SetCombG.com Forum
18.05.2012, 12:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 ... 180 181 182 [183]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Daikin - мнения за моделите на тази марка  (Прочетена 332163 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
rony67
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 71

сеткомец

Ел. поща
« Отговор #2548 -: 28.11.2010, 11:29 »

Да не забравяме че "голф" това е диагноза  God
Докато с Дайкините специално ще измеря нивото на шума със сертифициран шумомер и ще го публикувам :default
Активен

FVXS 25 /RXS 25
FVXS 50 /RXS 50
SetCombG.com
« Отговор #2548 -: 28.11.2010, 11:29 »

Активен
dimkaraganchev
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 219

« Отговор #2549 -: 28.11.2010, 16:01 »

Един бърз въпрос, ако може. От тези два модела кой бихте ми препоръчали и защо:
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=daikin&pid=290
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=mitsubishi&pid=344
Извинявам се, че ползвам тази тема, но донякъде пак става въпрос за Дайкин.
Активен
justify
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2544

мощните коли и мощните климатици са моята страст

« Отговор #2550 -: 28.11.2010, 17:38 »

Един бърз въпрос, ако може. От тези два модела кой бихте ми препоръчали и защо:
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=daikin&pid=290
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=mitsubishi&pid=344
Извинявам се, че ползвам тази тема, но донякъде пак става въпрос за Дайкин.

Избери си друга фирма, защото тези още от сайта си лъжат.Предлагат най-слабия инверторен модел(серията FTX ....JV/GV) под името на средния клас климатици дайкин от серията FTXS.Ако не вярваш виж тук за FTX JV серията http://www.mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=34&type=0  и FTXS http://www.mmc.bg/admin/pics/35_2_FTXS20-50G_profi_invertor_2010.pdf  вносителя на дайкин разликите межди двата модела.Външните им тела се различават съществено.

На въпроса ти аз бих взел мицубишито- по добро е от FTX модела на дайкин.Тъй като не си посочил за каква кубатура помещение ще го ползваш то бих  посочил, че дори мицубишито не бих го сложил на повече от 17 квадрата тоест 43 кубични метра.

« Последна редакция: 28.11.2010, 17:44 от justify »
Активен

daikin FVXS 50F -29 м2-  76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3;  Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
dimkaraganchev
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 219

« Отговор #2551 -: 28.11.2010, 19:36 »

Този сайт съм го посочил напълно случайно. Просто ползвам моделите им. Няма да ги поръчвам от там. Иначе стаите ми са, както следва:
- спалня - 12,3 кв.м; 34,5 куб.м - с източно изложение, две външни стени;
- детска  - 13,3 кв.м; 37,6 куб.м - с източно изложение, една външна стена;
- хол      - 18,7 кв.м; 52,7 куб.м - с южно изложение, една външна стена.
Предполагам, че този климатик ще стане за двете спални: http://www.ekomatik.com/products.php?sub=mitsubishi&pid=344, а този: http://www.ekomatik.com/products.php?sub=mitsubishi&pid=345 за хола.
П.П Май тоя път вече не е за тук. Пускам си нова тема, където трябва.Съжалявам.

« Последна редакция: 28.11.2010, 20:03 от dimkaraganchev »
Активен
SetCombG.com
« Отговор #2551 -: 28.11.2010, 19:36 »

Активен
pippo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 75

« Отговор #2552 -: 29.11.2010, 10:42 »

Много безмислени приказки са се изсипали.С дрънчането съм имал проблем с предната решетка(ванко слага силикон ,аз веднъж или два пъти съм подлагал изолация за тръби)и с дръжката за носене отстрани,но това са няколко случки за години и преди всичко от лошо монтирани стойки .
 А кой на какво е фен си е лично негова работа...
И наистина има фирми даващи 6 години гаранция на Дайкин ,ако имате проблем с климатика си вдигате телефона и се обаждате...по просто от това не знам да има...но в офиса ни нещо няма оплаквания...странна работа - срамежливи хора...звънете - не ни жалете :default
Разбира се не уточнявам коя е фирмата в която работя ...то е без никакво значение - важното е че монтираме Дайкин и нямаме рекламации и проблеми с клиентите.Незнам каква е причината ,кашоните са едни и същи ...може би монтажниците са от значение....възможно е:)
Аз опит с климатици нямам и не мога да дам коректна оценка, тъй като няма с какво да сравня двата си Даикина. Още повече, че са монтирани преди месец, т.е. ще мога да ги оценявам като истинската зима вземе, че се появи.
Иначе си ги харесвам. Миналият ден ми дойде и първата сметка за ток. За FTXS35G+FTXS20G настроени на 20 градуса, вечер от време на време и на повече, за 20 дни имам общо 40лв разход.
Не съм съгласен за всеки един шум или дефект появил се при Даикин да се слага като главен виновник монтажника. Моите клими ги монтираха момчетата на Ванко, той ги наблюдава през това време. Да обявим ли тогава, че е извършил некачествен монтаж затова, че и на двете им дрънчаха предните решетки. На малкия след една седмица му изтека и фреона поради дефектна гайка. Аз гайката не съм е инспектирал, според Ванко тя нямала коректна резба.
Казвам ги тези неща, тъй като съм на мнение, че не трябва на сляпо да възхваляваме дадена марка само заради името й. Аз лично се надявам, всичко важно по тези машини да е направено наистина както трябва, но за някакви елементарни грешки на ниво проект не мога да си затворя очите. Ако някой реши, че тракането на решетките ми е породено от некачествен монтаж нека се уговори и с мен и с Иван и да ходим да гледаме заедно. Според мен обаче е изключително глупаво решетка пред вентилатор да бъде закрепена посредством 4 болта. Тази решетка е от пластмаса, при най-малкото усукване при отливането й или породено при експлоатацията й е нормално да се появи луфт между нея и ламарините на външното тяло. Този луфт неминуемо ще премине в звуци при нормални стойности на вибрация.
Пак казвам, не искам да остана грешно разбран, аз климите си ги харесвам, бих ги препоръчал на приятели, но не мога да приема мнението, че са безгрешни машини и ако имат проблем то е от некачествен монтаж.
Активен
jjf
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

« Отговор #2553 -: 13.12.2010, 13:41 »

Ако някой реши, че тракането на решетките ми е породено от некачествен монтаж нека се уговори и с мен и с Иван и да ходим да гледаме заедно. Според мен обаче е изключително глупаво решетка пред вентилатор да бъде закрепена посредством 4 болта. Тази решетка е от пластмаса, при най-малкото усукване при отливането й или породено при експлоатацията й е нормално да се появи луфт между нея и ламарините на външното тяло. Този луфт неминуемо ще премине в звуци при нормални стойности на вибрация.

Писал съм и преди за същия проблем. При мен особено във влажно време тракането е ужасно. И съм напълно съгласен, че няма нищо общо с монтажа. Явно си е някаква недомислица на Дайкин.
Иначе някой решил ли си е проблема с тракането и как? Това влиза ли в гаранцията на климатика или трябва да се плати на монтажниците, когато ги извикам.
п.с. Имам Дайкин една зима вече и мога да кажа, че не съм имал оплаквания- успявал е да ме стопли и в най-големите студове.
Активен

Daikin FTXS 35D; хол- 19.5 кв.м.
rkk
rkk
Фен
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Ел. поща
« Отговор #2554 -: 14.12.2010, 06:09 »

Писал съм и преди за същия проблем. При мен особено във влажно време тракането е ужасно. И съм напълно съгласен, че няма нищо общо с монтажа. Явно си е някаква недомислица на Дайкин.
Иначе някой решил ли си е проблема с тракането и как? Това влиза ли в гаранцията на климатика или трябва да се плати на монтажниците, когато ги извикам.
п.с. Имам Дайкин една зима вече и мога да кажа, че не съм имал оплаквания- успявал е да ме стопли и в най-големите студове.

проблем с предната решетка(ванко слага силикон ,аз веднъж или два пъти съм подлагал изолация за тръби)-развиваш 4-те винта и подлагаш
Активен

Daikin FTXS25G2V1B - 3 броя и
BEKO BK 100 AK
Страници: 1 ... 180 181 182 [183]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.059 секунди с 36 запитвания.