18.05.2012, 12:37
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
НОВИНИ
МАГАЗИН
Начало
Помощ
Търси
Календар
Галерия
Вход
>
Софтуер
>
Windows
(Модератори:
Julian
,
glowndark
,
periel
,
fXOrange
) > Тема:
[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!
Follow @SetCombG
Страници:
1
2
3
4
[
Всички
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!! (Прочетена 18607 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Black Adder
много прост
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1872
«
-:
18.06.2008, 01:39 »
Поради несекващият поток от питания, на пострадали от Вируси, Троянски коне и прочее паплач, ще спретна това кратко ръководство. Може да има несъгласни с мен по някои точки, но всеки си има право на мнение.
И така - разбрали сте приятната новина - във вашия компютър се е зародил самостоятелен живот. Честито за което, явно някой не е бил внимателен с предпазните средства. От тук насетне и да се вайкате - полза няма, ами запрятайте ръкави.
0. Прочетете статията до края, защото с времето съм правил промени на програмите.!!!
1. Пригответе си празни СД-та, USB Flash, бира и търпение.
2. Докато още имате някакъв интернет, отивате на
http://freedrweb.com/
и си изтегляте
CureIt!
, всекидневно обновявана част от антивирусна програма, която на всичкото отгоре и доста добре открива множество нарушители.
изтегляте и от
http://www.safer-networking.org/en/mirrors/index.html
Spybot-S&D
, а от тук
ComboFix
Записваме и трите файла в папка, достъпна от всякъде, примерно във C:\Antivir
Ако щайгата е толкова сбозена, че не може да се ползва интернета, сваляйте ги при съседчето и ги записвате на CD, Flash или каквото там има под ръка.
Та приготвили сме всички необходими неща. Следва деинсталиране на текущата Антивирусна, ако изобщо има такава. Деинсталацията става от Start>Settings>Control Panel>Add/Remove Programs, а я махаме по 2 причини - 1.щом сме стигнали до тук, явно не си е свършила работата по една или друга причина, 2. може да пречи при сканирането
3.От тук насетне, имаме 2 пътя. Ако имаме под ръка LiveCD с някой Windows - зареждаме от него (скоро ще пусна линк за моя компилация), ако нямаме - ще използваме SAFE MODE, пък да се надяваме, че нещата няма да се чак толкова лоши.
3.1. Приемаме, че ще ползваме варианта SafeMode.
Рестартираме компютъра
След като минат първоначалните надписи и преди да се е показал прозореца на Windows, натискаме няколко пъти клавиша F8, от излязлото текстово меню избираме най-горното, т.е Safe Mode
Ако има няколко потребителя на компа, добре е да се избере профила Администратор, но и всеки друг с Администраторски права става.
След зареждането, ще ни подкани да направим System Restore, но ние любезно ще изберем YES, и ще продължим
При заредена вече система, стартираме първо
CureIt!
(който незнайно защо сега му прекръстиха ЕХЕ-то на launch.exe.
След първоначалната проверка на системата, добре е да изберем пълно сканиране, макар че отнема доста време. Каквото намери направо му разрешаваме да го трие, така или иначе - нищо полезно няма да обяви за вредно.
След приключване на работата на CureIt!, добре е да прочетем дали всичко е изтрил. Ако изведе съобщение, че някой файл не може да бъде изтрит защото се ползва, ще трябва да се прибегне до зареждане на система от LiveCD.
Приемаме, че все пак е било малкото зло, и
CureIt!
си е свършил работата. Стартираме
ComboFix
, той ще ни изненада с ДОС прозорец, но не е чак толкова страшно
След зареждане на системата, инсталираме Spybot-S&D, пускаме го да се ъпдейтне и го стартираме (има и БГ език).
Пием една бира и го чакаме да свърши. Разрешаваме му да изчисти намерените куки, програми и прочее и пак рестартираме.
Ако имаме късмет - системата е почти работоспособна. Остава да се направят малко почистващи процедури, но това е тема на друг разговор.
Е те това е.
-----------------------------------------------------------------------------
10.09.2008 - Добавка:
Поради зачестилите, при мен поне, появявани на досадна програма, представяща се като Antivirus 2008/2009, XP Antivirus и прочее.
Симптоми: множество изскачащи прозорци за уж намерени вируси, изчезване на устройства С, D и прочее, забрана на Ctrl+Alt+Del и Ctrl+Shift+Esc, и прочее
та решението е:
ComboFix
или
ComboFix
ComboFix
Лечението е бързо и безпроблемно (в Safe Mode), като е добре след това да се комбинира с умерена доза Spybot-S&D /с ръчно изтеглени последно обновления/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------- 27.11.2008 -------------
от известно време DrWEB вече предлагат и LiveCD на Linux основа, за чистене на бубулечките:
http://www.freedrweb.com/livecd/
------ 13-03-2009 ---------------
Поради няколко издънки с по-новите вируси, от страна на drWEB, го дублирам с Kaspersky (даже вече го пускам преди него)
Ето един линк, и към всекидневно обновявания скенер на Kaspersky
http://ftp://dnl-eu10.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/
(теглите последния файл), при стартиране той напъва да се разархивира на десктопа, но е по-добре да му зададете друга папка.
«
Последна редакция: 22.03.2009, 15:55 от Black Adder
»
Активен
SetCombG.com
«
-:
18.06.2008, 01:39 »
Активен
stenly
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 3140
Re: [Кратко ръководство]- Нападнаха ме вируси !!!
«
Отговор #1 -:
18.06.2008, 09:24 »
Темата вече е залепнала ;) Аз бих допълнил , че е добре когато сканирате под Safe mode, да си изключите предварително System restore. По този начин , проверката ще мине по-бързо , а и шанса да имате заразен файл там е доста голям.
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 5731
«
Отговор #2 -:
18.06.2008, 13:08 »
Аз бих допълнил - направете си едно Life WIn Или си го изтеглете - Примерно WINminiPE
зареждата от него WIN и здрава чистка
Най добре е да си държите важните информации на друг дял така че ако ще губите нещо от инфото - то това да са програмите.
Много важно и препоръчително - след чиста инсталация и настойка няма да е злес помоща на Hiren boot CD и клонираща програма ( ползвам Acronix ) да си направите back up на партушъна , за да не си играете после.
Активен
nikolin
рибарче
Фен
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 744
«
Отговор #3 -:
18.06.2008, 16:24 »
Малко оффтопик :
Възможно ли е да се направи един вид рескю DVD диск със следните ОС - както казвате LiveCD на ХР-то , чисто ХР за инсталация , LiveCD на Линукс и един чист Линукс дет се вика All in One и после с някакъв boot loader да може да се избира
«
Последна редакция: 18.06.2008, 16:26 от nikolin
»
Активен
Един млад и наивен момък
SetCombG.com
«
Отговор #3 -:
18.06.2008, 16:24 »
Активен
Tommorow
Фен
Пристрастен
Активен
Публикации: 1040
кучето от крайния квартал
«
Отговор #4 -:
18.06.2008, 17:41 »
Добре е да се укаже, че поради неясните резултати на няколкочасовата операция по сканиране горенаписаното има някакъв смисъл ако:
1. Компютърът е чужд и не е ясно къде и как се съхраняват важни работни файлове.
2. Дискът не е делен или както спомена Техно, не организиран на system, data, archive
3. На компютъра работят няколко души ( служебен ) които не присъстват.
4. Не се пазят или помнят пароли, регистрации и друга важна и разнообразна логин информация възстановяването на която ще бъде или се предполага да бъде трудно.
При всяко друго положение няма система или набор от програми които да не могат да бъдат инсталирани отново за много по-кратко време като отделно резултата ще е прясно инсталирана система със съответната пълна фунционалност. Да не говорим за положението със актуален system дял имейдж където положението е ръг-кафе-бира и тръг.
«
Последна редакция: 18.06.2008, 17:44 от Tommorow
»
Активен
Delta1
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 267
«
Отговор #5 -:
18.06.2008, 17:48 »
Една също много добра програма е Trojan Remover (
http://www.simplysup.com/
). Справяла се е с много упорити гадинки с, които Spybot-a и много други програми не са успявали.
Активен
Black Adder
много прост
Фен
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #6 -:
18.06.2008, 22:04 »
Цитат на: Mr.TECHNO в 18.06.2008, 13:08
Аз бих допълнил - направете си едно Life WIn Или си го изтеглете - Примерно WINminiPE
както съм писал - подготвям едно в момента, архивирано ще е около 40-50 мб, до няколко дни ще редактирам първия пост, и ще го допълня с линк за свалянето.
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #7 -:
19.06.2008, 14:01 »
http://minipe.org/
Ето от тук можете да си дръпнете едно winlife - minipe
Активен
SetCombG.com
«
Отговор #7 -:
19.06.2008, 14:01 »
Активен
recycled_bin
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 250
«
Отговор #8 -:
19.06.2008, 15:03 »
при "advanced" проблеми с "неизвестни и непознати извършители" ...
GMER (
http://www.gmer.net
)
Rootkit Unhooker (
http://rku.nm.ru/
) - руснакът вече работи в MS, така че програмчето може да се намери само от трети източници ...
SysinternalsSuite (
http://download.sysinternals.com/Files/SysinternalsSuite.zip
) - Process Explorer, Rootkit Revealer, etc.
Активен
emos
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1186
«
Отговор #9 -:
19.06.2008, 15:52 »
Цитат на: FearMe в 19.06.2008, 08:30
предвид важността на темата изтрих поздравленията и т.н., както и несвързаните с нея постове, както възнамерявам да продължа и занапред така. нека не я разводняваме с ала-бала, а да остане 10-ина поста, които после ще бъдат обединени в един, а темата заключена
а утре ще изтрия и самия този пост...
FearMe
И какво е несвързано с темата намалаване на дистрибутива, дето Black Adder ще направи? Изпробвал ли си го, за да решиш, че лъжа, че 500MB могат да се свият до 2?!?
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 9195
«
Отговор #10 -:
19.06.2008, 17:21 »
да, пробвал съм въпросния KGB и твърдя, че не работи така, както твърди
компресирай ми един филм и ми го прати на пощата. би трябвало да стане някъде към 2-3-4мб, нали? ;)
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
espace
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 274
сеткомец
«
Отговор #11 -:
29.06.2008, 06:28 »
Цитат на: FearMe в 19.06.2008, 17:21
да, пробвал съм въпросния KGB и твърдя, че не работи така, както твърди
компресирай ми един филм и ми го прати на пощата. би трябвало да стане някъде към 2-3-4мб, нали? ;)
Пробвах го и аз, само си загубих времето. Бях си скептичен поначало как ще компресира по принцип компресирана информация. Та представя се дори по лошо от WinRar при някои типове файлове. Виж, 500МВ Word или Excel може и да ги направи 5-6 МБ.
Активен
cyberspace
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 3
«
Отговор #12 -:
21.08.2008, 22:50 »
Ами създателя на KGB ясно си е написал, че не може да се намали много размера на вече архивиран файл заради "Ограничението на Шанън". Даже е сложил линк към Уикипедиа. Става въпрос за точка 2. А в точка едно се коментира невъзможноста за добра компресия на графика и музика, което обезмисля архивирането на видео и музикални файлове. Архиватора е много добър. Документите ги смалява доста.
http://kgbarchiver.net/?page=faq
Активен
Децата и опасностите в Интернет
zdravko
Участник
Неактивен
Публикации: 55
«
Отговор #13 -:
5.09.2008, 11:15 »
Цитат на: Mr.TECHNO в 19.06.2008, 14:01
http://minipe.org/
Ето от тук можете да си дръпнете едно winlife - minipe
Парола за архива: thecavern
Активен
AsRock K8NF6G-VSTA, Athlon 64 X2 2600+ @2.4GHz, 2x1GB DDR2/800, 500GB HDP725050GLA + 500GB ST350032, GF8600GTS 256MB
Pat
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 3032
«
Отговор #14 -:
8.02.2009, 17:09 »
Цитат на: Black Adder в 18.06.2008, 22:04
както съм писал - подготвям едно в момента, архивирано ще е около 40-50 мб, до няколко дни ще редактирам първия пост, и ще го допълня с линк за свалянето.
Не че нещо.... ама тез' дни до нова година дали ще стане.....?
....само с най добри чувства ;) просто всичко останало от темата ми е помагало в доста случаи, та си викам сигурно и диска ще си заслужава.
Активен
SAFETY FIRST
Black Adder
много прост
Фен
Пристрастен
Неактивен
Re:[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!
«
Отговор #15 -:
8.02.2009, 20:05 »
Пиенето ми е малко, а от там и вдъхновението
От друга страна пък, още на -------- 27.11.2008 съм писал:
от известно време DrWEB вече предлагат и LiveCD на Linux основа, за чистене на бубулечките:
http://www.freedrweb.com/livecd/
А иначе, за Коледа не, но за Великден ще пусна и едно LiveCD, честна пионерска
Активен
deizi11
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 4
«
Отговор #16 -:
15.02.2009, 16:48 »
имам проблем!!!около нова година влизайки в сайт за музика хванах вирус.Изтрих го, но от тогава имам мн проблеми:
1.При стартиране на РС чакам да се зарежда мн време,но стига до добре дошли и ми задава въпрос Reset now/Reset leter.При избор на едно от двете няма ефект, защото се налага рестартиране.
2.Когато най сетне се включи на декстопа ми изкарва : You may be a victim of softwere counterfeiting.This copy of Windows did not pass genium Windows validation, това стои непрекъснато на декстопа, а също ми отваря чрез Mozilla някъкъв сайт за това, но не го разбирам.
3.На декстопа неможе да се жадържи никаква картина,а показва само черен екран.
4.Ако гледам например ТВ , понякога забива и задължително следва рестарт, защото нищо не действа:(
Инсатлирах си нова антивирусна програма Avast home, но пак е така.
Помогнете, кажете какво трябва да направя- да го нося ли за преинсталиране или ако имате съвет кажете какво да направя.Благодаря Ви предварително!!!!!!!
ПС:Имах Spybod-search and destory, но след като хванах този вирус вече не изка да се стартира.Ппробвах с инсталиране отнова ,но нищо.
Активен
hihimor
Фен
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 702
Save the cheerleader, save the world!
«
Отговор #17 -:
15.02.2009, 17:01 »
Цитат на: deizi11 в 15.02.2009, 16:48
имам проблем!!!около нова година влизайки в сайт за музика хванах вирус.Изтрих го, но от тогава имам мн проблеми:
1.При стартиране на РС чакам да се зарежда мн време,но стига до добре дошли и ми задава въпрос Reset now/Reset leter.При избор на едно от двете няма ефект, защото се налага рестартиране.
2.Когато най сетне се включи на декстопа ми изкарва : You may be a victim of softwere counterfeiting.This copy of Windows did not pass genium Windows validation, това стои непрекъснато на декстопа, а също ми отваря чрез Mozilla някъкъв сайт за това, но не го разбирам.
3.На декстопа неможе да се жадържи никаква картина,а показва само черен екран.
4.Ако гледам например ТВ , понякога забива и задължително следва рестарт, защото нищо не действа:(
Инсатлирах си нова антивирусна програма Avast home, но пак е така.
Помогнете, кажете какво трябва да направя- да го нося ли за преинсталиране или ако имате съвет кажете какво да направя.Благодаря Ви предварително!!!!!!!
ПС:Имах Spybod-search and destory, но след като хванах този вирус вече не изка да се стартира.Ппробвах с инсталиране отнова ,но нищо.
This copy of Windows did not pass geniun Windows validation - ето това е вируса! - самият windows! - просто са те изловили, че си с пиратско копие
Решението?
1. инсталация начисто на читаво
копие след бекъп на документи и други важни неща
2. XP Validation Bypass, activation crack/patch и т.н. - има си тема във форума (тъй като май има и други проблеми - може би по-добре т.1)
3. Закупуване на легален уиндоус...
Въпросче, ако не е тайна - колко се плаща за инсталиране на уиндоус?
«
Последна редакция: 15.02.2009, 20:56 от hihimor
»
Активен
deizi11
Начинаещ
Неактивен
«
Отговор #18 -:
15.02.2009, 20:29 »
платих 40 лева, но явно 6те плащам пак
благодаря за отговора
Активен
deizi11
Начинаещ
Неактивен
«
Отговор #19 -:
15.02.2009, 20:53 »
ще имам ли някъкви проблеми занапред???????????????????????
Активен
hihimor
Фен
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 702
Save the cheerleader, save the world!
«
Отговор #20 -:
15.02.2009, 21:00 »
Цитат на: deizi11 в 15.02.2009, 20:29
платих 40 лева, но явно 6те плащам пак
благодаря за отговора
а защо не опиташ сам/сама?
всъщност ако тези 40 лева включват и инсталирането на драйвери, офис пакет, кодеци и разни други, и настройки, май не е много, щото ако става за windows xp си отиват поне 3 часа за всичко това...(всъщност въобще си нямам представа за цената на този вид услуга, питах от чисто любопитство...)
със свястна антивирусна програма (avast си е добра...), добър антиспайуеър, и известна предпазливост при лазене в нета, не би трябвало да има проблеми...ако разбира се, се сложи хубаво, адекватно на хардуера, копие на уиндоус...
«
Последна редакция: 15.02.2009, 21:04 от hihimor
»
Активен
temenujka
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 2
«
Отговор #21 -:
13.03.2009, 18:49 »
Имам някакъв вирус......
Като отворя някаква страница и ми изкачат разни прозорчета с голи каки и др.
Пусках няколко антивирусни но пак са си там.
Не разбирам много много от тези неща, но ако някой помогне ще съм му много благодарна.
Активен
stenly
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 3140
«
Отговор #22 -:
13.03.2009, 18:53 »
Цитат на: temenujka в 13.03.2009, 18:49
Имам някакъв вирус......
Като отворя някаква страница и ми изкачат разни прозорчета с голи каки и др.
Пусках няколко антивирусни но пак са си там.
Не разбирам много много от тези неща, но ако някой помогне ще съм му много благодарна.
Можеш да благодариш на Black Adder и да прочетеш първият пост. Мисля ,че ще ти помогне.
Активен
temenujka
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 2
«
Отговор #23 -:
13.03.2009, 19:09 »
Както казах не разбирам особенно. Пробвах но не става
Активен
Black Adder
много прост
Фен
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #24 -:
14.03.2009, 13:27 »
Ако от това подробно описание не разбираш, единствения начин е да си занесеш компютъра на някой да ти го изчисти.
Интересно, по как друг начин си представяш да ти помогнем тук?
Активен
chavi
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 9
«
Отговор #25 -:
1.05.2009, 14:35 »
Цитат на: temenujka в 13.03.2009, 19:09
Както казах не разбирам особенно. Пробвах но не става
Кои програми си ползвала за сканиране.Ако не си пускала Malwarebytes ->
http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button
сваляй и давай.Може и с това да пробваш SUPERAntiSpyware -> SUPERAntiSpyware.След инсталацията задължително първо ъпдейтваш дефинициите.Това в момента са двете програми които мисля , че се справят с повечето гадини.Ако още имаш проблеми пиши.
Активен
Black Adder
много прост
Фен
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #26 -:
1.05.2009, 21:58 »
chavi
, мислиш ли, че ако не се е оправила от март месец до сега, все е намерила някакво решение, а не чака теб, с 'прекрасните' ти съвети?
Които, между другото, ако малко поразмислиш, са крайно неприложими.
«
Последна редакция: 1.05.2009, 22:00 от Black Adder
»
Активен
Zombie_3
Участник
Неактивен
Публикации: 28
SlackWare Rules !!!
«
Отговор #27 -:
8.07.2009, 10:22 »
Аз използвам NOD32, но той не успя да хване тройянския от вчера. Хубавото на WinXpSp3 е, че не го стартира, но се опитва и е дразнещо. В директория [Root]:\Documents and Settings\[UserName]\Local Settings\Temp се записва някакво DivX...*.exe 4кб и се оказа, че в директорията на BSPlayer2.40 има файл "bspcodecdl.exe", който съдържа този вирус. Това е само пример. При всички е различно.Всичко това го разбрах от
http://download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger1001624.exe
. Това е временно решение. Скоро ще се появи нов вирус, а лицензираните антивируси, ще разберат 3-8 дена по-късно.
Активен
finalista
Участник
Неактивен
Публикации: 31
«
Отговор #28 -:
1.08.2009, 13:30 »
Последното ми пълно сканиране на системата с
AVIRA Antivir Free Personal
беше на 2009.07.27
Тогава откри един вирус в C:\System Volume Information и го унищожи
Опитах да инсталирам Malwarebytes' Anti-Malware - неуспешно - някаква грешка с Microsoft VC++ Runtime Library
Вчера ми изчезна
boot.ini
файла и при рестарт получавах съобщение за incorrect boot.ini и не излизаше менюто за избор кой от двата Windows XP да зареди, а зареждаше от C:\WINDOWS
Аз написах нов
boot.ini
и нещата се оправиха, но само за вчера
Одеве го пускам и пак същия проблем с
boot.ini
Пускам антивирусната - тя имала проблеми и неще да зареди - съветва ме да я преинсталирам
Пускам преинсталация на Авира - тя ме пита дали не искам само Repair - аз казвам, че искам и става работата бързо
Ъпдейтвам дефинициите и пускам ново пълно системно сканиране
До момента 64% от сситемата е сканирана = 64 намерени зловредни кода, от които последният е:
TR/Nuker.AnonMail
Ужас !!!
Активен
DJPRODIGY
Участник
Неактивен
Публикации: 96
«
Отговор #29 -:
24.08.2009, 20:13 »
Здравейте!
Имам явно някакъв вирус или бацил не знам какво е не мога да си отварям някой папки като Documents and Settings и не мога да пиша никакви команди в команд промпта сканирах с нод 32 др.уеб спайбот и malwarebytes нищо не откриват и пак не ми се отварят папките някакви идеи с какво друго да сканирам за да отстраня проблема?
Забравих да кажа че съм с Windows 7
«
Последна редакция: 24.08.2009, 20:15 от DJPRODIGY
»
Активен
PANASONIC TX-29PN1P;LG 42LD465
Georgepetrov137
Участник
Неактивен
Публикации: 73
«
Отговор #30 -:
31.08.2009, 07:08 »
Дали не излиза най-евтино да си закупим лиценз за легална антивирусна програма, аз съм с Касперски отдавна и съм забравил за вируси и т.н.
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #31 -:
31.08.2009, 08:31 »
Не виждам как легална програма ще ме спаси от вируси ?
какво повече ми дава легалната от кракната ?
Не говоря за факта че е лошо да се "краде" ?
Това е ясно - просто искам отговор на горните два въпроса.
Активен
TNN
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 249
«
Отговор #32 -:
6.10.2009, 22:03 »
Постоянно ползвам легални програми. Всички пропускат.Твърдение като "аз съм с ....... отдавна и съм забравил за вируси и т.н." преследва рекламна цел и просто не е вярно. С години пробвах всички антивируси - е, няма идеален... Постоянно им помагам с всевъзможни други програми - за да е чиста ползваната ОС. Поздрави
Активен
GMIR
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 470
Икономията майка на мизерията! www.mirchev-bg.com
«
Отговор #33 -:
6.10.2009, 22:19 »
от доста време съм CA от близо година - до сега с нищо не съм "хванал" имам 3 компа единия известно време бе с NOD32 и като го махнах и сложих CA и намери един куп вируси троянци и други гадини. с една дума е много яка и няма нужда от програми като Spybot - Search & Destroy защото тя върши и тяхната работа
Активен
Zombie_3
Участник
Неактивен
SlackWare Rules !!!
«
Отговор #34 -:
22.10.2009, 11:29 »
GMIR
Браво
. Добре е, че се занимаваш с три компа. Може да опиташ с повече, но не ти препоръчвам. Хората, които 'НЕ' познаваш, ще ходят по разни "порно""покер" сайтове, ще щракат разни бутони и накрая Прозорци ще умре. Не искам да правя реклама, но се налага. Отговарям за 1500 компа и най-простото(и леко за компа(без AdWatch)) решение, което сам си открих е NOD32.2.70 + Lavasoft 2007(AdWatch(само за неспасяеми хора, които не разбират от дума), много бави компа, но си струва понякога
)
Активен
Zombie_3
Участник
Неактивен
SlackWare Rules !!!
«
Отговор #35 -:
22.10.2009, 11:45 »
Mr.TECHNO
Здравей, не ме познаваш, но следя твоите публикации от няколко години. Това май трябваше да е LC&PM. Както и да е. Не знам дали да отговоря на въпросите. Те май са риторични. А това са отговорите 1:НЕ, 2:Обновления&Подръжка.
