Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By XIIID

Избор на велосипед за малкия...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    141
    #1

    Избор на велосипед за малкия...

    Здравейте,
    сина има рожден ден в скоро време и ще става на 5, та подаръка ще бъде велосипед...До сега не е имал, така че ще бъде първия. В следващия момент вече е голям, опитва се да пази, разсъждава... Той е дребен за възрастта си. Мисля да му взема нещо междинно, а не точно детски велосипед, за да може да го използва по-дълго време... Според мен 20" капли са напълно нормални в случая, но ниските рами му пасват, а високите май са му големички още... Та първият въпрос е свързан с производител - виждам, че има няколко производителя Български, моля изкажете се с по няколко думи за тях - впечатления, качество на изработка, здравина на велосипедите, особености и т.н. - с други думи, коя марка да избера.
    Вторият ми въпрос е свързан с особености на самия велосипед, долу горе си изясних какво да гледам като геометрия на велосипеда и стойката на колоездача, но имам още въпроси, а може би и изисквания. Със скорости ли да бъде колелото, или без? Ако е, първоначално трудно ще се сложат помощни колела, но не е невъзможно - видях го как става...все пак се предполага, че ще се ползват за кратко. Също така първоначално трябва да се блокира на някоя скорост и така да се ползва(не вярвам от първия ден да осъзнае детето какво постига чрез тях). Казаха ми, че ако е със скорости, командата трябва да е от този тип, дето скоростите се сменят с палец, а не със завъртане, защото децата нямат такава сила и не могат да приложат такова усилие; вярно ли е това?
    Задължително условие май остава само каплите са двойни или усилени, а някои ги водят -аеро, за да не станат на 8 след няколко падания и скачания от тротоарите.
    ще бъда благодарен, ако ми дадете съвети и насоки за избор на най-подходящия велосипед за случая, както и конкретни предложения.
    поздрави

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #2

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    български производители - Драг ,Спринт са читави .. според мен с контра - малките ръце трудно стигат и стискат ръчните спирачки ,рано е за скорости .. 20" е голямо колело за 5 годишен ,особено ако е по дребен - според мен 16"

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #3

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Аз съвет за размера на велосипеда няма да ти дам, но ще те посъветвам да намериш специализиран магазин или работилница където събират велосипеди и с помощта на продавача да избереш качествен велосипед. И на Драг и най-вече на Спринт евтините детски модели са пълна шитня, не, че хлапето няма да се научи да кара на тях, но с качествено велосипедче ще му е по-лесно и ще му прави по-голямо удоволствие. Ако бюджета ти не стига за нов качествен велосипед, по-добре вземи качествен употребяван.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    141
    #4

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Доколкото прочетох, "драг" са добри, "спринт" са марка на "макском" - Пловдивска фирма, които имат и други марки, както и правят по поръчка на големите вериги, сега в метро има на промоция техни, и в кауфланд. Нищо не прочетох до тук за "лидер" и "кросс".
    благодаря на включилите се по темата.

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #5

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Какъвто и велосипед да му купиш след 2 сезона ще му омалее. На твое място бих се ориентирал към нещо средна хубост, без скорости.

  7. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #6

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Важното е момчурляка първо да поиска колело, преди да го получи, че нашичкия получи за чрд още невръстен, та мина година докато го подкара... Ако послушаш @Kasap-а, подготви се за мисълта, че читави колела под 20" няма - аз поне само китайски боклуци съм виждал, но после ще може да оцени хубавото Предимствата им пък са, че са без скорости, гумите са широки и гладки, не тежат много и курбелите (рамената на педалите) са по-къси и пригодени за дължината на детските крака. От 20" нагоре са със стандартни педали. оттам средната ос е по-високо над земята и положението е хем "седалката ниска" като кара, хем "земята далече" като спре. После ще може да се насочиш към 24" вместо 20", което горещо препоръчвам - рамата е с почти същия размер като 20", но качеството и возията са една класа отгоре. Имам предвид рама с ниска горна тръба и късо колче за седалка като Cross Speedster 24" примерно. 24" Детски велосипед Cross Speedster Мъжко - 24” Детски велосипеди - Велосипеди - JUNIOR - Velosiped.bg

    За велосипеди 20" и нагоре:
    Задължително алуминиева сплав за рамата. И без това са тежки за децата, а разликата между две наглед идентични колела, едното стомана, е брутална. Кормило и седалково колче - също алуминий.
    Палцови команди на скоростите също. "врътките" нямат сила и желание да ги превключват.
    Двойностенни капли. Алуминиеви са, не тежат кой знае колко повече от стоманени шини, а спестяват сума кривини и скъсани спици.
    Никакви задни амортисьори - пълна порнография, тежки и неудобни рами. Децата са леки, сега му е времето да свикнат с твърдак. Да не друса - седалка с пружини или амортисьорно колче вършат работа. Също проверет предното окачване дали е достатъчно меко, повечето ич не поддават.

    Относно марките cross се изравниха по качество със sprint, че ги и подминаха леко. drag нещо много си повярваха с цените, искат 50-100 кинта отгоре за същия монтаж по мои наблюдения. Изхвърляния за над 600-700лв ferrini и прочие са леко излишни в стил "татко има пари, а мама комплекси", ама пък ко може... BMX форматът по мои наблюдения са големи пръчки, груба изработка и кофти механика. Само гумите им харесвам.
    Kasap и tricki11 харесват това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    141
    #7

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Благодаря за мнението XIIID , на малкия очите му светват направо, като види колело....вече на няколко се е качвал да пробва... самият той не харесва малките, много детски му били, направо бебешки. Пробвахме едно DRAG LASER , то му беше по мярка...и седалката ниско, и земята близко, както си се изразил. Не съм избрал да бъде то, просто споделям. Искам да събера мнения. А и то има забележки...Относно съветите ти, искам да ги обсъдим:
    1. задължително алуминиева сплав за рамата - един треньор, който ми разясни геометрията на велосипеда, сподели мнение, че за първо колело е задължително да е тежко, а не олекотено, за да се използва ефект като от маховика - веднъж засилено колелото, да те увлича и да се движи...целта е ясна, да не пада като спре да върти...
    2. Палцови команди на скоростите - тук не оспорвам, пробвахме го и го доказахме вече.
    3. Двойностенни капли - мисля, че не подлежи на коментар, но в крайна сметка, могат и да се сменят в последствие, ако това което харесам, не е ....без да твърдя, че съм разглеждал, видях някъде на цена по 25 лева, оборудвани с движенията заедно...
    4. Никакви задни амортисьори - мисля, че е излишно на първо време даже и преден да има - все пак ще се учим, а когато колелото ( амортисьора) реагира, може и да го излъже. Относно задните, нали съм техничар човек, първо се загледах в изпълнението - ами една втулка....от какъвто и материал да е, след 1 сезон според мен ще е разбита....хайде - два, защото моя малчуган е лек още... Освен това, като се замисли човек, тежестта е на задната ос, отпред какво толкова ще омекотява...само вибрациите на ръцете...а ние сега ще се учим, няма да караме в гората(визирам малкия, не мен, аз съм едър и не карам колело - не би издържало).
    Доколкото разбирам, всичките Български марки имат що годе еднакво качество на изработката, което означава, че е въпрос на личен избор. Пък и като се замисля, до сега не съм видял счупена рама на колело, а другите компоненти са сменяеми и са от чужди фирми...
    относно бюджета - изобщо нямам желание да се изхвърлям, знам цената на парите, и колкото и да имам, знам как се печелят...та такива цифри от сорта 600-700 лева, мисля, че не подлежат на коментар, пък и 20" велосипеди май няма в този ценови диапазон Като за първи велосипед, такива пари - НЕ...ами ако го кара 2-3 пъти, и реши, че не му харесва???
    Та остана един въпрос за обсъждане - материала на рамата, моля и някой друг да се включи ако има мнение.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,566
    #8

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Моето мнение като препатил е следното. Бягай далеч от всичкото боклук събирано в България. Ако съм на твое място 100% ще взема нещо запазено втора употреба от запад. Само информативно погледнах в продавалника и ми харесаха доста колела -например за 100лв
    Велосипед 24 цола алуминиев гр. София • OLX.bg
    или за 120
    Велосипед 24 цола алуминиев гр. София • OLX.bg

  11. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #9

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Когато моето дете беше на 5 години му купих Ferrini 20 инчови гуми.
    Кара го 4 години, като за това време само изтри задна гума от спирането .Купих нова Кенда 20 инча за 22 лева. Това ми е разхода и проблема по колелото!!!
    Живеем на село до София и детето лятно време е по 10 часа с колелото .....
    Това със скоростите на палците е мит от от едно време .

    RIDE 20" 6V

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    141
    #10

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Май така ще направя и аз, от много избиране, накрая кой знае какво ще излезе...детето нито е едро и тежко, за да го натовари, нито има умения за скокове и какво ли още не... каквото и да му купя, ще се научи...пък после, както се изрази някой, може и да оцени хубавото.... като се спра на нещо, ще споделя...

  13. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #11

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Цитат Първоначално публикувано от tricki11 Виж публикацията
    ... каквото и да му купя, ще се научи...
    Споделям мнението ти. Едно време прогресията като беше "Зайка", "Балкан", "Школьник" и т.н. да не би да не се научихме да караме колела? Купувай това, което ти хване окото (и окото на малкия разбира се).

  14.  
     
  15. dva
    dva е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    86
    #12

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    От моя двоен опит - никакви помощни колела. Ако не се е учило детето на баланс колело (виждал съм 2-3 годишни да хвърчат в парка с такива), вземете най голямото колело, от което с напълно свалена седалка стъпва стабилно на земята с два крака. Махате педалите от курбелите (най-често тънък ключ 15, левият курбел има лява резба). За 2 дни ще се научи да пази равновесие и да завива, без да разчита на помощните колела, докато гледа в другата посока или назад
    Този пост е редактиран от dva; 23-03-15 в 08:55.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    141
    #13

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Да, това за баланс колелото е интересна идея и не ми беше идвало на акъла....но наистина нашия не е карал нищо на 2 колела до сега - има мотор, но е на 3 колела и не е необходимо да се пази равновесие, даже и с него е падал 2-3 пъти на страни.
    Доколкото разбрах, бабите взеха решение - щели да му купят колело, каквото те решат....и на въпрос от моя страна: ами като не издържи, ако не е качествено, ако....отговора беше следния: е нали ще има и други рождени дни
    с други думи, успокоиха ме....сега май остава аз да си седна на д-то и да чакам, казах на едната каквото съм разбрал до сега, да видим какво ще измислят

  17. Junior Member Аватара на emoivanov
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    46
    #14

    Отговор: Избор на велосипед за малкия...

    Моят син, когато беше на 7, му взех едно голямо колело, първоначално му беше малко трудно да се качва, но свикна още си го кара, а на дъщерята бях взел малко, след година искаше ново.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. най-малкия amoled smarthphone
    От get във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 14
    Последно: 18-11-12, 17:22
  2. купувам велосипед
    От rosica.i във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 22-05-10, 02:27
  3. Сгъваем велосипед
    От Riki888 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 3
    Последно: 21-02-10, 21:40
  4. Пуснаха и Малкия Маргин
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 13-04-07, 09:30
  5. Как да скрия "порното" от "малкия" ??
    От batco във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 33
    Последно: 18-04-05, 15:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе