Вижте резултатите от анкетата: Предимно какви предавания гледате по телевизията ?

Гласували
105. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Филми - художествени

    38 36.19%
  • Документални и научно популярни филми

    68 64.76%
  • Новини

    44 41.90%
  • Сериали

    26 24.76%
  • Шоупрограми

    19 18.10%
  • Публицистика

    16 15.24%
  • Спортни

    46 43.81%
  • Музикални

    26 24.76%
  • Риалити

    20 19.05%
Отговори на анкетата
Страница 2 от 41 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 607

Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #16

    Отговор: Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от zlatko Виж публикацията
    Вече е даден старта и на сателитната услуга: https://www.mtel.bg/satelit-tv
    Това хубаво,само че посочените цени в сайта важат за клиенти на Мтел и не са особено привлекателни,отделно програмите ми се виждат постни в пакета от 16,90. Биха имали успех ако предложат пакети с другите им услуги на добра цена.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    РиоДеМаксуда
    Мнения
    77
    #17

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    още подробности:
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4330919
    Мтел вече предлага сателитна телевизия и така става третият у нас оператор, който осигурява национално покритие след “Булсатком“ и „Виваком“.
    За приемане на сигнала ще се използват 80-сантиметрова сателитна чиния, конвертор и приемник на корейската компания „Kaon“. Оборудването ще е безплатно при сключване на договор за една или две години, а при безсрочен договор ще може да се закупи от компанията, съобщи вчера изпълнителният директор на Мтел Танасис Кацирубас.
    Инсталирането ще се прави от 48 партньорски компании в цялата страна.
    Сателитната телевизия на Мтел ще е с над 170 канала, от които 20 са с HD качество. Най-ниската цена -11,90 лв. на месец, е за пакет от 50 стандартни и 5 HD канала, като се прави отстъпка за клиенти, които са абонати на Мтел.
    http://www.capital.bg/biznes/kompani...a/?ref=miniurl
    "Мобилтел" поиска по-голям дял в тв бизнеса
    Операторът пуска спътникова телевизия в опит да запази клиентите на мобилната си услуга

    Още по-евтино, още по-разнообразно, с още повече допълнителни услуги - пазарът на телевизионна доставка в България е един от най-изгодните за потребителя. И определено отдавна не е бизнесът, на който новонавлизаща компания може да разчита за добри печалби. Същото важи и за телекомите. Въпреки това обаче два от трите оператора - "Мобилтел" и БТК, с всичкия си ресурс атакуват именно телевизионното разпространение. Обяснението очевидно е не в огромните дялове, приходи и печалби, които биха постигнали в този сегмент, а в стратегическата им цел да го използват, за да задържат и привлекат клиенти за основния си бизнес - телекомуникациите и по-конкретно мобилния пренос. След като от четири години "Мобилтел" набира абонати на телевизионната си доставка по кабел и постигна 3% пазарен дял (виж графиката), сега телекомът стартира и сателитно разпространение - проект, готвен от месеци, с който компанията цели да получи по-забележимо място на картата на този бизнес в страната и най-вече - да спре спада на дела си при мобилните комуникации, като предлага пълен пакет услуги на ниска цена.

    На едро и дребно

    Основният акционер на "Мобилтел" - Telekom Austria, още през есента на миналата година сключи споразумение с Eutelsat да използва спътников капацитет от специализирания оператор, за да доставя сателитна телевизия. Решението тогава обаче беше насочено основно към клиенти на едро по т.нар. white label - модел в цяла Централна и Източна Европа. Което означава вече работещи разпространители на телевизия да получават услугата от австрийския телеком и да я продават на дребно под своя марка. Сега, очаквано, директна сателитна доставка до клиентите си стартира и "Мобилтел", използвайки два сателита, които могат да излъчват към територията на България.

    Новата услуга има покритие на 100% от населението на България. Офертите, които вече са валидни, са основно три в зависимост от броя програми. Телекомът предлага над 150 тв канала, от които над 20 са HD. Най-ниската цена е 9.90 лв. на месец за 40 канала и важи за абонати на мобилната услуга на "Мобилтел". Същата тарифа за потребители, които не ползват GSM абонаментите на оператора, е 11.90 - на практика това са цените, около които пазарът се движи в момента, като се имат предвид промоциите на останалите доставчици.

    Допълнителните функции, предлагани от "Мобилтел", включват електронен справочник за програмите, запис на предавания, възпроизвеждане на видео и снимки, възможности за родителски контрол и т.н.

    Телевизия с цел GSM

    До момента "Мобилтел" предлагаше цифрова телевизия по кабел. С мрежата си операторът покрива 1 млн. домакинства (около една трета от всички в страната), но реално клиентите му са 70 хил., каза главният му изпълнителен директор Танасис Кацирубас. С новото предложение доставчикът явно ще се опита да получи по-сериозно присъствие на този пазар и да намали или спре изтичането на абонати на мобилната му услуга. Сателитна телевизия в България в момента предлагат "Булсатком", който има проект да се превърне и в мобилен оператор по технологията от четвърто поколение LTE, и БТК, която също като "Мобилтел" има и кабелна услуга.

    "Пазарът е изключително конкурентен и за нас това е трудно бизнес начинание. Но тв доставката всъщност е комплимент към клиентите ни", каза Кацирубас. "Основната цел, за която работим в компанията в момента, е хората да започнат да я възприемат като комплексен телеком оператор, а не като мобилен такъв", добави Кацирубас, отчитайки, че "Мобилтел" ще разчита на пакетните услуги - мобилен и фиксиран телефон, фиксиран интернет и телевизия. Именно пакетните предложения са тези, които единствени бележат ръст на телеком пазара в България през последните две години, сочат и официалните данни от анализите на пазара на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Самият мобилен пазар спада като приходи, от една страна, заради конкуренцията, а от друга - заради все по-затягащите се регулации върху операторите. "Показателно е, че България е водеща страна в региона по размер на инвестициите в телекомуникации, а в същото време тарифите за абонатите тук са най-ниски", подчерта Танасис Кацирубас.

    Много желаещи за малко левове

    България е сред страните с най-високо проникване на платена телевизия в Европа, сочат данните от последните проучвания на пазара към средата на 2014 г. (виж графиките). Средният приход на месец от абонат на платена телевизия в ЕС е 22.36 евро, докато в България той е 7.47 евро, показват данните, цитирани от оператора. Според тях българите гледат телевизия средно по 225 минути на ден, като 60% от тях го правят всеки ден, а 31% - по няколко пъти дневно. Най-гледани са филмите - 80% от хората в страната избират най-често тях, а 75% - новини. Най-често гледаните канали пък са максимум седем. От "Мобилтел" не обясниха дали предстоят нови преговори с телевизиите за таксите, които им плащат за всеки канал, но подчертаха, че всяка промяна в пазарните позиции на разпространителя води и до различна позиция при въпросните преговори. Тарифите, по които създателите на съдържание таксуват платените му разпространители, са обект на секретни преговори между двете страни, а темата кой колко и дали плаща за авторски права е сред най-проблемните на пазара. Другата му основна характеристика е силната раздробеност - над една трета от абонатите на платена телевизия ползват малки, често квартални оператори. Доколко опитите на БТК и "Мобилтел" да променят това ще успеят - зависи не само от покритието на доставяната услуга, но и от нивото на самото обслужване.
    Този пост е редактиран от Nasko Hristov; 27-09-14 в 00:51.

  4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #18

    Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Малко повечко "конкретика" за който се интересува Мисля, че операторското оборудване е интересно. Разбира се за по-"напредналите" потребители има САМ-ове.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от zlatko; 27-09-14 в 15:09.

  5. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #19

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Слаби програми , високи цени - абе ментел няма какво да се очаква от тях - те още си мислят че са сами на пазара

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #20

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    zlatko

    Дай линк към модела приемник.
    http://www.kaonmedia.com/eng/main/
    - Подробности за интерфейса и поддръжката на оптичният изход
    - Подробности относно вграденият плейър (поддържани формати, настройки на субтитри, възможност за превъртане)
    - функция PVR?(Възможност за запис на една ТВ, докато гледаш друга?)
    - интернет връзка?

    От снимките.....
    - Лошо меню,
    - EPG на латиница,
    - Преименуване през дистанционното? Абсурд! Приемникът трябва да поддържа безжична или USB клавиатура, а още по-добре дистанционно от типа на Magic,
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-09-14 в 22:10.

