SetCombG.com Forum
22.05.2012, 17:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 2 3 [4] 5  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Интернетът на БТК не става за нищо!  (Прочетена 4915 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #42 -: 6.02.2012, 23:33 »

Mr.TECHNO казваш кабелджиите се бавили и т.н. Възможно е ако е минала някаква гръмотевична буря и има много изгорели устройства. Но иначе ако проблема е само при тебе, никои няма полза от това да те държи без интернет...
Незнам как по-какъв начин си сменил модела, но ако минеш по стандартната процедура, изобщо няма да се учудя ако седиш 2 седмици без интернет, докато си пуснеш молбичката, разгледат я, одобрят я, пратят ти новия модем, и тои пристигне...
Изобщо при БТК нещата трудно стават за по-малко от 2 седмици... Скоро, чаках един договор, които трябваше да престигне ДО 5 дни а престигна след 6-7...

И пак всичко много зависи, защото почти всеки БТК кабел, различен от тези по блоковече които от шахтата влизат директно в мазето, е въздушен, и модемите си горят като всеки LAN switch...
Но да ти кажа, ако живея на 3 км от града и трябва да избирам между кабелен и БТК, ще избера кабелен, защото при проблем, едните ще дойдат до 2-3 часа, а другите след 1 седмица...
Активен

SetCombG.com
« Отговор #42 -: 6.02.2012, 23:33 »

Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5742

S
« Отговор #43 -: 7.02.2012, 00:07 »

glowndark
1. Говориш Глупости.  За 6г. вече нямам 1 изгорял модем, както и доста познати. Бъгави - да ( но хващам модема и в пощата и ми дават веднага  друг )  , но изгорял от гръмотевица - е още не съм срещнал такъв тук при нас.
2. модем ми дай и линия - останалото е моя работа.
3.Кабеларките са длъжни да си закопаят кабелите а не да висят. ако ми замине целия комп. от тяхната бездарност и мързел в следствие на токов удар по лана, ще ми сменят ли  чарковете - не мисля така.

Искаш ли да ти покажа нагледно как за по-малко от час получавам нов модем - без да звъня на познати - отивам и го сменям. По каналния ред на другия ден до обед е при мен ако заявя проблем на 123. Научете се да питате правилните въпроси, и не се молете.
Активен
astra
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 104

сеткомец

« Отговор #44 -: 7.02.2012, 00:17 »

При мене си върви youtube много добре прсто спрях на модема зашитната стена и нета малко се подобри в зареждане на клипове и страници.До сега имам 2 модема на които им се  надуха кондензаторите.Ето линк някои ако иска да си спре стената от тука да влезе http://192.168.1.1/ и пароли за съответните модеми http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1853319
Активен
kalcho
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #45 -: 7.02.2012, 01:22 »

И АЗ гризнах същото дръфче наречено ADSL
Активен
SetCombG.com
« Отговор #45 -: 7.02.2012, 01:22 »

Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

S
« Отговор #46 -: 7.02.2012, 09:34 »

И АЗ гризнах същото дръфче наречено ADSL
малко по-подробно може ли да опишеш "дръвцето"?
Активен
Eddie
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1247

2967230
« Отговор #47 -: 7.02.2012, 10:07 »

Защитната стена на моя "Пирели" я спрях още първият ден, защото иначе не ми зареждаше половината картинки в списъчен вид в ибей, както и ако търся определена картинка в Гугъл. Никой от мижавият съпорт на БТК дори и дума не обели за това, загубих цял ден да се ръчкам защото първоначално помислих че нещо РС-то се е сбозило. Това между другото...

