Резултати от 1 до 7 от общо 7
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By Tommorow

Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    42
    #1

    Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Здравейте колеги, предстой ми пътуване до САЩ (Лос Анджелис, ако е от значение) и явно съдбата си знае работата и преди 2 седмици ми се спомина 5цата (проблем с baseband-a). А и пък вече си е стар телефона и му идва ред за смяна. Та на въпроса, понеже нямам много време да правя задълбочени проучвания, ако можете да ми кажете как е най-изгодно да го взема и така, че да работи в Европа. Бегло успях да прочета, но не знам колко е старо инфото, че телефоните от САЩ са кодирани, но само за територията на Америка и в Европа си работели. Аз няма да го ползвам другаде извън Европа (поне така си мисля, кой знае). Избрал съм 6S 64gb Space Gray. Интересува ме цената му в САЩ с договор и без договор. Тоест кое е по-изгодно и как мога да го взема. Принципно имам и приятел който живее постоянно в САЩ, но не съм говорил с него за договор и тн. Тоест ако може да ми разясните какви са ми опциите на покупка на този апарат и дали примерно мога да го взема с някаква предплатена карта и да я махна като се заприбирам обратно. Благодаря ви предварително.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #2

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Ако не се бъркам нещо, Verizon e оператора който трябва да се избягва. Техните телефони работят на различни честоти. На AT&T, въпросния модел струва 750$ без договор или на изплащане по 31$ за 18 месеца.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    42
    #3

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Ясно, а въпросният начин с договор и така телефона да излезе по-евтин? Защото 750 долара х 1.8 (примерен курс към днешна дата)= 1350лв. А в България мога да го намеря на горе-долу същата цена, от вносител. Тоест тук явно няма смисъл от такива гимнастики... Как стоят нещата със сключване на договор там, взимането на апарата и развалянето на договора? А ако примерно човек, който живее там сключи договора от негово име и аз му изплатя само телефона, а той ползва сим картата само, след това телефона ще работи ли тук?

  5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #4

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Ако смяташ да плащаш телефона в кеш, той е без договор и би следвало да е свободен. Дали е така, това на място ще се разбере. Ако си на договор обаче, имаш да плащаш и месечна такса за мобилните услуги предоставени от оператора.
    Updated: AT&T Has a Special iPhone 6s | News & Opinion | PCMag.com

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    42
    #5

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Аха, ясно разбрах вече. А ако е на договор и сим картата остане в Америка, а апарата дойде в България, то той предполагам ще е заключен? Понеже видях някъде из форумите, че заключените телефони в Америка към оператор са заключени само към оператор в Америка, тоест той може в Америка да не работи с друг оператор освен с Verizion примерно, но в България да работи с Мтел и Теленор, или съм прочел грешно? И ако е заключен постоянно колко би следвало едно такова отключване тук и дали има някаква икономия от цялата работа...

  7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #6

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Отключването на страна, но ако се наложи ремонт, тогава какво правим. Как ще го пратиш на AT&T примерно. Защото телефоните закупени през оператор минават първо през тях самите, после къде ги пращат си е тяхна работа.
    Мтел - Apple iPhone 6s 64GB
    Цена в брой 1096лв

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #7

    Отговор: Покупка на Iphon 6S от Америка - Съвет

    Цитат Първоначално публикувано от MartinNez Виж публикацията
    Понеже видях някъде из форумите, че заключените телефони в Америка към оператор са заключени само към оператор в Америка, тоест той може в Америка да не работи с друг оператор освен с Verizion примерно, но в България да работи с Мтел и Теленор, или съм прочел грешно? И ако е заключен постоянно колко би следвало едно такова отключване тук и дали има някаква икономия от цялата работа...
    Твърдението е, че айфон взет от AT&T се заключва към оператора със първото му включване и остава незаключен ако поставиш която и да е друга карта. В Англия бях свидетел как това нещо не проработи, с поставянето на O2 карта на айфон купен от Vodafone се заключи най-брутално към O2, което доведе до следния извод, че айфон доставен на оператори се заключва към първата поставена в него карта...

    * If you’d like to buy a factory unlocked iPhone, you’ll need to go directly to Apple. A SIM-free iPhone purchased from third-party retailers will automatically lock itself to the first mobile network used on the phone.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 12-03-16 в 16:46.
    podredko одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Съвет при покупка на нов телевизор
    От therockm във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 23-02-15, 23:53
  2. Съвет за покупка
    От evilvanko във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-12-14, 08:41
  3. Съвет за покупка на телевизор
    От Dishkata във форум Телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 31-12-11, 22:11
  4. Съвет за покупка на PDA
    От Niakoi във форум Мобилни устройства
    Отговори: 5
    Последно: 22-08-11, 17:56
  5. Сериозен съвет за покупка на MX ?!
    От toshe(montana) във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 18-07-01, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе