SetCombG.com Forum
22.05.2012, 16:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1] 2 3 4 ... 8  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бивши пушачи - кой, как е успял да стане такъв, от колко вре и как се предпазва.  (Прочетена 6298 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 542

S
Ел. поща
« -: 14.09.2011, 15:40 »

Срещал съм доста бивши пушачи. При едни е станало лесно, за други мисълта за мириса и вдишваенто на тютюневия дим си остава таен копнеж до края на живота им, макар от давна да не са припалвали. Всеки избавил се от тази напаст е герой, както и тези които правят отчаяни  опити да се освободят от нея. Надявам се тази тема да улесни хората заели се с тази трудна за налагане и постигане, но невероятно полезна главно за здравето задача.
Защо да го правим изобщо след като
- имаме резервен бял дроб, както и кръвоносни съдове
- жълтите зъби са винаги на мода
- миризмата на фасофе и дрезгавия глас у дамите са неустоимо възбуждащи за мъжете
-имаме излишни $, особено ако 1 кутийка/ден не ни стига до никъде, а ефтините цигари не са  ни по вкуса.
-тютюневата кашлица сутрин е нещо нормално за човека, също както прозявката и протягането

Това са само част от нещата, които от 10-ина годинки ме накараха да започна битка с тютюна , но главно заради пагубните последствия за здравето и желанието ми да съм свободен - ако останех без фасове, по-добре да няма никой около мен.

Нещата, които проработиха за мен бяха спорт, храна и психическо втълпяване колко по-добре ще ми бъде без тютюнев дим.
Спортът и главно бягането,  много нагледно ме убеди колко назад бях дръпнал от към физическа форма и белодробно здраве, въпреки липсата на излишно тегло. Който не ми вярва да се пробва да побяга за малко..., а за спринт не съветвам въобще, ако му е мил животът.
Храната облегчаваше никотиновата ми абстиненция. За мен нещата стоята така : или  злоупотреба с храна ( преяждане, чревоугодничество ) или цигарки по 1,5 кутии / ден средно.
Бавно но сигурно започвах да имам скруполи, когато след пауза нещо ме караше да започна да пуша пак и рано или късно пак спирах отново, до следващият път.
Вече от половин година не съм припалвал без прекъсване, за сметка на тъпченето ми с храна. Спорт - веднъж на седмица, за да не пукна от сърдечен удар поради затлъстяване.
Вече тотално съм си наложил, че за мен няма оправдание , за връщане  към този порок.

Успех на всички начинаещи или вече борещи се от давна, като мен.
Активен

Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
SetCombG.com
« -: 14.09.2011, 15:40 »

Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 5742

S
« Отговор #1 -: 14.09.2011, 17:33 »

спирал съм ги няколко пъти за по 2-3 години досега.
Последния път е вече постоянен.
Спрях ги от раз преди месец и нямам никакво намерение да ги почвам отново.

Единствения ефективен начин е инат.
Нито табекс , нито ел.цигара , нито по-малко да пушиш и тн.
Казваш и ги спираш.
Както е казал Хемингуей - "Няма нищо по-лесно от спирането на цигарите  - правил съм го хиляди пъти "

Активен
Jackas
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1088

S
« Отговор #2 -: 14.09.2011, 18:49 »

Единствения ефективен начин е инат.
Нито табекс , нито ел.цигара , нито по-малко да пушиш и тн.
Казваш и ги спираш.

Аз съм ги спирал по този начин, но си е мазохизъм 081
Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2832

« Отговор #3 -: 14.09.2011, 18:55 »

Аз ги спрях по принуда, а сега ме мързи да ги почвам.  Jamaika
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 14.09.2011, 18:55 »

Активен
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 542

S
Ел. поща
« Отговор #4 -: 14.09.2011, 19:16 »

За мен в началото на всяко спиране е ключово да имам неограничен достъп до храна. Има ли какво да ручам, мога да остискам първия месец -2 без проблеми, след това вече става по-лесно и рискът да се започнат отново намалява. Също и да няма силен спонтанен стрес. Даже вече и стреса не приемам като предпоставка или извинение към нов цикъл на цигарена употреба -  постигнал съм градация :default
Активен

Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
VeleV.Klima
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2317

S
WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: 14.09.2011, 20:03 »

Поне от 10-12 години не пуша и дори не понасям пушека им даже. Отказах ги от веднъж пушех давидов тогава казах че няма да пуша повече и изхвърлих почти пълна кутия цигари със запалката и повече не ги пипнах.
Активен

Обичам си работата и тя мен.
КрИс
::LB::
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4090

2560320 S
WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: 14.09.2011, 21:06 »

kalcheff1... не знам как да коментирам начина ти на спиране освен с - от трън та на глог. Без да съм лекар и да имам необходимата обосновка съм убеден, че безразборното поглъщане на храна е значително по-вредно от пушенето и ще те вкара в гроба много по-бързо...
Така че... един съвет - почвай да пушиш, докато е време ако това е единствения начин да прекъснеш угояването. напълно сериозно го казвам - не се поддавай дотолкова на яростни кампании, убеждаващи те колко е вредно дадено нещо. Че е вредно, вредно е, но колко е въпроса.
Активен

Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 14.09.2011, 21:14 »

Стресът при оказване на цигарите е в пъти по-вреден от всякакво там угояване и освинване.
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 14.09.2011, 21:14 »

Активен
Jackas
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1088

S
« Отговор #8 -: 14.09.2011, 21:30 »

2 години не пуших и метнах почти 20 кг. Пропуших отново, но килограмите се свалят бавно, а кое е по-вредно не знам :default
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 5742

S
« Отговор #9 -: 14.09.2011, 23:01 »

И преди и сега съм си 100 кила :default

Това с храната е меко казано оправдание или по-скоро как да премахнем вреден навик и няма да давам 5лв  на ден за цигари , но ще давам 25лв за храна .

« Последна редакция: 14.09.2011, 23:07 от Mr.TECHNO »
Активен
stenly
Администратор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3142

149295760 S
« Отговор #10 -: 14.09.2011, 23:12 »

От де ги изкара тея 100 кила бе братчед ? И ти кат мен си самоходна тояга laugh
Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 14.09.2011, 23:14 »

От де ги изкара тея 100 кила бе братчед ? И ти кат мен си самоходна тояга laugh
Аз щях да кажа "тапициран скелет", ма викам - да не спамя темата... :default
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1771

« Отговор #12 -: 14.09.2011, 23:47 »

Пък аз щях да ви отговоря
"Не се шегувам бре, 95 кг съм, без таш@к ",
ама да не оспамя темата ще си затрая
Активен
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 14.09.2011, 23:56 »

ама да не оспамя темата ще си затрая
Правилно, таш@ка - настрана...
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: [1] 2 3 4 ... 8  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.057 секунди с 45 запитвания.