SetCombG.com Forum
18.05.2012, 12:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1] 2 3 4 ... 183   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Daikin - мнения за моделите на тази марка  (Прочетена 332163 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kilikanzer1976
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« -: 21.06.2007, 00:33 »

Търся впечатления от притежателите на климатици с марката DAIKIN.
Забелязах,че малко хора ги споменават въобще.Аз имам инвертор, модел 22FTNS (японски) от година,но не съм имал възможност да видя как работи при ГОЛЯМ студ.Ако имате впечатления-пишете.

Bravo
Както каза един приятел - като видиш замръзнал DAIKIN ми се обади,да го видя и аз...

« Последна редакция: 13.05.2009, 19:44 от valen1 »
Активен
SetCombG.com
« -: 21.06.2007, 00:33 »

Активен
gomor
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 224

сеткомец

Ел. поща
« Отговор #1 -: 21.06.2007, 08:05 »

kilikanzer,аз ползвам клими от тази марка от миналата година.Два модела са -UX-серията и GTNS/японски на 100v/.Наистина миналата зима не беше зима и надали някой ще ти каже как са се справяли климите му ,независимо каква марка са.Мога само да кажа че се чувствам много комфортно с тях,тихи са,размразяват когато трябва и естествено най-важното -отопляват ми помещенията ,за които съм ги купил.Много добри машини по лично мое мнение.Не мисля че ще има проблем и твоята машина с отоплението.За охлаждането-всички марки,даже и кучите се справят.Пресен пример-предишния ми климатик с марката CROWN,вече трета година бачка без отказ,подарих го на нашите,вчера го пуснах на охлаждане-без да се замисля прави спалнята фризер.Чисти филтрите на твоята машинка и когато има гръмотевични бури-изключвай от контакта/да си го ползваш по-дълго време/!
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9195

119374100
Ел. поща
« Отговор #2 -: 21.06.2007, 08:35 »

daikin са климатици от много висок клас (както ще ти подскаже и цената)

фирма с традиции в отоплението/охлаждането, като мен лично най-много са ме впечатлили с лъчистото си отопление. когато преди време се занимавах с внос на техника имах контакти с вносителите им в България и оттам знам малко повечеко, та затова с чисто сърце мога да ти кажа "споко, направил си добър избор" :default
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
Julian
Доктор
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5524

42965590
Ел. поща
« Отговор #3 -: 21.06.2007, 09:24 »

Ако беше европейски модел щях да ти дам точна инфрмация как се справя климатика при ниски нетмператури. Тази информация не е тайна и се предоставя от производителите на климатици. При всички случаи ще те топли до много ниски температури. Те конвенционалните даикин топлят пък какво остава за инвертора.
Активен

Правец 8Д, 48kb RAM, Записващо устройство: касетофон HITACHI, monitor 10" черно-зелен, video с tv-out.
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 21.06.2007, 09:24 »

Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5731

S
« Отговор #4 -: 21.06.2007, 09:28 »

Както каза един познат от подръжките на климатици  - "Това е Мерцедеса при климатиците"
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1978

Ел. поща
« Отговор #5 -: 21.06.2007, 10:54 »

Имам един DAIKIN F226TBY-W конвенционален, японски от 2 години спокойно мога да кажа, че е по-добър от някой инвертори.
Активен

Toshiba RAS-285LDR, Toshiba RAS-285PDR, National CS-AG22K, National CS-AG22M.
gsm13
архи
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 58

онова дето го няма в главата ;)

« Отговор #6 -: 21.06.2007, 13:15 »

Имаме два климатика Дайкин, от легалните такива. Единият е FTXG-E серията, другият е FVXS-B (подовият тип). И от двата сме супер доволни.
Първият е с уникален дизайн и невероятната функция "комфорт" (гледам, че вече и в други модели почнаха да вкарват подобно обдухване). А вторият за мен е най-доброто решение за спалня! Никакво течение не се усеща! Мога само да ги хваля тез "другарчета"  Ole

Вярно, че тази зима хич не беше и студена, но пък през мъгливия ноември направихме сравнение с климатиците на съседите - кой бръмчеше като трактор, кой кога размразяваше... сещаш се кой беше "номер 1" ;), ест. Дайкин.
Това са перфектни климатици.
Активен
Jackas
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1088

S
« Отговор #7 -: 21.06.2007, 23:28 »

offtopic
хехехе, темата трябваше да се казва- ФЕН КЛУБ НА DAIKIN Drinks
Активен
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 21.06.2007, 23:28 »

Активен
kilikanzer1976
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 22.06.2007, 06:40 »

Jackas, името на темата си е добро-аз не търся мнението само на доволните притежатели на марката.Възможно ли е пък всички собственици на DAIKIN да са само такива?
Към Julian: чувал съм че DAIKIN европейско производство е доста по-далеч като изпълнение(х-ки) от японския си събрат, доколко е вярно?
 2guns
P.S. Онзи ден видях модел произведен  в Чехия.

« Последна редакция: 22.06.2007, 16:16 от kilikanzer1976 »
Активен
gomor
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 224

сеткомец

Ел. поща
« Отговор #9 -: 22.06.2007, 09:53 »

kilikanzer,нема защо да се държим:)Това че ги правят в Пилзен доста отдавна се знае.Относно "изпълнението" на белгийските или пилзенските машини...gsm13 има такава и доколкото знам от нея работи отлично.Jackas,според мен това не е фенклуб,доста назад бях писал че и аз съм имал проблем с едната ми машина,така че не си прав.Аз мисля че е съвсем нормално да се случват и такива неща на реномирани марки-колко пъти съм чел че някой известен автомобилен концерн прибира някоя от сериите си за производствен дефект...Аз не пиша тук за да си хваля климатиците...просто човека попита и аз му отговарям.След като проблема по единия ми беше отстранен съм нямал абсолютно никакви проблеми!
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1978

Ел. поща
« Отговор #10 -: 22.06.2007, 10:02 »

kilikanzer1976 при всички японски марки е така. Най-новото излиза първо на японския пазар. Не че производството което е за Европа и Америка е некачествено просто не е най-новото като технология в областта.   
Активен

Toshiba RAS-285LDR, Toshiba RAS-285PDR, National CS-AG22K, National CS-AG22M.
gsm13
архи
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 58

онова дето го няма в главата ;)

« Отговор #11 -: 22.06.2007, 11:52 »

...Към Julian: чувал съм че DAIKIN европейско производство е доста по-далеч като изпълнение(х-ки) от японския си събрат, доколко е вярно?
 :2guns:P.S. Онзи ден видях модел произведен (дръжте се) в Чехия.

Не съм Julian, но подовият ни климатик (FVXS модела) е произведен в Белгия. Работи перфектно! Изпитан стар модел, няма грешка.
Другият климатик, дойде "Произведен в Япония", защото беше последният нов модел на Дайкин, и все още не се произвеждаше в европейските им заводи.

А това, че има заводи в Европа прави цената на тази марка климатици по-достъпна, както и спедицията по-бърза, подмяната на частите също.
За мен е по-рисково да се закупува "японски" нелегален Дайкин, с видиш ли по-добри техн. показатели, отколкото легално внесения такъв, но предназначен за ЕС, но това е мое лично мнение! Пък и според мен най-добре е да се закупуват такива скъпи климатици от официален представител, още повече, че сега вече сме и част от европейската общност.
Активен
Jackas
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1088

S
« Отговор #12 -: 22.06.2007, 14:39 »

Кво ви става бе хора, къде ви е чувството за хумор? Само допреди няколко дни бях на крачка от DAIKIN-S25FTNS (100v.), много ми хареса, но се отказах заради некачествения ток който имам вкъщи 2guns + тези трансформатори......стори ми се не добра идея. Спрях се пак на Fujitsu.
Активен
kilikanzer1976
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 22.06.2007, 16:13 »

Благодаря на всички за споделеното.
А някой има ли идея откъде да намеря Manual
за 22FTNS,понеже дистанционното е с йероглифи.Миналата година се порових и с помощта на 1-2 уеб транслатора и техн. познания се оправих,но да кажем не ми е много ясна "антимухъл"(antimould) опцията.Включил съм я но не съм сигурен кога и как работи.
Доколкото прочетох (и тук във форума)  се включва вентилатора след режима охлаждане на опред. период.Така ли е?

« Последна редакция: 22.06.2007, 16:19 от kilikanzer1976 »
Активен
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: [1] 2 3 4 ... 183   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.06 секунди с 46 запитвания.