SetCombG.com Forum
22.05.2012, 16:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 [2]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Странен химичен елемент - получава се чрез гравитация (В C'DE...)  (Прочетена 2410 пъти)
0 Участници и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1771

« Отговор #14 -: 28.07.2011, 12:31 »

Никой ли не знае къде C'DEFGAB се ползват за "координатна система" ?!?!
Мързеливци такива, ми питайте Гугъл де !!!

Подсказка: Не е в химията, не във физиката, не е и някаква математическа комбинаторика.

ПП. Бях убеден, че все някой тук (Tommorow например) може да изстреля отговора на задачата за две минути и май съм се престарал с мъглата.

« Последна редакция: 28.07.2011, 14:11 от MitkoS »
Активен
SetCombG.com
« Отговор #14 -: 28.07.2011, 12:31 »

Активен
Julian
Доктор
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5524

42965590
Ел. поща
« Отговор #15 -: 28.07.2011, 13:27 »

C'DEFGAB са нотите до, ре, ми, фа, сол, ла, си. Това нещо е незнам как се казваше, показва кой клавиш да натиснеш или струна да дръпенш. Сигурно като се проследи всяка нота ще се получи някаква дума. Който иска да проследи какво се получава.

Едит:
По този начин падат правоъгълниците.
<iframe width="560" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/w5TRqqgUO5Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

« Последна редакция: 28.07.2011, 13:33 от Julian »
Активен

Правец 8Д, 48kb RAM, Записващо устройство: касетофон HITACHI, monitor 10" черно-зелен, video с tv-out.
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

« Отговор #16 -: 29.07.2011, 11:47 »

Е хайде де,
казахме "АБВГДЕЖЗИЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЪ" и сме се запънали и не щем да добавим "ЮЯ".
Жега ли е, мързел ли е, ама направо се чувствам обиден - едно "пиано симулатор" ви мързи да напишете в Гугъл.

Ето, написваме го ... и от многото резултати със симулатори избираме например този:
http://www.bgfl.org/bgfl/custom/resources_ftp/client_ftp/ks2/music/piano/strings.htm
и след три-четири минути зяпане по картинката и с малко потропване по клавиатурата,
разбираме, че за да получим съответствието с правоъгълниците, трябва да натиснем следната последователност (в конкретния симулатор):
KGEGA
KGEGA
UHGHS
KGEGA
KGEGA
UHGHS
HGFA
HGFA
KGEGA

Това което ще чуете е онова "още нещо" за което споменавам в условието:
"още нещото" = "музикален поздрав от мен"

ПП. А къде е химичния елемент ли ?
Е няма пък да разкрия и това, намерете си го сами !

« Последна редакция: 29.07.2011, 11:56 от MitkoS »
Активен
tonych
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 53

1

323966526
« Отговор #17 -: 3.08.2011, 01:39 »

разстоянията  между правоъгълниците индикират нотите; белите са цели тонове , а черните диези или бемоли; височината на правоъгълниците съответства на продължителността на нотите най-големия цяла нота след него половинка. четвъртинка и най- малкия - осминка
както е отразена схемата мелодията може да се изсвири единствено от До - само тук има два бемола(диеза) на точните места и те са Си бемол(Ла диез) и Ми бемол(Ре диез)  това е дорийска скала ( in english C dorian) всъщност тоновете на До мажор изсвирени от Ре до Ре запазили интервалите между тях и отново изсвирени от До
та мелодията е много популярна и ме яд, че не мога да се сетя, навява ми на Жан Мишел Жар и имам спомен от някакво соц. предаване по БНТ
ето я и нея в по-разбран вид за четящите таблатура за китара :4/4  
1----------8----------------I       I   ---------------------I       I  ------------ I
2--------------8-8----------I       I  11---10 8 10---------I       I   10-8------- I
3---------------8-----------I       I  -------------7-------I        I   ----10----- I
4------------------10-------I       I   ---------------------I       I   ------10--- I
5---------------------------I        I   ---------------------I       I   ----------- I
6---------------------------I        I   ---------------------I       I   ----------- I
или
C  GEb G C   (долно До)                        Hb  AGA D   .                     A GFC   (долно До)
така , щом е До =>С=> въглерод :default

« Последна редакция: 3.08.2011, 01:54 от tonych »
Активен
SetCombG.com
« Отговор #17 -: 3.08.2011, 01:39 »

Активен
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

« Отговор #18 -: 3.08.2011, 23:40 »

tonych,

Викам стига сме се мъчили с тая задача - очевидно съм прекалил с конспирацията.

Мерси все пак че се включи в задачата, щото тъкмо бях почнал да обмислям да сложа някакъв такъв текст в подписа си:
(текста не е мой, а приблизителен цитат)
"Аз им казах че са луди, те казаха че аз съм луд. И за мое голямо разочарование, те бяха мнозинство."

(ЕДИТ: Благодарности и за Julian, че успя да разкрие смисъла на картинката с правоъгълниците)

Small | Large

Small | Large

ПП.
А това е по-актуална версия на Oxygene 4 и музиката баш отговаря на правоъгълниците в картинката в условието:
http://www.youtube.com/watch?v=P_I2ch8_TXc (The video's owner prevents external embedding)

« Последна редакция: 4.08.2011, 21:11 от MitkoS »
Активен
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

« Отговор #19 -: 15.09.2011, 13:32 »

Няколко популярни мелодии във вид на "падащи тухлички":

Small | Large

Small | Large

« Последна редакция: 15.09.2011, 19:06 от MitkoS »
Активен
dedis
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 363

Ел. поща
« Отговор #20 -: 15.09.2011, 14:05 »

Благодаря за чудесната колекция! Няколко минути кеф. Особено филмчето с пингвините!
Мите, от доста време ме измъчва една дилема:
Няколко колеги в разни форуми изполват за мото мъдростта "Ако двама имат по една ябълка и си ги разменят, ще останат с по една, но ако имат по една идея и си ги споделят - всеки ще има по две". Та, как стои въпросът с любовниците? То Уайз е спеца, де, ама тук ми хрумна въпросчето. Дали да питам и каките?

« Последна редакция: 15.09.2011, 14:07 от dedis »
Активен
Bibi
Форум-маниак
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1765

заплес

284435418
« Отговор #21 -: 15.09.2011, 16:51 »

Според мен всеки от тях ще има разходи като за 3 любовници и забавления като за половин.
Доказуемо е.
Активен

SetCombG.com
« Отговор #21 -: 15.09.2011, 16:51 »

Активен
dedis
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 363

Ел. поща
« Отговор #22 -: 15.09.2011, 19:51 »

Ох, успокоих се. Благодаря! Ще спя спокойно.
Активен
Страници: 1 [2]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.054 секунди с 40 запитвания.