SetCombG.com Forum
18.05.2012, 11:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 [2] 3 4 5 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мнения и препоръки  (Прочетена 33072 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
IvO™
Silviya Forever
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2968

Щастливо женен

264522116
« Отговор #14 -: 23.09.2004, 13:51 »

prt, да, мислено е върху това, но мисля че и в крайна сметка целта да сме тук не е "да се ебем един-друг", а понякога стимул е да отговориш пръв пред всички (и то правилно), т.е. да си бърз, за да си заслужиш двойно повече точки.

Но все пак очаквам предложения по въпроса поставен от теб. Кой ще подкрепи prt? Казвайте, от вас зависи.

Активен

SetCombG.com
« Отговор #14 -: 23.09.2004, 13:51 »

Активен
Profita
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115

112113354 S
« Отговор #15 -: 23.09.2004, 14:47 »

Предложението е смислено, но не съм съгласна с поправката "първия си пост". Аз нямам намерение да отговарям триста пъти на една и съща задача, за да имам втори или трети пост-отговор след първия. Off топиците не се зачитат.

Предлагам на база текущото предложение да се поправи в следния текст:
Участник, познал отговора на текущата поставена задача в първия пост (като за такъв не се зачитат постове уточняващи регламента на задачата, задаващи въпроси и всички подобни, които не са пряк  отговор) - получава 2 точки.
Активен

"Сто пъти да се сражаваш и сто пъти да победиш - не е най-доброто. Най-доброто е да победиш, без да се сражаваш!"
D3BEP
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 189

Компютарен Спициалист

Ел. поща
« Отговор #16 -: 23.09.2004, 15:04 »

Ми направо двете точки да отпадат тогаз....
Активен

Уиндолс е боза!
IvO™
Silviya Forever
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Щастливо женен

264522116
« Отговор #17 -: 23.09.2004, 17:14 »

quote:
Участник, познал отговора на текущата поставена задача в първия пост (като за такъв не се зачитат постове уточняващи регламента на задачата, задаващи въпроси и всички подобни, които не са пряк  отговор) - получава 2 точки.

Originally posted by Profita - 23/09/2004 :  14:47:56

Съгласявам се, че така звучи по-добре. Но и още нещо: Отговорът трябва да е подкрепен с правдоподобни доказателства и да не е редактиран! Въпреки, че така няма да се избегнат евентуални злоупотреби, но поне доста ще намалеят... :-)

//Добавено:

Ако приемем това "правило", нека то да се зачита отсега нататък, че не ми се преизчислява всичко наново... [:default]

Активен

SetCombG.com
« Отговор #17 -: 23.09.2004, 17:14 »

Активен
D3BEP
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Компютарен Спициалист

Ел. поща
« Отговор #18 -: 23.09.2004, 17:26 »

Защо бре, Иво?
Ето ти алтернатива:
Направо задачка 26 - преизчисляване на точките. На позналите - една точка [:D]
Активен

Уиндолс е боза!
D3BEP
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Компютарен Спициалист

Ел. поща
« Отговор #19 -: 26.09.2004, 18:46 »

Предложение за правило:

Логическите задачи трябва да са ясно, еднозначно и точно формулирани. В случай, че може да има множество условни отговори, за верен се приема първият публикуван. Логическата задача тряба да представлява задание, даващо на човек с нормално равнище на обща култура възможността да стигне до отговора, без да познава специфична терминология или фактология.  Тя трябва да е достъпна за всички и да е базирана на логиката, а не на знанията.

Понадлежи на преформулировка, но нещо такова си мисля че е вече наложително.
Активен

Уиндолс е боза!
IvO™
Silviya Forever
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Щастливо женен

264522116
« Отговор #20 -: 26.09.2004, 19:07 »

DЗВЕР, така е, общо взето формулировката ти е точна, като изключим това за отговора, защото за него си има отделно правило, но иначе съм "за", че задачите не трябва да претендират за спецефични познания от страна на участниците в определена сфера. Ще преформулирам първото правило с твоето предложение (и с помощ от страна на Profita), дано се получи нещо, което да задоволи всички, иначе вече аз ще дойда да ви задоволявам... :-)

Активен

Dark Skywalker
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 402

Ел. поща
« Отговор #21 -: 27.09.2004, 09:47 »

quote:

Логическата задача тряба да представлява задание, даващо на човек с нормално равнище на обща култура възможността да стигне до отговора, без да познава специфична терминология или фактология.  Тя трябва да е достъпна за всички и да е базирана на логиката, а не на знанията.
Originally posted by D3BEP - 26/09/2004 :  18:46:27

Ммммм. Дефинирай ми понятие "човек с нормално равнище на обща култура". Така зададено, определението няма смисъл, защото е твърде субективно.
Активен

SetCombG.com
« Отговор #21 -: 27.09.2004, 09:47 »

Активен
D3BEP
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Компютарен Спициалист

Ел. поща
« Отговор #22 -: 27.09.2004, 10:20 »

Ех, Скайуокър, ше станем тук кат народно събрание :default Не съм писал текст в закона и затова съм ползвал някакви обобщени понятия, недефинирани. Но бележката ти може би е практична и затова мисля че специално този "термин" може и да отпадне във формулировката, понеже след това е обяснено достатъчно ясно какво се има предвид.
Както и се е случило, де. В Правилника :default
Активен

Уиндолс е боза!
Sunny
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1510

63913488
WWW Ел. поща
« Отговор #23 -: 27.09.2004, 11:09 »

Имам един въпрос. Не следя отблизо тези задачи и затова въпросът ми може и да не е много на място.

До колко точки се играе играта?

Тоест би трябвало да има максимален брой точки, който да направи достигналия ги участник победител. Иначе малко безсмислено ми се вижда. Като се натрупа максималния брой точки се обявява победител и се почва нова игра.
Активен

Не искам много, искам всичко
IvO™
Silviya Forever
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Щастливо женен

264522116
« Отговор #24 -: 27.09.2004, 11:24 »

Sunny, все още всичко е на изпитателна основа. Правилата се променят, дефинират се по-точно, усъвършенстват се с всеки ден... Затова и няма "праг на точките". Но то и няма смисъл да има. Защото победител пак ще си е този, който е направил най-много точки. А докато ги прави, другите участници имат реален шанс да го задминат, само трябвада са по-постоянни...

Тепърва ще решаваме какво да правим с победителите. И с победените. :-) Вече имаме няколко мрачни идеи наум, хихик...

quote:
Като се натрупа максималния брой точки се обявява победител и се почва нова игра.

Originally posted by Sunny - 27/09/2004 :  11:09:47

Ами всяка нова задача си е една своеобразна нова игра.

Активен

Sunny
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1510

63913488
WWW Ел. поща
« Отговор #25 -: 27.09.2004, 11:52 »

@IvO_tm
Казваш, че победител ще е този с най-голям брой точки. добре, това е така, но в кой момент. Защото сега може да е примерно Раид, но след 10 дни може да е друг и тогава ако обявите другия за победител, Раид съвсем основателно ще каже: А защо не съм аз.
Точно защото всичко е още на изпитателна основа предложих да се сложи праг на точките.
Активен

Не искам много, искам всичко
Malone
.:: El Estrago ::.
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3360

Bad As I Wanna Be

46924243
« Отговор #26 -: 27.09.2004, 12:28 »

Струва ми се, че нещо ви е грешна постановката.
Тук сме се събрали такива хора, а и в информационната среда и възможности, които имаме отговор на задачите винаги ще бъде намерен.

Първи да е този, който е поставил задачата, която никой не е успял да реши или задачата, с която е затруднил най много участниците.
Нещо такова да е приза.
Иначе има много условности.

Кога е поставена задачата?
Да кажем в 03:00 сутринта се виждат само няколко потребителя.
Ако поставя задачата тогава, останалите са ощетени, защото не могат да реагират.

Заетост на участниците и т. н.

Затова нека наградата да е за най-оригинална задача, за най-трудна задача, за нерешена задача и т. н., разбирате идеята ми.
Активен

.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
D3BEP
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Компютарен Спициалист

Ел. поща
« Отговор #27 -: 27.09.2004, 12:36 »

Принципно съм съгласен, но и не съм съгласен. Идеята на това предложение е ясна. Но с такава постановка пък се лишават и без това заетите хора от какъвто и да е стимул да отговарят на задачите. Защо да отговарят? Само за да не спечели някой друг? Кел файда, като и те няма да вървят нагоре?
Но може да се увеличат точките за нетоговорена задача - с нещо такова съм по - съгласен.
И мисля че 40 задачи вече са достатъчно за нов раздел. Там вече можем да сложим и "рундове"; победители, да измислим награди и т.н. Явно е, че и Иво трябва да е модератор там...
Активен

Уиндолс е боза!
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.061 секунди с 44 запитвания.