SetCombG.com Forum
22.05.2012, 16:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 2 3 4 ... 6 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дайте мнение за този фотоапарат  (Прочетена 6955 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Ел. поща
« -: 23.07.2011, 18:20 »

Привет на всички Ви.Решила съм да си купя нов фотоапарат и съм се спряла на този: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=8577&show=additional#

Харесва ми,пикселите ме удовлетворяват и мисля,че снимките ще стават с високо качество.Някой има ли го фотоапарата доволен ли е?Заслужава ли си парите и каквото се сетите.

« Последна редакция: 23.07.2011, 18:25 от Sevdito »
Активен
SetCombG.com
« -: 23.07.2011, 18:20 »

Активен
civica
Stay HARD as a ROCK , stay HEAVY as a METAL !
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3143

« Отговор #1 -: 23.07.2011, 18:38 »

Добре дошла в форума !    Ole

Харесва ти : защото е розов , защото има много , много пиксели , защото го нямат в наличност или има и нещо друго ?
За какво ще го ползваш и имаш ли някакви по-специални изисквания ? Бюджет ?

За - стилен компактен дизайн , избор на цвят , модел 2011
          богати функции , характерни за по-висок клас - едва ли ще ги ползваш всичките
          качествени снимки и добър видео-клип
          поддръжка на 3D и HD
          оптичен стабилизатор на образа
          качествена оптика - лещи от Carl Zeiss Vario-Tesser
          презареждаща се литиево-йонна батерия
          и слот за SD/SDHC/SDXC карти-памет , а не само използваните от Сони Memory Stick Duo/Pro Duo/PRO-HG Duo

Против - малки бутони за управление - едва ли е проблем за теб
               изкривени образи при пълно увеличение - не се използва често , но е така
               дисплея не е 3D LCD

Заслужава си !

« Последна редакция: 23.07.2011, 19:35 от civica »
Активен

" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #2 -: 23.07.2011, 19:39 »

Добре дошла в форума !    Ole

Харесва ти : защото е розов , защото има много , много пиксели , защото го нямат в наличност или има и нещо друго ?
За какво ще го ползваш и имаш ли някакви по-специални изисквания ? Бюджет ?

За - стилен компактен дизайн , избор на цвят
          богати функции , характерни за по-висок клас - едва ли ще ги ползваш всичките
          качествени снимки и добър видео-клип
          поддръжка на 3D и HD
          оптичен стабилизатор на образа
          качествена оптика - лещи от Carl Zeiss Vario-Tesser
          презареждаща се литиево-йонна батерия
          и слот за SD/SDHC/SDXC карти-памет , а не само използваните от Сони Memory Stick Duo/Pro Duo/PRO-HG Duo

Против - малки бутони за управление - едва ли е проблем за теб
               изкривени образи при пълно увеличение - не се използва често , но е така
               дисплея не е 3D LCD

Заслужава си !

Добре заварил/а.Благодаря ти,че се отзова.

Ами,честно казано основно го харесах заради високия пиксел.Не съм гледала цветове и т.н. щом видях пикселите и се заинтересовах за останалото и впоследствие си харесах розовия.Фотоапарата го видях преди време в Пловдив в един голям магазин и оттогава съм си го набелязала и мисля от там да си го купувам.Ще го използвам за любителски снимки,обичам да снимам,така че...каквото ми падне ще снимам :Д.А иначе по скъп от този не мога си позволя то и този ми излиза малко солено,но хайде...А това за изкривените образи т.е. когато правиш zoom на една снимка и тя се размазва?Аз така го разбрах.А това за 3D го разбирам,че снимката ще е с перфектно качество.
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 23.07.2011, 19:44 »

И да и не съвсем !
Цената  не мога да я коментирам , но е почти такава из цяла Европа !
Харесаната стока е наполовина купена - поне така се казва !
Може да минеш и с по-евтин фотоапарат , с по-малко функции , но ти си решаваш !
Активен

SetCombG.com
« Отговор #3 -: 23.07.2011, 19:44 »

Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #4 -: 23.07.2011, 19:51 »

Предложения?Единственото изискване да е 16.2px. :D
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 23.07.2011, 19:54 »

Това с пикселите , не е като да броиш пари - колкото повече - по-добре !   Taz

Това тук - http://technomarket.bg/products/09107665/canon-powershot-a3300-is-silver , има го и в розово !   Drinks
Активен

BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1978

Ел. поща
« Отговор #6 -: 23.07.2011, 19:56 »

Мен ако питаш, грабвай този http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=7520&show=additional   пикселите съвсем не са най-важното в един фотоапарат.

Активен

Toshiba RAS-285LDR, Toshiba RAS-285PDR, National CS-AG22K, National CS-AG22M.
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 23.07.2011, 20:03 »

Колега , и този апарат става , но едва ли ще и хареса на външен вид и размери и с алкални батерии ! Така си мисля , но може и да греша !
Активен

SetCombG.com
« Отговор #7 -: 23.07.2011, 20:03 »

Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #8 -: 23.07.2011, 20:08 »

Е ако си харесва по външен вид то розовата сапунерка е супер. Канона обаче си е по-добър.
Активен

stevebg
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 67

N*1

Ел. поща
« Отговор #9 -: 23.07.2011, 22:31 »

а аз мисля че този бие сонито....http://magazin.photosynthesis.bg/offer/100104007011.html
освен това си има 3д
Активен

Fujitsu AS-Z28R NOCRIA , Panasonic  TX-P50G20, AZBOX PREMIUM ,HTPC
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 471

Икономията майка на мизерията! www.mirchev-bg.com

S
WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: 24.07.2011, 02:49 »

взимай сонито и  въобще не се заглаждай в олипмуса. Сонито е по-добро от този канон /имам го канона в арсенала си -не е зле но има какво да се желае/
взмай сонито и ... успехи!
 Drinks
Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1802

"si vis pacem para bellum"

« Отговор #11 -: 24.07.2011, 05:24 »

Някой има ли го фотоапарата доволен ли е?Заслужава ли си парите и каквото се сетите.

аз го имам и не ме кефи, от както съм го взел да съм снимал има няма 10 снимки.
Цветовете не са като преди и много други неща, дето не са ги догодили, абе развалиха ги нещо тия апарати на Сони маа му стара!

Не искам да ти развалям желанието, като си решила да го взимаш, взимай го, за сапунерка си става, но си остава сапунерка.
Aз бих ти препоръчал да поогледаш моделите от гамата алфа, пак на сони, то е ясно, че нямаш възможностите, но все пак ще ти дадат някаква идея, за на пред, ако мислиш да продължаваш с обичта към снимането.

И още един път повтарям, апарата си снима добре и не е лош, но не очаквай някакви невероятни резултати.

P.S.
А за пикселите, еми да, колегата blue1 го обясни вече, те не са от някакво основно значение, има си много други фактори
които правят апарата, но най важното е този, който стои зад него.
Активен

бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
IBANEZ_
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 456

162490892
Ел. поща
« Отговор #12 -: 24.07.2011, 14:21 »

това с многото мегапиксели е абсолютен рекламен трик - ок, по-висока резолюция, но матрица с 16 мпкс трябва да е доста голяма. т.е. може и размера на снимката да е по-голям, но на цената на шума. имаш размер за сметка на качеството. ще се опитам да го опиша с пример - пет човека ще се съберат и в трабант, но ще им е по-удобно да се возят в джип. хората са 16-те мегапиксела, трабанта е матрицата на това сони.
съвета ми е да се загледаш в модели на Канон с около 10-12 мегапиксела максимум
Активен

бе, за кво ми е сигнатура?!
Julian
Доктор
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5524

42965590
Ел. поща
« Отговор #13 -: 24.07.2011, 22:47 »

Всички нови моели фотоапарати имат мнооооооого пиксели. Даже прекалено много. Не ги гледайте тях. Намерете ревю на дадения фотопарат в нето и вижте реални снимки. Също се поинтересувайте от мненията на други хора от този фотоапарат. Това е начина за избор на сапунерка. Аз лично не съм убеден, че това сони е най-удачния вариант за фотоапарат за тези пари. Аки идеята е да е розов и с много пискели може да се мине и със 250лв.
Активен

Правец 8Д, 48kb RAM, Записващо устройство: касетофон HITACHI, monitor 10" черно-зелен, video с tv-out.
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2832

« Отговор #14 -: 24.07.2011, 22:59 »

+1
Много пари са за сапунерка, дето ще се ползва за "трапезна" фотография. Обикновено ограничавам пикселите наполовина, като ползвам такава техника. Матриците са ала-бала. Важното е оптиката. Поинтересувай се и от аксесоарите, които можеш да си нахлузиш на обектива.
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: 25.07.2011, 02:17 »

016
http://www.macropic.net/MatrixSize.html
Активен
joni81
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

« Отговор #16 -: 25.07.2011, 18:32 »

Когато става на въпрос за така наречените сапунерки за мен най доброто е Canon !
Ползвам съм доста фотоапарати на различни марки и определено съм най доволен от Canon, а най странното е, че от Sony съм най недоволен, а по принцип съм фен на тази марка.
Освен това не гледай толкова на пикселите, за нормални снимка няма да намери разлика от 16 и 12 мегапиксела примерно .
Аз ти препоръчвам ето този : http://www.technomarket.bg/products/09108459/canon-ixus-220-hs-red
Сигурен съм, че ще си доволна !!!
Активен

civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 25.07.2011, 18:35 »

Колега , апарата си заслужава , но цената е висока за дамата ! Нищо лично , просто това е действителността !
Активен

joni81
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 25.07.2011, 18:53 »

Колега , апарата си заслужава , но цената е висока за дамата ! Нищо лично , просто това е действителността !
Ами този който е дала тя е леко по скъп от този, аз затова го дадох него, ако съм объркал нещо грешката е моя :default
Активен

civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 25.07.2011, 18:59 »

Само за справка - тя го е дала , понеже си го е харесала , но споменава и че и идва малко скъп !
"...  излиза малко солено , но хайде ..! " - това са нейни думи !
Активен

joni81
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #20 -: 25.07.2011, 19:33 »

Да видях го това, но все пак щом е навита за него въпреки, че и е леко скъп сметнах, че би харесала и този .
Както и да е, просто изказах мнение, жената ще си прецени.
Активен

victorn
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Ел. поща
« Отговор #21 -: 26.07.2011, 03:14 »

по - стилен, по - малък, по - евтин и прави по - добри снимки

« Последна редакция: 26.07.2011, 08:40 от FearMe »
Активен
Chestuer
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #22 -: 26.07.2011, 13:38 »

ето ти още два варианта, върху които може да помислиш
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=8644&show=additional - по-скъп
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=7535&show=additional - по-евтин
при т.нар. категория "сапунерки" няма да усетиш разлика в качеството на снимките, броя пиксели не играят никакво значение в случая - важна е светлината и "момента" - пример - един професионален апарат с 12 МгП ще извади много по-добра снимка в сравнение със посоченото Сони с 16 МгП.
При покупката се ориентирай от това какво искаш -дизайн, екстри, бонуси към апарат, батерии .. Най-добре отиди на място и виж, поиграй си с тях, слушай какво ще ти каже продавач-консултанта, без да му се доверяваш напълно - каквото ти хареса това вземи.
Успех
Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: 26.07.2011, 21:23 »

Това е интересна оферта http://forum.setcombg.com/index.php/topic,51858.0/topicseen.html
Предполагам, можете да се споразумеете с колегата за цена и окомплектовка.
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: 26.07.2011, 21:33 »

касап и тука ли взеха да се предлагат антики  yahoo мегапикселите не били от значение а  memnon
Никон имат сервиз в Солун а е на една географска ширина със София.
Значи ако бе 40Х то си струва цената, но без Х си е антика! Успех в продажбата на антики Jamaika
Активен
Chestuer
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #25 -: 26.07.2011, 23:18 »

е па ... колега що да имат значение в случая МгП, при все, че масата сапунерки в посочения ценови клас са 12-16 МгП и по презумпция девойката ще си гледа снимките на 15 инчовия лаптоп или ще ги качва във фейсбук примерно ... едва ли ще прави снимки за билборд или професионални по сватби и кръщенета
Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: 26.07.2011, 23:45 »

касап и тука ли взеха да се предлагат антики  yahoo мегапикселите не били от значение а  memnon
Никон имат сервиз в Солун а е на една географска ширина със София.
Значи ако бе 40Х то си струва цената, но без Х си е антика! Успех в продажбата на антики Jamaika
Не съм, антиквар. :default Ама не се налага да съм и много "фиешън", щото не се занимавам със заснемане на битови и прочие ритуали.
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #27 -: 29.07.2011, 23:00 »

Когато става на въпрос за така наречените сапунерки за мен най доброто е Canon !
Ползвам съм доста фотоапарати на различни марки и определено съм най доволен от Canon, а най странното е, че от Sony съм най недоволен, а по принцип съм фен на тази марка.
Освен това не гледай толкова на пикселите, за нормални снимка няма да намери разлика от 16 и 12 мегапиксела примерно .
Аз ти препоръчвам ето този : http://www.technomarket.bg/products/09108459/canon-ixus-220-hs-red
Сигурен съм, че ще си доволна !!!

Извинете,че така се забавям с писането,но просто след работа се връщам скапана и не ми е до компютър.От предложените до сега,като че ли,този най ми допадна само в тези цветове ли се предлага?
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: 29.07.2011, 23:07 »

Този кой е - Ixus 220 HS ? Ако да , предлага се в три цвята - червен , черен , сребрист !
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #29 -: 29.07.2011, 23:12 »

Да.Ах,този също много ми хареса,но да не летя много в облаците http://www.photo.store.bg/p53697/12-1-mp-cifrov-fotoaparat-canon-powershot-sx220-hs.html laugh
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 29.07.2011, 23:21 »

Еее , тя цената стана ..... - без коментар ! Май не си сигурна какво искаш ! Ще имаш ядове , вземи си Канон - това мога да те посъветвам !
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #31 -: 29.07.2011, 23:27 »

Еее , тя цената стана ..... - без коментар ! Май не си сигурна какво искаш ! Ще имаш ядове , вземи си Канон - това мога да те посъветвам !
Мисля,че взех решение-Канон!Като цвят,черният ми се струва най-добре.  smiley
Благодаря на всички отзовали се!
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 29.07.2011, 23:30 »

Това е добре   Bravo  , но като се събудиш утре може да ти дойде друг акъл ! А и пари може да ти изпаднат отнякъде !   memnon   memnon
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #33 -: 29.07.2011, 23:34 »

Това е добре   Bravo  , но като се събудиш утре може да ти дойде друг акъл ! А и пари може да ти изпаднат отнякъде !   memnon   memnon
То докато го купя не се знае колко мнение ще променя. laugh А за паричките усилено се трудим. Jamaika
Активен
nikolayvarna
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Ел. поща
« Отговор #34 -: 30.07.2011, 08:48 »

Аз ще разкажа моята история относно фотоапаратите.
Реших да сменя старият апарат, който беше 6мп, но на времето струваше много много.
Тръгнах из магазини, форуми, мнения, пипане, гледане.... един е компактен, друг е по-голям, малък дисплей, голям дисплей, въртящ дисплей.... стигнах до умуване на фотоапарати с цена около 700лв. Само че тези, които наистина ще правят хубави снимки са си големи и не толкова компактни. Тогава си задодох въпоса - "Какво точно ще снимам, и какво искам да постигна?"
Тъй като обичам да пътувам, освен "снимки на маса" обичам да запечатвам и красиви места. Порових се още малко и реших - огледално рефлексен апарат. Взех си Никон Д3100 промоцена 1050лв с обектив 18-55 и подарък чанта. Единственият минус е, че апаратът е сравнително тежък и голям, но пък снимките са невероятни. Лошото е, че иска други два обектива, статив и т.н., но пък наистина зависи човек за какво иска да ползва апарата.
ps: Вече има и gsm-и с 12 мегапикселови камери, така че..... вадиш от джоба и снимаш, винаги е с теб, а красивата култува фотография за спомен..... тя вече изисква друга техника.
Активен

Fujitsu ASYB 09 LDC
LG 32LE5500
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 171

« Отговор #35 -: 30.07.2011, 11:35 »

И при мен беше същата историята. В крайна сметка решиш ли, че искаш наистина добри снимки, правиш компромис с размерите и парите и си вземаш огледално рефлексен апарат.
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #36 -: 30.07.2011, 18:10 »

Реших да сменя старият апарат, който беше 6мп, но на времето струваше много много.
Тръгнах из магазини, форуми, мнения, пипане, гледане.... един е компактен, друг е по-голям, малък дисплей, голям дисплей, въртящ дисплей.... стигнах до умуване на фотоапарати с цена около 700лв. Само че тези, които наистина ще правят хубави снимки са си големи и не толкова компактни. Тогава си задодох въпоса - "Какво точно ще снимам, и какво искам да постигна?"
Тъй като обичам да пътувам, освен "снимки на маса" обичам да запечатвам и красиви места. Порових се още малко и реших - огледално рефлексен апарат. Взех си Никон Д3100 промоцена 1050лв с обектив 18-55 и подарък чанта. Единственият минус е, че апаратът е сравнително тежък и голям, но пък снимките са невероятни. Лошото е, че иска други два обектива, статив и т.н., но пък наистина зависи човек за какво иска да ползва апарата.
ps: Вече има и gsm-и с 12 мегапикселови камери, така че..... вадиш от джоба и снимаш, винаги е с теб, а красивата култува фотография за спомен..... тя вече изисква друга техника.

Аз казвам,че 400лв. ми идва скъпо,а Вие с тая цена направо ме оставихте на място.Просто и да искам,няма как да си го позволя,макар че,искам снимки с перфектно качество...
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #37 -: 30.07.2011, 18:13 »

Това са само добронамерени съвети , купи си това , което ти е на сърце ! И дай боже , всекиму такава благодат ! Амин !
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 95

1

« Отговор #38 -: 30.07.2011, 18:38 »

За перфектни снимки е много трудно да се говори, поради факта, че всеки има лично мнение за това какво е перфектна снимка... Аз съм виждал немалко снимки, които бих определил като "перфектни" но нито една от тях не е моя, за съжаление. Но едно нещо разбрах в напъните си да навляза във фотографията: Фотоапарата като техника играе най-малка роля в създаването на свястна снимка. Просто трябва да се поснима с каквото е достъпно в момента, за да разбереш какво наистина ти трябва и тогава си купувай не толкова насляпо.
А, да! И никога не снимай на Автоматичен режим...
Автоматичния режим е онзи, означен със зелено правоъгълниче, а не онзи с "А"... Ако фотоапарата има "А" режим, значи е една идея по-малко сапунерка...
P.S. 16 мегапиксела на 1/2.3" матрица? Повръщано! Някой беше казал, че мегапикселите имали значение. На матрица с този размер лимита е около осем мегапиксела... От там нагоре е цветна мозайка. Забележим цветен шум дори и на ISO 100. Затова често производителите свалят минималната чувствителност на 80, 64 или дори 50 ISO. За да се бори с хроматичния шум процесора включва зверско шумоподтискане, което освен шума заличава и финия детайл, който и без това го няма на матрица с подобни размери. Което почти унищожава работата на нелошия обектив. Та проблема на автоматичния режим (един от проблемите) е, че в опитите си да компенсира ниската осветеност при някои условия качва автоматично чувствителността на 200, 400, а в някои извратени случаи и на 800 ISO при което резултата е... повръщано.

« Последна редакция: 30.07.2011, 19:00 от Chertoianov »
Активен

nikolayvarna
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #39 -: 31.07.2011, 10:14 »

Аз казвам,че 400лв. ми идва скъпо,а Вие с тая цена направо ме оставихте на място.Просто и да искам,няма как да си го позволя,макар че,искам снимки с перфектно качество...
Исках само да дам пример, като разкажа своята история.
Аз започнах гледане на фотоапарати от 120лв ( има в хипермаркетите, пак с по 10-12 мегапиксела ), като качих нагоре.
Много зависи какво ще снимате. Дори ако трябва поизчакайте, посъберете още малко пари, не съм толкова навътре с техническите данни във фотографията за да ви дам съвет относно тази цена за хубав апарат, няма начин да няма нещо добро, но мегапикселите не са най-важното. Съжалявам, че в момента gsm-a ми е на ремонт, за да заснема две еднакви снимки с него и с фотоапарата ( фотоапарата ще го сложа също на 8 мегапиксела ) - ще видите огромна разлика.
Жалко, че в България хората не могат да си позволят дори и нисък клас фотоапарати.
Активен

Fujitsu ASYB 09 LDC
LG 32LE5500
kmonev
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 63

« Отговор #40 -: 1.08.2011, 09:30 »

Исках само да дам пример, като разкажа своята история.
Аз започнах гледане на фотоапарати от 120лв ( има в хипермаркетите, пак с по 10-12 мегапиксела ), като качих нагоре.
Много зависи какво ще снимате. Дори ако трябва поизчакайте, посъберете още малко пари, не съм толкова навътре с техническите данни във фотографията за да ви дам съвет относно тази цена за хубав апарат, няма начин да няма нещо добро, но мегапикселите не са най-важното. Съжалявам, че в момента gsm-a ми е на ремонт, за да заснема две еднакви снимки с него и с фотоапарата ( фотоапарата ще го сложа също на 8 мегапиксела ) - ще видите огромна разлика.
Жалко, че в България хората не могат да си позволят дори и нисък клас фотоапарати.

Здравейте,
аз имам и снимам както с Никон д3100, така и с Iphone4 cam. Снимки и от двете машинки са събирали доста
рейтинг във ФотоФорум. Така че всичко е въпрос на виждане. Колкото до MPX-те дори с Никона снимам на 8, а не
на максимума. Няма да ги печатам на билборд после кадрите.
Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1802

"si vis pacem para bellum"

« Отговор #41 -: 1.08.2011, 10:37 »

Цитат
аз имам и снимам както с Никон д3100, така и с Iphone4 cam.

той пък айфона такъв голям избор има на настройки, че направо ти се приритва от кеф, когато снимаш с него!
С моя почити не снимам, освен ако нямам избор.
Активен

бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
nikolayvarna
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #42 -: 2.08.2011, 21:50 »

Аз пък си харесах Canon g11, g12..... цената му е като на моя адсл, обаче не е "тухла четворка".
Колко хубаво би било човек да разполага с повече средства - кеф ти с адсл-а, кеф ти със сапунерката. Отиваш на гости, няма да носиш тухлата, отиваш сред природата - вече там разполагаш с обективи и време да се развихриш. Само дето една такава мечта излиза към 3000лв.

Като се замисля - снимам, снимам, после на дискове, после в библиотеката и.....
Активен

Fujitsu ASYB 09 LDC
LG 32LE5500
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #43 -: 3.08.2011, 15:46 »

Гледам, че всеки дава предложения. Ето нещо компактно и с добро качество, но е с твърд обектив и цената му е като на DSLR.
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=1&product=9053&show=additional
Активен
civica
Spec
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #44 -: 3.08.2011, 15:55 »

Така е , всеки дава предложения , но никой не гледа бюджета , а той е доооста по-нииисък ! То направо да си купи някой DSLR , с резервни обективи , осветление , трипод , чанта , и .... една кола , за да си пренася оборудването !
Активен

andrejandrej
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #45 -: 19.08.2011, 21:17 »

Погледни и този сайт: http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=443070&t=443070&phorum_uriauth=.
или търси по http://photo-forum.net/forum/list.php?f=2&c=0. Има оферти с гаранция и доста евтини варианти. Даже ми се меркаше до 500лв СОНИ НЕКС 3. Супер оферта, а и имаше и Олимпус ПЕН пак там като цена. Те са бъдещето.
Активен
Mean
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

Size matters!

Ел. поща
« Отговор #46 -: 20.08.2011, 11:10 »

Аз си купих ПЕН E-PL1 на цена под 700 лв. Уникално фотоапаратче за любители, на уникална цена в момента. Единствени недостатъци: няма отделни контроли за блендата и за ISO-то, както и обективите са скъпи и не така масови!
Ако държиш да е сапунерка, а не със сменяема оптика, аз бих препоръчал малко по-скъпите Olympus XZ-1, Canon S95, или Nikon Coolpix P7000...Canon G12 също е много добър избор, но е най обемист от всичките, което леко обезсмисля това, че е не е огледално-рефлексен със сменяема оптика.
Активен

PANASONIX TX-P50G30E + SAMSUNG HOME THEATER 5.1 + Playstation 3 + WD TV Live (2011)
iPad 2 16GB Wi-Fi
Caesar
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 166

85736674
Ел. поща
« Отговор #47 -: 4.12.2011, 11:18 »

Виж и този апарат http://technomarket.bg/products/09045047/canon-ixus-980-is-silver
За фотоапаратите са важни обектива и матрицата.В случая със сапунерките, обективите на всички от този ценови клас са с почти еднакви характеристики.Предложения от мен модел е с най-голямата матрица в класа си,процесор Digic 4 и предлага пълни ръчни настройки.
Активен

...The Truth Is Out There...
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #48 -: 4.12.2011, 23:37 »

това е стар модел апарат, ссд матрица и елементарно видио. Digit 4 канон слагат на всички апарати.
Ето информация за размера на матриците и въобще полезни съвети за апарати!

http://macropic.net/MatrixSize.html
Активен
get
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1134

308348619
WWW Ел. поща
« Отговор #49 -: 14.12.2011, 16:17 »

да не пускам друга тема
има ли до 200лв /без ддс/ не голям фотоапарат с голям дисплей, който да снима хубаво
под хубаво да кажа, че имам ixus 750 и снима хубаво само на светло
изчезне ли слънцето - за нищо не става
искам фото, да снима нормални снимки за гледане и вадене
както на светло, така и в баровете, да не размазва и да няма червени очички
ако има и 720p видео още по-добре
може да си направя подаръче за коледа :-))
Активен
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #50 -: 14.12.2011, 23:02 »

за тиа парички нищо хубаво. Голям дисплей не значи че е качествен. Дисплеите имат разделителна способност гледай поне да е  от 230 хл. нагоре.
В твоя случай гледай да има високо исо - 2300, а против размазването да има оптична стабилизация.
И накрая ако снимаш на аuto и за 2000 лв апарат да купиш пак ще ти размазва снимките.
Значи за снимки слагаш високо исо и скорост 60 и пробвай.
Ако това ти се вижда сложно има полуавтоматични настройки като - пейзаж, скорост, фоерверки, портрет и др.
иначе иксуса ти е модел 2005 и има най-високо исо 400 и от там идват повечето проблеми.
Активен
get
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1134

308348619
WWW Ел. поща
« Отговор #51 -: 15.12.2011, 14:39 »

препоръчай някой друг, дори на малко повече пари
предпочитам на авто да снима добре, защото често обичаш да щракнеш набързо
а докато настроиш това-онова... губи се време ефект :-)

имаше едно сони приличаше на такова от бонд 007, беше 100лв. като излезе преди години
някъде го мернах за 300 ново или греша
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #52 -: 20.03.2012, 21:30 »

Здравейте на всички.Не съм писала от доста време.Все още не съм си взела фотоапарат,и все още се чудя кой..постоянно гледам всякакви.Направо се побърках с тия фотоапарати.Сега съм се спряла на два пак на Сони и вече един от двата мисля да взема.Надявам се да ми дадете идея на кой да се спра.

Първият е този http://www.technomarket.bg/products/09116136/sony-dsc-w620s
А вторият е този http://www.technomarket.bg/products/09112674/sony-dsc-hx9b-fg1-battery

Въобще каква е разликата..по-скъпият по-добре ли снима?Цветове по-добри ли са и т.н.?Струва ли си да дам 600лв.за сапунерка?
Или да си взема другия и да се свърши с този "проблем"?!

« Последна редакция: 20.03.2012, 21:36 от Sevdito »
Активен
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #53 -: 20.03.2012, 22:51 »

предполага се че по-скъпия би снимал по-добре защото има по добра и по нова матрица. Това което го ускапява е GPS екстрата, която е добра за тези които пътуват често из континентите.  Посочените са вече стари модели, защото сони напоследък слага на оптиката/на обектива/ с логото "G". Другия съвет от мен е гледай апаратчето да има високо ISO поне 3200 и CMOS матрица ! И още съвет, почакай до великденските празници, обикновено след третия месец се правят намаления от големите вериги магазини за електроника.
Активен
bisval
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 73

Ел. поща
« Отговор #54 -: 21.03.2012, 10:47 »

Преди около 2 мес. си взех Sony HX9V - разликата от В-то е наличието на GPS (не че много го ползвам). Апарата е страхотен - не напразно в много фото-сайтове го обявиха за камера на 2011г. за този сегмент. Прави отлични снимки и видео. Няма да съжаляваш за избора.
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #55 -: 24.03.2012, 12:08 »

Този мисля,че е добър няма cmos матрица,но има ISO до 3200.

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoaparati-c40/nikon/coolpix-s2500-p46013489/opisanie.html#properties
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #56 -: 24.03.2012, 15:49 »

Изобщо не го гледайте това да имало високо ISO, когато става дума за сапунерка. Моят огледално-рефлексен, като е с ISO до 1600 дали е проблем?
http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_s2500_review/image_quality/
Ето как изглежда ISO 80 на този s2500:

Ето и ISO 3200:

Eдинственото което прави високото ISO при сапунерките с малка матрица е "шум", мацаница и пълна липса на детайл (от шумоподтискащите алгоритми).
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #57 -: 25.03.2012, 15:46 »

Не гледай-това,не гледай онова... :D Как ще разбера дали фотоапарата ще прави качествени снимки?!
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #58 -: 25.03.2012, 17:27 »

Ами зависи какво разбираш под качествени. Според някой и телефоните правят добри снимки. Ако са за семейния албум и за печат до 10х15 то каквото и да вземеш ще свърши работа. Ако искаш снимки, които да се отличават от масовите в фейсбук, то първо си приготви поне 1000лв за огледално-рефлексен (DSLR) фотоапарат. После ще се наложи да попрочетеш за различните параметри като ISO, скорост, бленда, фокусно разстояние, композиция на изображението и т.н. След това трябва доста снимане и желание за експериментиране и постепенно ще станат хубави снимките.

Както написа по-горе колегата, гледай за CMOS матрица. Тя се представя по-добре при слаба осветеност, което е и болката на сапунерките с малка матрица. Ето едно предложение:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/394166/P11050101/TSifrov-fotoaparat-CANON-IXUS-115HS-SIL+
Нямам преки наблюдения от конкретния модел, така, че ако искаш вземи си една карта памет и поснимай с него в магазина и виж дали те устройват снимките.

« Последна редакция: 25.03.2012, 17:35 от DigiPro »
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #59 -: 25.03.2012, 19:43 »

Ще си взема ето този,хем има и cmos матрица :default

http://www.technomarket.bg/products/09111039/canon-powershot-a3350-is-black

А не мога да разбера защо на едно място пише,че има cmos матрица,а на друго CCD.

Тук пише друго?!

слети поредни публикации на: 25.03.2012, 20:13

Този също има cmos матрица

http://www.technomarket.bg/products/09107663/canon-powershot-a3200-is-silver

« Последна редакция: 25.03.2012, 20:13 от Sevdito »
Активен
bisval
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #60 -: 26.03.2012, 08:56 »

CANON POWERSHOT A3200 IS  е с CCD матрица - http://snapsort.com/cameras/Canon/A3200-IS
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #61 -: 26.03.2012, 09:45 »

CANON POWERSHOT A3200 IS  е с CCD матрица - http://snapsort.com/cameras/Canon/A3200-IS

То на едното място пише,че е с cmos матрица,а на друго с ccd матрица,да се чудиш на кое да вярваш...
Активен
bisval
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #62 -: 26.03.2012, 13:23 »

най-вярвай на цената - под 400лв. трудно ще намериш читав с CCD
Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #63 -: 26.03.2012, 14:54 »

Намира се - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=8598&show=additional
И coolpix-a на Nikon. Според мен, това са единствените апарати, в ниския клас за които си струва да си дадеш парите...
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #64 -: 26.03.2012, 19:47 »

Какво ще кажете за този

http://www.technomarket.bg/products/09118371/sony-dsc-wx50s

Като гледам е нов модел?!
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #65 -: 26.03.2012, 20:15 »

Какво ще кажете за този

http://www.technomarket.bg/products/09118371/sony-dsc-wx50s

Като гледам е нов модел?!

Като параметри изглежда доста добре.
Според мен имаш 2 възможности. Едната да четеш ревюта в интернет на избраните от теб модели и да гледаш примерни снимки и да сравняваш. Другата е да си вземеш една SD карта в магазина и да снимаш на нея с няколко модела една и съща снимка и после у вас да сравниш и да избереш.
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #66 -: 26.03.2012, 21:28 »

Най-хубаво ей този да взема и това е..!

http://www.technomarket.bg/products/09112674/sony-dsc-hx9b-fg1-battery
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #67 -: 26.03.2012, 22:33 »

8 месеца се чудиш какъв апарат да си вземеш, постоянно ще излизат по-добри. Canon Digital IXUS 240 HS за мен този е по-добър от сонито.
Активен

glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #68 -: 27.03.2012, 08:29 »

8 месеца избираш апарат  Yikes  :default На мен ми трябваха точно 3-4 дена да преценя кое е най-доброто за мен...
Интересното е, че старт бюджета беше 200 лв. Сега разбирам да ставаше въпрос за няколко хиляди евро и да се чудиш, ама... то този които купува такъв апарат, едвали точно тука ще пита...

Ето как стават нещата в 2-3 стъпки.
Определяш бюджета - колкото повече толкова по-добре. Апарат за 200 лв не снима като апарат за 500, нито за 500 снима като за 1000.
Ако бюджета ти е близо 500 лв най-добре да вземеш DLSR...
Ако е по-нисък, търсиш апарат със CMOS матрица.
Като избереш няколко модела, гледаш снимки по фото сайтовете или видео в ютубе. Ако искаш ходиш в магазините и снимаш с тях
И това е...
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #69 -: 27.03.2012, 08:37 »

Canon Digital IXUS 240 HS.

Това не е ли много бавно? - скорости на затвора: 15сек. - 1/2000сек.

« Последна редакция: 27.03.2012, 10:55 от Sevdito »
Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #70 -: 27.03.2012, 10:57 »

А ти бързаш ли за някъде  memnon

между другото, преди 2-3 години ми се наложи да снимам с едно SONY (тогава върхов модел за около 500лв). Толко куц апарат не бях видял. За да направиш нещо елементарно, трябваше целия интерфейс да му обиколиш. Да не говорим, че някои елементарни функции изобщо ги нямаше... От тогава сонитата съм ги отписал... В новите модели незнам как са нещата
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #71 -: 27.03.2012, 11:19 »

Значи,казвате,че този е добър и си заслужава парите?!

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=10285&show=additional#
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #72 -: 27.03.2012, 13:24 »

Е как ще е бавно? 1/2000 срещу 1/1600 при Сони
http://snapsort.com/compare/Canon-240-HS-vs-Sony-HX9v
Виж ги двата тук и сравнявай, предимствата на Сони са нищожни и лично за мен не си заслужават. Сонито губи по-бързо от цената си в сравнение с Канон. По-горе сочиш един друг Канон, само като видиш, че е от серия А трябва да знаеш, че става въпрос за най-ниският клас просто щракаш и снимаш. 
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #73 -: 27.03.2012, 20:32 »

А на Канон-а,защо отзад има само едно копче? :О
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #74 -: 27.03.2012, 20:39 »

А на Канон-а,защо отзад има само едно копче? :О
Ако става въпрос за IXUS 240HS, то той е с сензорен екран и явно функциите се избират директно от него.
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #75 -: 27.03.2012, 20:46 »

Това "-" ли е според вас,и по-голяма ли е вероятноста по-бързо да се развали така?
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #76 -: 27.03.2012, 20:51 »

А телефоните с сензорен екран бързо ли се развалят? Преди ползвах 2 години телефон с резистивен сензорен екран, а сега от близо 2 ползвам друг с капацитивен сензорен екран и не съм имал проблеми.
Активен
Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #77 -: 8.04.2012, 12:54 »

Мнения за този?

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=10296&show=additional#

« Последна редакция: 8.04.2012, 14:04 от Sevdito »
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #78 -: 8.04.2012, 15:23 »

Идеален е! Грабвай го докато не е остарял модела.
Активен

Sevdito
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #79 -: 8.04.2012, 15:39 »

Canon PowerShot SX240 HS ИЛИ  Canon Digital IXUS 240 HS???

« Последна редакция: 8.04.2012, 20:08 от Sevdito »
Активен
BLUE1
абсолютно начинаещ
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #80 -: 9.04.2012, 10:23 »

Едно и също е! В САЩ е само иксус.
Активен

SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 2 3 4 ... 6 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.238 секунди с 111 запитвания.