SetCombG.com Forum
18.05.2012, 12:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Анкета
Въпрос: Пазарували ли  сте on-line и колко често?
1-5 пъти
6-10 пъти
повече от 10 пъти
Не, но бих
Не и не бих

Страници: 1 2 [3]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Търговия по интернет  (Прочетена 7371 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
eddy
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 285

« Отговор #28 -: 12.11.2011, 15:48 »

Относно ДДС-то. Няма такова нещо, като неплащане на ДДС, щото страната била от ЕУ...
Има стоки които в някои държави в ЕС не подлежат на облагане с ДДС и ако си ги поръчаш до БГ като физическо лице, без да има елемент на търговия, то реално си ги купуваш без ДДС.
Активен
SetCombG.com
« Отговор #28 -: 12.11.2011, 15:48 »

Активен
КрИс
::LB::
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 4074

2560320 S
WWW Ел. поща
« Отговор #29 -: 24.11.2011, 17:25 »

Относно ДДС-то. Няма такова нещо, като неплащане на ДДС, щото страната била от ЕУ...
В смисъл?
ДДС-то си го плащам естествено като поръчвам от ЕУ, но не българското, а ДДС-то на страната, от която купувам.
Тоест, когато стоката ми пристигне в БГ, не дължа абсолютно нищо за нея. Това, което е трябвало, вече съм го платил на търговеца от ЕС.
Активен

sandyrs
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

Ел. поща
« Отговор #30 -: 4.12.2011, 20:34 »

Здравейте
Аз също подкрепям онлайн пазаруване,пести време и нерви
Да има опреден риск,но когато знаеш какво пазаруваш,знаеш какви са евентуалните мита и налози и най вече има ли гаранция,мисля че няма проблем
Активен

Никой не се е родил учен и цял живот се учим
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5731

S
« Отговор #31 -: 4.12.2011, 21:53 »

стоките които не подлежат на ддс , си го плащаш в БГ . Както каза Крис - е по-изгодно от към бумашина да си платиш всичко на търговеца от ЕУ и никой не те занимава с това.
Активен
SetCombG.com
« Отговор #31 -: 4.12.2011, 21:53 »

Активен
Eddie
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1246

2967230
« Отговор #32 -: 3.01.2012, 12:44 »

:default Аз се чудя къде изчезнаха парите. Тои Eddy и приятелите му ги изнесли в чужбина laugh Аз пък съм на обратното мнение. Предпочитам парите ми да останат в БГ, отколкото да ги изнасям, ДОРИ И ДА ДАМ НЯКОИ ЛЕВ ПОВЕЧЕ. Примерно като си купувам дрехи, обувки, ако мога да взема български ги вземам, нищо че мога да си взема китайски или турски на далавера ;) И не е въпроса само до качеството...
Дори нещо повече, гледам да взема парите на чужденците и да ги вкарам в БГ :default

А за родните търгаши (разбирай мошенници) - навсякъде има мошенници, включително и в ebay :default Последната ми покупка от ebay и то точно от английския
ми струваше 4 месеца чакане, невероятни разправии, и опция да пия една студена вода laugh

Не виждам какви са били тия 4 месеца, при положение че след 40 ден пускаш един диспут в Пейпал и ти връщат веднага парите. Мошенници има навсякъде, за това е фийдбак системата. Лично аз предпочитам да си купя нещо от западен търговец със десетки хиляди позитивни отзиви, вместо от някой "стабилен" търговец от България, с който после да се разправям сума ти време. Колко ядове съм брал с чисто нов лаптоп с дефектна батерия от "великите" Техномаркет, само аз си знам - в крайна сметка не ми го смениха. Това нещо навън е НЕВЪЗМОЖНО да се случи.
А относно парите на чужденците и България - честно да ти кажа, патриотичният начин на нагъзване от страна на родният търговец хич не ми харесва. Така че аз предпочитам да дам някой лев ПО-МАЛКО, който да излезе извън страната, вместо някой лев ПОВЕЧЕ, който да остане тук. Със разликата в парите ще си купя българското знаме и ще го вея гордо като истински патриот laugh

« Последна редакция: 3.01.2012, 12:47 от Eddie »
Активен
Tommorow
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1040

кучето от крайния квартал

S
« Отговор #33 -: 3.01.2012, 19:03 »

@Eddie - това не е съвсем така.. след 30-40 дни от декларираното изпращане на пратката пускаш диспут за разрешаването на който се чака още 30-40 дни през които Ebay и Paypal търсят другата страна и я приканват да вземе отношение. Ако другата страна докаже надлежно че е изпратила пратката, се тръгва към процедури със застраховката на пратката, където се чака още около месец. UPS например изплащат застрахова на пратка обикновенно след....3 месеца от обявяването и за загубена или открадната ( провеждали собствено разследване което при естеството на международните пратки е много бавно ). Така че спокойно едно мазало с доставка може да отнеме 4-5 месеца дори повече, което не пожелавам на никого.

Иначе по останалото @glowndark като ги заплещи еднитоку виж си си помислил, че си ляга и става с Капка :default

« Последна редакция: 5.01.2012, 23:34 от Tommorow »
Активен

Страници: 1 2 [3]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.058 секунди с 37 запитвания.