SetCombG.com Forum
22.05.2012, 16:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 2 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40  (Прочетена 3122 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
tatoo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Ел. поща
« -: 20.08.2011, 23:07 »

Здравейте,
искам да си купя видеокамера. ще я използвам само за домашно любителско видео. бюджета ми е 500-550 лв. не искам да е miniDV или други такива с касетки. предпочитам да е на мемори карта или HDD че по-лесно се сваля. Разгледах ТМ и ТПолис и видях тази:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/41554/P11050301/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80a-PANASONIC-HDC-SD40EP-K
какво ви е мнението, струва ли си, защото на Панасоник май не им е силата във видеокамерите (поне според моето аматьорско мнение :default ) както например Сони, Канон, JVC, те пък са много "дебели" :default. Виждам че е нов модел, Full HD, 1.5Mpixel.
Приемам и други предложения в този ценови диапазон
Мерси
Активен
SetCombG.com
« -: 20.08.2011, 23:07 »

Активен
civica
Stay HARD as a ROCK , stay HEAVY as a METAL !
Spec
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3143

« Отговор #1 -: 21.08.2011, 01:03 »

http://alatest.co.uk/reviews/camcorder-reviews/panasonic-hdc-sd40/po3-130155456,21/#analysis .
Активен

" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 471

Икономията майка на мизерията! www.mirchev-bg.com

S
WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: 21.08.2011, 02:07 »

пич направи си труда и прочети по старите теми в този раздел за видеокамерите! Параметри и характеристики са важни независимо дали е HD или не!
1 / колкото по-малко лукса по-добре.
2/ оптика да е с широк ъгъл/бягай далеко от самсунг жвс и канон/
3/ да е с оптична стабилизация
4/ ако имаш възможност да е с 3 ссд или 3 сmos или 3 mos матрици
5 след като си харесаш няколко модела направи проби в магазина или ако ти разрешат да излезеш отвън снимай синьо безоблачно небе на максимално широк ъгъл и после пусни и гледай записа. ако по небето има някакви петна откажи тази видеокамера - теста е за едноматрични видеокамери със ссд матрица.
И най накрая по-тежката камера е за предпочитане за да не хванеш морска болест при гледането на видеозаписа си Drinks
Активен
tatoo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #3 -: 21.08.2011, 08:41 »

@GMIR мога да кажа че почти абсолютно нищо не ми говорят някой от тези параметри. Прегледах няколко теми за видеокамери назад, но бяха малко повечето са за фотоапарати. И кофти е че в този раздел няма една обобщаваща тема както има например в раздела за ТВ с пълно и подробно обяснение на всички функции, екстри и термини при телевизорите и като ти трябва нещо отваряш я намираш си го и ти се изяснява. Нали се сещаш че не всички които пишат тук разбират всичко и за това питат, за да получат едно професионално, неутрално мнение, а не да отида в магазина и да ми кажат че всичко е много хубаво и работи перфектно. От това което ми каза да проверя намерих следното:
1/ 1 лукс е (предполагам че това е малко и означава че ще снима добре при по-затъмнена околна среда)
2/ Това вече не знам, не го намерих да пише някъде за ъгъл на оптиката
3/ да с оптична стабилизация е
4/ тук пише че е с 1 5.8" (в единия сайт пише че е CMOS в другия MOS, незнам каква е разликата и кое е по-добре)

Общо взето бих искал да знам дали с парите които разполагам 550лв има нещо по-добро на пазара (предполагам че вие заинтересованите ги следите тези неща, като цени асортимент на пазара). Не искам да ставам специалист по видео техника и да знам всеки един детайл до основи, а просто да си купя камера, затова и питам вас които сте навътре с нещата. Бих искал да ми препоръчате камера за 550 лв(изискаването ми е да не е miniDV ili DVD).
10X
Активен
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 21.08.2011, 08:41 »

Активен
exciter101
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Ел. поща
« Отговор #4 -: 25.08.2011, 09:33 »

Общо взето бих искал да знам дали с парите които разполагам 550лв има нещо по-добро на пазара (предполагам че вие заинтересованите ги следите тези неща, като цени асортимент на пазара).

За тези пари камерата си заслужава. Аз самият имам това: http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/90_series/ и съм изключително доволен!
Но я купих от САЩ, където ми излезе около 700лв. при над 1000лв. в България, като аз имам модела с вградена памет (16GB+SD слот), който модел не открих в България.
 За твоите нужди мисля,че това което си избрал е подходящо, като може да пробваш да сравниш функциите на един по-скъп модел на Panasonic с този който си харесал и сам да прецениш дали това което е "отгоре" наистина ти трябва.
Активен

Behind the wheel..
tatoo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #5 -: 25.08.2011, 13:35 »

А долу горе в колко ГБ се събира около час видео?
Активен
exciter101
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Ел. поща
« Отговор #6 -: 26.08.2011, 09:33 »

А долу горе в колко ГБ се събира около час видео?
Ами 16GB вградени за мен засега са достатъчни за около час във full hd. В упътването подробно е обяснено какви са правилата за оптимално снимане. също така ако вземаш модел само с SD карта, то гледай картата да е маркова (Transcend, sandisk, Kingston) и да е клас 10.
Активен

Behind the wheel..
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: 27.08.2011, 00:05 »

без Kingston - по добре Hama пак клас 10 за отговорно снимане. Иначе за стандартно всяка карта върши работа само че я форматирай преди снимките.
Активен
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 27.08.2011, 00:05 »

Активен
tatoo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #8 -: 29.08.2011, 08:28 »

В крайна сметка я взех камерата. За сега съм доволен, супер малка е и лека, на вън снима перфектно, при по-затъмнено трябва малко по-плавни, движения че иначе докато фокусира леко замазва. Разпознава много добре лицата на хората (явно фокусира върху тях). на FullHD 1920:1080 на 4ГБ карта пише че може да се направи 42мин видео. Батерията издържа около 2.30ч в режим снимане. За снимки честно не става, телефона ми ги прави по-добри :default (но все пак си има фотоапарат за тази работа). Общо взето това са ми първите впечатления.
Активен
night_pz
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 26

« Отговор #9 -: 9.12.2011, 02:40 »

Колега, може ли да споделиш мнение след като си ползвал камерата няколко месеца? И аз съм и хвърлил око, но се чудя дали си заслужава 100-тината лв. отгоре в сравнение с подобен модел на JVC - JVC Everio GZ-HM430. Разликата е най-вече в оптичната стабилизация - върши ли работа? Оптиката "широка" ли е, в нормална стая може ли да обхване по голямата част или не може да хванеш повече от 1-2ма човека в кадър?
Активен

LG 42LF2510 USB Activated :default
^Rokera^
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

Ел. поща
« Отговор #10 -: 9.12.2011, 11:23 »

Колега и двете камери и sd 40 и hm 430 w са от ниския клас на марките.Но оптичната стабилизация на панасоника е в пъти по добра от електронната на Jvc.Миналата седмица ходих до технополис и правих сравнение на двете и панасоника определено е по добре.Дори и при максимален зум от 16 екрана не трепти а Jvc при заявен максимален оптичен зум от 40 дори и при 10 трепери картината.Заснех едно клипче с Jvc в магазина и резултата е кофти ,бавно фокусиране , кофти стабилизация и много шум.Отделно трябва да знаеш че и двете камери са с 1,5 mpix сензор което значи интерполация за да получат 1920 на 1080 което е малко над 2 mpix.Ако ще вземаш камера оттук по добре Панасоника или Samsung h-200.Но този панасоник при снимане на по затъмнено издиша.Аз след много избиране се спрях на Panasonic hdc -sd 90,върховия модел с 1 mos сензор.Тук струва 930 лв но от Англия излиза за 600 ,ако има кой да ти го донесе това е избора.Иначе влез в Yotube и разгледай клипове за sd 40 и Jvc.
Активен
night_pz
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 9.12.2011, 12:04 »

Снощи и аз случайно попаднах на Samsung H200 и доста се зарибих по него. В момента в ТМ е на цената на Panasonic SD-40, но като му гледам параметрите е в пъти по-добър. По голям сензор, задно осветен, без интерполация(към 3 мп май беше), с 20х зум. Май за тези пари няма по-добро решение. Вярно, миналогодишен модел е, но това хич не ме притеснява, все пак е с по-добър хардуер. Единственото гадно е, че снима в 1080i и като гледах примерни клипчета в youtube това ясно си личи, но не знам дали не са скапали качеството при конвертирането. Хубаво ще е да намеря някъде примерен клип в оригинален формат за да видя там как е. Другото е, че снима в MP4 формат, а не в AVCHD. Това по скоро хубаво ли е, или лошо?

Цената няма как да е вдигна по нагоре от 400 и нещо, дори ще го взимам на лизинг, така че от чужбина няма как да стане. Иска ми се разбира се по горен клас но те са около 1000лв и ми е непосилно в момента да отделя толкова за видеокамера. Въпроса е да избера най-доброто от моя ценови клас.

« Последна редакция: 9.12.2011, 12:07 от night_pz »
Активен

^Rokera^
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #12 -: 9.12.2011, 12:23 »

Значи H-200 също е с ефективни 1,75 mpix ,не са 3 ефективни.Предимството е че е с Bsi Cmos сензор и му дават мин. 4 lux ,докато sd 40 е с Mos сензор и му дават 7 lux.Дърпал съм оригинални клипове на h 200 и h 300 и няма как личи си че са им малко пикселите и че снимат в 1080 i или 720 p.Поради тази причина се спрях на sd 90,снима в 1080 p и когато в картината има доста детайли разликата е очевидна.Иначе h 200 е с оптичен стабилизатор но от гледането на клипове в нета работи доста по кофти от стабилизатора на панасоника.Инае вътре снима по добре поне на теория.Например Sony cx 130 е пак с bsi cmos сензор но вътре снима трагично а струва 900 лв.Не е важен само сензора а и хардуера и софтуера.Ето ти едно сравнение където вътре за мен е по добре Sd 40 от Sony cx 130 :
че за покупка от БГ в момента най си струва като чели самсунга H 200 за 480 лв.За 550 се взема H 300 който има по добър стабилизатор но от клиповете в нета гледам че е по зле на тъмно от H 200.Иначе ето ти една обширна тема за H 200  :  http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=29:32317.И Samsunga h 200 и sd 40 снимат макс в 1920x1080 i на 17 mbps в Mp 4 ,докато примерно Sd 90 снима в 1920x1080p при 28 mbps в m2ts и резултата е повече детайли и по малко артефакти и замазвания.

« Последна редакция: 9.12.2011, 12:25 от ^Rokera^ »
Активен
night_pz
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 9.12.2011, 13:02 »

Ок, благодаря много за разясненията. Камерата ще се ползва доста на закрито(ще снимам най-вече малката, често в къщи) и това още повече накланя към H200. Още едно предимство е, че лещите са широкоъгълни(37мм срещу 43 при панасоника и JVC-то) а това също е важно при снимане в стая. Мисля, че няма какво повече да го мисля, H200 за тези пари е най-доброто, а както казах не мога да отделя повече.
Единственото което ме гложди сега е, дали да не си взема вместо видеокамера - една Nokia N8 :default Доста рязка смяна на посоката, но се чудя освен оптичния зум какво друго предимство имат видео камерите? Разликата между 720p и 1080i не е огромна, а най-голямото предимство на нокията е, че ще ми е винаги в джоба laugh Пък и си снима 12мп снимки :default Въобще винаги съм се чудил какво предимство имат камерите пред да речем някой добър фотоапарат с 1080p видеозаснемане(например Sony DSC-HX9 който снима AVCHD 1080p/50f и има 26мм обектив и 16х зум) Ще се радвам ако ми отговориш на последните въпроси и предварително ти благодаря за отделеното време thankyou
Активен

^Rokera^
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #14 -: 9.12.2011, 13:40 »

Ами да ти кажа и аз бях пред дилемата дали да не взема добър фотоапарат ,DSLR който снима и видео на 1920x1080 p .Имай предвид че не съм специалист в областта а информацията я придобих след месец четене на ревюта и форуми и гледане на yotube.Разликата между 720p и 1080 I теоретично е нула,тоест качеството на двата формата би трябвало да е равно.За N8 ,да хубави данни но си е телефон ,вероятно прави хубави снимки при хубава светлина но вътре ще е зле.Няма оптичен зум и матрицата му е много малка,също така няма и оптична стабилизация а и ако снима на 720p мисля че беше при 30 кадъра което моеже и да дойде малко когато снимаш по бързи движения ,вероятно и автофокуса и е бавен особено на стайна светлина когато се опитваш да снимаш бързо движещо се дете.Иначе аз имам Nokia N 85 с 5 mp carl ceiss и клип на 640x480.Също така имам и фотоапарат на 7 години с 4 mpix и клип 640x480.Ами апарата ми прави в пъти по добри снимки и клипове от нокиата.Предполагам и сега е така ако сравниш N8 с фотоапарат от по ново поколение.За недостатъците на клип с апарата мисля че най вече беше че батерията издържа малко ,матрицата им загрявала доста ако снимаш клип над 5 мин и като цяло на по евтините клиповете не били добри.Вече ако снимаш клип с DSLR апарат ще е по добър от на камера ,но апарата струва доста над 1000 лв ,после имаш обективи ,нямаш стабилизация и пак стои проблема с батерията и загряването.Другия проблем е че не знам колко добре ще снима h 200 в стая вечер с крушка от 100 в.Може би най добре е да се монтира допълнителен халоген за да се постигне някакво качество.Не знам аз за мене си реших да взема Panasonic SD 90 ,надявам се да дойде другата седмица и ще споделя впечатления.
Активен
night_pz
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 9.12.2011, 14:32 »

Да, имаш право за батерията и матрицата, макар и да не смятам да снимам дълги клипове, а само интересни моменти. Между другото N8 е с 1/1.8 матрица и като нива на шум е доста по добре от повечето сапунерки. Има нещо като оптичен зум, т.е. използва пълните 12мп за видео и при приближение започва да реже от матрицата докато стигне до средата, което си е един вид зум без загуба на качество, въпреки че не е оптичен. Абе сложен е избора, то май е най-лошо човек да има избор :default
Логиката ми казва, че уред предназначен първоначално за снимане на видео би трябвало се справя най-добре с това занимание, но техниката се развива много бързо и в някои случаи това може да не точно така.
Кумецът ми си взе Sony HX9 и клиповете на светло са с перфектно качество, където и да дадеш пауза изглежда като висококачествена снимка! На тъмно не съм го пробвал обаче. Ще помисля още малко и ще действам, пък дано не сгреша. Благодаря ти отново за отделеното време и ти пожелавам много приятни мигове да заснемеш с новата ти камера :default
Активен

Holmes
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

Ел. поща
« Отговор #16 -: 9.12.2011, 17:10 »

А как е Sony HX9 само за снимки. Харесал съм го компактен фотоапарат, който да прави и добри клипове. Имам хубава видео камера Sony, снима много добре на слаба светлина, но когато правя снимки с нея, намирам цветовете за малко повече в синьо зелената гама.
Активен
night_pz
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 9.12.2011, 19:24 »

Ами честно казано за снимки останах доста разочарован. Шум на тъмно практически липсва, но за сметка на много сериозно мазане, на crop прилича на пастелна рисунка.
Но може би съм разглезен, защото аз имам фото с 1/1.8 матрица и шума там е много по слаб.
Обектива също не ми хареса много - слаба светлосила, не може да прави добри боке-та, въпреки че има функция за изкуствено замазване на фона. Има много софтуерни настройки и режими, повечето от които доста интересни на хартия, но на практика безполезни.
Активен

renault_fen
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #18 -: 9.12.2011, 23:59 »

действително мобилните телефони стават все по-добри. Ако трябва да ги класирам като фотоапарати:
телефон с камера => сапунерка => DSLR
и при трите може да имаш 12 MP сензор, но всичко друго е различно - големина на сензора, оптика, хардуер и т.н.
друга особенност е до колко един фотоапарат прави добър клип (все още камерите са по-добри за клипове, а фотоапаратите за снимки).

и накрая - мегапикселите съвсем не са всичко. Sony CX130 e с около 3 MP, и независимо, че Нокиа-та е с 12, обзалагам се, че качеството на видеото при Сони ще е по-добро.

« Последна редакция: 10.12.2011, 01:35 от renault_fen »
Активен
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: 10.12.2011, 00:14 »

и трите малки матрици са повече от една по-голямка! Забравяте и за другия критерий - с колко лукса снима видеокамерата, при фотоапаратите това не се споменава в характеристиките. Някой ако знае да отговори, защо при фотоапаратите които снимат видео няма параметър на колко лукса работят?
Активен
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 2 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.102 секунди с 51 запитвания.