Относно светкавиците - доста от лан-доставчиците вече има големи оптични сегменти и тия проблеми от едно време сега ги няма. Отделно, ако има някакъв проблем, мога да звънна в района, и дори да отида до офиса им и дето се казва да говоря лице в лице с хората. Лятото поради вина на БТК ми спряха нета и после ги чаках 2 дена да го пуснат, защото срокът за пускане е 48 часа. Надали е нужно да ти казвам какво е интернет зала по средата на лятото да стои два дена без интернет. В момента положението е същото - вчера не можах да платя интернета защото просто БТК нямаха интернет в офиса им, и сега разбирам че са го спрели. След 10 мин ще го платя, но после пак ще трябва да ги чакам 2 дена, през които приходите ми ще са точно 0 лева.
Отделно лятото имах проблеми с линията - оказа се че чифтовете са стари и връзката постоянно се разпадаше. За играещите онлайн едва ли е нужно да казвам какъв проблем е това. След седмица чакане дойдоха, прехвърлиха ме на маааалко по-добър чифт, за сметка на това повече от 10 мбита не мога да видя - повече скапаният чифт не позволява и това се вижда от модема, нищо че плащам за повече, казаха че до седмица ще сменят трасето и така вече 7-и месец чакам. Извинявай, ама ако ти отидеш на бензиностанцията и платиш 12 литра бензин и ти сипят 10, защото не могат да си оправят бензиноколонката, ще оревеш навсякъде, нали? А аз съм така месеци наред и никой не ми обръща внимание. Отделно че и най-замотаният лан-доставчик с един-единствен човек персонал, който играе ролята на собственик, управител, админ, техник, счетоводител и чистачка в офиса, за 7 месеца ще намери ресурс да смени 100 метра кабел.

За мижавият ъплоад да не говоря - колко пъти съм връщал лятото клиенти, които искат да изпратят няколкостотин мегабайта снимки - като им кажа че ще им отнеме часове, и хората се отказват.  Извинявай, ама в 21-и век 70-80 килобайта ъплоад е просто жалка работа. Да не говоря че ако искам да си пусна собствен тиймспийк сървър или онлайн радио, просто трябва да забравя. А за бавният Youtube просто нямам думи - 40 минути чакане докато ми зареди Hi-Def 5 минутно изпълнение на ThePianoGuys например.

Както вече казах- ако ползваш интернета им единствено да отвориш една-две страници и да ги гледаш, няма проблеми. Хората продават едно голямо прокси и нищо друго. За истински интернет - стойте далеч от БТК.
Активен
justify
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2545

мощните коли и мощните климатици са моята страст

« Отговор #48 -: 7.02.2012, 12:08 »

Аз знам един доставчик на интернет при който ги няма горните проблеми, но ще си затрая  :default че едно време плащах за 8МБ/с, а получавах 20мб/с, а сега ме "резнаха" на 8 до 10МБ/с , защото много реклама и много маймунки се закачиха и смукат яко от нета  016
Активен

daikin FVXS 50F -29 м2-  76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3;  Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #49 -: 7.02.2012, 12:25 »

@Mr.TECHNO аз ти казах, предполагам не живееш в къща в краен квартал...
Миналата година след една гъмотевична буря в един квартал имаше изгорели едно 15-20 модема, БТК обикаляха от къща на къща, и сменяха модеми... А аз след тях сменях ЛАН карти... Така, че не говоря теоритично, а за конкретен случай...
Светкавицата не я интересува дали висящия кабел е на кабелната или на БТК, като удари и всичко заминава...

Цитат
( но хващам модема и в пощата и ми дават веднага  друг )
В коя поща?! Аз мога да ти кажа поне 10 НЕ-ОБЛАСТНИ града(където са и по голямата част АДСЛ клиенти). Където ако има занесеш модема, ще те изгледат, и ще ти кажат или да се обадиш на националния телефон, или да си пуснеш молба...

Между другото преди година съдействах за смяна на модем. Процедурата беше обаждане на съпорта, обясняване, че модема не работи и чакане близо седмица...

« Последна редакция: 7.02.2012, 12:31 от glowndark »
Активен

SetCombG.com
« Отговор #49 -: 7.02.2012, 12:25 »

Активен
KTT
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 478

Ел. поща
« Отговор #50 -: 8.02.2012, 12:07 »

Между другото преди година съдействах за смяна на модем. Процедурата беше обаждане на съпорта, обясняване, че модема не работи и чакане близо седмица...

На мен след заявка за повреда ми го смениха в същия ден. Дори не си прибраха стария.
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #51 -: 8.02.2012, 12:22 »

вчера ми казаха нещо, което още не е официално, но се очаквало да бъде обявено тия дни на сайта на виваком:

поради онзиденшния срив, всички засегнати щели да бъдат компенсирани с 1 седмица безплатен интернет

дали е вярно - не знам. кога ще стане - не знам. как ще докажеш, че си бил засегнат - не знам
може да е слух... не знам. повтарям само това, което ми казаха
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

S
« Отговор #52 -: 8.02.2012, 12:30 »

glowndark , лятото имах работа в Шумен ( не областен град )
Хората имаха проблем , взех им модема - бегом в Кауфланд ( всеки кауфланд имат щанд на Виваком )  и го смених за под 15мин.
Да ти дам пример с друг подобен казус? В Търговище , Силистра, Дулово и Добрич пак така - отново не областни градове, само че в пощата им.
Не съм пробвал в Балчик, но предполагам и там ще го сменя за отрицателно време.
Освен ако не ме пратиш в някой град  който освен че има служител в БТК с основно образование , ами да те питам там тогава , какъв ще е перфектния непрекъсваем и бърз друг нет тогава 016
Активен
Eddie
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1247

2967230
« Отговор #53 -: 8.02.2012, 13:06 »

Модемите ги сменят бързо, спор няма. Възможно е някъде да са се бавили, но като цяло имат достатъчно количество и не това е проблемът. Пробвай, ако трябва да се прави някакъв ремонт по трасето, да видим тогава...
Другият проблемът е, че тая технология освен за блеене из сайтове вече за нищо не става.
И понеже не обичам да приказвам празни приказки, ето ти малко тестове отпреди 2 минути:

BTK ADSL бизнес, 15 мбита
За това удоволствие плащам 65 лв (заедно с телефон, защото не може без него) - договор, от който няма отказване.

България:

САЩ:

Германия:

Лондон:

Накарах мой приятел да пусне същият тест по същото време, на 100 метра от мен е. Плаща 30 лв месечно. 80mbita BG / 30 mbita internaitonal. Няма никакви договори - кефи те нета, плащаш. Не те кефи нета, не плащаш

България:

САЩ:

Германия:

Лондон:

« Последна редакция: 8.02.2012, 13:11 от Eddie »
Активен
KonanVarvarina
Фен
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 767

« Отговор #54 -: 8.02.2012, 13:15 »

За това удоволствие плащам 65 лв (заедно с телефон, защото не може без него) - договор, от който няма отказване.
А ти пробвали си да се откажеш?
Аз,сестра ми и много други познати се отказаха без проблем...вярно не беше бизнес план,но пък и никакви проблеми не правят...
Активен

Usera
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 445

сеткомец

289069681
Ел. поща
« Отговор #55 -: 8.02.2012, 14:39 »

Ще споделиш ли как успяхте да се откажете. При мен имаше голяма борба докато успея да сменя плана на мобилния интернет от 10 на 5 лв. Девойчетата които обслужват в офисите им са пълно капо. Сложени са там само да хващат нови шарани и да вземат парите за сметката  RTFM Едната дори ми се сопна, че такова нещо никъде го нямало. Казвам им да погледнат в общите условия на договора, ама те хабер си нямат. Иначе постоянно се опитват да ме зарибят с нов договор. Остави тях, ами и от централната им поддръжка са същите. Не може казва ми някоя си и толкоз. Питам я да ми покаже къде пише че не може - мънка нещо. Накрая успях да се свържа с някакво момче и въпроса беше уреден за няколко минути. Та се чудя какъв ли екшън ще стане ако поискам да прекратя договора...
Активен

"Най-същественото е невидимо за очите..." Екзюпери
www.pushka.eu
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.107 секунди с 46 запитвания.