Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 56
Like Tree14Одобрявам

ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    44
    #1

    ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Поводът за това ревю можете да откриете в тази тема:
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...ra-hd-led.html

    Причината обаче е съвсем друга- Операционните системи /ОС/ на гигантите-производители на телевизори. Настоящото ревю е абсолютно безпристрастно и има за цел да сравни тези на Самсунг и Сони. Няма да навлизам в техническите характеристики на двата различни модела, не защото разликата в цените е сериозна, а защото не разбирам. И така, започваме:

    Реших да закупя Самсунга, защото винаги съм виждал в корейците един солиден производител /провалът с Note 7 промени това ми мнение само по отношение на телефоните/. Харесвам и мантрата, че Самсунг произвеждат едни от най-добрите „матрици“ и ги доставят на други топ производители. Основно за моя избор на модела на Самсунг е собствената операционна система TIZEN и защото предполагах, че 1000 лв. са достатъчно за 43 инчов ТВ. Винаги съм харесвал компаниите, които произвеждат повече от компонентите си сами, а не ги купуват по силата на сделка с друг корпоративен гигант. Това беше и една от причините да закупя преди година най-върховия, дори досега, мобилен телефон на Самсунг- Note 5, който разполага с процесор, собствено производство на корейците- Exynos. Това ми увлечение към пълната оригиналност на крайния продукт е до крайна степен повлияно от хобито ми- часовникарството, и по-специално от компаниите, които успяват да създадат часовници със свои, собствени механизми, вместо да купуват готови такива от големите производители- ETA, Ronda, Sellita, Seiko, Citizen… Но да не се отклоняваме от основната цел на това ревю- ОС на Самсунг и Сони:

    Корейският телевизор вече е закупен и стои гордо на стената. Включвам го, ъпдейт, свързване с WiFi. Без проблеми. Приложението за Андроид е едно и се казва Smart View. Инсталираме го с другия неволен участник в тестовете. Телефоните ни- Huawei P8 и Samsung Note 5 работят с телевизора сякаш са били създадени от един и същ техник. Кастването на видео, снимки, музика, дублиране на екран от телефон на ТВ се случва някак си естествено. Програмите се превключват бързо, без замисляне, личи си оптимизацията на ОС на Самсунг. Причината да сменя този телевизор е, че не сработи CA модула- този с който се активират платените Диеми и HBO. Картината на този, конкретен Самсунг също не струваше. Това интервю обаче е само за ОС.

    След смяната на Самсунга със Сони имах надеждата, че Андроида на новия ми телвизор ще работи поне толкова добре колкото ОС на сменения. Нищо общо. Като потребител, използвал в последните 10 години Андроид в мобилните телефони, смея да кажа, че това, което Сони ни предоставят е меко казано „подигравка“. Защо „японците“ не са тръгнали по стъпките на Самсунг и LG, изоставяйки идеята за собствена ОС, можем само да гадаем. Дали, защото е по-евтино да използват като основа безплатния Андроид или просто е по-успешно от маркетингова гледна точка? Само знам, че Андроидът на моя прескъп и добър телефон не работи с този на Сони. Свалил съм около дузина приложения и само едно две работят с променлив успех- говоря за кастване на видео и снимки от телефона, дублирането на екране е химера. Освен това телевизорът, губи домашната WiFi мрежа регулярно и примерно днес загубих час в разговори с интернет доставчика ми за пренастройки на рутера с неясен ефект. HBO GO въобще не може да се инсталира на SONY, за ралика от NETFLIX, който идва заводски инсталиран и с директен бутон на дистанционното /WTF/. За сравнение при Самсунга успях да инсталирам HBO GO в първите 10-на минути от настройките. Програмите се сменят с досадно и недопустимо забавяне.

    Не ме разбирайте погрешно- Сони е прекрасен телевизор, убийствена картина. Създава усещане за премиум продукт- дистанционното е красиво и добре изработено, за разлика на това на корейския конкурент, което е малко и невзрачно. Красив е SONY. Ще остане на моята стена. По-SMART обаче е Samsung.

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Проблема според мен е в Андроид-а. Просто си идва по калъп на Гуугъл и производителите които го вграждат в телевизорите си не могат да променят почти нищо. Скоро четох едно ревю в което човека си каза, че андроидните телевизори са безлични и няма значение какъв е производителя, всичко в тях е едно и също. Единственият за мен плюс за Андроид-а е, че мога да си кача приложения по мой вкус, които за сега на Tizen ги няма (Kodi, Torent stream controller). Samsung са тръгнали в правилна посока и силно се надявам след няколко години тяхната ОС да стане наистина добра и с купища приложения (от началото на 2017та, Самсунг почват да раздават добри бонуси на писачите за Tizen OS).

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Мнения
    48
    #3

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Аз също поради причини не взех samsung или lg. Поръчах philips който още не е дошъл. Главните неща заради които поръчах андроид са: Гледане през NAS без да се пуска медиа сървър и програма за гледане на видеонаблюдение. LG не съм разглеждал, но има два самсунга с TIzen и при тях от нещата които ползвам вървят само hbo go и voyo. Media сървъра който е на NAS не може да подкарва субтитри.
    Иначе като работа ми харесва tizen, бърза е и не забива. Просто възможностите са ограничени.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #4

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Цитат Първоначално публикувано от dimitar1914 Виж публикацията
    Реших да закупя Самсунга, защото винаги съм виждал в корейците един солиден производител /провалът с Note 7 промени това ми мнение само по отношение на телефоните/. Харесвам и мантрата, че Самсунг произвеждат едни от най-добрите „матрици“ и ги доставят на други топ производители. Основно за моя избор на модела на Самсунг е собствената операционна система TIZEN и защото предполагах, че 1000 лв. са достатъчно за 43 инчов ТВ. Винаги съм харесвал компаниите, които произвеждат повече от компонентите си сами, а не ги купуват по силата на сделка с друг корпоративен гигант.

    След смяната на Самсунга със Сони имах надеждата, че Андроида на новия ми телевизор ще работи поне толкова добре колкото ОС на сменения. Нищо общо. Като потребител, използвал в последните 10 години Андроид в мобилните телефони, смея да кажа, че това, което Сони ни предоставят е меко казано „подигравка“. Защо „японците“ не са тръгнали по стъпките на Самсунг и LG, изоставяйки идеята за собствена ОС, можем само да гадаем. Дали, защото е по-евтино да използват като основа безплатния Андроид или просто е по-успешно от маркетингова гледна точка? Само знам, че Андроидът на моя прескъп и добър телефон не работи с този на Сони.
    А задавал ли си си въпроса: каква част от вложените компоненти са собствено производство?
    Няма производител, който да произвежда дори 80% от частите в крайните му продукти. Не е като през 80-те години...Поради жестоката конкуренция се гони ниска цена..чрез евтини компоненти и не толкова ефективни технологични решения
    От години Самсунг не произвеждат най-добрите матрици.....Най-добра по кой показател?


    Andriod при Sony, Philips....е тяхна ограничена модната версия - Sony Edition, Philips Edition. Като в тези версии стоят неща останали в OS още от телефоните. Ограниченията са наложени от Google.....което за мен е тъпо.
    Затова за хората с опит в Андроид им изглежда като подигравка.
    Производителите на ТВ преминаха към Андроид, поради няколко причини
    - някой от тях бяха финансово зле години наред, и не им се даваха пари за нови разработки...
    - натиска и ограниченията налагани от страна на Google
    - надеждата че Андроида ще се подобри с регулярни ъпдейти


    За да си позволиш своя ОС, трябва да държиш поне 9-10% пазарен дял.....тогава имаш възвръщаемост на инвестицията.

    Между другото 35% от цената на един телевизор е за сервизното обслужване. Включително и софтуерната поддръжка.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-11-16 в 13:12.
    bagerista9 одобрява това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,252
    #5

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    То пък една поддръжка...
    Всичко е outsource! Независимо от фирмата, OS, марка и т.н.
    На мен лично ми е много интересно защо в ТВ не се ползва Linux. В сателитните и комбо приемниците масово се залага на тази OS. И не само при тях.
    Относно Android - положението е подобно, както при самата LCD технология. Последната е създадена за дисплеи за статични изображения. Android OS пък - за Smart phones. И в двата случая се влагат доста средства за "приспособяването" на съответните технологии към TV (и не само) техника. И пак нещата отиват до патенти, договори, плащания и т.н.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #6

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    На мен лично ми е много интересно защо в ТВ не се ползва Linux. В сателитните и комбо приемниците масово се залага на тази OS. И не само при тях.
    от 8 години основният софтуер в телевизорите е тъкмо Linux, но не и операционната му система
    https://www.kernel.org/

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #7

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Да се приспособи текуща ОС за нов хардуер е много по-лесно от колкото да се създаде нова. Корпорациите мразят да дават пари за такива неща освен ако не е крайно наложително. Докато Андроид е на мода, ще го виждаме/чуваме на все повече устройства. От друга страна разработката на нова ОС която да "движи" телевизорите е изключително бавен процес. Вижте само на Тайзън колко време и трябваше и все още е далеч от това което хората искат да бъде.
    rachevv одобрява това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #8

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Стена от текст, а ценна информация малко.
    Събери си мислите и кажи какво точно не работи на твоя телевизор. Подхвърлянията ти не са сериозни.
    При мен по стар модел сони андроид няма проблеми с wifi нито с кастване.
    Самата идея сульо и пульо да пише ОС, че вижда ясно че не е работа за всеки 'техник'. Както се вижда и от ОС на самсунг и ЛГ.

  11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #9

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Zygot, ще ми направиш ли мироринг на екрана на андроидният си телефон към андроидният си телевизор. А можеш ли да опиташ от компютъра си свързване към безжичен екран (wireless screen - ако имаш хардуер който да го подържа от страна на лаптопа). Това при неандроидните версии на телевизорите работеше, сега понеже чичко Гуугъл е решил и го няма. Ти въобще Tizen на живо виждал ли си или само от клипчета в нета ти е "мнението" ? За WebOS работата е ясна, все още е зле но и тя ще се оправи с времето.

  12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #10

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Ми на мойто андроидско Сони така и не сработи тяхната си програмка за андроидския ми телефон , докато не пуснах кабелче от тв към рутера , какво остава за други функции .
    Старата плазма никога не е виждала кабел към рутера ама всичко дето съм пробвал работи , същото е и с 50DS630 на приятел , който е в заведението му и редовно мятаме всякакви файлове от различни телефони без проблем... Ако извадя кабела и на 49CX740 ще е същото на Файърфокс-а - бърза и безпроблемна работа , жалко, че тия кауни спират развитието и поддръжката .

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    44
    #11

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Zygot, kое по-точно не разбра от:

    "Cвaлил cъм oĸoлo дyзинa пpилoжeния и caмo eднo двe paбoтят c пpoмeнлив ycпex- гoвopя зa ĸacтвaнe нa видeo и cнимĸи oт тeлeфoнa, дyблиpaнeтo нa eĸpaна e xимepa. Ocвeн тoвa тeлeвизopът, гyби дoмaшнaтa WіFі мpeжa peгyляpнo и пpимepнo днec зaгyбиx чac в paзгoвopи c интepнeт дocтaвчиĸa ми зa пpeнacтpoйĸи нa pyтepa c нeяceн eфeĸт. НВО GО въoбщe нe мoжe дa ce инcтaлиpa нa ЅОNY, зa paлиĸa oт NЕТFLІХ, ĸoйтo идвa зaвoдcĸи инcтaлиpaн и c диpeĸтeн бyтoн нa диcтaнциoннoтo /WТF/. Зa cpaвнeниe пpи Caмcyнгa ycпяx дa инcтaлиpaм НВО GО в пъpвитe 10-нa минyти oт нacтpoйĸитe. Πpoгpaмитe ce cмeнят c дocaднo и нeдoпycтимo зaбaвянe."

    Да добавя ли, че редовно ми се налага да рестартирам ТВ за 1600 лв. от контакта, за да работи нормално, мислейки си, че това е присъщо само за Toshiba. Sony в момента на тези цени е абсолютно недоразумение.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    44
    #12

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    След дългочасови и неуспешни тестове, напъни и опити да подкарам филм я от Dropbox, я от Google drive, я от Cloud, реших, че няма да има браво за тази Бравия. Sorry Sony.

  16. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    709
    #13

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Цитат Първоначално публикувано от dimitar1914 Виж публикацията
    След дългочасови и неуспешни тестове, напъни и опити да подкарам филм я от Dropbox, я от Google drive, я от Cloud, реших, че няма да има браво за тази Бравия. Sorry Sony.
    KODI + HD box?

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    44
    #14

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Цитат Първоначално публикувано от Сидеров Виж публикацията
    KODI + HD box?
    Би ли споделил кое-как. Щото не всичко може да се инсталира на Сори Бравиа. Kodi е качен отдавна.

  18. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    709
    #15

    Отговор: ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ: SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED v.s. SONY BRAVIA KD-43-XD8005

    Цитат Първоначално публикувано от dimitar1914 Виж публикацията
    Би ли споделил кое-как. Щото не всичко може да се инсталира на Сори Бравиа. Kodi е качен отдавна.
    Коди е приложение HD box е добавката https://www.google.bg/amp/s/seo-mich...-box-kodi/amp/ виж и в бг форума за коди как да си инсталираш добавката за субтитри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем с СА Модул на SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED
    От dimitar1914 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 29-12-16, 00:17
  2. Мнение за телевизор SAMSUNG UE-43KU6072 Ultra HD LED
    От mjh_milan във форум Samsung телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 16-10-16, 21:06
  3. + и - на различните операционни системи
    От miroleskov във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 33
    Последно: 15-01-11, 20:47
  4. Операционни системи за лаптопи!?
    От pazdir във форум Windows
    Отговори: 23
    Последно: 21-01-09, 23:18
  5. Уеб базирани операционни системи (Web OS)
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 04-07-07, 08:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе