Страница 65 от 568 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 8511
Like Tree2123Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    27
    #961

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Здравейте, в Кауфланд се предлага 43 инчов телевизор марка "Шарп" модел LC-43CFE4142E. Ако някой си го е купил, ще може ли да сподели впечатление? Какво е качеството на картината, струва ли си парите? Мен лично ме интересува качествено да предава цветовете, да са наситени и най-вече да не се вижда на грозни квадрати, или самата картина да маже или насича при движещи се обекти.
    А този модел на Филипс добър ли е в съотношение качество-цена? PHILIPS 43PUH4900
    Поздрави

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #962

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Малко по-надолу в темата за Шарп -
    https://forum.setcombg.com/sharp-%D1...3cfe4140e.html

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    8
    #963

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Здравейте, днес си купих SAMSUNG UE-32J5100 LED. Когато го свържа към лаптопа ми и го настроя на РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 X 1080 реално ми показва, че е на тази резолюция, но практика не е иконите ми изглеждат доста по големи и като уголемя максимално екрана с плеара Gom ми показва доста по-ниска резолюция. На какво се дължи това?

    - - - - - - - - - -

    Оправих го. Всеки, който има такъв проблем трябва да направи следното. Дава десен бутон на десктопа и посочва screen resolution. От там най-горе дава на Display. След това на Change the size of all items отмества изцяло на Smaller. Подобно решение не видях никъде в интернет. Надявам се да съм бил полезен.
    hristoslav2 и ronnie72 харесват това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #964

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Кой производител прави най-добрите телевизори?....Това беше най-често задаваният ми въпрос на лични през миналата година. В тази насока реших да надраскам няколко реда, които се надявам да ви помогнат в някои отговори.

    С точно такъв въпрос, се сблъсквам най-често в разговори със съфорумци и хората, които планират да купят нов телевизор . Обикновено отговарям, че има такава марка, чиито телевизори в общата оценка наистина имат предимство пред съперниците си, и всеки производител предлага модели които са повече или по-малко успешни (включително калпави и такива които мога да нарека "черната овца"). Въпреки това, след купа прочетени тестове през миналата година, може да не успеете да забележите някои модели и характеристики на марките. Тези познания може да ви помогнат, ако не при вземането на окончателния избор, то със сигурност ще стесни списъка на потенциалните модели.

    По практически причини, съм ограничил вниманието на четири от най-популярните марки. Това не означава, че другите марки нямат добри и ценни модели телевизори. Напротив: телевизионни марки като Philips, Loewe, Thomson, TCL, Sharp и други също са достойни за внимание, но няма начин една кратка статия да се отнася за всички предлагани марки.

    Каква марка телевизор да изберете?
    Следващите данни са обобщения, формулирани на базата на тестове повечето от най-представителните модели телевизори на марките. Това означава, че ще има и изключения (добри и лоши) - като в живота.

    Черно и контраст
    В момента, най-доброто (т.е.. Най-тъмното) черно(голямо контрастно съотношение) имат телевизорите, които са оборудвани с дисплеи OLED . На пазара има само няколко: 55- и 65-инчови модели на LG и един 65-инчов Panasonic TX-65CZ950. Следвани веднага отLCD телевизори с матрици VA и на края са дисплеите с IPS матрици. Интересното е, че ако се ограничим само до LCD телевизорите с VA матрица(това са най-популярните), се оказва, че дисплеите с най-високо съотношение на контраста (по-голямо от 3000:1 или дори 4000:1) могат да бъдат намерени в LCD телевизори Panasonic и Sony, и не са непременно тези, оборудвани с т.нар. Direct Led подсветка с локално затъмняване.

    Накрая: между Samsung телевизорите, най-голяма разлика може да се намери в модели, в които не са поставени техните собствени матрици на компанията (т.е. от Samsung Display), а имат ... тайвански, т.е. Innolux или AUO(за справка темата за Samsung). По същия начин, действат и LG - има голяма разлика - в диагонали на модели с VA матрици, които LG не произвежда, но купува от доставчици(например 40" - за справка темата за LG).

    Цветове
    В тази категория, положението е доста сложно, тъй като трябва да се отчита, че не само точността на цветовете (т.е.. отклонението от стандарта), но и разграждането на цвета, когато се гледа под ъгъл, различен от перпендикуляра на екрана (напр. широк или тесен ъгъл на гледане) броят на възможно възпроизвежданите цветове (8 или 10-битова версия на панела), както и размера на картиране на цветовото пространство (sRGB, DCI, Rec.2020).

    Трудно е да се посочи фирма производител, когато става въпрос за точност на цветовете, защото ситуацията изглежда по различен начин в различните модели на производителя. Що се отнася до широкото цветово пространство разликите между марките също не са много големи. Достатъчно е да кажем, че няма TV (квартета анализирани марки) който да предлага 100% покритие на DCI цветовото пространство, да не говорим за по-широко цветово пространство, предоставено от стандарта Rec.2020. В тази категория всички смазва широкогамовият Thomson 55UA9806, но тази марка не е включена в нашия кратък анализ, а и не се предлага на нашият пазар.

    По отношение на качеството на цветовете, най-добрите телевизори LG два LCD оборудвани с IPS матрици, и OLED - по очевидни причини. Няколко модела с IPS могат също да се намерят при Panasonic(CX750/740) и Sony(X9005/8305, 49X8005), и (изненада) в модели Samsung - 55" JU6800/6500/6400/6000.....

    Картографиране на трафика
    В тази категория, марките трябва да бъдат разграничени и ясно разделени на острота на движение и на нейната ликвидност. Най-добрата остротата на движение (т.е.. динамична резолюция - motion resolution) осигуряват 100Hz LCD телевизори със сканираща подсветка... (за плазмени екрани няма да споменавам, нека почиват в мир). В топ моделите попадат такива, снабдени със 120 или 240-херцови VA матрици и ефективно работеща система за модулиране на задното осветяване и / или режим на вмъкване, тъмни/черни кадри (DFI / BFI - black frame insertion). Последното, ефективно намалява появата на размазване на образите, чрез нулиране на образа върху ретината на окото ни (въпреки че този метод предизвиква значително намаляване на яркостта).

    Съответно, най-доброто фокусирано движение предлагат Samsung и Sony телевизори, които имат матрици VA и ефективен DFI (ясно забележим в Samsung), следвани от Panasonic (не DFI, а с BFI). Заслужава да се отбележи, че по-голямата част от телевизорите Samsung имат 60-херцови панели, докато бързите 120-херцови може да се намерят в серия J6300 (Full HD) и от JU7000 (4K) и нагоре. Накрая в реда са LG, чиито телевизори оборудвани IPS матрици имат по-дълго време за отговор, и модулация на подсветката(ШИМ - PWM).

    Когато става въпрос за LCD с Led подсветка, въпреки времето на ултра-кратък отговор, наличните в момента топ модели имат динамична резолюция(от 600 линии) почти два пъти по-малка от най-добрият LCD. Въпреки че това може да е изненада за някои тук, това се дължи на използването на неблагоприятният метод за контрол на рязкост/острота на движенията ("sample and hold"). Заслужава да се отбележи, че, OLED Samsung KE55S9, въпреки фаталните си цветове, има най-високата динамична резолюция(1080 линии с Motion Plus), следван от OLED моделите на LG и Panasonic (650 линии с IFC или Truemotion).

    Както можехте да видите от снимките, които качих преди време в темата за OLED, тези телевизори страдат от неравномерна яркост на картината и отпечатване на образа(Image retention). Въпреки ниската динамична резолюция, OLED екраните на LG при бързо движение не са толкова зле, защото липсата на такива недостатъци от LCD, като ивици, удвоени контури, ефект на мръсният екран или неравномерна подсветка (облаци), OLED екраните дават по-ясно статично изображение с по-добър контраст и дълбочина, а това само по себе си е добра изходна точка за движещи се изображения.

    Що се отнася до регулирането на потока на трафика, най-добрите варианти предлагат телевизори Samsung и LG. Там има 5-стъпково регулиране на ликвидността, при Sony (въведено от 2015 година). Класирането се затваря от Panasonic, чиито телевизори, въпреки теоретичната ликвидност, с тристепенно регулиране на системата Intelligent Frame Creation, на практика предлагат две възможности: без уплавняване или твърде силно уплавняване на движението, водещо до ефекта на сапунената опера.

    Калибровка
    Картината на телевизор, работещ на фабрични настройки, и телевизор, след калибриране често са две напълно различни животни. По мое мнение, най-добрите възможности за калибриране предлагат телевизорите, Panasonic и Samsung: имат не само многоточкова корекция на баланса на бялото, но също така и три-осово калибриране на цветовете RGBCMY. От друга страна, само в Panasonic може да намерите отделна, мулти-точка и ефективно действаща корекция на гамата (Sony тук умишлено ги пропускам) плюс инсталирано автоматично калибриране на Calman.

    На практика обаче, може би най-добре реагират при опитите за калибриране телевизорите на Samsung. LG, и те имат уникален баланс на бялото със 20-стъпково калибриране, но не ви позволява лесно да копирате настройките на цветовете за различни конектори - за съжаление трябва да го направите ръчно, което е изключително неприятно. Sony телевизори, като единственото нещо, което те не предлагат, е пълното калибриране на цветовете (пълен CMS), въпреки че в много случаи, за да се получи добро или много добро възпроизвеждане на цветовете в Sony е достатъчно калибрирането на баланса на бялото.

    3D
    "3D" с течение на времето загуби много от своята популярност, не само от потребителите, но и производителите не придават значение на него. И доколкото не ни интересува, това означава, че вече производителите или предлагат повечето модели без 3D (напр. Samsung, който миналата година наблегна на по-евтините, 60-херцови матрици, които не са подходящи за 3D), или по отношение качеството на триизмерните изображения има много да се желае. Все повече и повече тествани телевизори с активно 3D, не предлагат картина с пълна разделителна способност Full HD - вертикалната резолюция обикновено е два пъти по-ниска (например Sony KDL-55W805C.). Защо?

    Отрязването на резолюцията, според мен е породено от използването на по-малко ефективни (да се чете: по-евтини) графични процесори. Ето защо питам: как се срина превъзходството на активните системи над пасивната? Още по-лошо, има телевизори с активно "3D", които в този режим предлагат резолюция от ... почти SD (например: Thomson 55UA9806). По-лошо, дори такива производители като напр. Samsung, които не (все още) предлагат добро качество на 3D модели без SUHD, предлагат 3D очила само за техните водещи модели, които струват няколко или десетки хиляди долара. Този факт потвърждава, че за производителите темата за 3D е "изпяла песента си".

    В такава ситуация, най-сигурната покупка за любителите на 3D телевизорите, може да изглежда пасивната 3D технология (поляризирано) . Въпреки че вертикалната резолюция е непълна (освен ако не си купите телевизор 4K), ние получаваме едно стабилно и не-трепкащо изображение, плюс евтини и не изискващи захранване очила. Въпреки това, пасивното 3D трябва да се гледа като се седи точно пред екрана, защото всяко отклонение във вертикала и хоризонтала води до деградацията на изображението. Как е възможно това?

    По-широките зрителни ъгли, бяха водещата черта на тази конкретна технология, която се извисяваше над активните системи (не забравяйте, онези реклами на LG с хората, които гледат 3D в легнало положение?). Защо е всичко това? Е, това ако не знаете, се случва, за ... пари. По мое мнение, в началото на развитието на пасивното 3D, когато се вихреше интензивна борба срещу нея на пазара от страна на активното 3D, производители като LG предлагаха FPR поляризатори с добро качество. Сега, когато 3D е станало маловажно, производителите използват по евтини поляризиращи филтри, с по-ниско качество. Тъжно е, нали?

    Във всеки случай, за щастие (все още) има положителна изключения, напр. LG 55UF950V.

    Операционна система
    От гледна точка на стабилността и скоростта на действие, на първо място ще поставя Firefox на Panasonic, който има леко предимство над Samsung, Tizen и WebOS 2.0 LG (може би защото менюто не се е променило много). Поради проблемите със скоростта, производителността и стабилността, Android, в сегашната си версия 5.1.1, е в края на класацията( при новата версия 6,0 се очаква да е значително по-добре). По отношение на приложения и лекота на използване на първо място бих поставил Tizen (Android не се класира имайки в предвид посочените по-горе причини). От гледна точка на многозадачност, победител мое мнение е WebOS на LG, който в тази област е на висота (разбира се в миналогодишното издание версия 2.0, а не ужасната версия 1.0 от 2014 г.).

    Мултимедия
    Когато става въпрос за броя на възпроизвежданите видео файлови формати, абсолютен лидер е Samsung, който възпроизвежда почти всичко. Не далеч зад него е LG, а след това дълго, дълго време нищо, а накрая поставям Sony и Panasonic. От друга страна, ситуацията е различна, ако вземем предвид възпроизвеждането на видео файлове с резолюция по-висока от Full HD. Въпреки че файловете Ultra HD (3840x2160) се възпроизвеждат добре от всички марки по-горе, файлове с резолюция 4K или между UHD и 4K поддържат, по принцип, само Panasonic и Sony. Защо? Тук се покланям на опита на двете фирми в проектирането и производството на професионални видео камери, в който сектор, LG и Samsung отсъстват.

    Дистанционни
    Ако някой предпочита традиционните дистанционни, по мое мнение най-добрите в това отношение са големите и удобни дистанционни управления на Panasonic, и Sony веднага след това. Сред дистанционните, оборудвани с акселерометър (т.е.. с възможността да управлявате телевизора с помощта на курсора на екрана) на първо място бих поставил "Magic" дистанционното на LG, което е много по-удобно, отколкото дистанционното управление, използвано в Samsung. Важно е да се споменат, дистанционните с вградена клавиатура, предлагани в някои модели (да се чете: по-скъпи) Philips...
    Почти всички дистанционни за сега имат куп недостатъци (бързо хабене на батериите, липсата на кирилица в клавиатурата, липсата на подсветка, ограниченият обхват...).

    Звук
    Въпреки че е трудно да се устои на истината, че качеството на звука се третира от производителите на телевизори с пренебрежение, не всички телевизори са едни и същи. Сред четирите анализирани в тази статия марки, най-зле са Panasonic, инженерите по мое мнение, не отдават необходимото внимание на качеството на звука (макар и с три говорители в модела 55CR850 е положително изключение). От друга страна, по отношение на абсолютно най-добрият звук са Sony телевизорите от серии X94C и X93C - те водят във всяко състезание.

    Важно е да се спомене, идеално пригоденият LG 55UF950V (звук, разработен от Harman Kardon) и сензационното звучене на Thomson-55UA9806 (също на Harman Kardon). Ако се вземе предвид TV между 1000-3000 лева, това което обикновено купува средният българин, най-добрият (макар и не перфектен) звук, по мое мнение, намираме в Samsung и LG.


    В края бих искал да напомня, че изброените по-горе аргументи са само обобщения и не се прилагат за всички модели на марките - те просто са и ще бъдат изключения. Въпреки това, аз се надявам, че това ръководство ще улесни избора ви на нов телевизор и ще ви спести ненужните разочарования, причинени прибързана покупка. Както можете да видите, на първоначално повдигнатият въпрос, "кой прави най-добрият телевизор?" - За съжаление, няма прост и еднозначен отговор.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-02-16 в 22:43.
    KingDiamond, soon, svetlio1 и 6 други харесват това.

  6. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #965

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    ''Не ме занимавайте повече с въпроси за телевизори. Аз бях до тук - 02.01.2016.''

    Hristoslav много полезно мнение ,но последното не го разбирам.
    Друго...Ясно е,че не може да се каже коя фирма е най-добра,а трябва да се правят сравнения за тв висш клас ,среден и нисък клас по модели.И може би да се отдели отделна тема точно за такива сравнения ,а не ...''като си купих еди си кой не мога да настроя еди си кво...''
    Другото което искам да кажа е ,че трябва да се обръща внимание на тв-те почти изяло в/у картината,а не смарт възможности,звук и.т.н.,защото не си представям някой който сериозно се интересува от звука напр. да няма ресивер и съответни колони ,а да чака тв да му даде превъзходен звук,което даже и само заради обемите на колоните няма как да стане.Също ако искаме смарт възможности по-добре е да си купим андроид бокс.
    Малко съм учуден от сравняването на ОЛЕД с ЛЕД тв-ри по отношение предаването на бързи сцени,досега си мислех,че няма място за сравнение и ОЛЕДА е много нагоре(несравнимо).Вероятно се заблуждавам.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #966

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Последното - това в подписа ми, е за тези, които не спират или възнамеряват да ме питат на лични за избор на телевизор. До гуша ми е дошло....с часове отговарям на въпроси не само тук но и в други форуми. Задават се въпроси които сме коментирали всяка една година....
    Четете, сравнявайте, тествайте на място и тогава купувайте.
    Що се отнася до предложенията ти - обърни се към модераторите или администратора на форума....и аз съм, да се обсъжда картината, но ..всеки луд с номера си.

    При замерванията OLED дисплеите показват динамична motion resolution от 650 хоризонтални реда при включени подобрители и 300 хоризонтални реда без...
    LG 55EG920V (EG920V) 4K OLED TV Review
    Motion resolution 650 with [TruMotion] engaged; 300 otherwise

    LG 65EF950V (EF950V/ EF9500) Flat OLED TV Review
    Motion resolution 650 with [TruMotion] engaged; 300 otherwise

    Panasonic TX-65CZ952B (CZ952/ CZ950) Review
    Motion resolution 650 with [IFC] engaged; 300 otherwise

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    3
    #967

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Здравейте , нуждая се спешно от съвет относно покупката на телевизор колебая се между :
    SAMSUNG UE-48JU6400 - Технoмаркет - онлайн магазин
    и
    SAMSUNG UE-48J6300 - Технoмаркет - онлайн магазин

    Бих бил благодарен на всякакви съвети.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #968

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от jackrock Виж публикацията
    Здравейте , нуждая се спешно от съвет относно покупката на телевизор колебая се между :
    SAMSUNG UE-48JU6400 - Технoмаркет - онлайн магазин
    и
    SAMSUNG UE-48J6300 - Технoмаркет - онлайн магазин

    Бих бил благодарен на всякакви съвети.
    Двата 48" модела са с SVA матрици на Samsung, но първият е с 60Hz, а вторият е с 120Hz панел.
    Samsung 2015 TVs: Reviews and Prices
    на сайта, Жан-Франсоа Лизе, прави ревю на 55JU6400, който е с FSS матрица(вариант на IPS)

  11. Novice
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    5
    #969

    Отговор: Избор на LCD/OLED, FullHD телевизор - 2015 / FAQ на първа страница

    Здравейте на всички от форума.Изправен съм пред следната дилема SONY KD-43X8309CBAEP ; SAMSUNG UE-40JU7000 ; panasonic tx-43cx750e ultra hd 3d led За съжаление малко неща от технологиите при тв. са ми познати,от новите още по малко.Ще съм много благодарен ако ми кажете + и - на трите марки и конкретни модели.А още по благодарен ако направо ме насочите към някой от трите .
    Благодаря предварително!!!
    Поздрави!!!

  12. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    316
    #970

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Аз бих те насочил към
    SONY KDL-43W805CBAEP - Технoмаркет - онлайн магазин
    SONY KDL-43W807CSAEP - Технoмаркет - онлайн магазин
    Абсолютно еднакви са 2-та като характеристики само рамките са различни. Сива vs. Черна.

    4К в толкова малък диагонал няма да го забележиш. Пък и 4К съдържание, къде мислиш да гледаш? Сигурен ли си че то компютъра ти ще можеш да пускаш 4К съдържание?

  13. Junior Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    27
    #971

    Отговор: Избор на LCD/OLED, FullHD телевизор - 2015 / FAQ на първа страница

    Привет, скоро се сдобих с SAMSUNG UE-40JU7000, отделно имам и Панасоник 49CX740E.
    И двата имат плюсове и минуси, които ще гледам да нахвърлям.
    Основната разлика е матрицата. Самсунга има VA матрица, а Панасоника е с IPS.
    VA има по-висок контраст и черния цвят е „по-черен“. При Панасоника черното сивее и се забелязва така наречения прожекторен ефект(светли ивици от долу до-горе на екрана про бял обект върху черен фон) Незнам дали при модела 750 ще е така.
    IPS може да се гледа под по-малък ъгъл.
    Мисля че Панасоника се справя по-добре с по-лошите ТВ канали.
    При 4К картина може би тук е по-добър Самсунг. Разликата не е съществена. И двата предоставят невероятно изображение.
    3D-то на Самсунга е активно, при Панасоник е пасивно. Не мога да кажа кое е по-добро. Може би на Панасоник-а. При активнот 3д може да се забележи трептене, което при някои хора води до неприятно успещане. При самсунга очилата трябва да се купят отделно. Комплекта е около 50лв. За Панасоника очилата от някое real 3d кино или IMAX 3d са съвместими.
    Относно софтуера. Firefox на Панасоник e по-бърз, може би защото е максимално опростен. Опростен е обаче и маркета за приложения. Там няма много голям избор. Tizen на Самсунг в това отношение е по-добрия вариант, макар че и там маркета не е кой знае колко по-богат.
    По-отношение на запис на някоя телевизионна програма върху диск. При панасоника е по-неудбно защото изисква форматиране на носителя и използването му само на телевизора. От два диска при мен не разпозна нито единия, като съвместим за целта. Самсунг в това отношение няма никакви проблеми. Просто си прави нова папка в която записва видеото.
    Самсунг има и някои допълнителни екстри за феновете на футбола. Записва автоматично мачове може да се пускат моменти в част от екрана, да се стопира и zoom-ат кадър от мача.
    Смарт дистанционнот на Самсунг (тип air mouse) е доста по-удобно от това на Панасоник. Обратното пък важи за нормалните контролери.
    Samsunga разполага с така наречения mini one connect box. Не знам дали е предимство или неудобство, но 4-те HDMI портове и две от USB-тата са изнесени в отделна кутия, която от своя страна се свързва с телевизора посредством специфичен кабел.


    Възможностите на video player-a и при Панасоник и при Самсунг не могат да свършат работа за всички файлове.
    Самсунга за разлика от Панасоника не може да разпознае share-ове. Например на NAS устойство. При четене от някой DLNA сървъри не разпознава субтитрите. Доста често виждам file not supported.
    Panasonica от своя страна не подържа DTS аудио кодиране. Т.е. половината филми няма да имат звук. Тук предполагам че Сони с Андроид ще се справи с тези проблеми, поради възможноста да се инсталират приложения, освен тези официално в маркета.
    KingDiamond, svetlio1, ronnie72 и 3 други харесват това.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    5
    #972

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Благодаря за бързите отговори на всички.Извинявам се,че не уточних за какво ще се ползва тв-то.Основно за гледане на футбол,F1 и рядко на филм от външен носител(от както е възможно това я съм гледал 10 филма я не).На 3D като екстра не държа за целта си има кино .За звук имам ресивър .Или обобщено нещата си ги представям така: да кажа след 10-тина години вярна служба ХУБАВ ТЕЛЕВИЗОР ИЗЛЕЗЕ.Обяснявам какво имам предвид от 2006г имам Сони KDL32U2520 до момента съм ПРЕдоволен от него но след тези години вярна служба(и още работи перфектно поне според мен) се оттегля в кухнята понеже истината е че света се развива и няма как вървим назад.Не искам огромен телевизор а такъв който да стои добре в стаята и за това съм се насочил към 40-43 инча.Откъм бюджет да кажем,че няма ограничения освен умствени понеже не проумявам как може телевизора да е по скъп от колата а телефона по скъп от телевизора но това е друг въпрос а може и проблема да е само в моя ум.
    Благодаря още веднъж на всички съфорумци и се извинявам още веднъж за некомпетентността ми.

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #973

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    и от каква дистанция ще го гледаш този 40-43" телевизор ?




    대한민국 IT포털의 중심! 이티뉴스

    Корейското издание ETnews публикувана информация, че LG и Samsung планират да спрат пускането на 3D-телевизори. Позовавайки се на собствени източници, изданието твърди, че Samsung се оттегли напълно от 3D подкрепата в своите нови продукти(2016 ULTRA HD моделите нямат 3D), и LG - да намаляват наполовина обхвата на телевизори с възможност за възпроизвеждане на 3D.

    Защо се отказват Samsung?
    Един от източниците на изданието твърди, че Samsung са спрели поръчките на 3D-очила за всички от нейните традиционни доставчици, въпреки че е имало поръчки до края на миналата година. Източникът не изключва, че мотив за отказа от 3D-технология в новите продукти е като високата цена на активните 3D-очила, използвани от Samsung.
    От издание на коментари Samsung отказал, позовавайки се на факта, че историята на наличието или липсата на 3D-технология в бъдещите продукти на компанията нарушава мораториума върху освобождаването на информация за бъдещи продукти.

    Какво ще прави LG?
    Политиката на LG, от своя страна, не предполага отхвърляне на производството на 3D телевизори, а намаляване на броя на такива модели два пъти. Говорителят на LG казва в публикацията, че в края на 2015 г., линията от телевизори с поддръжка на 3D е 40%, а през 2016 г. ще бъде 20%, и поддръжката на триизмерното изображение ще бъде само в премиалните модели.

    LG OLED65G6P: G6 Signature OLED 4K Smart TV w/ webOS 3.0 | LG USA
    LG OLED65E6P: E6 OLED 4K Smart TV w/ webOS 3.0 | LG USA
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-02-16 в 20:25.

  17. Novice
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    5
    #974

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Разстоянието 3 метра максимум.Колкото повече чета толкова повече забелязвам недъзите на сегашния ми телевизор ))))

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #975

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Ориентирай се към 50" FullHD или 75" UltraHD

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе