Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

2024 International CES

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1

    CES 2024 International

    https://www.ces.tech/media/media-eve...-schedule.aspx

    наградените продукти
    https://www.ces.tech/innovation-awards/honorees.aspx

    Monday, Jan. 8 8:00 - 8:45 AM PST LG Electronics (18.00 при нас) https://www.lgnewsroom.com/tag/ces2024/
    Monday, Jan. 8 9:00 - 9:45 AM PST Hisense (19.00 при нас) https://global.hisense.com/about-hisense/newsroom https://www.hisense-usa.com/ces-2024
    Monday, Jan. 8 10:00 - 10:45 AM PST Panasonic (20.00 при нас) https://na.panasonic.com/us/ces https://na.panasonic.com/us/press-releases
    Monday, Jan. 8 11:00 - 11:45 AM PST TCL (21.00 при нас) https://www.tcl.com/global/en/ces
    Monday, Jan. 8 2:00 - 2:45 PM PST Samsung (12.00 при нас) https://news.samsung.com/global/ces-2024
    Monday, Jan. 8 5:00 - 5:45 PM PST Sony (15.00 при нас) https://square.sony.com/ces2024/ https://www.sony.eu/presscentre/
    https://global.sharp/corporate/news/231221-a.html

    https://time.is/bg/

    Телевизионното подразделение на Sony отново ще пропусне изложението CES в Лас Вегас 2024

    Линковете за видео пресконференциите на останалите производители на телевизори ще излязат до 5 януари.



    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-01-24 в 08:42.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-01-24 в 10:23.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #3

    Отговор: 2024 International CES

    LG Display демонстрира най-новите патентовани OLED иновации на CES 2024
    https://news.lgdisplay.com/en/2024/0...s-at-ces-2024/
    LG Display, водещият световен иноватор в технологиите за дисплеи, обяви днес, че ще представи най-новите си OLED продукти, базирани на собствена технология, която революционизира ценностите на клиентите на CES 2024.

    Компанията ще оперира с два щанда в Конгресния център на Лас Вегас (LVCC), с основния си щанд в Северната зала и ексклузивен щанд, посветен на автомобилни дисплеи в Западната зала.

    Под темата „По-добро бъдеще“, обозначаваща различните дисплеи на компанията, базирани на авангардни OLED технологии, които могат да революционизират начина на живот на потребителите, LG Display ще представи най-новата си OLED технология с големи размери и автомобилни дисплеи от следващо поколение, оптимизирани за софтуер Определени превозни средства (SDV).

    На главния щанд в Северна зала LG Display ще представи различни OLED технологии с голям размер, които надминават границите на качеството на OLED картината и се отличават с подобрена производителност, включително телевизори, монитори за игри и прозрачни OLED.

    Тук LG Display е готов да представи най-новия си OLED TV панел, който разширява границите на качеството на OLED картината отново, включвайки значително подобрение от иновативната „META технология“, важен крайъгълен камък, постигнат след десетилетие OLED иновации.

    Компанията показа своята собствена „META технология“ миналата година, която съчетава „Micro Lens Array (MLA)“, която максимизира излъчването на светлина от органични материали, с алгоритъм за подобряване на яркостта за постигане на най-високото ниво на яркост от всички съществуващи OLED телевизори панел.

    В допълнение, LG Display ще представи и своята цялостна гама от OLED за игри, обхващащи от 20 до 40 инча, включително високопроизводителния 27-инчов QHD OLED панел за игри, който разполага с първата в света 480Hz ултрависока честота на опресняване за OLED дисплей. Чрез генериране на забележителните 480 кадъра в секунда, 27-инчовият 480Hz QHD геймърски OLED панел осигурява оптимално гейминг изживяване със своите плавни и остри визуализации, дори по време на бързи преходи на екрана.

    34- и 39-инчовите панели предлагат ултрашироко (21:9) съотношение на страните за потапящо гейминг изживяване, докато 31,5-инчовият панел поддържа ясна UHD (3840×2160) резолюция, което го прави подходящ не само за игри но също и за работа в офиса и консумация на съдържание.

    OLED панелите за игри на LG Display включват милиони самоизлъчващи пиксели без отделен източник на задно осветяване, за да се похвалят с висока честота на опресняване и разделителна способност, както и бързо време за реакция от 0,03 ms. В допълнение, компанията е включила „META Technology“ в своите OLED дисплеи за игри, за да подобри допълнително цялостното качество на изображението, като минимизира външните отражения на светлината по време на по-тъмни сцени.

    Освен това, LG Display ще представи пълната си гама от прозрачни OLED, включително 30-, 55- и 77-инчовите дисплеи, за да представи нови пазаруващи изживявания на търговските площи чрез създаване на уникални приложения чрез използването на средно големи и свръхголеми Прозрачни OLED панели.

    Като единствен в света производител на Transparent OLED, LG Display максимизира самоизлъчващата природа на OLED, за да постигне степен на прозрачност, достатъчно висока, за да замени безпроблемно стъклените прозорци, да изобрази прецизно цветово изразяване и да осигури гъвкавост на дизайна, която повишава оползотворяването на пространството.

    Прозрачните OLED са подходящи и за употреба на закрито, благодарение на по-ниското си генериране на топлина в сравнение с конвенционалните светодиоди, докато тяхната гъвкавост позволява инсталиране в почти всички пространства и интериори като прозорци, стени и подове с различни размери.

    В своя щанд в West Hall LG Display ще покаже своето ултра голямо решение за дисплей „Pillar-to-Pillar (P2P)“, оптимизирано за софтуерно дефинирани превозни средства (SDV), които използват диференцираните технологии на компанията за автомобилни дисплеи като P-OLED, ATO (Усъвършенстван тънък OLED) и LTPS (нискотемпературен полисиликон) LCD.

    „Ултра-големият P2P P-OLED“ безпроблемно интегрира „12,3-инчов P-OLED“ дисплей на таблото и „34-инчов P-OLED“ централен екран, за да създаде елегантен, изискан дизайн, който покрива цялото табло като голямо единствено число дисплей. Междувременно „48-инчовият P2P LTPS LCD“ може да се похвали с обширен екран, който позволява на водачите и пътниците да виждат полезна информация за шофирането, докато се наслаждават на развлекателни функции.

    С появата на големи дисплеи като P2P, LG Display също въвежда своя „Switchable Privacy Mode (SPM)“, който ефективно поддържа фокуса на водача върху пътя, като контролира ъгъла на видимост на дисплея на пътника.

    LG Display също така ще демонстрира решения, които увеличават максимално ефективността на пространството в ограничените граници на автомобила, като същевременно предлагат нови изживявания в автомобила, включително „17-инчов сгъваем OLED“, предназначен за RSE (Rear Seat Entertainment) и „18-инчов плъзгащ се OLED “, който е скрит в тавана и може да се удължи надолу за употреба.

    В допълнение, диференцираното "Thin Actuator Sound Solution" на компанията, което е само 30 процента от теглото и 10 процента от дебелината на конвенционален автомобилен високоговорител, може да се инсталира в различни зони вътре в автомобила, като дисплей, таван, и под, за по-богато, по-поглъщащо 3D звуково изживяване.

    Освен това LG Display ще представи авангардни технологии, проектирани да направят пространствата по-естетически приятни, като например „Под дисплей“, който скрива камерите, инсталирани на дисплея, като регулира общата прозрачност, и „Декоративен филм“, който позволява на екраните да наподобяват интериор материали като дърво или въглерод, когато са неактивни.

    Чрез разкриването на решения за дисплеи, които отключват нови изживявания за глобалните потребители, LG Display планира да засили още повече своята бизнес конкурентоспособност и да осигури потенциални клиенти чрез своите диференцирани продукти и технологии.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hofo1zW5V98





    Samsung Display ще демонстрира водеща сгъваема технология на CES 2024
    https://global.samsungdisplay.com/31237
    Samsung Display ще демонстрира водеща сгъваема технология на CES 2024

    • Разкрива ново поколение продукти, които могат лесно да се сгъват навътре и навън, както и подвижни и плъзгащи се дисплеи
    • Представя микродисплей с ултрависока разделителна способност за потапящи XR изживявания
    • Демонстрира OLED технология с ненадминат размер, ултратънки панели и дисплеи в различни форм-фактори, включително революционни OLED продукти за интериори на превозни средства
    • Монитори с прожектори, които са не само за игри и забавление, но и за професионална употреба във видео продукция и медицински приложения

    Samsung Display е готов да покаже разнообразие от новаторски продукти на CES 2024, които ще оформят бъдещето на индустрията на дисплеите. Компанията ще участва в събитието, което се провежда в Лас Вегас, САЩ от 9 до 12 януари, с изложба, която се върти около темата „Всичко в иновативната технология: Проправяне на новото пътуване“.

    Компанията ще разкрие ново поколение продукти, които могат да се сгъват навътре и навън. Освен това ще бъдат представени нови OLED с размер на монитор със сгъваеми и плъзгащи се технологии. Той също така ще демонстрира микродисплей с ултрависока разделителна способност за завладяващи изживявания с разширена реалност (XR), които ще подобрят начина, по който потребителите взаимодействат с устройствата си.

    Samsung Display ще демонстрира своята OLED технология в различни размери и форм фактори. Това включва QD-OLED, предназначени за монитори с най-високо ниво на плътност на пикселите и честота на опресняване за технология за самоосветяване. Компанията също така ще представи QD-OLED, специално разработени за телевизори, предлагащи най-високата яркост на пазара.

    In&Out Flip се сгъва навътре и навън на 360 градуса, а Rollable Flex предлага 5 пъти размера на екрана

    Един от най-привличащите вниманието продукти на CES 2024 е In&Out Flip, сгъваемо устройство с дизайн на флип телефон. Неговата уникална технология за сгъване навътре и навън му позволява да се сгъва на 360 градуса. За разлика от традиционните устройства за сгъване, които изискват допълнителен панел отвън за показване на информация, когато са сгънати, In&Out Flip постига по-елегантен и по-тънък дизайн с един дисплей, който може да се сгъне навън, за да позволи използването на дисплея дори когато е сгънат.

    „In&Out Flip е технология, която може да предостави нова алтернатива за потребителите, които предпочитат смартфони с форма на лента поради дебелината на сгъваемите продукти“, каза представител на Samsung Display. „Когато се сгъне навън, предната и задната част на продукта могат да се използват като екран, създавайки ново потребителско изживяване.“

    Тестовете за издръжливост на Samsung Display демонстрират неговия опит в сгъваемите технологии. Панелите претърпяха сгъване при екстремни температури, вариращи от -20 градуса по Целзий до 60 градуса по Целзий. Освен това върху сгъваемите панели се хвърлят баскетболни топки, а смартфоните се подлагат на търкане с пясък и потапяне във вода. Тези строги тестове трябва да предоставят на клиентите ясна представа за издръжливостта на сгъваемите продукти на Samsung, дори в предизвикателни среди.

    Samsung Display не само ще представи своите сгъваеми продукти на събитието, но и набор от други иновативни предложения. Едно от тях е Rollable Flex, уникално устройство, което позволява на екрана да се разшири до пет пъти първоначалния си размер, когато се развие, наподобявайки действието на развиване на свитък. Друг вълнуващ продукт е Flex Hybrid, който съчетава функционалностите както на сгъваемите, така и на плъзгащите се технологии. И накрая, Samsung Display ще покаже и калъф за безжични слушалки, който разполага с вграден дисплей. Тези продукти демонстрират ангажимента на Samsung да разшири границите на дисплейната технология и да предостави иновативни решения на потребителите.

    Намерете скрития дисплей в автомобила

    Samsung Display ще демонстрира своите революционни OLED продукти за интериора на автомобила, включително Flex Note Extendable. Този иновативен продукт разполага със сгъваем панел, който може да се разгъва и разгъва, за да осигури по-голям размер на екрана. Flex Note Extendable е с размери 11 инча, когато е напълно сгънат, но може да бъде удължен до 13,8 инча със съотношение 10:9 чрез разгъване на едната страна. Чрез плъзгане на другата секция размерът може да бъде допълнително разширен до 17,3 инча със съотношение 4:3. Този гъвкав дизайн позволява оптимизирано потребителско изживяване въз основа на показваното съдържание.

    Екранът може да служи като лаптоп за работа в колата или като разширен дисплей за гледане на филми. Когато не се използва, може да се минимизира, за да се спести място в колата.

    „Автомобилите вече се превръщат в мобилно пространство отвъд просто средство за транспорт“, каза представител на Samsung Display. „OLED продуктите, комбинирани със сгъваеми и плъзгащи се технологии, ще ускорят тази трансформация.“

    Дисплеите могат да бъдат скрити в различни части на автомобила и лесно достъпни, когато е необходимо. Пример за това е навиващ се дисплей, подобен по размер на таблет (12,4 инча), дискретно прибран в облегалката за глава на предния пътник. Този дисплей може да се разшири вертикално, за да отговори на различни нужди, осигурявайки гъвкавост и удобство.

    Първото в света стъкло от поколение 8.6 за OLED за IT и ултратънки панели

    Подчертавайки преминаването от LCD към OLED технология в ИТ индустрията, Samsung Display ще демонстрира силата си на CES 2024.

    На CES Samsung Display ще покаже инвестицията си в 8.6-поколение OLED за IT, като покаже почти 3-метрово основно стъкло. Тази чаша с размери 2290х2620 мм е най-голямата в индустрията и цели да привлече вниманието на посетителите. Основното стъкло от поколение 8,6 е повече от два пъти по-голямо от съществуващото стъкло от шесто поколение, което води до подобрена производствена ефективност. Компанията също така ще представи специално съдържание на CES, за да даде на посетителите опит за размера и възможностите на тази нова технология.

    Една забележителна характеристика е ултратънкият (UT) панел. UT OLED панелите на Samsung Display са с дебелина около 0,6 mm, подобно на дебелината на визитна картичка, която е една трета от дебелината на LCD панел. Тази разлика е лесно забележима дори с просто око. Освен това UT OLED панелите са леки, като три UT OLED панела тежат същото като един LCD панел със същия размер.

    „Чрез прилагането на нов модулен процес ние намалихме дебелината, като същевременно запазихме същата здравина“, каза представител на Samsung Display. „Уверени сме, че това ще помогне на производителите на лаптопи и таблети да увеличат преносимостта и да разграничат дизайна си.“

    Напредъкът в материалите доведе до разработването на технология, която намалява консумацията на енергия. Тънкослойните транзистори (TFT), които регулират текущия поток, сега използват 100% оксид вместо аморфен силиций (a-Si). Тази промяна позволява по-бързо движение на електрони (около 10 пъти по-бързо, отколкото при a-Si) и намалява изтичането на ток. В резултат на това може да се елиминира трептенето, което възниква, когато дисплеят работи с ниска честота на опресняване. Най-новите продукти на Samsung Display са първите ИТ панели, които поддържат променлива честота на опресняване до 1Hz, което позволява значителни икономии на енергия.

    Разкриване на OLEDoS: технологията XR осигурява водеща в индустрията плътност и яркост на пикселите

    Samsung Display е първият, който публично представя RGB версия на OLEDoS (OLED on Silicon). OLEDoS са дисплеи с висока разделителна способност с малки размери на пикселите, постигнати чрез прилагане на органични материали върху силициеви пластини. Тези дисплеи ще играят решаваща роля в слушалките XR, които стават все по-популярни.

    Това ще бъде RGB OLEDoS дисплей с най-висока разделителна способност в сравнение с наличните в индустрията в момента. Въпреки малкия си размер от 1,03 инча, той може да се похвали с плътност на пикселите от 3500 PPI, сравнима с 4K телевизор. RGB OLEDoS използва червени, зелени и сини OLED върху силиконова пластина, за да генерира цветове без нужда от отделен източник на светлина.

    eMagin, базираната в САЩ OLEDoS компания, придобита от Samsung Display, ще покаже своите продукти на събитието. Това включва военните каски и очила за нощно виждане, поддържащи OLEDoS.

    QD-OLED ще се превърне в "монитор герой"

    Samsung Display ще демонстрира своето конкурентно предимство в сектора на големите дисплеи, като представи най-висококачествения самоосветяващ се OLED монитор с ултрависока разделителна способност (UHD) и първия в света 360Hz OLED монитор.

    Компанията пуска нов 31,5-инчов UHD (3840x2160) QD-OLED монитор. Има най-висока плътност на пикселите и UHD резолюция сред самосветещите се монитори. Плътността на пикселите е увеличена до 140 PPI (Pixel Per Inch), което е еквивалентно на яснотата на картината на 65-инчов 8K телевизор. Честотата на опресняване може да достигне до 240Hz.

    Samsung Display е готов да представи 27-инчов панел с революционна самоосветяваща честота на опресняване от 360Hz, която е най-високата сред масово произвежданите панели. Тази висока честота на опресняване, съчетана с бързото време за реакция на QD-OLED технологията, ще подобри завладяващото изживяване за дейности като игри и спорт, които включват бързи промени на екрана.

    Samsung Display създаде изложбено пространство, за да покаже своите монитори. Мониторите са не само за игри и забавление, но и за професионална употреба във видео продукция и медицински приложения. Със слогана „По-добро представяне! Още професионалисти!“, Samsung Display има за цел да разшири своя целеви пазар в тези професионални области.

    „Това е годината, в която QD-OLED на Samsung Display доказват своето ненадминато превъзходство в качеството на картината и се утвърждават като „мониторни герои“, каза представител на Samsung Display.

    Телевизионният панел е надграден до по-ярък трето поколение QD-OLED, който ще бъде показан на CES. Тази нова версия използва усъвършенствана технология за управление на панела и изкуствен интелект (AI), за да постигне максимална яркост от над 3000 нита. Това го прави най-яркият наличен OLED TV панел, надминавайки предишните модели. Всеки RGB цвят също вижда значително увеличение на яркостта, приблизително 50% повече в сравнение с миналогодишната версия.

    Samsung Display си партнира с Pantone, добре известна компания за цветове, за да осигури точно представяне на цветовете. Pantone отговаря за Pantone Matching System (PMS), широко признат цветови стандарт, който присвоява уникален номер на всеки цвят. Тази система позволява последователно възпроизвеждане на цветовете на различни носители и места. На CES присъстващите могат да сравнят цветовете на телевизионния екран с цветните чипове на Pantone, за да определят дали QD-OLED възпроизвеждат точно цветовете. QD-OLED дисплеите на Samsung Display са първите дисплеи, които получават сертификат от Pantone, подчертавайки ангажимента им за предоставяне на реалистични цветове.


    Нещо има тук горе. Почти 1000 нита повече от последно поколение. Не се споменават новите сини излъчватели, не се споменава MLA, въпреки че няма да помогне толкова много, тъй като QD-OLED е с най-високо ниво на излъчване. Няма споменаване на нов по-голям субпиксел дизайн или оформление. Не се споменава нова QD ефективност в цветния филтър. Просто „усъвършенствана технология за управление на панела и изкуствен интелект“. Така че основно това просто ще задвижи панела по-трудно в определени области с помощта на AI. Звучи като увеличаване на опасността от изгаряне, ако не добавят по-добър радиатор.

    Ето защо всички тези прогнози „OLED е мъртъв“ са просто глупави. Докато броят на зоните на LCD дисплеите не се увеличи поне с един порядък, те все още ще затъмняват малките акценти, за да смекчат цъфтежа. Дори Sonys го правят, макар и в по-малка степен от конкурентите. Нещата, които всъщност са оценени на 4000 нита (малки акценти), все още ще бъдат по-ярки на OLED, който може да направи „само“ 2500-3000 нита.

    Преминаването от 25% ефективност до 100% ще създаде много по-ярки панели с намалено изгаряне, тъй като няма да е необходимо да се натискат силно. Най-вероятно през 2025/26 г.
    https://www.eurekalert.org/news-releases/1029697





    Ерата на комерсиализацията на прозрачните дисплеи... прозрачен екран на Samsung, представен прозрачен телевизор LG
    https://www.etnews.com/20240108000178
    Първата година в която можете да закупите прозрачен потребителски OLED-телевизор - SIGNATURE OLED T в 77" с режим на черен екран за филми.
    Samsung Electronics и LG Electronics представиха нова телевизионна тенденция, наречена „ прозрачен екран “ . Samsung Electronics и LG Electronics демонстрираха технология за прозрачни екрани и продукти рамо до рамо в Лас Вегас, САЩ, на 7-ми (местно време) преди откриването на CES 2024. Samsung Electronics представи прозрачна микро LED технология, а LG Electronics представи прозрачен OLED , който беше въведен под формата на табели, като търговски телевизионен продукт. Samsung Electronics потвърди отново, че micro LED е в основата на стратегията си за следващо поколение екрани чрез разкриването на прозрачен micro LED. Освен това беше посочено, че гамата Micro LED може да бъде разширена не само по размер, но и чрез представяне на нов форм фактор .

    Samsung Electronics Transparent Micro LED
    Samsung Electronics представи прозрачни микро светодиоди, които бяха представени за първи път на CES2024, и гама от микро LED продукти в различни размери от 76 инча до 140 инча. Micro LED се характеризира с ясен екран и без рамки благодарение на ултра-малки микро LED чипове и прецизен производствен процес. Освен това безпроблемната технология, която елиминира границите между модулите, позволява екраните да бъдат персонализирани в различни форми, размери и съотношения.

    LG Electronics представи първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор „LG Signature OLED T“ като „лице“ на CES2024. Когато захранването е изключено, можете да видите отвъд екрана като прозрачно стъкло, създавайки усещане за откритост и хармонизиращо с околния интериор. С технологията за безжично предаване и приемане всички кабели, различни от източника на захранване около прозрачния екран, са елиминирани.

    LG Electronics ще представи първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор на CES 2024. „LG Signature OLED T“ не само осигурява отлично усещане за откритост, като показва пространството отвъд като прозрачно стъкло, когато телевизорът е изключен, но също така осигурява отлично качество на картината като 77-инчов 4K OLED телевизор.
    LG Electronics планира да покаже иновация, която разчупва формата на съществуващите телевизори, като елиминира линиите и дори инсталира прозрачни дисплеи, започвайки с AI. С безпрецедентния хардуерен (HW) форм фактор и еволюцията на операционната система (OS), телевизионният пазар направи огромен скок напред. Когато стартирате „прозрачен режим“, предоставен от продукта, пространството зад екрана и съдържанието се припокриват, за да ви дадат триизмерен ефект, а в „режим на черен екран“ можете да се наслаждавате на филми, игри и т.н. в 77- инча/4K резолюция.

    Двете компании също така показаха своята технология със свръхпропуск в сектора на специализираните AI чипсети за по-интелигентни и по-бързи телевизори.

    Samsung Electronics представи AI процесора „NQ8 AI 3-то поколение“ и 2024 Neo QLED 8K TV (QN900D), оборудван с него. Процесорът NQ8 AI от 3-то поколение може да се похвали с най-мощната производителност досега, с 512 невронни мрежи, 8 пъти повече от предходната година, и NPU, който е 2 пъти по-бърз. Той разполага с 8K конвертиране на нискокачествено съдържание и плавна корекция на движението с помощта на технология за задълбочено обучение AI.

    LG Electronics представи „Alpha 11 Processor“, механизъм за качество на картината и звука изключително за OLED с подобрена AI производителност. Въз основа на производителността на AI, която е четири пъти по-мощна от съществуващата Alpha 9, графичната производителност е повече от 70% по-бърза, а скоростта на обработка е 30% по-бърза. Безжичният прозрачен OLED телевизор „LG Signature OLED T“ също ще бъде оборудван с процесор Alpha 11th
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-01-24 в 11:12.

  5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #4

    Отговор: 2024 International CES

    Оу... много много много аматьорски стрийм на Панасоник на СЕС 2024... звука е ужасен, едно че е само на един канал, все едно идва от ролков магнетофон, с намачкана лента и мръсна глава.. супер заглъхнало и щракания и кривете на звука.. ужас.

    Дори и забравих да кажа че говоря за неща за които никой от потребителите едва ли се вълнува...

    - - - - - - - - - -

    Почва TCL, миналата година те и Хайсънс имаха най интересни превюта

    TCL CES 2024 Press Conference (youtube.com)

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #5

    Отговор: 2024 International CES

    TCL, Hisense вероятно ще представят новите си телевизори след април
    Panasonic, Sony ше представят новите си телевизионни гами в краят на февруари или началото на март.

    Това, което чух за QD-OLED е, че панелът от 3-то поколение дори няма да бъде готов до 3-то тримесечие.

  7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #6

    Отговор: 2024 International CES

    Реално Европейския миналогодишен C955 и X955 ще е там QM8 за 2024-та в САЩ + 115 "

    - - - - - - - - - -

    Hisense ще изкарат 100" телевизори и при по ниските си миниЛЕД класове + правят рип офф на Samsung Frame с техния Hisense Canvas TV, също така UX ще е само 14 мм дебел, до 110" и 10,000 нита яркост и 40, 000 зони ... :D луди хора
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 08-01-24 в 22:42.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #7

    Отговор: 2024 International CES

    Първият в света OLED TV панел, който измерих, достигна 3000 нита!
    Ние измерваме най-новия OLED панел на LG Display с технологията META 2.0, която може да достигне 3000 нита при прозорец от 3% при естествената бяла точка на панела, благодарение на иновациите MLA+ и META Multi Booster.

    3120cd/m2 при цветова температура 9807°K (VIVID/Shop режим) !!
    Бяла точка, която надвишава 9800°K, вместо стандартната от 6500°K.... така че с бяла точка при 6500°K, не трябва да очаквате 3000cd/m2, а по-скоро около 1600cd/m2 (3% window)


    Представяне на технологията META 2.0
    https://news.lgdisplay.com/en/2024/0...echnology-2-0/

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-01-24 в 09:46.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,555
    #8

    Отговор: 2024 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Реално о 110" и 10,000 нита яркост и 40, 000 зони ... :D луди хора
    Колкото телефоните изкарващи 4500 нита на eдна точка в един от ъглите на краварката. Работи няколко секунди на слънце на 1600 нита, загреее и избледнеее. Рекламни трупчета и трикчета
    Този пост е редактиран от brotzki; 09-01-24 в 11:15.

  11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #9

    Отговор: 2024 International CES

    Hisense винаги изкарват повече то колкото обещават ! U8K на хартия е 1500 нита, при реални тестове е над 2000 ! Щом са обещали 10,000 нита ще го докарат, особено при такъв голям размер.

    C855 на TCL ще е 5000 нита и 5000 зони.

    Днешно време такива трикове не минават толкова лесно, за разлика преди 10-15 години когато имахме 300-1000hz телевизори.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #10

    Отговор: 2024 International CES

    Като се говори за зони трябва да се спомене и диагонал. Не всеки го интересува 100-115" телевизор.
    Къде го прочете това за 5000 зони и 5000 нита, защото аз тук друго намирам?

    https://www.flatpanelshd.com/tcl_qm751g_2024.php

  13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #11

    Отговор: 2024 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Като се говори за зони трябва да се спомене и диагонал. Не всеки го интересува 100-115" телевизор.
    Къде го прочете това за 5000 зони и 5000 нита, защото аз тук друго намирам?

    https://www.flatpanelshd.com/tcl_qm751g_2024.php

    TCL unveils 2024 TVs; QM851G features up to 5000 zones, 5000 nits - FlatpanelsHD

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,392
    #12

    Отговор: 2024 International CES

    Проблема е че на днешно време си усъвършенстваха измамите и не са като едно време. Днес китаеца щи сложи това за което пише, но то или няма да е качествено или ще има други десет проблема които да компенсират.

  16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #13

    Отговор: 2024 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Проблема е че на днешно време си усъвършенстваха измамите и не са като едно време. Днес китаеца щи сложи това за което пише, но то или няма да е качествено или ще има други десет проблема които да компенсират.

    О да, със сигурност се целят в зони и пикова яркост защото знаят че като качество и процеси са далеч от Сони, ЛГ и Самсунг.

  17. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #14

    Отговор: 2024 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Hisense винаги изкарват повече то колкото обещават ! U8K на хартия е 1500 нита, при реални тестове е над 2000 ! Щом са обещали 10,000 нита ще го докарат, особено при такъв голям размер.

    C855 на TCL ще е 5000 нита и 5000 зони.

    Днешно време такива трикове не минават толкова лесно, за разлика преди 10-15 години когато имахме 300-1000hz телевизори.
    За C855 не пише 5 000 зони
    2304 ..може би
    https://www.tcl.com/global/en/tvs/c855

    О да, със сигурност се целят в зони и пикова яркост защото знаят че като качество и процеси са далеч от Сони, ЛГ и Самсунг.
    Всичко знаят.Дори знаят колко не знаят.За разлика от пишещите тук,
    Или както се казва....
    ''Кой знае,кой не знае ,седнал карти да играе''.
    Този пост е редактиран от inches9; 09-01-24 в 16:46.

  18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #15

    Отговор: 2024 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    За C855 не пише 5 000 зони
    2304 ..може би
    https://www.tcl.com/global/en/tvs/c855



    Всичко знаят.Дори знаят колко не знаят.За разлика от пишещите тук,
    Или както се казва....
    ''Кой знае,кой не знае ,седнал карти да играе''.

    Да, обърках го с C955... първоначално мислих че QM8 e еквивалент на C8 сериите, но съм се подвел. Но 2500 нита и 2500 зони пак е добре.

    Последното ... не знам как да го коментирам, явно трябва да те мерят с дрегер преди да влезеш във форума. Алкохола не прощава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. 2023 International CES
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 32
    Последно: 17-01-23, 20:52
  2. Търся BOTY 2008 (International Battle of the Year)
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 20-07-09, 01:44
  3. Full international & Fastest Windows SiCoXP-SP3 2007 V.3.0
    От ScOrPiOnE във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 04-10-06, 17:55
  4. Brainbench test International competition
    От dash във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 31-03-05, 14:26
  5. разделяне на BG/International трафик
    От stefankos във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 11-05-04, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе