Резултати от 1 до 7 от общо 7

Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    Така ще се казва новият къмпинг на това иначе много хубаво място.
    Пътят до там е вече оправен, гладък е. В началото на пътя ще слагат бариера с такса 2 лв за кола ако се отива само на плаж.
    За палатки таксата ще бъде 5 лв на ден, а за каравани: 10 лв. При 7 дни престой единият е безплатен. В момента там кипи трескава дейност, строят заведение. Ще има също така продажба на плодове и зеленчуци и на хранителни стоки на "народни цени", както ми спомена концесионера.
    Ток и вода ще има в тази част, която е по близо до Албена. Генератори - 3 киловатови (от тези на тръбна рама) ще се предоставят на желаещите, като само ще си плащат бензина.
    Ще има химически тоалетни с умивалници.
    Това е засега информацията която научих за този нов къмпинг. Е, малко съжалявам, че и това диво и хубаво място ще се цивилизова, но какво да се прави. А това с водата досега си беше истински проблем, вече поне той отпада.

    Снимал съм клипове с висока резолюция, по късно ще ги добавя тук за изтегляне.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    41
    #2

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    Здравей Румба,както и всички.Еи,какво предлагат за 10лв?С техният агрегат с нашият бензин?Румба,плаши ме това строителство на заведение.....Аз съм отпуска демек на морето съм към 25.07.Дали пък да не отидем При Варчев?Варчев дай малко инфо за дивото на което ше си ти.

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    6
    #3

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    В началото на пътя ще слагат бариера с такса 2 лв за кола ако се отива само на плаж.
    Тия дали си вярват, че бариерата ще просъществува дълго време. Достатъчно е едно обаждане в Комисията за защита на потребителя и в НАП- Добрич и бързо- бързо ще я махнат. Защото те стопанисват плажа, а не пътя, водещ към него. Нали и на едно от голф игрищата до Каварна по същия начин бяха преградили пътя с бариера и събираха такса за да пуснат колата до плажа. Е, махнаха всичко, защото е незаконно.
    Справка: http://paper.standartnews.com/bg/art...article=322806
    и още http://bulgaria.actualno.com/news_114457.html

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #4

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    milenhr, колчетата за новата бариера вече се виждат и там явно ще има постоянно КПП. Това до седмица-две щяло да стане, както и новото заведение и всички други подобрения, че сезона напредвал.
    Всъщност нали в Албена бяха махнали бариерите, че нарушавали еди си какво с тях. Но пак си ги сложиха и сега имаш 30 минути безплатни престой, но след това - 5 лв.

    roro_5, ако гледаш клипа - ще видиш, че мястото е много обширно и можеш да бъдеш много далеч от заведението. Честно казано мен даже малко ме радва, че ще има светлинка някъде си наблизо. Миналото лято през нощта при мен беше като светло островче с навсякъде наоколо - тъмнина, на стотици метри. Целият този плаж е абсолютно тъмен нощно време.

    Ето и клипа от мястото на новия къмпинг. Снимах в резолюция 1080, но конвертирах в 720 за да стане по-малък като размер. Малко съм се поолял да въртя камерата в старанието си да дам по ясна идея за мястото

    Изтеглете го от тук: http://tranz.it/load.php?id=euyckSp5sIzfKR8X571375

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #5

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    roro 5, какво още да кажа за моя плаж - много широк, много дълъг плаж от Шкорпиловци до Камчия, не знам колко си километра. Стига се по асфалтов път, ако искаш оставаш до гората на сянка, ако искаш вкарваш караваната на самия плаж - там е равно. Миналата година имаше 2-3 каравани и нищо друго, даже хората не се виждаха. Питейна вода има най-близо в Шкорпиловци или Ново Оряхово, но ако си организираш достатъчно обеми, по време на престоя ще трябва веднъж или най-много два пъти да зареждаш. Токът си го правим с генераторите, но на мен ми трябва само вечер след като мръкне, денем използвам акумулатора на караваната. В близост е защитената местност "Камчийски пясъци", т.е. има и гора, и море, и дюни, и рекички, и животни - разнообразие. Ако пък нещо не те устройва - закачаш къщичката, и ако искаш на юг от Шкорпиловци в гората (където обаче има много хора), или на север в някой от камчийските къмпинги - там също много е запустяло: питах ги дали могат да ми подадат ток и вода - изгледаха ме неразбиращо, но пък не искаха такса за караваната. Така бе миналата година, сега не знам. Аз ще бъда там или между 15 и 22, или между 17-25 юли.
    Мястото може подробно да разгледаш в Google Earth - много добре се вижда.

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    6
    #6

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    Вчера ходих на плаж на тоя к-г Екзотика. Видях една каравана, паркирана под едно дърво на сянка. Човека беше от градски, от Добрич. Питах го как са условията, харесва ли му. Каза, че плащал по 10 лв на ден, за да стои караваната. Вода питейна има. Хората, стопанисващи плажа носели всеки ден с някакви големи съдове. Човека беше със семейството си и всички бяха доволни, доколкото успях да си създам впечатление. Иначе, бариерата е вдигната, не взимат пари от плажувашите с коли. Явно са минали от Общината и НАП и са поставили всичко на мястото му. Всички цени от табелата бяха изтрити. Ще отида тия дни там. Може и с Румен да се видим и запознаем лично.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #7

    Re:Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)

    Цитат Първоначално публикувано от milenhr
    Ще отида тия дни там. Може и с Румен да се видим и запознаем лично.
    Ще се радвам! След седмица съм там.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Помощ за избор между "SHARP" i "LG"
    От zezo1983 във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-04-11, 18:34
  4. Отговори: 4
    Последно: 15-02-07, 21:09
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе