Страница 37 от 87 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #541

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Чета те аз Не е само Вавринка! Федерер да не би да има по слаб бекхенд с една ръка? НА Стан бекхенда е по-силен и по-практичен,но Федерер има по вариативен такъв.Хайде вземи и сметни през годините колко играчи са взимали шлемов турнир, играейки бекх.с една ръка и тези,които са го направили с две последните 30 години да речем.Но и това да речем не е толкова важно.По-важно е да не се правят крайни заключения от рода на,,бекхенда с една ръка е отживелица"Ронич не е по-добър от Григор и няма и да бъде,но това времето ще го покаже

    - - - - - - - - - -

    Освен това от позицията на треньор ще ти кажа нещо друго -когато едно дете започва да играе тенис от малко -то само си показва дали ще играе тенис с една или две ръце.Не малък брой деца просто хващат ракетата инстинктивно с една или с 2 ръце!Тук трньора няма право да му налага как да играе -дали с 2 ръце и ли с една. Историята познава не един и два случая на хора,които насила са се опитвали да променят нещо и какво се е случвало после!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #542

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Аз от както имам повече спомени (времето на Агаси любимия ми тенисист)- Федерер и Сампрас наистина са с много титли. Но те са гении и другите им елементи - главно сервиса (особено на Сампрас) бяха изключителни. И двамата обаче не са давани като образец за най-добър бекхенд. Гледал съм и някои мачове на Едберг и Лендъл, но тениса се промени много в последните години. Днешният тенис няма нищо общо с този от преди 20-30г. Не случайно вече не вирее сервис-мрежа тактиката. Днешните тенисисти са брутални суператлети и настигат почти всичко. Масово отказват напористите след серия от минаващи удари от всяко положение на корта.
    Много добре знаеш за какво говоря. Такава е тенденцията, която сам призна. Особено при жените бекхенда с една ръка наистина е на изчезване. При мъжете все още има 20-30% от играчите. В Топ 10 са 2-ма Федерер и Вавринка. В Топ 20 май са 4-ма.
    За всеки един начинаещ е много по-трудно от самото начало да схване ПРАВИЛНОТО изпълнение на бекхенд с една ръка. Много по-малко усилия и време за заучаване на техниката са нужни за две ръце. Най-малкото не си променяш хвата, но ти тези работи ги знаеш по-добре от мен. Всичките момичета, които съм виждал да тренират и да идват на детски турнири в Плевен играят с две ръце - 100%.
    Какво ще покаже бъдещето не знам. Знам че в тениса има едно нещо наречено Ранглиста. Някои хора не го признават, но тя страшно точно отразява моментната сила на играчите. Откакто са в класацията Раонич винаги е бил по-напред от Григор. Може класирането да се обърне някога, но за Григор от 4г. все в бъдеще време се говори и все не му се получава.
    Този пост е редактиран от VanDan; 28-01-15 в 14:08.

  4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #543

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Пак ще кажа-докато има играта тенис -до тогава ще има хора да играят и с една и с две ръце тенис.Не можеш,а и нямаш право, когато някой дори на несретна възраст започва да играе и му идва инстинктивно да хване и да се учи с една ръка ,ти да му кажеш-не моето момче(момиче) така веч не е модерно-хората вече в еди колко си процента от случаите играят с две ръце и ти ще го правиш! Това съм го чул от Болитиери. Ако смяташ, че разбираш повече от този треньор- ок! Веднага ще дам и един пример-Човек,който започва да се учи с една ръка и има естественото чувство да го прави, но на малко по-късен етап му вменяват,че ,,трябва" да играе с 2 ръце-нарича се Джо Улфред Цонга и какво се случи с него!? Мелба с чесън се случи! Двуръкият му бекхенд е трагичен и го предава в най-важни моменти.Ако не бе така слаб точно в този елемент Цонга щеше да бъде една от първите 5 ракети в света и днес, уви не е обаче!

    - - - - - - - - - -

    Но започнахме много да се отклоняваме от темата-а тя е за Григорий все пак
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-01-15 в 14:05.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #544

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Аз не съм треньор или професионалист и не споря с теб. Лекар съм, а играя тенис само на любителско ниво от 20г. Просто споделям какво виждам като факт. Особено при жените бекхенд с една ръка е тотално изключение. Всички ли са карани насила да държат ракетата с две ръце на знам. Най-вероятно и методиките вече се променят. Имам двама познати треньори ще взема да ги питам как процедират.

    Вярно се отклонихме от темата... Стига толкова. Успех на Григор на следващите турнири.
    Този пост е редактиран от VanDan; 28-01-15 в 14:19.
    ivodivo одобрява това.

  6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #545

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Не,при момичетата си пооочти прав,но и тук не е съвсем така. Ти имаш наблюдения за Плевен и може би за други градове,но в Бг!На запад има и то не малко деца(момичета) говоря ти в настояще -не в миналото,които се учат и с една ръка-да, съгласен съм, че в % са много по -малко,но ги има.Виждал съм в белгийска академия как учат момичета на по 8 години да играят бекхенд с една ръка- красива работа...Ние в Бг сме много назад във всяко едно отношение-тениса не прави изключение ПО света хората тренират в академии с много треньори -и за всяко едно състезателче се грижат -и кондиционно (отделен човек) имат си треньори,които се занимават само с играта с крака,друг се занимава да чисти техниката,друг с тактика..... А ние сме на ниво -Клуб! Селска работа! На светлинни години сме.То заради това е цяло чудо,че излезе Григор. Да е жив и здрав Митко Господинов-Гуспата,че не спря сина си и го прати в чужда академия,защото ако бе останал в Бг ....не ми се мисли! ДА ни е жив и здрав Гришо
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-01-15 в 14:32.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #546

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Последно извън темата - направих си труда сега да проверя - поне по официални данни на WTA, в Топ 20 при жените 100% са бекхенд с две ръце. Няма нищо общо с България.

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #547

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    П.п. Хубав диалог се получава Много ще се радвам да пишеш в темата,докторе още повече,че играеш тенис и харесваш играта.Аз съм един вид популяризатор на тази игра и го правя от много години. Много я обичам тази игра,иначе имам и друга професия-юрист съм,но тенисист по душа и призвание

    - - - - - - - - - -

    Е, то верно няма при жените с една ръка (ама да ти кажа честно тях и доста по- малко ги следя.Но това,че няма жени в първите 20 ,не означава,че няма момичета, които да го учат
    ivodivo одобрява това.

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #548

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    няма с една ръка, защото сестрите Уилямс са в мъжките ранглисти

  11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #549

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Хахахаха ))))

    - - - - - - - - - -

    FearMe,много внимавй с изказа,защото двете госпожици афроамериканки са много чувствителни на тема сексизъм,ейджизъм,расизъм и въобще всякакъв вид дескриминация и вече заведаха няколко дела,май и за трите
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-01-15 в 19:16.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #550

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Братя Уилямс и двамата бухат мноого яко с две ръце бекхенд.

  13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #551

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    То при жените е проблема не толкова в това дали играят с две ръце бекхенда ,а по-скоро у бимбериците им И нещото,което затруднява най-вече дамите това е добрият слайс!Понеже този удар (да се чудиш защо ли) вече не присъства в менюто на жените от доста години При мъжете е страхотно оръжие .Освен като дефанзивен удар,може да се използва и за атака .Григорий го умее много добре.Мога съвсем отговорно да заявя ,че хората играещи бекхенд с една ръка имат и по-добър слайс от бекхенд
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-01-15 в 19:58.
    lazarus18 одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #552

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Гледайки Мъри и Бердих аз пък съвсем отговорно заявявам, че точно в момента Гришо е под нивото на всички от Топ 10. И съвсем правилно е на 11 позиция, ако не падне и надолу в близките 2 седмици - при провал в Акапулко. Мисля, че и баланса му срещу Топ 10 играчи никак не е добър.
    На сър Серина нищо не и пречи като гледам. Нито физическите и дадености, нито слайс. Ще надмине всички - и жени и мъже по брой титли от ГШ.
    Сега, както аз не искам да споря с теб, така и ти не давай акъл на къдееееее по-добри треньори от теб, които тренират дамите в WTA и залагат на бекхенд с две ръце. Ей, това динозаврите не си сменяте навиците, докато не изчезнете от природата.
    Този пост е редактиран от VanDan; 29-01-15 в 14:50.

  16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #553

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Аз пък съвсем отговорно заявявам,че Бердих е достигнал нивото си и повече няма къде да ходи напред.Казах го и онзи ден-потвърди думите ми и сега.С какво игра по добре Бердих от Григор с/у Мъри,че нещо не разбрах?!Докторе,ще ме извиняваш,но си доста в грешка Григор точно в момента е за топ 10.Къде точно ще бъде позициониран-не нам, ама твърдо е за топ 10 Хвалиш ми го този Бердих от няколко дни -е и какво направи днес с Мърчо?! Едно голямо нищо -равностоен първи сет и от този момент нататък-една кръгла и голяма "0"То не е изненадващо де-Бердих има няколоко човека, които не може и никога няма да може да победи-там ще си гравитира още известно време на това ниво и после надолу !Все пак ще се жени сега човека -има за други работи да мисли Дамите не ми се коментират, ама никак да ти кажа -това да тренираш жена си е е...ло м...та пак от опит говоря-не че съм сексист някакъв,ама е адски трудна работа-а сега какъв специалист съм е отделен въпрос.В предишен пост ти дадох пример за академия в Белгия (2та по големина в страната) Там старши треньора им беше и един от треньорите на Белгия за FED CUP.Този, същият треньор е помагал в различни етапи от кариерата и на Жустин Енан( еднорък бекхенд- ВЕЛИК) , и на Ким Клайстърс !Значи говорим за специалист и то от много висок ранг.От него научих много за играта тенис.А уж имам дългогодишен опит в Бг. В такава академия се чувстваш като жалък аматьор с познанията си Та този човек тренираше 2 момичета на по 8;9 години да играят именно бекхенд с една ръка -сега, дали нещо ще стане от тях-нямам идея,но е факт, че добри специалисти не са отписали този удар.Не сме все пак ние хората,които ще го отписваме ,нали?! Или... ?
    Този пост е редактиран от martosblack; 29-01-15 в 15:38.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #554

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Отдавна чаках да споменеш Жустин Енен, а ти чак сега се сети. Това е "последния мохикан" на едноръкия бекхенд при дамите. За съжаление отдавна в пенсия. Аз те бъзикам, а ти май се хвана на сериозно за бекхенда. Нито аз, нито ти (без да се обиждаш) ще променим методиките на световните треньори и школи.
    Колкото до Григор, мисля, че гледаш на него повече като фен, а не като специалист. Момчето наистина се развива с Рашийд, както с никой друг треньор преди него, но има дълъг път още да извърви. Точно в момента е на мястото, което заслужава според показаното от него. Оправи ли стабилността, точността и вариативността на сервиса си (това е напълно постижимо при него) вече отива там, където ти написа по-горе - Топ 6-7. За Топ 3 не съм оптимист и мисля, че никога няма да стигне, докато сегашните играчи не се откажат или не им падне много нивото. Но кой знае какво ще се случи. В момента са на по 27-28г. добрите, така че Григор има аванс 4-5г. като "талант и надежда". Пък и "старите" все ще започнат да се отказват и класацията ще се промени.
    В мача Мъри-Бердих бяха демонстрирани почти всички елементи и похвати в съвременния мъжки тенис. Различен сервис - силен, сечен, насочен. Едновременно имаше и офанзивна и дефанзивна игра. Чисти удари и уинъри, атаки на мрежата, съчетани с дълги разигравания, слайсове, феноменална защита. Кой бил, кой паднал няма значение.
    Мисля, че краен победител ще бъде някой от другия полуфинал Джокович-Вавринка.
    Този пост е редактиран от VanDan; 29-01-15 в 16:38.

  18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич
    Мнения
    620
    #555

    Отговор: Страхотен Григор Димитров

    Виж сега аз не споря за това дали едноръкият бекхенд е по-добър от този с две ръце.Има играчи,които уникално изпълняват бекххенд и с две ръце.При такива играчи(Джоко,Мъри....) този удар е истинско наказание за опонента.Както има и такива ,които изпълняват уникално и бекхенда с една ръка.Ако не съм съгласен с нещо, то това е категоричността , че нещо ще отпадне или че е отживелица.Именно -нито ти,нито аз можем да променим методиките в световния тенис -бъдещето ще покаже това А за Григор вече толкова много се изписа че......Може и да си прав, че съм повече пристрастен към момчето,отколкото да гледам трезво на него като специалист ,ама няма как да бъде иначе -подготвяме деца от години и това,което олицетворява това момче е гордост за всички нас и като треньори, и като фенове в България Та заради това и реагирам понякога по-остро,защото смятам,че може да изисква от някой само онзи,който по някакъв начин е помогнал

    - - - - - - - - - -

    А иначе поне за мен финала на този турнир ще бъде утре - между Стан и Ноле -а полуфинала днес бе апотеоз на скуката в съвременния процентен и безличен тенис, демонстриран ни от двата силона )) п.п. това последното го казвам като фен на играта,а не като специалист
    Този пост е редактиран от martosblack; 29-01-15 в 18:17.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 87 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 10:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 14:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 01:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 01:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе