нещо мирише. Започна често да светва лампичката за почистване на филтъра. Чува се бучене като от бобина но помпата не върти. Свалих помпата и изходния маркуч. Напълних маркуча с обезмаслител и го промивах продължително време. Излезе такава мръсотия че не е за вярване как се е побрала вътре. Отворих помпата и в пространството около ротора който все пак е изолиран също се оказа страшна мръсотия каша, сапунки и варовик. Тук специалистите са прави че водната помпа направо се сменя с нова а не се ремонтира защото е с едни пласмасови втулки които си износват и я блокират при стартиране. Купих някаква съвместима за 18 лева която за сега е добра. Почистих колектора на мотора с шкурка за всеки случай. Пералнята работи два дена безупречно докато на се чуха едни звуци като от електрожен и също такива светкавици отдолу. Сега светна F7 и червено ключе. Триак или мотор. Свалих мотора и като светнах с фенерче вътре видях че ротора е черен със стърчащи стопени краища на намотки а колектора е изприщен тук-там. Хайде сега мотор. Посъветваха ме да търся втора употреба защото новия бил много скъп. Намерих в нета човек който продава части за перални. И той малко се затрудни да ми намери. Оказа се че моторите колкото и да си приличат на вид са доста различни. Все пак намерихме мотор който ми струваше 100 лева, но като го гледам по четките и колектора ще да е на 2-3 години а моя беше на 7. Смених и триака за всеки случай но може и да не е било необходимо. Сега пералнята е като изтребител и жената е доволна.
    Капанец одобрява това.

  17. Novice
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    1
    #524

    Отговор: Re:Странен звук от нова пералня AEG

    Здравейте, търся една част за пералня "Samsung", която стои зад капака и мисля, че дава контакт кога капакът е затворен. Понеже се стопи, качвам и снимки, има ли такива резервни части и как се води тази част?
    20140810_154908.jpg

    20140810_154927.jpg
    Този пост е редактиран от aurelius; 11-08-14 в 16:43. Причина: Снимка

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    21
    #525

    Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 80 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 93
    Последно: 07-04-24, 22:55
  2. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 139
    Последно: 07-04-24, 16:49
  3. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 31-12-23, 10:24
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 20
    Последно: 11-10-22, 09:18
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 09:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе