7.02.2012, 12:32
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
НОВИНИ
МАГАЗИН
Начало
Помощ
Търси
Календар
Галерия
Вход
>
Звук и Визия
>
Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
>
Мултимедийни плейъри
(Модератори:
Hell
,
Vanquished
,
granity
) > Тема:
Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост
Follow @SetCombG
Страници:
1
...
93
94
95
[
96
]
97
98
99
...
127
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост (Прочетена 238918 пъти)
0 Участници и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
BaHko_goTuHoTo
Бургас
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 164
Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост
«
Отговор #1330 -:
8.09.2010, 18:13 »
Цитат на: rainbow72 в 8.09.2010, 08:46
Здравейте. От два дни съм притежател на това страхотно плейърче, но не съм имал време още много да се занимавам с него. Днес мисля да си набавя и вътрешен хард. Ето този
http://www.jmt.bg/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-cID=647/western-digital-1.5tb,-caviar-green-wd15ears,-sata2,-64mb,-w-advanced-format-pID=7877/
Въпросът ми е следния. Дали ще е съвместим с плейъра и ако някой го е ползвал ще му бъда благодарен за отговора.
Цитат на: krasykp в 8.09.2010, 10:31
Здравейте, от днес и аз съм притежател на дивата.
Оглеждам се за диск и аз и също се бях навил на Western Caviar Green WD15EARS, но погледнах какво пишат в newegg ... много им вярвам за дисковете.
Според тях прекалено много дискове горят и е малко рисковано да се взима този диск:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136513
Може да се види че грубо 25% от хората се оплакват от повреден диск, което тотално ме отказа от този модел. Не ми се дават пари за 2Т така че сигурно ще се примиря с 1Т
И към 2-та потрбители. Дисковете с 64 MB кеш бяха проблемни при по-старите firmware на Дива. Незнам дали в по-новите е отстранено това но не си заслужава да се рискува ако сте решили да ги слагате точно на "прекрасните" ни машинки. На 1-ва страница пише кои
са
съвместими.
Активен
GIGABYTE GA-P55A-UD4 / Intel Core I5-760 / 4GB RAM Corsair / HDD 2x320 / PSU Corsair HX650W / Buffalo WZR-HP-G300NH / SAMSUNG LE46A656 ; P2370 ; P2470HD
SetCombG.com
«
Отговор #1330 -:
8.09.2010, 18:13 »
Активен
qqboy
Участник
Неактивен
Публикации: 29
«
Отговор #1331 -:
8.09.2010, 22:31 »
Цитат на: krasykp в 8.09.2010, 10:31
Здравейте, от днес и аз съм притежател на дивата.
Оглеждам се за диск и аз и също се бях навил на Western Caviar Green WD15EARS, но погледнах какво пишат в newegg ... много им вярвам за дисковете.
Според тях прекалено много дискове горят и е малко рисковано да се взима този диск:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136513
Може да се види че грубо 25% от хората се оплакват от повреден диск, което тотално ме отказа от този модел. Не ми се дават пари за 2Т така че сигурно ще се примиря с 1Т
Аз съм с този диск (WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN WD15EARS-00Z 64MB) от 1 година. Дивата е изключвана само ако спре тока, т.е. 2-3 пъти. Диска работи безшумно и не грее - от него друго и не се иска. Почти е пълен, защото моята концепция е: сваляш любимите си филми, вадиш харда и слагаш нов. Цената - GB/лев нека всеки да я смята за себе си.
Активен
drakano
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 19
«
Отговор #1332 -:
9.09.2010, 13:50 »
Здравейте.
Имам плейъра от два дена и му сложих playon-ски фърм v4318.Всичко е точно имам си фиидовете, радиото и екстрите. Шернъл съм на пц-то няколко папки И с браузера на Diva-та си гледам филми от папките без проблем. Прочел съм FAQ-1 page, и всичко работи, въпроса е защо не мога да копирам файл с функцията на плеъра Copy fail. Искам да копирам файл от шернатите папки на харда на пц-то -> на харда на плеъра през мрежата.
Плеъра ползва оригиналния си Wi-Fi донгъл, на N-стандарт и се връзва към рутера безжично.Пц-то е с кабел към рутера.Като стигна до файла, който искам да копирам и натисна бутона СЕЛЕКТ на дистанционното ми излиза иконата горе в ляво че операцията не е възможна. Правих акаунт в уиндоса(Win7-Ultimate) с името на плеъра, спирах/пусках firewall-a, дал съм права read/write и какво ли още не, но не и не...... не става.
Между другото Saving Private Ryan 1998 x264 DTS 2 AUDIO се гледа без никакъв проблем през Wi-Fi на N-стандарт и то през две стени - рутера е Netgear WNR-3500L с dd-wrt.За 4Gb файл си е направо стряскащо яко.
Офф, извинявам се - оправих се всичко работи, просто интерфейса на Gui-to ми е още чуждо
«
Последна редакция: 9.09.2010, 14:22 от drakano
»
Активен
dsp
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 117
«
Отговор #1333 -:
9.09.2010, 14:53 »
Цитат на: drakano в 9.09.2010, 13:50
Между другото Saving Private Ryan 1998 x264 DTS 2 AUDIO се гледа без никакъв проблем през Wi-Fi на N-стандарт и то през две стени - рутера е Netgear WNR-3500L с dd-wrt.За 4Gb файл си е направо стряскащо яко.
Не, не е... това е битрейт по-нисък от 10 мегабита (даже доста по-нисък, май че) - това го прави дори обикновена 802.11g мрежа... а и стените предполагам са тухлени или гипс/картон
Активен
SetCombG.com
«
Отговор #1333 -:
9.09.2010, 14:53 »
Активен
krasykp
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 3
«
Отговор #1334 -:
9.09.2010, 14:58 »
Цитат на: dsp в 8.09.2010, 14:11
Тея ревюта в нюег са толкова смешни че просто... примерно единия е оплаква че диска е 1.5TB, slow 5400 RPM "power saving" design - ми то това му е идеята
да си беше купил просто по-бърз... а и като гледам се оплакват от DOA - т.е. дошъл е повреден... или по-скоро те са с 2 леви ръце и са го повредили... във всеки случай това не трябва да те притеснява - дисковете които се продават у нас са най-вероятно от съвсем друга партида... освен това си има гаранция и ще ти го сменят без проблем. Сега вече друг е въпроса дали ще стават за DIVA-та.... аз съм сложил там 500GB caviar green, а 1.5TB caviar green имам на един компютър, но май е с 32МБ кеш, а не със 64... всъщност не съм сигурен. Според мен на DIVA-та не й трябва диск по-голям от 1TB... даже 500GB както в моя случай стигат - тя не е подходяща за да се пази там архив - гледаш и триеш или копираш на по-сигурно място - това е.
Да, факт е че има много глупаци във форумите на newegg, но според мен те лесно се отсяват. Има обаче прекалено голям брой хора който казват че диска е умрял известно време след като са го купили, и тези хора звучат убедително - това ме притеснява. Относно гаранцията - да .. гаранция има, но никой не ти гарантира за данните върху диска, а поне за мен те са по-скъпи. Относно архива ... защо да е необходимо да си купувам още един диск и да държа данните на още едно място? Предпочитам диска да е надежден и голям за да може да имам много данни на него (софтуер, документи, снимки ... ) които са ми достъпни нонстоп от цял свят (примерно през ftp или apache)
А дали 1Т стигат ... всеки сам си преценява. В момента имам диск 1Т на компа който се пука по шевовете. Истина е че 90% са филми които мога да изтрия във всеки един момент без проблем, но не искам да го правя и предпочитам да дам още някой лев за нов диск навместо да трия. Всеки сам си решава ...
Активен
lazarus18
LAZARUS
Фен
Пристрастен
Активен
Публикации: 6786
«
Отговор #1335 -:
9.09.2010, 21:19 »
Няма диск, който да ти гарантира достатъчно надежност. Да, има модели с по-нисък процент на дефектиране, но риска ти да си един от малкото с проблем и да загубиш ценна информация налага да правиш бакъп на ценните неща.
Нямам предвид филми, тях винаги можеш да дръпнеш пак, но лични снимки, видео и тн. е добре да се дублират.
1ТВ диск за подобно устройство вече е малък дори. Аз имам един основен 1.5ТВ, на който са ми текущи неща, които съм свалил и още не съм гледал и 15-20 филма, чакащи да се прехвърлят в архива. Освен това имам ощ няколко диска пълни. Добре, че на Дюна се сменяват дисковете за секунди.
Активен
dsp
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #1336 -:
10.09.2010, 02:04 »
Цитат на: krasykp в 9.09.2010, 14:58
Предпочитам диска да е надежден и голям за да може да имам много данни на него (софтуер, документи, снимки ... ) които са ми достъпни нонстоп от цял свят (примерно през ftp или apache)
Те всички съвременни дискове са доста надеждни, даже да не казвам голяма дума че това са едни от най-надеждните устройства изобщо съществуващи... но това е само при правилна експлоатация. Също така винаги има обаче опасност от загуба на информация дори и диска да е напълно технически изправен.
А, междудругото, да си правиш личните документи и снимки достъпни за цял свят може да се окаже доста опасно, но това е друга тема.
Активен
krasykp
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 3
«
Отговор #1337 -:
10.09.2010, 08:42 »
Наясно съм как да ги публикувам и същевременно да са достъпни само за хора които искам да ги виждат. Относно надеждността на новите дискове - искаше ми се да си прав, но за съжаление си в дълбока заблуда. Неотдавна беше проблема на сигеит при който над 30% от дисковете "умряха" без никакво предупреждение (според сигеит от проблем в биоса на диска в което съм склонен да се съглася защото смяната на биоса оправя проблема, но това само ако се направи преди диска да си замине). За съжаление подобен проблем към момента пак започва да се констатира - дисковете им започват да гърмят яко (последната година). Това беше и причината да се огледам за друга марка ... и разгледах как стоят нещата при WD ... както и в предния ми пост написах - техните дискове не съм ги тествал а пиша само на база прочетено в нета. Още не знам какво ще си взема, но нещата определено не са розови.
Активен
rainbow72
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 6
«
Отговор #1338 -:
10.09.2010, 23:33 »
Здравейте, колеги. Дивата ми още няма вграден хард, но няма да е задълго. Въпросът ми е следния. Радиото работи ли без вграден хард, защото при мен не тръгва. С версията на Дейзи съм от ноември 2009. Не съм сменял фирма, защото мисля да го направя като си набавя хард. Дали проблема е във фирма или в начина по който съм си изградил мрежата. Мрежата ми е с две мрежови карти на един компютър, но като свържа дивата и като търся станции ми дава Провал, а иначе като закача лаптоп към лан кабела, нет си има. Четох навсякъде, но така и не си реших проблема. Ще съм благодарен ако някой се отзове.
P.S. Иначе плеърчето е страхотно. През мрежата върви всичко. Не съм пробвал само блу рейове, но утре и това ще стане
Активен
qqboy
Участник
Неактивен
Публикации: 29
«
Отговор #1339 -:
11.09.2010, 00:18 »
Цитат на: rainbow72 в 10.09.2010, 23:33
Здравейте, колеги. Дивата ми още няма вграден хард, но няма да е задълго. Въпросът ми е следния. Радиото работи ли без вграден хард, защото при мен не тръгва. С версията на Дейзи съм от ноември 2009. Не съм сменял фирма, защото мисля да го направя като си набавя хард. Дали проблема е във фирма или в начина по който съм си изградил мрежата. Мрежата ми е с две мрежови карти на един компютър, но като свържа дивата и като търся станции ми дава Провал, а иначе като закача лаптоп към лан кабела, нет си има. Четох навсякъде, но така и не си реших проблема. Ще съм благодарен ако някой се отзове.
P.S. Иначе плеърчето е страхотно. През мрежата върви всичко. Не съм пробвал само блу рейове, но утре и това ще стане
Сложи си хард, смени си фърмуера, и ще имаш радио.
Активен
dsp
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #1340 -:
11.09.2010, 00:45 »
Цитат на: krasykp в 10.09.2010, 08:42
Това беше и причината да се огледам за друга марка ... и разгледах как стоят нещата при WD ... както и в предния ми пост написах - техните дискове не съм ги тествал а пиша само на база прочетено в нета. Още не знам какво ще си взема, но нещата определено не са розови.
Остава ти другия водещ производител - Samsung - там няма 6-5 - всичко си бачка желязно
Между другото това съвсем сериозно го казвам... имам един 500ГБ самсунг и 2 по 1ТБ
е верно че имам и на WD 500ГБ и 1.5ТБ грийн от които също нямам оплаквания... и един 640ГБ блу който ползвам по-рядко... хм... и наскоро си купих 1ТБ black... той малко ме съмнява, хм... ама ще го видим... станал съм фен на WD
ужас....
Активен
gorgissimo
Начинаещ
Неактивен
Публикации: 4
«
Отговор #1341 -:
11.09.2010, 10:22 »
Здравейте, имам едно проблемче, което все още не съм решил. Ползвам рутер TP-Link 1043nd (firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10)), с USB вход отзад и закачен 1TB външен хард. От лаптопите виждам харда през ftp, но от Дивата не става (в "my shortcuts" пиша IP-to, user & pass и logon fail получавам). Иначе всичко шернато от лаптопите виждам на Дивата. Някой ползва ли USB външен хард закачен директно към рутер и успял ли е да го види през дивата?
Дива - ACR 7.0.6 r.3875
Активен
Hell
Модератор
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 687
Long Live Rock 'n' Roll Forever
«
Отговор #1342 -:
12.09.2010, 10:39 »
Аз правих такива експерименти със същия рутер, но със оригиналният му фирм и виждах флашка и хард закачени към USB-то. Нямам идея защо не ги виждаш, ако искаш смени фирма с 4107 или 4318 и виж дали няма да изгрее. Сложи последният оригинален фирм на рутера и виж дали те устройва ->
http://www.tp-link.com/support/toDownload.asp?url=%2Fenglish%2Fsoft%2F201082817292310%2Ezip
«
Последна редакция: 12.09.2010, 16:27 от Hell
»
Активен
DIVA FULLHD EXPLORER/WDC Green 2TB
POPCORNHOUR A-200
PHILIPS 42PFL5604H/12
SONY STR-DE598
TP-LINK WR1043ND
http://www.speedtest.net/result/1500177506.png
dsp
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #1343 -:
12.09.2010, 14:34 »
Цитат на: gorgissimo в 11.09.2010, 10:22
Здравейте, имам едно проблемче, което все още не съм решил. Ползвам рутер TP-Link 1043nd (firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10)), с USB вход отзад и закачен 1TB външен хард. От лаптопите виждам харда през ftp, но от Дивата не става (в "my shortcuts" пиша IP-to, user & pass и logon fail получавам). Иначе всичко шернато от лаптопите виждам на Дивата. Някой ползва ли USB външен хард закачен директно към рутер и успял ли е да го види през дивата?
Trябва да виждаш диска на рутера не през FTP а през майкрософтската мрежа по същия начин по който виждаш и лаптопите... проблема не ти е в DIVA-та.
P.S. Ето тук:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Samba
- виж раздела Running a Samba Server on DD-WRT - явно по подразбиране DD-WRT нямат тази функция и трябва да се настройва допълнително... а за какво си сложил алтернативния фърм? На TP-Link оригиналния оригиналния фърм си е съвсем ОК, мисля. (имам същия рутер)
«
Последна редакция: 12.09.2010, 14:55 от dsp
»
Активен
SetCombG.com Forum
Активен
Страници:
1
...
93
94
95