  7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #21

    Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    @hristoslav2
    Сещаш се, че това не е приемник за продажба в магазин. Моделът е CO1300 HD.
    - интерфейси
    SCART
    HDMI
    SPDIF optical(поддържа bitstream или downmix до стерео)
    USB - поддържа HDD&Flash drives, WiFi, 3G, LTE, Bluetooth dongles
    RJ45(Ethernet)
    - media player
    MPEG-TS/MP4/MOV/MKV/WMV/WMA/ XVID / DIVX, не поддържа DTS
    за момента не поддържа външни субтитри, само вградени в MKV
    превъртане напред-назад: х4, х8, х16, х32, х64, х128
    има един тунер, може да записва една и да се гледа друга програма ако са на един транспондер
    - RCU
    фукция за копиране на основните бутони за управление на телевизор

    Менюто е много бързо и интуитивно, наподобява PS3. Не знам защо реши, че е лошо . EPG-то е на какъвто език го пуснеш. Сам знаеш, че за едно преименуване на списък веднъж на 2 години или вкарване на парола за WiFi дистанционно с клавиатура - "айде нЕма нужда". Който толкова държи - има Bluetooth клавиатури.
    Ако се интересуваш повече за възможностите на middleware-то: Cubiware | SOFTWARE FOR DIGITAL TV
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от zlatko; 28-09-14 в 09:44.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #22

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Благодаря - вчера го окрих в 4 форума на хърватските колеги.
    VIP sat receiver KAON CO 1300 HD - Vip forum


    Препоръчвам ти да направиш един FAQ в първи пост.

  10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #23

    Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    @hristoslav2
    DTH платформата е една за всички(Vipnet, Mtel), скоро ще има и други включвания. Приемниците са същите като HW, но имат известни разлики в MW. Vipnet скоро ще пуснат и допълнителни услуги върху тях през IP(VOD, nPVR и т.н.).
    Този пост е редактиран от zlatko; 28-09-14 в 21:05.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #24

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Не знам кой от австрийците е избирал модела на сет-топ-бокса, но можеше да бъде с вградени DVB - S2/T/T2
    Така при някакви проблеми..може да се превключи временно на ефирна, докато дойде екипа.
    Погледни какво предлагат руснаците-по гъвкави са от М-тел.
    Триколор ТВ - Потенциальным абонентам - Где купить?

  12. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #25

    Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    @hristoslav2
    Приемникът(за цялата сателитна платформа на TAG) не го е избирал австриец, а българин - аз. Вграден допълнителен тунер оскъпява (ненужно)хардуера, усложнява управлението и менажирането на листата с канали. При нормална инсталация посещение на екип не се налага с години. Освен това всички нови телевизори имат вграден DVB-T тунер, няма смисъл от още един. В България DVB-T е подигравка с идеята, не случайно тези дни сме на съд заради цифровизацията на ефира.
    А ти къде видя road-map-а на Мтел, та знаеш какво ще предложат след 6 месеца или година? Услугата е на седмица, гледай повече Vipnet, те вървят с година пред Мтел.
    Този пост е редактиран от zlatko; 01-10-14 в 21:44.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #26

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Много си консервативен - бъди по-гъвкав...и преди съм ти го казвал. Трябваше да направиш една анкета, какво искат потребителите и после да подбираш модела..
    Избрал си модел, който се ползва от хърватската платформа? Случайност или....
    Не виждам, защо някой ще си смени оператора с М-тел, след като не предлагате нищо повече. Направи ни едно сравнение например с Булсатком и Виваком. Искаш ли таблица?

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #27

    Re: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    @hristoslav2

    Струва ми, че имаш грешно разбиране:

    1. Няма "хърватска платформа" - платформата е една: TAG Broadcasting D2H white label. Vipnet са просто първия клиент на тази платформа, Мтел са втория.
    2. Аз съм избрал приемника за цялата операция на TAG(и не само приемника) Като комбинация HW+MW и съотношение цена-качество е повече от добър.

    Всеки може да има мнение по-въпроса, но Мтел предлагат различна услуга като набор канали, брой HD програми, свобода. Булсатком може би дават възможност да ползваш САМ в твой приемник по избор или телевизор с DVB-S тунер? Или пък Виваком дава достъп до над 20 HD програми на сателит? Дали? Мисля, че за много хора ще има какво да ги привлече към тази услуга, а пазарът ще покаже дали това е наистина така.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    14
    #28
    В мнението ти няма никаква полезна информация или въпрос.
    Само неумел опит за заяждане.
    Повторен подобен пост ще бъде наказан.
    kod

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    111
    #29

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    Как е качеството на каналите спрямо Виваком и колко струва CA модула?

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Мнения
    71
    #30

    Отговор: Мтел - интернет, телевизия и фиксирани телефони / обсъждане, мнения

    HD-то оправиха ли го тия пичове от Мегалан? Интернета им беше безупречен, но телевизията като цяло беше пълна скръб преди около година, когато бях към тях.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 41 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1475
    Последно: 18-03-24, 11:28
  2. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 665
    Последно: 18-03-24, 07:19
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 785
    Последно: 13-07-23, 10:57
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 01:12

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе