Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 210

На къмпинг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    28
    #136

    Re:На къмпинг

    Честита каравана! Желая ви много прекрасни мигове. За Китен. Аз ходя на Корал от доста години,защото искам да ми е много диво, но ходех с палатка. Миналата година направих сефтето на караваната, вкарва ме един трактор в дюните,та после ходих на караван-сервиз да ми залепят отпраните парчета от караваната . Минавам редовно да видя къмпингите в региона. Китен е много добър,но само за времето когато ходя и аз - края на юни,началото на юли. /Изобщо винаги съм там на "джулая"/ . Писах си с едни къмпингари миналата година,които отиваха надолу и питаха за условията ,оказа се че не са намерили място за една палатка през август на Китен. Затова пък бях доволни от Кум Кашла. Иначе - ето сайта с фотогалерията на къмпинга - http://www.azuresea.eu/kiten/photos/INDEX-photos.htm . Едно лятно описание със снимки от миналата година - http://camping.bg/forum/viewtopic.php?t=243 . Малко по-късно ще събера и мои снимки през последните години от Китен и ще ги постна.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #137

    Re:На къмпинг

    Браво на gadamer за информацията. За пръв път тук се изнася информация за повече къмпинги.
    Гледах снимките, разсъждавах, и достигнах до извод, че ние караванаджиите явно се делим на две основни групи: "питоми" и "диви". Да ме прощавате, ама не мога, ама никак, да си представя, че ще си домъкна караваната до морето, за да я вкарам в някой (кой да е) къмпинг, да я хвърля на пясъка на слънце, да търпя навалицата наоколо (нищо, че има течаща вода и ток), че на всичкото отгоре и да плащам пари, с които бих могъл да осигуря на семейството си прилично бунгало с всички комуникации и гледка към морето!
    Вярно е, че нашите "диви" къмпинги (местенца) са много малко, но все пак ги има, и съм сигурен, че въпреки силните напъни, няма да може да се застрои цялото крайбрежие, и все ще остане място и за нас. Още повече, не ние сме тези, които замърсяват, защото ние сме свикнали всичко да си осигуряваме сами - водата, токът, тоалетните, банята, чистотата, подредбата.
    Опасявам се, обаче, че един прекрасен ден дивото къмпиране ще стане наказуемо, и тогава аз лично сигурно ще си продам караваната. Дано не е скоро!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #138

    Re:На къмпинг

    bekich благодаря за информацията и снимките

    varchev прав си за разделянето на "питомни" и "диви". Ходили сме на палатки на диво, по язовири, обаче с компания, с генератор, хладилник, ледарник, тенти, помпи, сглобяеми тоалетни, телевизор с кабелна, газови котлони, фурна!!!....Иначе наистина, в радиус от километри само ние сме били. За морето - все пак ще сложим караваната за 3 месеца, имаме малко дете. Три месеца не мога да живея на диво, това става за седмица, две - ама 3 месеца как ще пера детето, как ще се изкъпем нормално...не става. Разбирам да тръгнеш по планините на диво, 1 ден тук, 1 ден там, рекичка, чешмичка, след седмица се прибираш вкъщи и се изкъпваш качествено.

    Иначе планираме пътешествие из Европа май месец, но също ще спим по къмпинги. Мен лично ме е страх да нощувам по паркинги, а и не ми е приятно, на поляна някъде на диво да, но по пътищата и паркинги не е за мен.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    13
    #139

    Re:На къмпинг

    gadamer,
    Не съм много съгласен с теб... ние през лятото на 2010-та бяхме 2 седмици близо до Шкорпиловци, там където преди това беше Варчев. И то с палатки. Не сме почувствали нужда от нищо... и течаща вода си имахме и душ кабина, и генератор, та дори и интернет. Всичкото това в багажника на колата. И аз не бих отишъл на "организиран" къмпинг, хем да плащам грешни пари, хем не ми е организирано, както аз мога да си го организирам. Единствено за продукти си прескачахме до малко Оряхово с колата. На предишната страница съм лепнал и снимки... спокойно можехме да си изкараме там цялото лято, ако имахме свободното време.
    А иначе, пропуснали сте да видите Силистар (на 3 км. от Резово и Турция)... много красива местност, защитен парк и организиран къмпинг. Аз си предпочитам дивото. Сега като се оправи малко времето ще обиколя за проучване миналогодишното място при Шкорпиловци, както и Кара дере и Кара бунар. Също и на Паша дере има добри възможности. Ще подавам инфо на "диваците" относно проучените терени
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299152255[/time]_________________________________________________

    Като говоря за душ-кабина, имам предвид, че с девойката и детето се къпехме по 2 пъти на ден и то качествено, с шампоаните му и сешоарите даже... по-готино е от банята у дома

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #140

    Re:На къмпинг

    Роко, напълно те подкрепям за мнението ти за "дивите удобства", но няма нужда да почваме тука спор, всеки си има вкус и мнение!
    Аз искам да кажа за споменатите от теб места:
    Силистар - там беше хубаво до преди десетина години, когато беше почти неизвестен, нямаше къмпинг и паркинг, нямаше вход, бариера и такса, плажът беше полупуст, и имаше един разкошен бивак в дъното на плажа до завоя на реката под тополите, до който се стига по един страничен път, и който вече е толкова обрасъл и обрушен, че мога да стигна до него само с джипа, но не и с караваната, пък и там нали е защитена местност - веднага ще се намери някоя институция, която да те санкционира (разбира се по сигнал от тия дето печелят пари от къмпинга, паркинга и капаните на плажа). Честно казано на мен много ми е мъчно за Силистар, но сега при стотиците коли на паркинга и хилядите хора на плажа, убийствените пепелаци на подстъпа към плажа и къмпинга, просто съм го изключил от местата, на които изобщо имам работа.
    Кара дере и Паша дере - забрави! Там навалицата е по-голяма и от централните плажове на много от курортите. Там има и един друг много голям проблем - завали ли, оставаш там с колата, за караваната да не говорим (разстоянието до близките села е в километри по черен път)! Подобна е ситуацията и на Иракли.
    Изобщо аз отчитам, че проблема е сериозен за нас "диваците". Миналогодишното ни място, и изобщо района на бившия къмпинг "Изгрев", е една от последните крепости за нас, и то защото няма вода и защото все още никой не е почнал да строи нещо (добре, че вдигнаха малко шум за дюните, които били пасища), но това е временно! Ами след това?!
    Аз лично, за следващото лято съм хвърлил око на едни малки заливчета (Малък и Голям Кастрич). Не смея да пиша повече нищо за това, но ако някой колега има идея или информация - моля да сподели!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    13
    #141

    Re:На къмпинг

    Варчев,
    Аз миналото лято минах през Силистар за еднодневна разходка... имаше къмпингуващи 2-3 палатки и една каравана под тополите до делтата на реката. Къмпинга изобщо не го отразих, щото е и по-далече от плажа. Явно на тези там никой не им правеше проблем. Иначе, на Паша дере бях няколко дни след Шкорпиловци, но не долу при плажа, а горе, където си правят старта планеристите. До плажа е 3 минути пеша по траверсите. Горичката е хубава и това че си на терасата, прави панорамата невероятна. Много хора има само през уикенда (както на Изгрев). На мен ми хареса общо взето. Ама ще търсим и нови диви обекти.
    А за Изгрев - чух от някой, че нещо са почнали да заграждат там, но може да е само виц. Ще го проверя и него при първото хубаво време.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #142

    Re:На къмпинг

    Роко, ти явно си близо до морето, и можеш да обхождаш биваците. Та ще съм благодарен, ако споделяш информация, ако може и със снимки.
    С жена ми си говорехме, че вече ще бъдем доволни и на бивак, който е по-високо над морето, но да има хубава сянка и панорама, може и плажа да не е много хубав, но да няма хора, абе общо взето да може човек да си почине и да се любува на панорамата.
    Дано и други се включат в дискусията, щото съм сигурен, че има доста такива места по моренцето, ама няма кой да ни светне!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #143

    Re:На къмпинг

    Не съм напълно сигурна, но ми се върти нещо, че по морето е забранено дивото къмпингуване...в защитените местности и национални паркове също. Може и да не съм права де. Но ако е така, хич няма да ми е приятно да се разположим с целия бивак някъде, с форцелти, шатри, цялата менажерия и изведнъж хоп някой идва и ни гони Ако е за седмица, по става, ама за 3 месеца не ми се струва възможно. На Иракли видях каравани в едно дворче, точно пред плажа, изглежда лятото става нещо като "къмпинг" или поне място, на което да си сложиш караваната без да те гонят. За плажа знам, че е пълно е с тийнеджъри с палатки, настроени хипарски....Иракли е невероятно място, но само през зимата, когато е празно, лятото става супа топчета. Шофьорският плаж след Дюни също е забранен за къмпингуване, т.к е отдаден на концесия...ако има някъде хубаво място по морето, то отдавна е завзето, мръсно или застроено. На север като че ли по има възможност за къмпингуване на диво. Другият вариант е да се прескочи границата с Турция - на тяхното черноморие няма нищо в продъдължение на километри. Като съм пътувала в този регион и съм питала защо пустее Черното им море, са ми казвали, че при наличие на 3 морета, Черното не ги интересува изобщо. С километри няма нищо, тук таме някое малко селце...празни плажове, гори, скали...

    П.П При нашата обиколка пропуснахме някои места на юг, т.к идеята беше да огледаме къмпинги, по-близо до Бургас. Затова Силистар го пропуснахме умишлено.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #144

    Re:На къмпинг

    gadamer, не си права за местата по морето - все още има разкошни места, имам предвид като диво положение, панорама, гори и т.н., но няма плаж под тях, а например малко заливче или скали, но аз лично съм навит на такова място, щом като ще е спокойно и красиво. Разбира се, виждането ми е такова, може би защото децата вече са големи, в чужбина са и се оправят сами, а ние с жената отиваме при Морето като такова, а не заради плажа, капанчетата и тълпите.
    За бивакуването в Турция забрави (освен на официален къмпинг), там ако замръкнеш някъде без адресна регистрация, много рискуваш да те арестуват, и то не полицията, а военните, а в турски затвор Човек не бива да попада (справка "Среднощен експрес"). А иначе на онези разкошни плажове оттатък Резовска река, и аз отдавна им се каня, но трябва да се отиде в Инеада (родното място на Еней според турците), да си наемеш квартира и се регистрираш, чак тогава да бродиш по плажовете, а вечер да замръкваш в най-лошия случай в центъра на градчето, а най-добре - в квартирата!
    Аз, например знам няколко диви места, които едва ли някога ще се напълнят - при устието на Велека има голяма поляна сред гората, която може да събере цял къмпинг и е равна, до реката е, от която може да се взема вода за къпане, но не се вижда морето; над тази поляна, на високия бряг, точно над устието има обширни места за биваци в края на гората с разкошна панорама, но слизането до плажа е трудно, или дълго, ако заобиколиш; точно над залива с рибарската хижа, който е преди Силистар, има високо, обширно и огледно място, на което още стоят останките от някогашна вишка и антени на бреговата охрана, но и там красивата гледка е за сметка на качеството и достъпността на плажа. Абе места има - скоро няма да ни откажат от "дивото". За севера пък да не говорим - диво и величествени гледки, но висок бряг и липса на гори. Между другото, някой може ли да каже нещо за Болата, дали там можем да сложим някоя и друга каравана?!

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #145

    Re:На къмпинг

    Здравейте,
    някой откри ли вече новия сезон? Ние вероятно ще го направим по-другия уикенд, както и за Великден. :rolleyes:

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    520
    #146

    Re:На къмпинг

    Иракли .... невероятно място. Миналото лято бяхме там. Първо се разположихме в една горичка. Дойде един пич и ни изгони. Каза, че мястото е негово. Не бяхме само ние на неговия терен, едни младежи се запънаха, но той им показа нотариални актове и скици /явно беше подготвен, естествено не сме само ние там/ , заплашваше с полиция, а и се дочу, че някакви са бърникали по колите без надзор ... та се преместихме направо на плажа, понеже така ни посъветва пича - плажа бил все още държавен и нямало кой да претендира за него Добре че беше той да ни премести на плажа, че да изкараме една незабравима почивка

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #147

    Re:На къмпинг

    Аз имах предвид дали през 2011 някой е ходил вече някъде. Ако успеем, другия уикенд сме на яз. Копринка, а за Великден сме на къмпинг в Рила.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #148

    Re:На къмпинг

    Още е раничко за биваците - тази сутрин при нас беше 4 градуса, а върховете побеляха. Е, в караваната може да го направим на "баня", ама друго си е да седнеш така на теферич, слънцето да те топли и гали, и да си пиеш питието с големи бучки лед. Та си мисля, че преди месец май няма да изкарвам караваната, а първото изкарване - колкото може по на юг.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #149

    Re:На къмпинг

    Цитат Първоначално публикувано от gadamer
    Здравейте,
    някой откри ли вече новия сезон? Ние вероятно ще го направим по-другия уикенд, както и за Великден. :rolleyes:
    @gadamer, щом караваната е нещо ново за вас - разбираемо е да нямате търпение да я изпробвате. Сигурен съм, че щом ще ви е за сефте - каквото и да е времето, каквито и несгоди да се появят - все ще останете доволни и очаровани
    Аз във всеки случай по рано от края на Юни няма да я закачам моята, но затова пък след това идва интензивно ползване най-малко 1 месец

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #150

    Re:На къмпинг

    Този уикенд ще бъдем огромна група кампери и каравани на яз. Копринка, а следващия уикенд за Великден сме резервирали в един къмпинг до Рилския манастир. Имам познати, които си ползват караваните и през зимата - тоест целогодишно. Имат си зимни форцелти, отопление. Хората и на ски ходят с каравани и кемпери, в Австрия има доста къмпинги по курортите и зимата са фраш. На повечето има възможност за директно включване към газ, не само ток и вода.

    Та като се върнем от Копринка ще кажа как е било. На 26 април пък си закарваме караваната към морето и ще я дръпнем оттам чак септември.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 28-05-12, 05:17
  2. Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)
    От roumen68 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 6
    Последно: 02-08-10, 23:31
  3. Информация за къмпинг Добруджа - Шабла?
    От kod във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 17
    Последно: 30-06-09, 12:31
  4. Отговори: 4
    Последно: 19-05-09, 00:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе