SetCombG.com Forum
22.05.2012, 15:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Избор на игрова конзола  (Прочетена 1788 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
emos
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1186

Ел. поща
« -: 26.04.2011, 20:58 »

Здравейте!

От игровите конзоли рабирам дотолкова, доколкото са супер за клъстерни конфигурации и тенденциите при тях изобщо. Но се обърнаха към мен за съвет за избор с цел подарък на 8 годишно момче.
Моля за съвет на какво да се спрем - Sony PlayStation II или III, Nintendo или X-Box и съответните им portable версии? Предимства и недостатъци на всяка платформа - вкл. възможности за доп. периферия, доколкото я има, както и рабира се, лесен достъп до заглавия за тях. Цената ще я мислим после, въз основа на вашите препоръки!

Предварително благодаря на отзовалите се! :default  Drinks
Активен
SetCombG.com
« -: 26.04.2011, 20:58 »

Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2832

« Отговор #1 -: 26.04.2011, 21:04 »

Но се обърнаха към мен за съвет за избор с цел подарък на 8 годишно момче.
И после, защо децата ни растат - зомбита... Защо не му подарят конструктор или колело...  offtopic
Извини ме, но не мога да се сдържа! Това не е подарък за 8 годишно дете!
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
emos
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1186

Ел. поща
« Отговор #2 -: 27.04.2011, 20:19 »

Не си спомням кой се беше подписал с "Мнението е като задника - всеки си го има!"
Принципно си прав, но не и в случая - детето е отличник, постоянно се класира на каквито има там конкурси, изложби и т.н. За годините си е достатъчно отговорно, за да разбере, че това е подарък за положените от него усилия за постигането на тези резултати.
В интерес на истината ми се иска да им предложа Nintendo с разните му там приставки за физическа дейност, за да може да има и някакво по-сериозно раздвижване по време на игрите. Затова и така поставих въпроса...

P.S. Към модераторите - сега видях, че Игри е в подфорум Софтуер, а на практика въпросът е повече хардуерен - ако сметнете, че е удачно, преместете я където е по-добре...
Активен
ru-boy
Dont Worry Be Happy
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4700

.: My ICQ is 123444 :.

123444 S
« Отговор #3 -: 5.02.2012, 08:14 »

Не си спомням кой се беше подписал с "Мнението е като задника - всеки си го има!"
Принципно си прав, но не и в случая - детето е отличник, постоянно се класира на каквито има там конкурси, изложби и т.н. За годините си е достатъчно отговорно, за да разбере, че това е подарък за положените от него усилия за постигането на тези резултати.
В интерес на истината ми се иска да им предложа Nintendo с разните му там приставки за физическа дейност, за да може да има и някакво по-сериозно раздвижване по време на игрите. Затова и така поставих въпроса...

P.S. Към модераторите - сега видях, че Игри е в подфорум Софтуер, а на практика въпросът е повече хардуерен - ако сметнете, че е удачно, преместете я където е по-добре...
Аз позвам доста често тази фраза ;-), може и от мен да си я чул.
Купих на сина ми PS3 и PSP, резултата е, че още не е станал и отворил очи сутрин и хваща PSP-то. После играз по цял ден, спира за 3 минути да хапне като ме кара да му занеса храната до бюрото и/или леглото, за да не губи време и пак играе до вечерта до късно. Така всеки ден. Когато все пак спира да почине хваща Плейстейшън 3-ката за отмора. Гледам го ужасен, каква грешка голяма допуснах с тези конзоли. Отделно дето се е зомбирал, ама наистина се е вманиачил стана и супер нервен. Та така. Един конструктор или колело, както бе казано по-горе е истински подарък а не наркотик като конзолите.

« Последна редакция: 5.02.2012, 08:22 от ru-boy »
Активен

-= Щастието е скъпо удоволствие, ако беше евтино то всички щяха да ходят усмихнати. =-
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 5.02.2012, 08:14 »

Активен
drecolli
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 227

« Отговор #4 -: 5.02.2012, 19:54 »

като ме кара да му занеса храната до бюрото и/или леглото, за да не губи време
Имаш доста по сериозен проблем с детето си!!! И той не е конзолата.
Дано да си ме разбрал.
Активен

Sony 46W5500
Denon AVR 1910+Focal Sib&Cube
А-200
Gopeto11pz
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #5 -: 4.03.2012, 01:06 »

Ти моеж да му земеж каквато искаш конзола. Но трябва да му е уъграничено времето с козлолата, зада не е като зомби и да няма турбички под очите. Аз бих ти препоръчал да му вземеш psp или ps3 или  Ps 2, изобщо ни му зимай хbox игрте са по 100-140 лв, а за ps-тата са по 10-90 лв.
Активен
stenly
Администратор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3142

149295760 S
« Отговор #6 -: 4.03.2012, 01:28 »

Дилемата трябва да е между XBox и PS3. Вторият е с блурей плеър ако може да се възприеме като плюс. Колкото до цената на игрите ....едва ли някой си купува игри в нашата страна ...освен една задължителна за да подкара другите :default От няколко седмици разцъквам един PS3 и не мога да свикна да играя FPS с гейм пад. Явно съм дърт за такива работи вече.
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #7 -: 4.03.2012, 01:29 »

Ти моеж да му земеж каквато искаш конзола. Но трябва да му е уъграничено времето с козлолата, зада не е като зомби и да няма турбички под очите. Аз бих ти препоръчал да му вземеш psp или ps3 или  Ps 2, изобщо ни му зимай хbox игрте са по 100-140 лв, а за ps-тата са по 10-90 лв.