Активен
Smurfa
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 496
Мушморок
«
Отговор #36 -:
26.01.2010, 13:36 »
На дневен ред: като ровя из нета от време на време ми отваря нов прозорец към разни сайтове пълни с глупости... Спайбота не открива нищо. Ползвам и ClamWin като портативен антивирус и той казва че всичко е наред. Моля, дайте предложения с какво друго да прослушам системата.
edit: CureIt хвана нещо, да видим сега дали това е било причината...
«
Последна редакция: 26.01.2010, 14:08 от Smurfa
»
Активен
The Master of Disaster
MitkoS
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1769
«
Отговор #37 -:
26.02.2010, 12:38 »
Една нова безплатна програмка се появи тия дни (безплатна е, но в EULA-та пише, че е само за "домашно ползване"):
Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=en-us
Активен
lord_ice
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 154
«
Отговор #38 -:
26.02.2010, 15:39 »
Цитат на: MitkoS в 26.02.2010, 12:38
Една нова безплатна програмка се появи тия дни (безплатна е, но в EULA-та пише, че е само за "домашно ползване"):
Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=en-us
само да допълня...работи само на легален windows (под легален разбирайте активиран и т.н.), толкова леко работи, че забравяш за съществуването и след няколко дена
, ползвам я от 2 месеца и досега не съм имал проблем!!!
Активен
Проблемите не съществуват, има само дребни неуредици!!!
MitkoS
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1769
«
Отговор #39 -:
8.04.2010, 21:30 »
онлайн сканер:
http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm
Активен
Compare
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 489
Моля следваите ме ,аз ще вървя след вас !
«
Отговор #40 -:
31.10.2010, 01:30 »
Smurfa;
На дневен ред: като ровя из нета от време на време ми отваря нов прозорец към разни сайтове пълни с глупости... Спайбота не открива нищо. Ползвам и ClamWin като портативен антивирус и той казва че всичко е наред. Моля, дайте предложения с какво друго да прослушам системата.
edit: CureIt хвана нещо, да видим сега дали това е било причината...
Я се отпусни бе човек какъв е тоя гипс.Немош го опази тоя комютър
Разбирам да си инсталираш нещо и да ти оплеска цялата система че да не можеш да я стартираш или да ти променя иконките или мигащи иконки или нещо супер дразнещо да не изреждам повече че ... .Трябва да е супер дразнещо нещо че тогава да кажа –А имам вирус .
на какво се вика вирус ,това аз пък не разбирам?
«
Последна редакция: 31.10.2010, 01:50 от Compare
»
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #41 -:
31.10.2010, 10:48 »
compare, като не разбираш - не пиши
10 поста си пуснал, в 10 стари теми, и 10-те напълно безполезни
разбирам патоса ти от завръщането във форума, но карай по-спокойно
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
Compare
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 489
Моля следваите ме ,аз ще вървя след вас !
«
Отговор #42 -:
10.11.2010, 14:43 »
Цитат на: FearMe в 31.10.2010, 10:48
compare, като не разбираш - не пиши
10 поста си пуснал, в 10 стари теми, и 10-те напълно безполезни
разбирам патоса ти от завръщането във форума, но карай по-спокойно
Извинявам се ! От къде я издълба тая дума патос,чак човек трябва да отваря речници да види за какво става на въпрос.Respect !
ААа немерих я, All in ONE
Ползвм от около 10гд оригинални анти вирусни и security програми и пак неможе да се опази компютъра .Напрактика и теоритически това е невъзможно защото самите програми са си вируси и трояни .Незнам такава програма която да не е съчетана с едно от двете.Дори и самият Windows Linux пак си е троянски кон или вирус.
Надявам се да не съм написал някоя неразбираема глупост но все пак да се изкажа.
Дано това да не е 11 тема .Ама какво да направя и аз душа храня
«
Последна редакция: 10.11.2010, 14:54 от Compare
»
Активен
TNN
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #43 -:
17.01.2012, 23:34 »
Къде са тези вируси? Корпоративната ми защита е налице и у дома, често се шегува с тях и ги обезсмисля още преди да съм разбрал... Чак скучно да ти стане - поради липса на занимавки. Много я "пазите" тази тема - нека някой нещо посочи... Че току-виж съм си помислил, че съм с най-добрата защита...А уж намаше такава... При мен обаче я има. P.S. Сега сигурно и този пост ще бъде изтрит...
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #44 -:
17.01.2012, 23:42 »
форумна некрофилия + параноя... прекалено много метанол в етанола? ;)
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
justify
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 2544
мощните коли и мощните климатици са моята страст
«
Отговор #45 -:
19.01.2012, 12:14 »
Ей няма няма "изкопате" нещо от гробницата....
Хайде за да не е пълен спам поста ми да предложа една безплатна програма за цялостна поддръжка и защита
Advanced SystemCare Free 5
, включително за гейм "тунинг" на компютъра/лаптопа ви. Аз я ползвам от време на време, като ми писне я деинсталирам и след време отново я инсталирам и ползвам
...
Върши най-страхотната работа за деинсталиране на упорити програми, туулбарове(като ask.com) които не могат да се деинсталират по нормалния път дори(от Windows чрез add/remove program от контрол панела) и с CCleaner. Деинсталатора сканира след инсталацията за останали елементи и чрез forced uninstall на IOBit uninstaler трие всички "остатъци" включително от регистрите или където и да са.Само благодарение на него успях след двугодишна "борба" с проклетия ASK.com toolbar да го премахна на 100%.
«
Последна редакция: 19.01.2012, 12:24 от justify
»
Активен
daikin FVXS 50F -29 м2- 76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3; Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
espace
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 274
сеткомец
«
Отговор #46 -:
19.01.2012, 12:47 »
Още от 2008 ask.com имат туул за премахване на собствения им туулбар.
Активен
justify
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 2544
мощните коли и мощните климатици са моята страст
«
Отговор #47 -:
19.01.2012, 16:21 »
Айде мерси.Няма да го направят като всички останали, ами се правят на интересни =пак да позлвам тяхен продукт, да ме питат защо искам да го махна, пък то е едно "махане"...
При мен беше деинсталиран и не работеше, но в регистъра на УИН 7-цата, в програми за деинсталиране съществуваше и УИН 7 не можеше да го махне от там, също стоеше и като иконка, макар никаква работа да не вършеше и да не работеше.Добре че беше тази програма-с нея си махнах и други "остатъци" от "деинсталирани" програми...
Сканира харда и къде каквото намери останало ме попита дали да го трие.
Ако не вярваш прочети какво е написал потребителят
hereticzero
тук
Явно и той като мен е патил. За мен аск туул и всичко свързано с тях е зловреден софтуер, който в някой случай се самоинсталира преди да си се усетил и изобщо да знаеш, че не може да се премахне след това.
Нямат никакъв деинсталатор а само
обяснения/заблуждения/лъжи
които не работят и остава туллбара им.А бе щом имат
How to Remove the Ask Toolbar Completely
изобщо не ми говори за тях...
Лъжи, лъжи и пак лъжи...
«
Последна редакция: 19.01.2012, 16:36 от justify
»
Активен
daikin FVXS 50F -29 м2- 76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3; Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
TNN
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #48 -:
19.01.2012, 23:13 »
Цитат на: FearMe в 17.01.2012, 23:42
форумна некрофилия + параноя... прекалено много метанол в етанола? ;)
Точно казано. Оня ден след няколко ракии дори съм забравил да спомена, че се касае за клиентската версия на Symantec Endpoint Protection 12.1. Програмата допуска безплатно ползване при единични неуправляеми компютри и е способна да предпази дори и ползватели като мен - включително и от собствените им недомислици. Тотална автоматизираност при правилни настройки - при май нулев шанс за вредоносния код... Заради тази програма напоследък ми станаха безинтересни нашите и чуждестранните форуми за компютърна сигурност. Вече не ми се "копаят гробници" - за да "търся" още и още някакви си там нови буболечки...Не виждам смисъл.
Активен
SetCombG.com Forum
Активен
Страници:
1
2
3
4
[
Всички
]
Нагоре
Изпечатай
SetCombG.com Forum
>
Софтуер
>
Windows
(Модератори:
Julian
,
glowndark
,
periel
,
fXOrange
) > Тема:
Follow @SetCombG
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Звук и Визия
-----------------------------
=> Телевизори и проектори
===> Проектори /DLP, 3LCD.../ и екрани
===> DLNA, калибрация и аксесоари
=> Системи за домашно кино, плеъри и HTPC