приятелю, независимо на колко си години, след като можеш да се регистрираш и да даваш мнения и съвети, то тогава трябва да можеш да го правиш и на книжовен български език

досега имаш 2 мнения, написани като от пълен неграмотник. още едно такова и си "чао", ясно?
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 4.03.2012, 01:29 »

Активен
ru-boy
Dont Worry Be Happy
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4700

.: My ICQ is 123444 :.

123444 S
« Отговор #8 -: 4.03.2012, 09:43 »

Дилемата трябва да е между XBox и PS3. Вторият е с блурей плеър ако може да се възприеме като плюс. Колкото до цената на игрите ....едва ли някой си купува игри в нашата страна ...освен една задължителна за да подкара другите :default От няколко седмици разцъквам един PS3 и не мога да свикна да играя FPS с гейм пад. Явно съм дърт за такива работи вече.
Аз си купувам игрите и имам доста, примерно 20 може и повече да са. Ако ми кажеш как да не си ги купувам ще съм ти благодарен. Изчетох достатъчно в нета по въпрос и нищо от прочетеното не ме устройва.
Само за PSP-то намерих решение, за PS3-ката нищо разумно не намерих.

« Последна редакция: 4.03.2012, 09:47 от ru-boy »
Активен

-= Щастието е скъпо удоволствие, ако беше евтино то всички щяха да ходят усмихнати. =-
stenly
Администратор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3142

149295760 S
« Отговор #9 -: 4.03.2012, 10:02 »

ru-boy ако не си се ъпдейтнал с последната версия на фирмуера има шанс за теб :default Ако си с последната, чакаш да излезе хак или направо фирмуер и после качваш играта на външен /вътрешният диск и играеш :default
Активен
Smurfa
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 496

Мушморок

260462117
Ел. поща
« Отговор #10 -: 4.03.2012, 15:39 »

В нас имаме хиксбокс с кинект...няма такъф фитнес...ако се иска нещо което да не те държи на дивана константно, препоръчвам хиксбокс. За съжаление, игровата конзола означава допълнителна инвестиция от гледна точка на 'не кракнати' игри и тем подобни. Не че не става, но е по-засукано от на компютър и рисковете са по-големи. Ако това не е проблем бих казал Xbox над PS3. Имайки предвид че е продукт на майкрософт, интеграцията е бомба с настолен компютър и конзолата се превръща в мултимеедиен център. Кинкта разпознава глас и картина и ако не си паранаоик, е доста приятна играчка да даваш гласови команди и да те разпознават като погледнеш телевизора (мен ме гони параноята но други хора се забавляват)...това е...

ако ще е това...ще трябва голяма стая за кинекта...сериозно ...поне 2-2.5 метра отстояние от телевизора. Това за нас беше неприятна изненада, та размествахме покьщнина.

« Последна редакция: 4.03.2012, 15:41 от Smurfa »
Активен

The Master of Disaster
botev4o
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 165

« Отговор #11 -: 6.03.2012, 02:09 »

За играене с Kinect са необходими най-малко 2.8 метра, като препоръчителното разстояние е 3-3.5 метра. При заставане на по-малко от 2.5 метра от Kinect, устройството просто отказва да реагира в повечето случаи и излиза едно меню, в което те моли да се отдалечиш назад. rolleyes Иначе наистина е добър начин да се пораздвижи човек (защо не и двама-трима наведнъж), но като основен негов недостатък според мен е това, че отчита човешките движения с около секунда забавяне, т.е. замахнеш с лявата ръка и човечето ти на екрана замахва едва след секунда, което често е и повод играта да приключи по-рано от желаното.
 По-добрият вариант за едно малко дете (ако все пак трябва да е конзола, а не друг подарък) е Nintendo Wii, чиито игри също се управляват посредством човешки движения. Графиката му не е толкова добра като на XBOX360 и PS3, но има голямо разнообразие от семейни игри, а преобладаващият графичен стил на игрите е с пъстри цветове. Най-важното - за Wii почти не се срещат игри с прекомерно насилие, кървища и псувни, докато такива заглавия излизат редовно за XBOX360 и PS3.
Активен
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.064 секунди с 45 запитвания.